kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 szabálykérdések

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
SzerzőÜzenet
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 5:23 pm

patrik, patrik, te sumákolsz! Laughing

Experimental rules are rules still under development, feel free to play test them and send us your feedback at imperialarmour@games-workshop.co.uk. Experimental rules are likely to change over time before a final version is published.


hát ott van a válasz a lapon, a képek felett. a szabályokat el tudod olvasni mi? ezt meg nem? Rolling Eyes
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
gorugrany
főtörzsörmester
főtörzsörmester
gorugrany

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...
Registration date : 2008. Jan. 08.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 4:08 pm

Mondjuk mindegy, mert az enyémek azok mamutból készülnek.

A káoszmamut meg csak a káosz seregekben hozható és biztosan nagyon fun dolog lehet Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 4:06 pm

gorugrany írta:
Rhinox riderek lesznek azok inkább. Azok bizonyosan official, mivel egy WD -ben jelent meg anno, csak a GW nem gyárt ilyen figurát csak a FW.

Tényleg rhinox, csak olyan nagy dög hogy azt hittem mamut Laughing
Szóval akkor szerintetek lehet ezeket használni vagy nem? Igazából a giant spawn az ami leginkább használható lenne számomra, mert olyanom van cheers
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 3:55 pm

vagy inkább a káosz mammut, aminek legalizálása nem tudom hogy hogy áll.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gorugrany
főtörzsörmester
főtörzsörmester
gorugrany

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...
Registration date : 2008. Jan. 08.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 3:40 pm

Rhinox riderek lesznek azok inkább. Azok bizonyosan official, mivel egy WD -ben jelent meg anno, csak a GW nem gyárt ilyen figurát csak a FW.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 2:38 pm

ez direkt fantasyhoz van. A downloads résznél, ja és van empire sárkány is lol!
Amúgy ott van a mamuth leirása is amit viszont már több versenybeszámolónál láttam hogy használták az Ogre seregben
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 1:49 pm

FW dolgok nem tudom mennyire jöhetnek fantasyban. hogy őszinte legyek, még soha nem láttam ilyet. 40k nál is olyan dolog, hogy félig official félig nem. versenyen is külön mindig írják, hogy engedik e vagy nem az fw szabályokat. fantasyhoz nem nagyon csinálnak dolgokat, úgyhogy ezen én még nem is gondolkodtam. ugye sima sárkánynak biztosan hozhatod, mert a káosznak van, ha jól gondolom. ha vannak saját szabályai, akkor azért az már necces.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyKedd Ápr. 28, 2009 1:08 pm

Ave!
Találtam egy olyan leirást a forge world oldalon amiben szerepel egy GREAT CHAOS DRAGON nevű dög. Az lenne a kérdésem, hogy ezt most akkot lehet használni? Vagy ez valamilyen elöző seregkönyvben volt?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyCsüt. Márc. 05, 2009 12:08 am

Ja sejtettem út közben észre vettem ho hand weapon es lándzsa közti különbségről volt szó...csak szabálykönyvben még ez nem volt és nekem hülyének nem esett le, túl sok elsőre ez a sok apróság:)

Szerk:
Lfelejtettem valamit: Köszi szépen az infót:)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzer. Márc. 04, 2009 11:57 pm

közelharcban, szemből, ha hand weapon+shield kombóval harcol valaki, akkor kap +1 páncélmentőt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzer. Márc. 04, 2009 11:48 pm

A szabálykönyv(magyar) azt írja hogy könnyű páncél+pajzsnál 5+os mentő van, de TK topicba lett Mlítve hogy 4+. Na most akkor mi a helyzet? Persze lehet hogy én nézek be valamit.
(skell warriorokról volt amúgy szó, light armorban shieldel, kézi fegyverrel és zászlóval. Mi miatt van az a +1 páncélmentő?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyVas. Feb. 08, 2009 4:26 pm

Yoda007 írta:
Eddy írta:
szerintem meg először dobjon egy kockával hatost! Twisted Evil Mert ha nem tudsz, akkor mindegy is.
eddy, eddy... te nem tudsz hatost dobni, attól más tud! Smile
ööö nem biztos, de mint tudjátok nagyon pici rá az esély hogy egy kockával egy dobásól hatos dobjak No És ha még kinyomom az újradobatás és mondjuk dobok egy ötöst, nem hiszem, hogy hatos esélye miatt újradobnám, de hát ez én vagyok
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 110
Registration date : 2007. Dec. 12.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyVas. Feb. 08, 2009 2:15 pm

Eddy írta:
szerintem meg először dobjon egy kockával hatost! Twisted Evil Mert ha nem tudsz, akkor mindegy is.
eddy, eddy... te nem tudsz hatost dobni, attól más tud! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 9:22 pm

majd hozok 2000 alatt 6dbot, abból 1 körönként meg kell, h legyen. Razz (nem láttál te még engem mérgezést dobni king)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 5:03 pm

szerintem meg először dobjon egy kockával hatost! Twisted Evil Mert ha nem tudsz, akkor mindegy is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 2:29 pm

hát, hogy kevésbé tápos az egy dolog, de mi alapján nem veszi le az egész oszlopot? Smile jóindulatból? :o Na, mind1. Igazából azzal hogy specbe rakták a sztegát, meg a hősök alá is lehet rakni slot foglalása nélkül - nyilván vesz az ember adott mennyiséget. Attól függetlenül, hogy később egész oszlopokat vesz-e le 1 6ossal, vagy h tud-e SaSolni vagy sem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 1:22 pm

tudod mi az igaz baj?
a faq majd kb. fél év múlva jön. addig meg sokan vesznek stegát, hiszen poison, aztán levesz egy sort egy hatossal. aztán jön a faq és majd azt mondják, hogy nem is így gondolták...valahogy minden hibájuk az eladásnövelés irányába hat. nekem ez nem tetszik nagyon. persze ki lehet bekkelni a dolgot némi önmérséklettel. amíg nincs faq, addig a vitás kérdésekben a kevésbé tápos megoldást kellene használni. csak sokan meg nehezen választják ezt a megoldást, érthető módon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 12:52 pm

Vicces olyan szavakat használni a GWs szabályokkal kapcsolatban, mint "logikus", ne adj Isten "etikus". röhej
Sztem az történt, hogy Bob, aki a pontértékeket írta aznap hamarabb hazament, de jött Joe a PRosoktól, hogy valahogy mégis táposabbá kellene tenni ezt a sztegát, hogy vigyék mint a cukrot, mert hát a rancor-fejszerkezet se minden, és akkor ő gyorsan beírta, hogy poison. Így lett mérgező sztegánk, ami bár nem 100 pont, mint eredetileg akarták, de így se rossz.

Kell vennem sztegákat...

A poison leírásnál miért többeszszámot használnak a támadásoknál? akinek 1 mérgező támadása van azzal mi a helyzet? szabálykérdések - Page 5 75827
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 1:08 am

hát nemtom...a bt elvileg az egységet célzod meg. amennyiben találsz és több baba van ott 5 nél, akkor az elsővel kezded, de ettől még eltalálod a többit is, csak dobni kell woundra, hogy mennyit veszel le. de a poison meg kikapcsolaja a dobást woundra. hitre meg csak egyszer kell dobni...

az meg, hogy hogy ez milyen kapcsolatban áll a realitással, az tök mindegy. soha ne keverd ide, mert a gw nem ez mentén gondolkodik.

abban viszont egyetértek, hogy valószínűleg nem így akarták. bár ki tudja.Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptySzomb. Feb. 07, 2009 12:34 am

gojo írta:
nem igazán lehet belekötni ha valaki így akarja játszani. elolvastam a dolgot, és logikailag inkább az az álláspont védhető, hogy átmegy mindenen, dobás nélkül. ugyanakkor kétlem, hogy ez volt a gw szándéka.
Nekem úgy lenne logikus, hogy fixen ugye az első babára dobod a bs-es hit. Na ott dobsz egy hatos, azt leveszed. Viszont a többire sztem (és így logikus,etikus,stb.,stb.) sebzésre kell dobni. A gw-s szabályok is szerintem ezt az egy opciót teszik lehetővé, mert szerintem nincs kis méregfecskendező a bolt throwerben, vagy az első áldozat ledörgöli a hegyről a mérget, vagy nemtudom. Hisz ez poison és nem toxic! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyPént. Feb. 06, 2009 6:55 pm

nem igazán lehet belekötni ha valaki így akarja játszani. elolvastam a dolgot, és logikailag inkább az az álláspont védhető, hogy átmegy mindenen, dobás nélkül. ugyanakkor kétlem, hogy ez volt a gw szándéka.

egyébként szerintem direkt csinálják. direkt hagynak benne bugkat a könyvekben, aztán amikor a neten az emberek elkezdenek gondolkodni, meg anyázni, akkor ezek a főhadiszálláson nézegetik a netet és jókat röhögnek, talán még a farkukat is előveszik...egyszerűen képetelenség, hogy egy 25 éve működő cég képtelen legyen kiadni alapvető hibáktól mentes szabályokat. és ami a nagyon dúrva, hogy ez a cég simán piacvezető a saját területén...valahogy külön kellene választani a szabályokat a babáktól...sokkal jobb lenne mindenkinek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyPént. Feb. 06, 2009 2:51 pm

na mindjártgyorsan megnézem, hogy a repcsis szkik hőssel mi a helyzet... na, neki oda van írva, h csatlakozhat terrákhoz. nice.

sztem a méreg viszi az egész sort, de ott se írtak semmi szabályt, hogy mi miatt is kellene a 2., 3. ... babára dobni. Nem fair, de ez van. Asse, hogy SaSolni lehet a sztegás fegyókkal... majdcsak jön valami faq. Jobb lenne a GWnek, ha a nyomdába küldés előtt kidobnák pdf-ben az összes seregkönyvet a netre, aztán a kérdések alapján átírják, és az megy a nyomdába. Very Happy nem kellene faqolni mindent. pl. a GWt. I love you
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyCsüt. Feb. 05, 2009 8:30 pm

nos az elöbbi választ éppen klubnapon vitattuk meg, de nem nagyon jutottunk sokra. mármint a poisoned kérdésben. nagyjából mindenki azon az állásponton volt, hogy az elslő babánál a hatos az számít. a következőknél viszont ugyanúgy kell dobni, mert a szabály ezt mondja. de mivel konkrétan nincs odaírva, emiatt lehet vele kötözködni. csak közben rpg-n is ugyanezeket a válaszokat adták, hát nem írtam be ide.

repcsi kérdés:
characters can never join units of flyers, even if they ride flying creatures or are capable of flight themselves.
flying cavalry is treated as units of flyers exept...(az a kivétel nincs ott, hogy csatlakozhat hozzájuk karakter)

tehát szerintem nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyCsüt. Feb. 05, 2009 7:36 pm

köszi a válaszokat. Very Happy ha ennyire pörög a topic, akkor itt a köv.:
repülő lovassághoz csatlakozhat repülő kari? (mintha azt olvastam volna tegnap, hogy úgy viselkednek mint a repülő lények, csak 2es us, meg +1 AS, de a repülő egységekhez kari nem csatlakozhat)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 EmptyHétf. Feb. 02, 2009 11:21 pm

na most mi a rák van a mérgező nyílágyú és a sorok átlövésével? szabálykérdések - Page 5 869490 szabálykérdések - Page 5 351612 egy 6os, ami minden visz? szabálykérdések - Page 5 301555

gojo:
sztem 4+on. Ue. ment nemrég a rpg.hu-n valamelyik topicban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




szabálykérdések - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: szabálykérdések   szabálykérdések - Page 5 Empty

Vissza az elejére Go down
 
szabálykérdések
Vissza az elejére 
5 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: Warhammer fantasy :: wh akadémia-
Ugrás: