kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 Tomb King

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyVas. Május 30, 2010 6:28 pm

Kérdés, mert sehol nem találom neten.
Mekkora a Casket of Soul modell alapterülete? A kezelőkön kívül persze.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Május 20, 2010 11:45 pm

A szabályukkal semmi bajom, jó ez, kombó, látom benne a fasza dolgokat. Viszont olyan drágák az egységek hogy van pár teljesen hasztalan, a többi sereghez mérve pedig borzalmas. Pl ha egy DE csak warriort hoz, valszeg megver, a figurák pont különbsége miatt, se lelőni se közelharcban elverni nem tudom. Imádom a sereget de szerintem jelenleg nagyon gyenge. Persze könnyen lehet hogy a felhasználóval van a baj tongue
Mostanában új felállásokat próbálgatok, a láda jó, ez biztos, és az is hogy a katapultra nem lehet alapozni:)
Van persze ami régebben is bevált meg mostanság is. Skorpió, swarm, szekerek. Vak íjjász meg kapja be a 3as erejével What a Face
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

Male Hozzászólások száma : 383
Age : 40
Location : A gödör szélén
Registration date : 2007. Dec. 12.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Május 20, 2010 9:11 pm

Hoi!

Csak semmi csüggedés, elég használható lesz a TK sereg az új könyvvel is, most ugyan nem a legerősebb, de mindenki ellen életképes.
Ha nem szívok majd annyit, nem esténként dolgozom, van életkedvem, akkor összeülhetünk babázni, meglátod: szünetmentes táp ez, ha okosan használod. Nem sokat játszottál még WH-t, néhány meccs után jóval inkább képben leszel - igény az vóna rá, ugye... Twisted Evil

P.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Május 20, 2010 7:40 pm

Van bármilyen biztos időpont új TK seregkönyvre? Ti sokkal jobban tudjátok hol érdemes nézni mint én.
Lehet ha kijön ez az új szabálykönyv és még jobban megszopat akkor el is adom...
Előre is köszi!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyPént. Júl. 10, 2009 9:23 pm

Na egy dolog amire én sehol nem láttam konkrét leírást, lehet csak én vok vak.
Tomb King szekérre mászik, és beáll egy szerekeres egységbe, ami nálam fast...
Akkor az egység sima szekér ként fog mozogni vagy marad fast cavalry?
Mert lovasnál marad, ha lovas kari áll be.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyPént. Júl. 10, 2009 8:10 pm

1:
Sztem két normális ember is eltud játszani egymással veszekedés nélkül. Remélem én még soha senkit nem borítottam ki játék közbe(nem hiszem).
Pedig Tökösön kívül nem nagyon ismerem a népeket akikkel játszok.(Bár Patrikkal 1x még akarok inni mindenképp. lol! )

2:
Kicsit eltértünk a topic témájától nem? Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyPént. Júl. 10, 2009 7:15 pm

osztom a véleményed, ez a játék nem alkalmas versenyre! Very Happy
baráti játékra is csak akkor ha nagyon jó barátok vagytok, mert a végére totál ki tud készülni mindenki! Laughing pedig a lényeg pont az lenne, hogy kikapcsolódj.

a töredéket pedig, ha jól tudom, kihagyták.

_________________
Infinity: Yu Jing, Imperial Service, Japanese Sectorial
WH fantasy: Empire
WH 40k: Space Wolf
Naval Thunder: Német Haditengerészet
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 110
Registration date : 2007. Dec. 12.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyPént. Júl. 10, 2009 6:00 pm

"ez nem játék, ez háború" fogdmeg
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyPént. Júl. 10, 2009 5:55 pm

gojo írta:
a színesítő részekkel pedig vigyázni...van ugye a legfontosabb szabály...kíváncsi vagyok hányan olvasták. pedig a legfontosabb szabály, mondom szabály. oda is írták mellé, hogy szabály. nehéz lenne belemagyarázni, hogy nem az. mégis kevesen veszik figyelembe.
hogy csak a barátaimmal játsszak a móka kedvéért? és a szabályok szelleme meg a....? meg hogy nem a győzelem a fontos? ez?
és ez vajon egy versenyen hogy valósítható meg? Tomb King - Page 3 75827
nem tudom, h még bent van-e a "töredék incseket adjuk meg" javaslat/szabály(?) is a könyvben... nekem az volt a kedvencem.

a treeman a barátod Tomb King - Page 3 747475
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 110
Registration date : 2007. Dec. 12.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 6:43 pm

már látom, hogy a következő topicban az lesz, hogy a treeman tud-e SaS-olni...
leugrik
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 5:18 pm

tőlem mindnki úgy játszik ahogyan akar. én csak abba szólok bele, hogy én játszom e vele vagy nem. Smile

a színesítő részekkel pedig vigyázni...van ugye a legfontosabb szabály...kíváncsi vagyok hányan olvasták. pedig a legfontosabb szabály, mondom szabály. oda is írták mellé, hogy szabály. nehéz lenne belemagyarázni, hogy nem az. mégis kevesen veszik figyelembe.

és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a gw saját bevallása szerint a faq ok csak irányadóként szolgálnak, nem szabályok. nem kicsi lenne a fejetlenség, ha valaki ezt betartaná. Very Happy szabályként ugyanis nem lehet rá hivatkozni. ebben az esetben viszont jöhetne mindenki, hogy akkor bizony legyen 4+...

Spoiler:
 

_________________
Infinity: Yu Jing, Imperial Service, Japanese Sectorial
WH fantasy: Empire
WH 40k: Space Wolf
Naval Thunder: Német Haditengerészet
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 4:20 pm

szerintem meg ágyút hozni nem illik Razz
meg hát egyébként ez nem ilyen etika óra. benne van a seregkönyvedben? benne. hozhatod? hozhatod. táp? az. Very Happy ergo hozod is, jó is lesz.
meg hát egyébként is mi az h nagyobbnak tűnik? kinek? az ellenfélnek? mi van ha először saccol, vagy elszámolta magát, vagy...
a rohamnál is van v.mi ilyen morális okosság, hogy nem jelenthetsz be rohamot messzebbre, mint ami legális, nem? az meg ugye csak akkor dől el, ha már lemérted. szóval ezek sztem a színesítő részhez tartoznak, nem a szabályoshoz Razz
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 2:42 pm

szerintem az ágyúval nem illik nagyobbat saccolni annál, ami jónak tűnik. régebben mintha ezt le is írták volna, most már nem vagyok benne biztos, hogy így van. de szerintem ezt minden normális birodalmi generális érzi. aki nem azt tökön kell rúgni és le kell pakolni az asztalról....vagy fordítva.
habár azért azt is tegyük hoozá, hogy a tüzérség működése nem olyan, hogy csak oda célozhat ahol lát ellenfelet. de a szabályokban mégis sikerült valami hasonlót alkotni, márpedig ez csak egy játék, így illik is a szábályok szellemében játszani.

ugyanakkor szerintem nem lehet kitakarni ágyú elől, mert nem egy ágyú lesz, hanem legalább kettő. azok pedig nem egymás mellett. így viszont már annyi oldalról kellene kitakarni, hogy tulajdonképpen a láda lényege veszik el. ráadásul a láda általában dombra kerül, HOGY JOBBAN LÁSSALAK! címszó alatt. ott még nehezebb kitakarni. na meg persze az ágyú is dombra kerül, ha csak lehet.

nade talán ez nem is baj...nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne ha minden ellen védve lenne a láda. felesleges olyan szabályokat kitalálni egy egységnek, hogy minden ellen védve legyen, mert akkor nincs értelme a játéknak. így is elég sanszos a túlélés a ward meg sebátadás miatt, ráadásul az ágyúnak azért csak kell találnia, meg nem szabad, hogy missfire legyen. szóval van itt bőven szerencsefaktor is.

_________________
Infinity: Yu Jing, Imperial Service, Japanese Sectorial
WH fantasy: Empire
WH 40k: Space Wolf
Naval Thunder: Német Haditengerészet
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 12:39 pm

Ykos jól mondja, akkorát tippel amekkorát akar, egyébként ágyus sereg ellen a láda nem éppen jó buli. Nem lehet megvédeni az ágyúk ellen. Max az ho High Liche Priestet teszel oda és adsz neki egy 4+os wardot, vagy hogy másnak átadja a sebeket, ez működhet ha van valamid ami gyorsan leszedi az ágyút, mert ezzel akár 3, kis mákkal 4 körig is bírhatod.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 12:31 pm

tök mindegy hogy mennyire van a takaró egység, ha az ágyús koma "véletlenül" mögé saccol. Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 11:53 am

Hát nem tudom mennyire veszélyes a láda az ágyúra, mert ha nem nagyon, akkor mindegy is, hogy az ágyúra nem hat mert nem látja. Ami meg az átlövést illeti. Ha jól tudom, akkor max 10"-et pattan az ágyugolyó. Namost akkor ez azt jelenti, hogy a takaró (egyébként akár szintén max 100 pontos ballaszt) egység és a láda/pap között van 10,001" és már jó is a buli. A deploy meg ugye 12" mély és 72" széles.

Egyébként mit csinál ez a láda, hogy ennyire kell védeni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 11:04 am

Ja csak az ágyú átmegy a kitakaró egységen, és simán eltalálja a ládát. 2egység minusz kb olyan 500p-ért, az ágyú meg 100p jeeeh scratch
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TöKöS
zászlós
zászlós
TöKöS

Male Hozzászólások száma : 130
Age : 27
Location : ...on the road to the Valhalla...
Registration date : 2009. Feb. 22.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 10:35 am

Bm írta:
Ehhez a játékhoz nem értek, de nem lehet valami egységgel kitakarni? Vagy mindegy, mert az legfeljebb túlsaccolja az ellenfél?
De ki lehet, csak az öngól, mert a láda olyan ellenséges egységekre vonatkozik, ami látja a ládát, és ugye ha kitakarják... Smile
De, ha mondjuk az ágyú felől takarják ki, akkor az is egy megoldás Smile
Üdv! Tomb King - Page 3 711625
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 10:34 am

A kitakarással pont a lényeg veszik el,mert azokra az ellenséges egységekre van hatással amik rálátnak...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 10:15 am

Ehhez a játékhoz nem értek, de nem lehet valami egységgel kitakarni? Vagy mindegy, mert az legfeljebb túlsaccolja az ellenfél?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 9:57 am

Igen, hát nyilván empire, vagy törpe ellen biztos nem hozom a ládát, vigyázni kell rá nagyon, nehogy ledurrantsák a dombról. Köszi az infókat, akkor jól tudtam ezt végre Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

Male Hozzászólások száma : 383
Age : 40
Location : A gödör szélén
Registration date : 2007. Dec. 12.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptySzer. Júl. 08, 2009 10:48 pm

Random: 1-4: Casket, 5-6: kezelők, azokon belül pedig úgy, mint minden egyéb "kevésbabás" egységnél, ha karakter, vagy champion van benne. Tehát babánként random kapják, ha több találat van, mint ahányan vannak, akkor mindenki egyenlő mennyiséget kap és csak a maradékot kell véletleníteni.

Példa: 10 találat, ebből 6 megy a ládára (ezek nem számítanak, a láda sebezhetetlen), négy a kezelőkre, ekkor a pap és a két őr is kapnak egyet-egyet, aztán az utolsóra meg dobni kell, hogy melyikük kapja meg.

Sablonos fegyvereknél rosszabb a helyzet, ha alatta van a baba, akkor kapja a maflást, ami gáz, mert itt nincs look out, sir! tökség (nincs öt őr a pap mellett). Épp ezért nem használják versenyen, mert áthúzzák a papon az ágyúlövést, aztán azonnal fel is adja - így bebuksz egy varázslót, egy ládát és 330 pontot...

P.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptySzer. Júl. 08, 2009 8:52 pm

Még egy dolog, lövés szempontjából a casketnél álló pap is a kezelők közé számít, igaz? Tehát ha őt akarják lőni akkor randomizálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Laci
hadnagy
hadnagy
Laci

Male Hozzászólások száma : 405
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 01.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyKedd Júl. 07, 2009 12:03 am

Megmondom őszintén nekem nem volt teljesen világos hogy akkor most mi is van.
Így viszont már mindent értek, köszi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

Male Hozzászólások száma : 383
Age : 40
Location : A gödör szélén
Registration date : 2007. Dec. 12.

Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 EmptyHétf. Júl. 06, 2009 11:02 pm

No, a láda magától tolja, mindig a mágia fázis végén, sosem előbb. A pap ettől teljesen függetlenül "imál", akkor, amikor ő jön a sorban, annyi hatása van a ládára, hogy ha nem áll tőle 1" távolságra, akkor a ládát le kelll venni. Tehát a pap nem csinál semmit a ládával!

Mindez részletesen benne lakik a seregkönyvben, az imák/használat sorrendjével együtt.

P.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




Tomb King - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tomb King   Tomb King - Page 3 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Tomb King
Vissza az elejére 
3 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: Warhammer fantasy :: wh akadémia-
Ugrás: