kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty
TémanyitásTárgy: 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)   2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) EmptyHétf. Márc. 16, 2009 1:29 pm

Harmadik csata – vs Eldar – Guppi
Dawn of War, 4 objektíva foglalása.

Az eldar sereg fura vegyes keveréke volt a megszokottaknak, két darab 3 fös motoros troop, egy 5 fös pathfinder osztag, egy guardian gyalogság heavy pplatformos bright lance-el, 2 szintén lance-es wraith lord, egy 3as squad warwalker dupla lance-el, 10 harlequin, egy wave serpentes fire dragon osztag, avatár és Eldrad.

Eldar kezdett, feltette a pathfinder osztagot a jobb sarokba egy házba eldraddal, a bal sarokba szintén egy házba pedig a guardianokat.
Gondolkodtam, hogy nem teszek fel semmit, de rajöttem, hogy jó lesz nekem ha elörébb vagyok, ezért a pathfinderekkel szembe feltettem egy rhinóba a noise marine-okat meg egy sorcerert úgy, hogy nem is tudtak rálöni a pathfinderek, mert nem arra néztek az ablakok.
Az elsö lörben felmozgott az eldar sereg nagyrésze a jobb oldalra. A harlik középen, tölük jobbra avatar és a wraith lordok, wave serpent a sarokban sunnyogott be, a motorosok szintúgy. A war walkerek maradtak kint outflank-en. Mivel éjszaka volt nem völt semmi lövés, csak nagy helyezkedés.
Én mindent felhoztam, a 3 oblit szemben a wraith lordokkal (igyekeztem kihasználni, hogy ök csak 36”-re lönek a bright lance-el, mi meg 48”-ra a lascannonnal. A többi osztag a bal oldara autózott be, hogy az ott lévö objektívákat foglaljam. A noise marinokkal elörerhinóztam egészen a házig, és smoke-oltam. Mivel még mindig éjszaka volt, és én nem használtam ki a szokásos „rhinóval megvilágítunk valamit és szétlöjük” trükköt, ezért én sem löttem.

A következö kör azzal telt, hogy a noise marine-os rhinót lötte a teljes eldar sereg, sikerült kilöniük, de a noise marinokra már nem maradt kivelö löni, elképesztö, mit kibírt az a rhino.
Eldrad kivált a pathfinederek közül, és varázsolt valamit az egyik wraith lord-ra. Jobbról bejöttek a war walkerek, de mivel a kollég annyira figyelt rá, hogy fedezékben legyenek, ezért ök is csak úgy tudtak löni az oblikra, hogy azok fedezékben voltak, nem is okoztak veszteséget!

Miután nem voltak már rhinóban a noise marineok, kimásztak az árokból, és lelötték a fire warriorokat. Sajnos eléggé szétmozogtak az eldar osztagok ahhoz, hogy nem tudjak egyszerre kettöt berohanni, pedig akkor nagy darálás lett volna. A varázsló pedig elindult, hogy megmérközzön Eldrad-al. Átrepült a ház fölött, berohamozta, és okozott neki 1 sebet, majd megölte a force weaponjével! Sosem felejtem el ezt a pillanatot. Az oblik kicsit odébbsétáltak, hogy a walkerek ne kapjanak fedezéket, és kilöttek gyorsan kettöt.

Aztán persze vége lett a jó világnak, mert a varázslómat lelötte az avatart meltával, a noise marinokat, pedig 1 bajnokra csökkentette az össztüz. A bajnok kapott még egy bright lance-et (S8, AP2) az utolsó war walkertöl, de földre vetette magát (kapott egy 6+os covert), amit megdobtam!

A csata valahol ott fodult rosszra, amikor a bal oldalon lassan átértem a plague marinokkal a guardinakohoz, akiket ki is húztam a házból lash-el a pusztába, de nem szálltam ki a plague marinokkal, hogy lerapidoljam öket. Ez nem lett volna nagy baj, ott bukott a mutatvány, hogy a harlequinek 5”-et fleet-elve éppen csak elérték a tousans son osztagot a lash-es sorcival, és hiába küldtem oda a plague marinokat is, ledaraboltak minket mint a xart... 3 thouasand son élte túl, mert a harlik kiugrottak Hit and Run-al, és csak a plague marinokat tudták újra berohanni.

Bal oldalon azért a guardianokat levágtuk, a harlik nem foglaltak, középre odaért a maradék thousand son, ezért ott vitattuk az objektívákat, jobb oldalon pedig elfogytunk, és egy gyors turbo boost-al az egyik motoros csapat objektívát szerzett. Vagyis objektívában 1:0-ra nyert az eldar, 0 ponttal zártam ez a fordulót a 20-ból.

No, kb ennyi, a csaták elejéröl van pár kép, este talán felteszem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)   2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) EmptyHétf. Márc. 16, 2009 2:12 pm

Második csata – vs Imperial Fist – Loki
Pitched Battle – spec küldetés (2-2 objektíva, menj el az egyik ellenségeshez, bírj ki ott egy kört, aztán a végén irányíts egy sajátot)

A szinte már standard SM ellenfél, drop podban sternguardok (spec lösszerrel, meltával), 2 motoros osztag, devák 2 plazmacannonnal, 2 assault bike heavy bolterrel, sok troop rhinóval.

Szinte szimmetrikusan tettük fel az objektívákat, az egyik bal oldalon volt bk 12”-re az asztal szélétöl, mindkettönnek a deployban, a másik pedig az asztal felétöl egy kicsit balra, az enyémegy jó nagy domb mögött a deploy-om szélén, az övé kb vele szemben, de az kisodródott a pálya szélére.

Az SM felállt a deployba, jó szélesen, végig egy széles házsor mögé bújva.
Én felraktam balra az oblikat meg a plague marineokat, védve és foglalva a deplomban lévö objektívát, meg ide tettem, a 2 sorcerert is, hogy ha elfoglalja a másik objektívát, akkor el-lashelhessem öket onnan, ezzel megakadályozva, a megszerzést (mert ugye egy kört ki kellett ott bírniuk base contact-ban). A noise marineok és a thousand son-ok pedig a domb mögött ültek a rhinóban, hogy majd elöretörnek az ellenséges objektívához.
Az elsö körben persze lejött a sternguard osztag, kettévált és rálöttek a 2 rhinóra, de csak egy shakent- sikerült elérni. Ezen kívül lött még egy csomó nehézfegyver is, de Loki olyan xarul dobált, hogy semmit nem értek el.
A körömben a sternguard osztagot jól lelöttük, de megmaradt ez egyik fél osztagból egy meltás, a másik feléböl meg egy fistes bajnok, akik persze elszaladtak, nehogy berohamozhassam öket.
A csata nagyjából úgy nézett ki, hogy a bal oldalon én álltam a sarokban és löttem, az ellenség a deployában mozgott jobbra, hogy onnan karolon át, én pedig a jobb oldalon a két osztaggal kitörtem és elértem az objektívát, de nem tudtam megtartani, mert be tudott rohamozni (persze 2 darad 6”-es nehéz terep mozgással).
Amit elrontottam, hogy a plague marine-okkal nem indultam meg a szinte teljesen kiürült bal sarokba, hogy elhozzam onnan a cuccot, valamint, hogy a két varázslót hátrahagytam, hogy védje a jobb oldali objektívámat, pedig ök elegek lettek volna, hogy megvédjék a két elöretolt csapatot a berohamástól.
Szóval nagy szívás volt, mert mindketten jól feltartottuk egymást, és így senki nem vitte sikerre a dolgot. Igaz a feltartásért is járt pont: 15 pont a 20ból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)   2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) EmptyHétf. Márc. 16, 2009 2:13 pm

Elsö csata – vs Daemon Hunters – Tiberius ellen
Spearhead – táblanegyed foglalás

Vidám, dolog chaosszal daemon hunterek ellen játszani. Világít a páncéljuk, vagyis mindig úgy lövök rájuk, mintha éjjel lenne. A páncéljuk (a sima gyalogosé is) elnyeli a pszi-t. Szóval jól indult a dolog.

Ellenfelem hozott 2 landraidert, némi trooppal benne, és egy osztag termit egy termi páncélos HQ-val.

Hajlani agyatlanságomnak köszönhetöen miután megnyertem a kezdödobást, elkezdtem felpakolni, és a felénél jöttem rá, hogy át kellett volna adni a kezdést.
Sebaj, felpakoltam. Feltettem mindent, nem hagytam egy oblit sem reserve-ben. Gondoltam jó lesz az lézerágyúval. Nem lett jó.
Úgy kezdtem, hogy a thousand sons osztagot betereltem egy házba a rövid oldal mellett mozogva. A plague marine osztagt szintén egy ház mögé a hosszú oldal mellett mozogva. A noise marine-ok maradtak a kezdö negyedemben, így 3 negyedet tudtam volna foglalni.
Az elsö két körben jött csak felém, én meg löttem veszettül a landraidereket.
Ellöttem 15 lövést az elsö két körben lézerágyúval Landraiderre. Tudom, nem tuti a 3+/5+, de még csak egy glance-et sem értem el velük. Az azért xarul esett.
A nagyobb baj inkább abból lett, hogy miután kiszállt a landraiderböl egy 10 fös osztag, megrohantak és felrobbantottak egy rhinót, majd kint maradtak a pusztában, valamint ebben a körben lejöttek a termik is, akik ugyan lelövöldöztek, egy csomó noise marine-t, de ugye a deep strike miatt egy rakáson voltak, nos ezt a 2 osztagot megcéloztam 8 plazmacannonnal, és 0, azaz NULLA veszteséget okoztam. A termikre nem láttam rá a páncéljuk miatt, mert nem sikerült 3 kockával 7 fölé dobni, a másik osztagra meg besült a 3as lövesböl 2 plazmacannon (belehalt az oblim, mert már volt egy sebe), a harmadik meg elszóródott 11”-el. Azt hittem, ilyet csak Legendáson csinálok, de nem...
Asszem sejthetö, hogy ezután mi történt. Fossá daráltak minket, hiszen veszteséget ugye nem okoztam.
Végeredményül a thousand son-ok vitatták a negyedet, amiben voltak, a plague marine-ok leverték az öket berohanó osztagot, ezért ök foglaltak is. 5 pont a 20 ból.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Márc. 17, 2009 10:17 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)   2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) EmptyHétf. Márc. 16, 2009 2:15 pm

Hali!

Rövid csataleírások a tegnapelötti versenyröl.
Családias hangulataban 9 asztalton el is fértünk, jó hangulatú meccsek voltak.

Seregem:
A Legendásról ismert kult-osztagos sereg, kicsit átgyúrva, ikonok helyett befért még egy blastmaster a noise marinoknak:

HQ: 2 lash-es szorci szárnyakkal

Troop:
1 osztag thousand son, sorcerernél doombolt meg meltabomb
1 osztag plague marine, bajnoknál fist, 2 plazmagun
1 osztag noise marine, mindenkinél sonic blaster, 1 blastmaster, bajnoknál PW, doom siren
Mindenkinek Rhino.

Heavy:
3*3 obliterator
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)   2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar) Empty

Vissza az elejére Go down
 
2009-03-14 Bm Liga meccsek (Daemon hunter, SM, Eldar)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: