kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyHétf. Feb. 23, 2009 4:32 pm

Harmadik csata andydaro Nidái ellen volt.
3 Zoantróp, (S5 AP3 kissablonnal), 3 dakkafex (8at lö 18”-ra, S6-al), 1 szárnyas tirant meg egy testörséges tirant (12öt lönek 18”-ra, S5-el), 2 közelharcos fex, sok kis gaunt osztag WON-al (amik ha leesnek felmozognak megint a pályára).
Spearhead felállás, most a kezdést választottam.
Ez is igen jó hangulatú meccs volt, hiszen az esélytelenek nyugalmával sem a rossz dobások, sem a vereség nem vehette el a kedvem.
Persze itt is voltak hibák nem is kevés. Az ellenfelem felpakolt a negyedének hozzám közelebbi szélére egy kb 1 láb széles sávba mindent, és megindult. Én pedig engedve a csábításnak elkezdtem plazmacannonzni a tömeget. Az is igaz, hogy az elsö körben a 9 plazmacannonból 3 besült (1-esre), de mivel agyatlanul a tömeget löttem, összesen okoztam 4 sebet, abból is 2 gaungt-ba ment nem a veszélyes szörnyekbe, és a szörnyek 1-1 sebet kaptak, amitöl nem igen esett ki a kezükböl a takonypuska.
A csata elég lassan ment, összesen 2 vagy 3 kört játszottunk le, de ez elég volt a nidának ahhoz, hogy odaérjen a középsö objektívákhoz, és persze én meg nem indultam el szembe neki a pofonoknak.
A küzdelem itt is vereséggel zárult, de legalább a csata végén kaptam egy jó tanácsot: nem plazmacannon kell a tömegbe, hanem a legközelebbi szörnyet (akinek ugye fedezék sem igen lesz) kell löni mindennel. Ezt a taktikát ki is próbáltam másnap egy hasonló sereg ellen, és igaz, hogy jól is dobáltam (bár nem nagyon jól) de összesen 3 szörny ért át, és abból 2 is csak az elöretolt rhinót illetve a benne lévö osztagot tudta rohamozni, ami után jó eséllyel le tudom öket plazmázni. Szóval ha elég messziröl indulnak a nidák, akkor van rá esély, hogy lelézerezzük öket.

Összeségében azt mondhatom, hogy eléggé kijött a rutintalanságom, de azon legalább lehet javítani. A verseny után eléggé elgondolkoztam, hogy érdemes-e ezt a káoszt eröltetni, de aztán a másnapi ECQ-edzömeccseken visszatért a kedvem, mert látszott, hogy van értelme.
Remélem legközelebb ti is eljöttök, ritka kivételtöl eltekintve jó hangulatú meccsek voltak, és érdekes dolgok történtek.

Bm


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Feb. 23, 2009 8:36 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyHétf. Feb. 23, 2009 4:33 pm

Második meccsemet Csaba Battle Sisterjei ellen játszottam.
Hozott egy asszaszint (felrakás után átteszi 6”-et egy osztagomat, deep strike-al jön, és van egy S8, no armor save-es lángszórója ami nem T-re hanem LD-re dob sebzést, valamint power waepon), szent Celestine-t és nehézfdegyveres kíséretét, 3 orgonát (predator tank variáns D6 S8 AP1-et lö), egy kimérányi stormtroopert valamint 3 osztag harci-manci-t (battle sister-t, SM de WS és S csak 3-as).

Pitched ballte felállás, asszem ö pakolt fel elöbb.

Nagyon jó hangulatú csata volt, annak ellenére, hogy mindketten orbitálasan rosszul dobtunk olykor, viszont ennek megfelelöen nagyon változatos és fordulatos volt a küzdelem.
Felpakolta a sereg nagyrészét a bal sarokba, ahol egy erdö mögött lapultak sokat, meg 3 osztagot a jobb sarokba. Én elbújtam 2 osztaggal a bal sarokba egy kö mögé (gondoltam a közek között elvegetálok, aztán a végén kiszaladok az objektívához), a jobb oldalon egy nagy domb mögött meg sokan hasaltunk, szintén a domb mögött közel levö objektívákra játszva.
Úgy indult a csata, hogy az asszaszin kirakta a hegytetöre az egyetlen csapat oblit, aki nem deep strike-ból hoztam, és lelötte öket egyetlen tankkal (lövések száma D6:6 – éjjen).
A másik két csapat olbi sem járt jobban, egyszerre jöttek leugrottak a pálya szélén sorakozó tankok közül a szélsöhöz, hogy azt kilövik és a roncs mögött majd palulnak, de az egyik 12”-el leszóródott a pályáról (mishap table: ellenfél tehet i fel öket, berakta öket az isten háta mögé, nem is csináltak semmit végig), a másik csapat meg lejött, de 3 multimelta féltávról nem tudta kinyitni a 11-es oldalpáncélt (3+ra 1 talál 8+2D6 = 10, még csak meg sem karcolom), talán mondamon sem kell, hogy ök is azonnal 5 vagy 6 lövést kaptak a D6-ból és egyböl leesett mind. Szóval iszonyatosan szoptam.
A bal oldalon hamar megállították a rhinóimat, szóval tényleg a kövek között lapultunk, és itt a végén lett is egy objektívánk, annak ellenére, hogy odajött szent Celestine is ellenünk, de miután dobott 3 darab 1-est mentöre, lesett, és köv körbe 2+ra visszajött volna, de az is 1-es lett. Szóval a kocka itt is ott is szivatott.
Persze volt még egy szép húzás, mivel a jobb oldalon én voltam túleröben, oda jött le az asszaszin, aki lelángszórózott 2 thousand sont, majd berohanta az osztagot. Mivel ott csak az osztagbajnok tud verekedni, ezért elég necces volt a dolog, a többiek böszen puskatussal verték a bérgyilkos páncélját, de a varázsló (=osztagbajnok), bevitt 1 sebet. No mondom, akkor most megöllek a pszi fegyverrel: 12. A bajnokot a saját pszi fegyvere ölte meg. A szopás teteje, mert ö volt az egyetlen az osztagban, aki tudott érdemben harcolni. Végül is a tömeg legyürte az asszaszint, de 3 körig nem löttek, pedig nagyon lett volna kire!
Ja, azt persze mondanom sem kell, hogy ebben a seregben is volt pszi csukja, szóval a pszijeimet most is állandóan leszedték kb. 5 próbálkozásból egyszer sikerült nagyobbat dobni D6-on, mint neki. És az orgonák is végiglötték a meccsek összesen a 14 dobásból volt 4 db, ami nem 5-6-os volt. Kaptunk a képünkbe rendesen.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Feb. 23, 2009 4:36 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyHétf. Feb. 23, 2009 4:33 pm

Legendás csaták.

Mivel nem csináltam sok fotót, és ennyi csata után már a pontos manövereket sem tudnám leírni, ezért inkább mindne csatáról csak a fontosabb pillanatokat és a fordulópontokat idézném fel.

Én a kult osztagot seregemmel mentem, ami úgy jött össze, hogy volt két osztag noise marine, (bajnoknál doom siren, power weapon), egy osztag thousand son (varázslónál bolt of change), meg egy osztag plague marine (2 plazma, chempánál fist), melléjük jött a szokásos 3*3 obli, és a két szárnyas lash-es sorcerer.

A versenyen minden csata 5 objektíva elfoglalásáért ment.

Elsö csatámat Zaggar eldái ellen nyomtam.
Hozott két 5 fös sniper osztagot, 4 db 3 fös jetbike-os troop-ot, 3 wraithlordot, avatart, egy osztag harlequint, és a szokásos Eldradot meg a 10 fös jetbikeos warlock osztagot.

Nekem kellett kezdenem a csatát, Dawn of War felállás.
Hiába lenne jó ilyenkor az, hogy én kezdek és az ellenfelem elvileg beszorul a saját asztalszéléhez, ez egy gyors elda seregnek mit sem számít.
Én igyekeztem széles frontot hozni, hogy minden objektívához legyen esélyem odaérni, mert tudtam, hogy ha valahol nem vagyok ott, akkor a teljes elda sereg odaröpül 1 kör alatt.
Ö viszont teljesen az egyik térfélre pakolt föl, csak 3 wraithlord maradt a másik oldalon.
Két hiba volt amit elkövettem. Az egyik, hogy a második körben deep strike-al lehozott oblikkal nem mertem megkockáztatni, hogy bedobom öket az eldák közé, ahol ott állt Eldrad egyedül. Mivel egy ház mögött állt, nem tudtam rálöni, de ha sikerül leérkeznem valahova élve, akkor egy plazma lövéssel elviszem a srácot. De mivel nem ez történt 4 körig teljesen fogta a pszimet, ami nagyon meggyengített.
Másik hiba volt, hogy ha már nem áldoztam fel ilyenre az oblikat, akkor az összessel a wraith lordokat kellett volna löni, és akkor az asztal egyik fele az enyém lehetett volna.
A csata úgy folyt, hogy löttem öket elég sokáig, és mivel Eldrad két osztagnak is újradobhatóvá tette a mentöjét, ezért alig okoztam veszteséget.
Aztán a negyedik körben berohantam a warlockos osztagot a plague marine-okkal és az oblikkal is, és a plague marine chempa kiütötte fisttel az osztagból Eldrad-ot! Ennek örömére az 5dik körben már szabadon varázsolhattam, amit persze egy 11-essel rögtön el is rontottam.
Volt a csata alatt pár kellemetlen helyzet amin összevesztünk, az egyik az volt, hogy annak ellenére, hogy nagyon igyekeztem jól berohanni a warlockokat, az avatar mégis odaért, ami csak azért volt necces, mert én nagyon úgy láttam, hogy 6,5”-et mozgott (szalag a base elejénél indul, de a modell lábánál ér véget). De ugye miután elvette, már reménytelen ezt bebizonyítani, annak ellenére, hogy a meccsen többször is gyanús volt már hasolnó eset.
A másik kellemetlenség az volt, hogy az egész pályán végigrohanó harlequin osztagból egy figura valahol elmaradt, mert nem vettük észre egy fa miatt, és a végén pont ezen múlt egy objektíva, hogy az a modell hol állt volna az osztagban.
Szóval bosszúsan fejeztük be a meccset, és persze kikaptam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyHétf. Feb. 23, 2009 5:16 pm

Jó kis csaták lehettek!A második csatának mi lett az eredménye?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyHétf. Feb. 23, 2009 5:35 pm

Hát kb az, hogy jobb oldalon (ahol mi voltunk túleröben) ledaráltuk öket, és szereztünk 2 objektívát, a bal oldalon meg túléltük annyira a túleröt, hogy elvitattuk azt a két objektívát, amit elértek volna. Szóval 2-0 objektívával nyertem.

Ja, az még kimaradt, hogy az 2150 pontos seregböl szinte minden meccsen olyan 1400-1500 pontot vesztettem.

Bm
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyKedd Feb. 24, 2009 9:45 pm

hát hallod én láttam már szar dobásokat, én is szoktam néha, de amiket neked sikerül kiszórni, az egyszerűen félelmetes. Very Happy azért így sokkal nehezebb játszani, lássuk be!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm EmptyKedd Feb. 24, 2009 10:17 pm

nehezebb, de mekkora poén! rabbit

és tudod erre legalább biztosan tudok építeni... clown
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-02-21 Legendás Csaták - Bm   2009-02-21 Legendás Csaták - Bm Empty

Vissza az elejére Go down
 
2009-02-21 Legendás Csaták - Bm
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: