kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Share
 

 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyHétf. Júl. 06, 2009 11:48 am

Eljött a nagy nap, megküzdöttünk az osztrák nemzettel. Harcostársak voltak Darkeron (SM), Konrád (CSM), Warboss (DE) és Egil (Ork). Nagy csata volt, 42 hadvezér vezette seregeit a toszásba, mert hogy mindenki hullott aztán rendesen. Voltak az osztrákok mellet németek, svájciak, és még ki tudja kik.
Végülis Egil 5dik lett, Warboss 10 körül, én 22, Konrád 27 (???), Darkeron pedig 37dik.

Jó verseny volt, a csatákért 0-40ig (gyözelem 30, döntetlen 20, vereség 10, veszteség +/-0-10) lehetett szerezni, festettség pontozása is 0-40 pont volt. A festettségért kapott pontokkal nem mindenki volt elégedett, de ez ugye szubjektív.

Sajnos az elsö fordulóban mindjárt Darkeronnal kerültem össze, ezzel is rontva a magyar esélyeket. Itt én nyertem, a többiek viszont hozták a meccset. Sajnos Egil elnézte a felállást az elsö meccsen (minden felpakolt Dawn of Warnál), ezért utólag kérte a bírókat, hogy adják az ellenfélnek a gyözelmet. (ezután föleg bosszantó az 5dik helye).
A második meccsem Orkok ellen volt, itt csúnya zakóm volt, és ha jól emlékszem, akkor Konrádnak sem jött össze.
Szóval Warboss maradt a versenyben elöl.
A harmadik meccset mindenki hozta. Én SM ellen küzdöttem megint.
A negyedik meccs volt a fodulópont, ahol Warboss X-elt, én megint zakóztam Egil orkjai ellen, és így Egil lett a frontember.
Végül az ötödik meccset már vidámabban játszottuk, hiszen nem sok múlott rajta, ezt ha jól emlékszem mindenki hozta, de ez csak Egilnek volt elég komoly helyre.

A hangulat jó volt, bár sajnos sokan nem beszéltek jól angolul az osztrákok közül, ezért a nem németes kollégák erölködtek pár meccsen. Voltak vicces fordulatok is, meg utolsó percben 6"-es konszolidálással szerzett vagy elvitatott objektívák, 5dik körben az objektívára deep-strikeoló termik, és hasonlók.

Az egyes csatákról késöbb.
Vissza az elejére Go down
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyHétf. Júl. 06, 2009 12:13 pm

Ez biztos jó lehetett. Várom a csatariportokat Laughing
Képeket is csináltál?
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyHétf. Júl. 06, 2009 12:20 pm

Sajnos a fényképezögépem feladta a harcot, a telefonnal meg nem csináltam használható képeket, mert túl sötét volt. Ezért csak emlékböl írom le a csatákat.

A seregem, amit vittem a Pécsihez hasolnó volt:
2 * 5CSM, icon of chaos glory, rhino
2 * lesser daemon
2 * 3 termi, heavy flamer, 2 combi melta, landraider
1 * 5 chosen, 3 melta, 2 flamer, icon of chaos glory, rhino, rhinon combi flamer
2 * 2 obliterator
1 * predator, autocannon, 2 heavy bolter
1 * sorcerer, mark of slaanesh, lash of submission, wings


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Júl. 06, 2009 5:28 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyHétf. Júl. 06, 2009 5:27 pm

Ötödik meccs SM ellen
Spearhead – 4 objektíva

Az ellenfelem egy svájci srác volt, aki Deathwingel játszott. (Termikre is alapozó SM variáns, a termik is foglaló egységek.)
Volt egy osztag termije (6-7fö, claw-k meg egy chainfist), meg egy Grey Knight karakter (chaosnak dobnia kell, hogy látja-e, ha rálö, és -1I-t kap ellene, ha ö rohamoz). Mindez egy landraiderben (2*3 bolter, assault cannon, multimelta). Volt egy lövös Drenyája, meg egy közelharcos ami drop podban jött. Volt egy vindicator tankja, egy lascannonos razorback-je (rhino variáns). Meg 4 darab 5 fös troopja, egy plazmacannonos, egy lézerágyús, egy meltás (drop podban) meg egy flameres.

Az objektívákat úgy raktuk fel, hogy az én negyedemben kb középen volt 2, neki meg volt egy egészen hátul a sarokban, meg egy kb a pálya felénél.

Ö kezdett, felrakota a plazmacannonos csapatot meg a lövös drenyát a felezön lévö objektívához, a flamereseket meg a lézerágyúsakat a másikhoz a sarokba, a tankokkal (radír a termikkel meg a karival, vindicator) fel állt középre, hogy minél elöbb átérjen. A lézerágyús razorback pedig hátulról puffogtatott.

Én bebújtam a sarokba, abban bízva, hogy mielött a vindicator meg a termik szétszedik a tankjaimat azelött bejön az erösítés amivel a hátukba tudok kerülni. Ezért feltettem egy landraidert egy üres rhinó mögé a hosszú oldalhoz, mellé a predátort egy dombra mögé egy rhinó srácokkal és a varázslómmal, majd a másik landraider. Minden más maradt reserveben. A termik és az oblik deep strikeoltak, a chosenek pedig simán hosszú oldalról jöttek.

Nem akartam elvenni a kezdést, mert bíztam abban, hogy a végén még tudok objektívát vitatni.

Az elsö körben meglódult felém a landraider és a vindicator, mindkettö csak 6“et jött, és löttek. De szerencsére csak az üres rhinó esett le, az is ott maradt takarni roncsnak. A vindicator nem ért lötávba, a plazmacannon pedig túl messzire célzott.

Én sem okoztam kárt az elsö körben, pedig löttem mindennel. A predátor a razorbacket próbálta leszedni, a landraiderek az ellenséges landraidert meg a drenyát de semmi eredményt nem értem el.

A második körben bejött a srácnak a közelharcos drenya a drop podban, de nem merte bedobni a tankjaim közé, hanem egészen hátra rakta a sarokba. Ebben a körben már potyogott ránd a sok lövés, de csak egy shaken és egy stunned landraider bánta.

Nekem bejött egy osztag daemon, akiket próbáltam a tankok között bújtatni. És mivel a tankok nagyrésze nem tudott löni, smoke-oltak. Kezdett szorulni a hurok.

A harmadik körben a smokeoló tankokban nem esett kár, de az ellenséges landraider odaállt 3“re az egyik objektívámhoz. Lassan úgy tünt letolnak a pályáról.

Aztán nekem az összes tartalékom bejött egyszerre. Hiába, sosem tudhatod Tzeentch hogyan változtatja meg a sorsod! Ledobtam az egyik osztag termik a landraider mögé, de rászóródott és elpusztult a warpban. A másik osztagot is oda tettem, azok meg 11“el elszóródtam a plazmacannonos csapathoz. Az egyik csapat olbi szintén a radír közelébe akart esni, de azok is ráestek, szintén eltüntek a warpban! (Na itt azért kezdtem anyázni.) A másik obli csapat pedig elszóródott a radírtól. A chosenek bejöttek a hosszú oldalon és kiszálltak a vindicator oldalában. A maradék daemonokat szintén a tankok mellé dobtam, hogy elbújjanak.
Ebben a körben sokkal eredményesebb lett a lövés, az egyik landraider stunnedre lötte a lövös drenyát, az oblik lelötték a multimeltát a landraiderröl, a termik pedig lelöttek 2 embert a plazmacannonos csapatból. A vindicatort stunnolták a chosenek és leszedték róla a nagyágyút. A razorback pedig immobil lett a predátortól.

A negyedik körben lejött a másik drop podja is a meltás osztaggal, de nem találák el a célbavett landraidert. A vindicator és a drenya smokeoltak. A landraider a multimelta nélkül az assaultcannonnal rendinggel próbálta kinyitni az én radíromat, de nem ért el semmit. A plazmacannon célbavette az orra elé leugrott termiket, de leszóródott. A deathwing egységek semmi veszteséget nem okoztak, a komolyabb egységek nem tudtak löni. Fordulni látszott a csata.

Hiába a smoke a chosenjeim kivégezték a vindicatort és elindultak, hogy a landraidert is megmeltázhassák, aki még mindig ott állt az objektívám mellett. A meltás csapatot berohantam a két osztag kisdaemonnal meg a varázslóval, hamar elhullottak. A drenyát sikerült kilöni az egyik landraiderrel. Valamint a termik megközelítették a 3 fös plazmacannons csapatot, lelöttek kettöt belölük, csak a energiafegyveres bajnok maradt, de öt elfelejtettem megrohamozni. Az oblik egyre közelebb értek az ellenséges landraiderhez, de nem tettek benne kárt.

Ekkor történ a csoda, ugyanis ellenfelem az ötödik körben visszafordult a landraiderrel a termijeim felé, egyrészt hátrahagyva az én objektívámat, másrészt kiszállva a karakterrel, hogy a termiket leverje. A termijeimet lelötték egyetlen elberre, akit a karakter levágott. De ezzel teljesen szabadon hagyta az én objektíváimat, és a termiket sem vitte oda a sajátjához, amit így egyetlen megmaradt osztagbajnok védett.

Az ötödik, körben a végig a predátor mögött lapító rhinó elörevitte az osztagot az egyik objektívához, a másikat elértem a daemonokkal. Valamint a predátor ledakkázta az egy szem megmaradt srácot a plazmacannonos osztagból. Az oblik szétlötték a landraidert, a termik kiestek belöle, az ellenséges objektíva felöli oldalon, de nem elég közel hozzá.

Nem lett hatodik kör, így 2:1-re nyertem.

Fura volt, hogy a kolléga nem merte bedobni sem a drenyát az arcomba (pedig nyilván ezért van drop podban), sem a termikkel nem mert kirohamozni a landraiderböl. Ezért a csatát tulajdonképpen az döntötte el, hogy kinek volt kevesebb olyan egysége ami nem csinált semmit. Nekem…


A hozzászólást Bm összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 07, 2009 12:43 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyKedd Júl. 07, 2009 12:29 pm

Második nap:
Negyedik meccs Egil ellen (Ork)
Pitched Battle – 1-1 objektíva

Egil orkjai a veszélyesebb fajtából voltak. Két battle wagon (14-es páncél szemböl), 2 trukk, ezek mind tele srácokkal. Még 2 trukk meganobokkal (3-3 db, olyanok mint a fistes termik). Meg az all-time-favorie motoros nob osztag, „csak“ 5en plusz a warboss, és „csak“ 1 fistjük volt meg a warbossé. Volt ott még egy custom force field-es technikus is, csak hogy jó legyen. Minden osztagban powerclaw (vagyis fist), gyorsak, veszélyesek.

Ez ellen a sereg ellen kellet volna nagyon, hogy tudjak kezdeni, de persze nem sikerült a dobást megnyerni. És a kezdést ellopni sem.
Két ellentétes sarokba tettük a 2 objektívát, mindenki a jobb kezéhez.

Az ellenfelem felpakolta a objektívámmal szembe a motorosokat, a többieket pedig kb középre, ahol jó fedezékben tudtak elörejönni a félpályáig. Egy trukkos osztagot hagyott reserveben, meg egy másikat gyalog, a trukkot üresen tette a pályára.

Én az objektívás sarokba pakoltam fel, kicsit széthúzva a sereget, nagyjából a félpályáig nyúlt el a vége. Az oblikat közvetlenül szembe a motorosokkal az objektívámhoz. Mellé egy radír, aztán predátor, aztán megint landraider. A troopok egyike rhinóban bújt a predátor mögött, a másik üres rhinója takarta a másik landraidert, az osztag meg elbújt mögé. Reserveben maradt a két termi osztag, a daemonok, meg a chosenek akik flankoltak.

Elsö körben Egil szemérmetlenül elörerontott mindennel, a két battle wagon elrobogott a pálya közepéig, minden más mögötte sorakozott fel. A motoros nobok egyenesen az objektíva felé vették az irányt, turbo boostoltak. Löni nem igen volt mivel, mert ugye mindenki száguldozott.

Abban bízva, hogy mielött a teljes horda rámront eltakarítom a motoros nobok egy részét, ezekre összpontosítottam. Mozogni csak annyit mozogtam, hogy az egyik rhinóval beálltam az egyik battle wagon elé, beszorítva a másik wagon és egy szikla közé. Szerencsére a másikat sikerült stunnedre löni, úgyhogy a beszórított wagon tényleg ott ragadt. Aztán összehúztam lash-sel a motorosokat és rájuklöttem a 4 oblival meg egy landraiderrel. Mondanom sem kell, hogy nem értem el semmit. Az egyik osztag obli plazmacannonnal lött, amiböl az elsö mindjárt visszaszóródott, okozott is egy sebet, a másik meg leszóródott a fenébe. A többi obli meg a radír lézerágyúztak, szintén semmi eredménnyel.

Ezek után elszabadult a pokol. Az orkok ránk rontottak, elkezdték claw-kal püfölni a tankjaimat, a nodok pedig megrohamozták az oblikat. Az eredmény az lett, hogy levertem 2 nobot az oblikkal, de aztán elhullottak. A tankok közül elsöre csak a rhinó esett szét, meg az egyik landraider fegyvere esett le, de be voltunk kerítve.

Hogy pontosan melyik körben esett a dolog, arra nem emlékszem, de akárhogy is az egyik troop a varázslóval rhinóban kiszökött a motorosok és a horda közötti résen, és amikor eljöttek a termik, akkor velük karöltve megrohamozták a motorsokat. Csodával határos módon a veszteség miatt elfutottak a motorosok, ezért hirtelen úgy tünt, hogy meg tudom tartani a saját objektívámat, ha egyszerre csak egy csapatot engedek magamhoz. De aztán odaért egy osztag meganob, akik közben szétverték a landraidereket. Nem volt mit tenni, megrohantam öket. Mondanom sem kell 14 energiafegyveres ütésböl nem okoztam sebet. Le is kötöttek annyi ideig, amíg odaért a horda így az utolsó körben egy 6”-es konszolidálással megszerezték az objektívámat.
Azért annyi fricskát csináltam, hogy a chosenekkel odaálltam az ellenséges objektívaához, és az ikonjukkal lehoztam oda egy osztag daemont (akik ugye foglalnak). Le is flamereztem a reserveböl érkezö truckos osztagot, de aztán visszafordult a pálya közepéröl egy battle wagon tele néppel, és hamar véget vetettek a bulinak. Az utolsó körben ledobtam az objektívára még egy osztag termit, így legalább azt elvitattam.
Nem volt nálunk gombaölöszer, ennyi a tanulság.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyCsüt. Júl. 09, 2009 10:11 am

Mivel az elsö napra nem nagyon emlékszem, ezért onnan csak az orkok elleni csatáról adok leírást. Az még dereng valahogy. SM ellen úgyis rendeteget játszom, meg ott nem is történt semmi olyan amit érdemes lenne megemlíteni.

Szóval orkok elleni meccs, a versenyen a második.
Pitched Battle – Annihilation (Kill Pointos)

Elnyertem a kezdést, és azon felbuzdulva, hogy az orkok gyors jármüveit hamar ki kell lönöm gyorsan fel is pakoltam. Nagy baromság volt.
Nagyjából egyenletesen belaktam a deployomat, a termik, daemonok meg a chosenek maradtak reserve-ben.
Az ellenséges seregben volt 1 truck (meganobokkal), 2 buggy, meg egy helidopter összesen, amit jármünek nevezhetö, ha nem számoljuk a motoros nobokat. Ezen kívül volt egy osztag loota, meg 4 nagyobb 20-30 fös boy osztag gyalog.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Img0265b2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Img0266x2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Img0267x

A motoros nob-ok elbújtak az elsö körben, ezért rájuk nem tudtam löni, a tömeg ellen pedig nem volt elég a lövés, mert nem volt sablonom. Kilöttem a truck-ot, ami a robbanással elvitt pár srácot, meg innen onnan levettem pár orkot. Próbáltam az egyik 20 fös osztagra köncentrálni, hogy legyen kill pointom.
A csata elég gyorsan elment, hiszen a notoros nobok elörejöttek, és én meg egyetlen reális lehetöségként rájuklöttem mindennel és berohantam öket, amivel tudtam. Hiába az összehúzás lash-el, két plazmacannon, egy nehéz lángszóró, egy teljes landraider és 45 közelharci ütés összesen okozott 2 sebet.
Aztán még a következö körben két oblibal, három termivel meg a varázslóval is berohantam öket, de ök sem öltek meg belölük 1et sem. Ezzel nagyjából el is ment a meccs. A harmadik körtöl a 6dikig azzal töltöttem az idömet, hogy megmaradt tankjaimmal meneküljek az orkok elöl, hogy ne legyen wipe-out. A chosenek szerncsére elég késön jöttek be. De miután nem sikerült lemeltázniuk a meganobokat, azok megölték öket. Csak a rhinójuk maradt, amivel böszen autóztam fel-alá a pályán, hogy megmaradjon.
Az eredmény sok-semmi az orkoknak. Egyetlen kill pointot sem szereztem.

Szóval akinek van valamilyen ötlete a nobok ellen, az szóljon, mert egyelöre semmi használható nem jutott eszembe.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) EmptyHétf. Szept. 14, 2009 5:24 pm

Bm írta:
Eljött a nagy nap, megküzdöttünk az osztrák nemzettel. Harcostársak voltak Darkeron (SM), Konrád (CSM), Warboss (DE) és Egil (Ork). Nagy csata volt, 42 hadvezér vezette seregeit a toszásba, mert hogy mindenki hullott aztán rendesen. Voltak az osztrákok mellet németek, svájciak, és még ki tudja kik.
Végülis Egil 5dik lett, Warboss 10 körül, én 22, Konrád 27 (???), Darkeron pedig 37dik.

A korrektség kedvéért: Darkeron 23dik lett, csak elszámolták a pontját, egy gyözelem helyett egy vereséget számoltak neki eredetileg.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)   2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork) Empty

Vissza az elejére Go down
 
2009-07-04/05 Bm Osztrák nemzeti bajnokság (3SM, 2Ork)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: