kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 Chaos

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
SzerzőÜzenet
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Nov. 17, 2009 11:09 am

Patrik írta:
Ilyenem van nekem is. Ez egy nagyon jó figura. A bloodlettert ami volt hozzá nem adod el?
CSak a prince van meg.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Nov. 17, 2009 11:05 am

Ilyenem van nekem is. Ez egy nagyon jó figura. A bloodlettert ami volt hozzá nem adod el?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Nov. 17, 2009 10:58 am

Patrik írta:
Ez nem olyan mint a fantasy méretek.
40k-ban a DP és a Greater Deamon is 60mm basen van(legnagyobb kerek base). 50mm nincs is a 40mm-en pedig a termik vannak.
Tehát ha rárakod egy 60mm-re akkor mindkettőnek használhatod.
Amúgy milyen figurát vettél?
Hát egy khornos forgewordos KHORNE DAEMON PRINCE. (http://www.forgeworld.co.uk/kdprrotate.htm) Aranyos nem?
Meg vettem még 3 rhinot, 1 drop podot is Smile csak hogy szeressestek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Nov. 17, 2009 10:43 am

Ez nem olyan mint a fantasy méretek.
40k-ban a DP és a Greater Deamon is 60mm basen van(legnagyobb kerek base). 50mm nincs is a 40mm-en pedig a termik vannak.
Tehát ha rárakod egy 60mm-re akkor mindkettőnek használhatod.
Amúgy milyen figurát vettél?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Nov. 17, 2009 10:34 am

Üdv így reggel!
A daemon prince ha jól emlkszem 40mm-es basen áll, viszont a greater daemon már a monster (50mm?) basen. Na a kérdésem az lenne, hogy tegnap vettem egy khornos démont/princet, nem tudom eldönteni mit,ha én rárakom daemon prince basre a dögöt akkor használhatom grater daemonnak is a versenyeken, ill. fordítva (ha monsterbasen van)?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyPént. Okt. 30, 2009 3:34 pm

Szerdán kipróbáltam a 2 Tzeentch princes sereget, IG ellen.
A princek nagyon jól teljesítettek. Igaz abba a seregbe nagyon kellett volna a Lash, szóval nagy fun volt.

Berohantak egy 40 fös IG osztagot komisszár-al, aztán a harmadik közelharci fázisban az egyik prince megérintette a spawn, ööö akarom mondani komisszár homlokát. A másik prince egy másik bajnokot alakított át, aztán elszaladt az egész IG osztag, és leüldöztük öket.

Sajnos a két prince-et ezután ledakkázták. Föleg mert xarul dobáltam. De akkor is nagy poén volt.
Asszem kísérletezni fogok a Tzeentch Princekkel. Ígéretesek, még ha drágák is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 19, 2009 3:15 pm

Érdekes tapasztalatokkal lettem gazdagabb a CoW-on.

A vindicator hagyon jól tud jönni, ha az ember tud rá vigyázni, de erre föleg akkor van lehetöség, ha van mellette egy landraider ami takarja az oldalát.
Persze sok múlik a szóródáson. Volt hogy egész csatában semmit nem találtam el, volt, hogy 2 brutális lövésem is volt. De ezt inkább olvassátok el. Sajnos radírt nem sikerült nyitni vele, pedig nagyon reméltem. És motoros nobokkal sem futottam össze, pedig eredetileg miattuk vittem a srácokat.

A noise marinok szinte alig használták a sonic blastereket, igaz hogy nagyrészt hátul ültek az objektíván, de 35 pontot spórolhattam volna, ha nem veszek nekik, és nem hiányzott volna.
A blastmaster inkább hangulatos, mint jó. Alig találtam el vele valamit, a legtöbb osztag fearless ezért a pinning nem sokat ér, szóval nem nagyon aratott.
Ellenben amikor sorra került, a doom siren mindkétszer szinte megmentette a meccset.

A reaper autocannon nem sok rhinót vadásztatott, de az volt az érzésem, hogy 3 combi fegyveres termivel sem lettem volna sokkal elörébb. Persze jól jött volna azért néha valami más fegyver, de mikor nincs ilyen. Lehet, hogy ha marad pont akkor veszek nekik 2 combi meltát vagy plazmát. Jó az sokmindenre.

Nagyjából ennyi a tapasztalat. A lövös chaos sereg nem volt rossz. Igen jól teljesített. Persze hozzá tartozik, hogy elkerültem a motoros nobokat és a eldar jetbiker warlockokat, valamint igazi hordával sem kellett megmérköznöm, amikor IG ellen játszottam akkor nem kellett mindenkit elölni. Flamer kellett volna oda bazzeg...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptySzomb. Okt. 17, 2009 10:15 pm

Megnéztem ezt a káosz kódexet,és nem rossz,vannak benne légiók,kultisták,sőt még dark mechanicus techpap is...szóval az előző kiadású kódex és néhány új dolog keveréke,ami nagyon szimpatikus.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 1:56 pm

lordbill írta:
a második sikeres pszi teszt-et egyáltalán tehet?
nekem úgy rémlik, hogy csak 1 pszi/kör amit a TS champion tud, akkor viszont vagy warptime vagy force weapon

Minden modell akin Mark of Tzeentch van 2 pszi tesztet tehet körönként. Ebböl egy lehet a pszi fegyver használata. Vagyis elnyomhatja a kör elején a Warptime-ot, aztán a közelharcban a force weapont. Vagy a kör elején 2 gift of chaost.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 1:53 pm

Most találtam az egyik német fórumon egy funart chaos kódexet. Állítólag 7 hónapot tesztelték, és a kommentek alapján a 3dik + 4dik kiadású CSM kódex és a Daemon kódex keveréke.
Megnéztem, érdekes. Van benne sok egység, meg több légió is amik aztán ezekböl válogathatnak.

Itt lehet megnézni.
Sajnos németül van. Ha lesz eröm lefordítom.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 30, 2009 2:24 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
lordbill
zászlós
zászlós
lordbill

Hozzászólások száma : 157
Registration date : 2008. May. 08.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 1:53 pm

a második sikeres pszi teszt-et egyáltalán tehet?
nekem úgy rémlik, hogy csak 1 pszi/kör amit a TS champion tud, akkor viszont vagy warptime vagy force weapon
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 1:47 pm

Bár mondjuk azon már gondolkoztam, hogy a thousand son sorcerenek adok gift-et, és akkor lehet vele viccelödni, de mivel nagyon drága az osztag és ugye alig kerül amúgy is pályára, ezért nem igen próbáltam ki. Meg akkor inkább warptime, ha már a TS osztag közelharcol, és akkor remekül le lehet vele kardozni valami karaktert egy újabb siekres pszi teszttel meg a force weaponnel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 10:03 am

Hát igen, a gist of chaos kör elején van, a roth lövés fázisban. És ha ott egy (rossz esetben 4) gift-es landraider, senki nem fogja mellette megvárni, amíg elnyomod, hanem egyszerüen elmegy 6"et. De a roth-al elvileg te mozogsz oda és aztán lehet rohasztani.
Persze ez sem garancia a sikerre.

Mitagadás még nem jöttem rá, hogy mire jó a gift. Illetve ötletem van, de még nem sikerült feltenni. Persze tegnap pont jó lett volna IG ellen, hogy a szemét komisszárt 4+ra kinyírjam. De ahhoz meg lash-t kellene kivenni, és akkor eleve nem is kerülök oda, szóval asszem az egy másik sereg.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyCsüt. Okt. 15, 2009 9:37 am

Bm írta:
Eddy!

Jó hírem van. Újraolvastam a FAQ-t és abból kiderül, hogy a line of sight-os pszikhez kell fire point, vagyis a nurgle's roth-hoz nem!
Nyugodtan berakhatsz egy vagy akár két szorcit a radírba és mehetne elöre rohasztani. Azért egy radír 6"es körzete szerintem már elég tisztességes terület.

Gondoltam szólok, hátha kipróbálnád, mert ha jól emlékszem tervezgettél valami hasonlót.

Bm
Kipróbáltam és nem működött a gift of chaossal(mondjuk egy meccs alapján nem szabad elítélni semmit sem). De ikonként szerintem egy radír méretileg nem rossz Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 8:46 pm

Eddy!

Jó hírem van. Újraolvastam a FAQ-t és abból kiderül, hogy a line of sight-os pszikhez kell fire point, vagyis a nurgle's roth-hoz nem!
Nyugodtan berakhatsz egy vagy akár két szorcit a radírba és mehetne elöre rohasztani. Azért egy radír 6"es körzete szerintem már elég tisztességes terület.

Gondoltam szólok, hátha kipróbálnád, mert ha jól emlékszem tervezgettél valami hasonlót.

Bm
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 3:40 pm

Hát, gondoltam talán kipróbálnám a termis koncepciót, amit az SM topikban írtam, ha kész lesznek a chaos termijeim. De ugye nem építenék egy új sereget, inkább használnám a chaost.
Ha nem engedik akkor szívás. Persze ez még messze van.

Azért köszi a választ!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 3:12 pm

Attól függ hol. Normál játékba szerintem teljesen ok, viszont versenyen szerintem nem engedik.
Ezért kell pécsre versenyt szervezni és akkor simán lehet Laughing

Space Wolves-nak használnád?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 2:44 pm

Szerintetek belekötnek ha chaosszal játszanék SM-et (mint friss árulókat) és a storm bolter helyett a sime linkelt boltert hagynám náluk?
Elvileg egyértelmü, hogy a terminél mi van, de mégsem ugyanaz a fegyver.

Bm
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 12:19 pm

ja ezt már láttam, hát nagyon durva lesz. Szerintem megéri az árát. Ja és a forgeworldös LoC nagyon jól fog kinézni
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyKedd Okt. 13, 2009 11:50 am

Bár nem CSM hanem démon, de azért ideírom végül is chaos:

Full rules for 999pt Lord of Change enclosed (from Games Day)

At Games Day (UK) yesterday, [names deleted to protect the guilty] had a copy of an Imperial Armour Apocalypse book which will be released next year. It included the rules for the 999pt Lord of Change. Whilst he spoke about Fluff I nodded and smiled while committing these rules to memory. I then snuck around the corner and jotted them down:

Aetaos'Rau'Keres (can't remember his nicknames) - 999pts

Daemon (follows all rules from Codex: Chaos Daemons, i.e. arrives by Deep Strike, etc.), Gargantuan Creature

Daemonic Gifts: Daemonic Flight, Soul Devourer, Daemonic Gaze, Bolt of Tzeentch, Master of Sorcery, We Are Legion

WS9 BS6 S8 T8 W9 I9 A5 Ld10 Sv3+

His save is invulnerable.

Abilities (can't remember their names unfortunately):

Aetaos'Rau'Keres counts as an Icon of Chaos.

Enemies taking Ld tests as a result of losing a combat involving Aetaos'Rau'Keres do so at -2.

Psychic powers and Demonic Gifts "hitting" Aetaos'Rau'Keres may be reflected back at the user on a D6 roll of 4+. Thereafter, shooting powers hit automatically (i.e. no to hit roll, just reflection roll); any powers which involve both the user and the target (e.g. Mind War?) count Aetaos'Rau'Keres as the user.

Ranged attack: 48" range, Assault 1, Large Blast. When the position of the template is determined, a new unit composed of 1D6 Horrors is placed on the template. Thereafter they behave exactly like a unit of Horrors from C:CD that had arrived that turn, although they cannot shoot on the turn they arrive. Furthermore, they do not give Kill Points or Victory Points to the opponent.

Last ranged ability: If Aetaos'Rau'Keres stands still, he may call down an Apocalyptic Barrage (D6) anywhere on the table. This wounds on a 4+ at AP3. However, before the template is placed he must take a Ld test; if he fails this the opponent may make the attack. Furthermore he may not fight in assault in the turn this ability is used.

The model was on display; it resembles a very large standard Lord of Change, with the right hand holding/summoning a number of Horrors).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 12, 2009 3:26 pm

Patrik írta:
...sőt a bs csökkentés miatt még a TL lascannonokkal sem szoktam találni Mad
Ezzel én is így vagyok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 12, 2009 1:12 pm

Bm írta:
Nem fog hiányozni a radírokról a possession?

Szerintem nem. Én eddig akárhányszor próbáltam sose érte meg, sőt a bs csökkentés miatt még a TL lascannonokkal sem szoktam találni Mad
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 36
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 12, 2009 11:42 am

Hát, Eddy, van 3 troopom, a noiseok üülhetnek a hátsó objektíván, és van még két fogalaló radírom. Sokkal több troop-al nem szoktam játszani. Csak elég lesz! Smile

Köszi Patrik.
Csak azért agyalok rajta, mert amikor teszteltem elrontottam a dolgot és berohanták öket, és nagyon csúnyán le lettem vágva. Igaz, csak 5ös I, de a legtöbb karakter ellen az is elég.
Flamer: hmmm, nem fért bele. Van 2 nagysablomon, az csak elég lesz. Meg szeretnék valamit, ami jó a Bossbikerek ellen is.
Lehet, hogy jobb lenne a 3 flameres termi osztag a reaperes helyett, de rhinók ellen nagyon hasznos a linkelt S7! És így nem adok fixen 2 killpointot. Smile
Nem fog hiányozni a radírokról a possession?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 12, 2009 11:08 am

Bm: Nekem a 2.-es variáció a legszimpatikusabb. 6-os I-vel jó a pw nagyon, a meltabomb sose árthat, a doom sirennel meg jó vagy tömeg ellen.
Amúgy mi történt veled? Semmi flamer? Hogy égeted fel így a galaxist? Laughing
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 32
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 EmptyHétf. Okt. 12, 2009 10:46 am

Tegnap annyit olvastam a franciákról, hogy megszállt slanesh és kitaláltam mit viszek mostmár véglegesen.


Chaos sorci+ szárny+lash+slanesh jel
Chaos sorci+ lash+slanesh jel
10 space marine - bajnok+glory icon+rakéta
10 space marine - bajnok+glory icon
10 space marine - bajnok+heavy bolter
11 space marine - bajnok+heavy bolter
5 chosen - bajnok fisttel+2 melta+2plasma
5 chosen - bajnok fisttel+4 flamer
1 land raider
1 defiler - havokkal
1 defiler - cca
-------------------
1850 pt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




Chaos - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Chaos   Chaos - Page 3 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Chaos
Vissza az elejére 
3 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k akadémia-
Ugrás: