kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:55 pm

Ekkor az állás: 69 ponttal élen egy Bratislavai srác, mögötte én 61-el, aztán 59, 53,53.
Szóval döntöt játszhattam.

Sajnos nem emlékszem a srác nevére, talán Martin? (vagy valami hasonló hangzású)
Szóval Chaos ellen játszottam, 1-1 objektíva, Pitched battle.
Jókis chaos sereg volt:
1 Szárnyas Lash prince
1 Szárnya Tzeentch Prince (doombolt, bolt of change)
10 CSM, fist, combi melta, 2 melta, glory ikon, rhino, extra trin-bolter
10 CSM, combi plazma, 2 plazma, glory ikon, rhino, extra trin-bolter
10 berza, fist, ikon, rhino, extra trin-bolter
10 Raptor, 2 melta, glory ikon
3+2+2 obli

A csatát elég csúnyán benéztem, mert hiába kaptam azt az oldalt, amit amúgy is szerettem volna, az objektívámat egy hatalmas szikla mögé tettem, ami nagyon jó fedezéket adott a repülö és autózó osztagainak arra ez egy körre amíg átértek.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow51

Miután mindennel elörererontott, összesen annyit sikerült elérnem, hogy immóra löttem mind 3 rhinót, meg a tzeentch prince-nek bevittem 1 sebet.
Aztán bejött neki mind a 2 kinthagyott obli osztag, akik leteleportáltak az arcomba, és az elöreröpülö meltás raptorokkal karöltve kilötték az egyik vindicatort, a másikról meg lelötték az ágyút. (a fegyvertelen vindi pedig az elsö megmozdulásánál immo lett)
A lash prince-e behúzta a termijeimet, akiket aztán levertek a berzák.
Aztán visszavágásképpen lelöttem a lash prince-ét, a berzákat lekiabáltam a doom sirennel, aztán berohantam, és 2 kör alatt le is vertem öket a noise marinokkal. Az egyik princem berohanta egy egyik obli csapatot, a másik prince pedig a meltás raptorokat. Az obliknak 1 sebet vittem be, a meltás raptorok ellen pedig szép lassan leesett a prince, pedig se csempa, se fist. Az elsö herceg azért nagyon harcolt, mert leverte az oblikat úgy, hogy közben hátbakapta a tzeentch prince, azt is leverte, és maradt 1 sebe. A noise marinokkal elindultam segíteni annak a princenek akit végül is legyürt a sima CSM tömeg, és a meccs végéig (ami csak 4 körig tartott) verekedtem a srácokkal.
Miután a számban landolt 4 obliból 2 még mindig szabadon lófrált, elindultam a landraiderrel hogy hátha utolsó körben be tudok hajtani az ellenséges objektívára, de sajnos nem volt 5dik kör, amikorra odaért volna.
A csatánk végül is úgy lett vége, hogy a berzák meghaltak, a másik CSM osztagot még a noiseok verték a megmaradt 3 termi segítségével, egyetlen objektíva-veszélyes osztag a raptorok voltak, akik megpróbálták leszedni a sarokban lapító radírt, de nem sikerült nekik, aztán ez egész osztagot leszedte a megmaradt oblim egy plazmacannonnal.
Ami a pályán kódorolt még az volt 2 obli, akik utánaeredtek a kerülö radírnak (kevés sikerrel). Valamint a plazmás troop az ellenséges objektíván karöltve 3 oblival, 2 immo és egy magát közben megszerelt rhino.
Mivel vége lett a 4dik körben, 1-1es döntetlent játszottunk (az én objektívaámt fixen fogta a sarokban lapuló radírból elöugró 5 csm. Ha lett volna még egy kör, akkor minden azon múlik, hogy a 3 obli meg tudja-e állítani a radírt. Ha igen, akkor a maradék lelövi lash prince-et és senki nem ér oda az ellenséges objektívához. Ha nem, vagy túléli benne az osztag, akkor valószínüleg nyerek, mert vagy a prince húzza le a troopját az objektíváról, vagy a radír ér oda, vagy berohanom az osztagot és jó eséllyel lefutnak az objektíváról.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow52

Végereményképpen döntetlent játszottam a pontelsövel pontmásodikkért és 3dik lettem. Asszem ez a méreg! Very Happy


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 19, 2009 7:55 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:55 pm

Negyedik meccs Loresh ellen.
Eldák, 3 objektíva, Dawn of War
Ami szembe jött:
Eldrad
Farseer jetbikeon (guide, doom, fortune), singing spearrel
3 jetbiker guardian (1 shuriken cannon) + 1 warlock (enbolden), singing spear
10 pathfinder
10 dire avenger
wave serpentben (linkelt shining spear)
5 fire dragon, heavy flameres exarch-hal
wave serpentben (linkelt shining spear)
3 * 3 warwalker (mindegyiken dupla scatter laser)

Loresh kezdett. Felrakta a Pahfinder osztagot Eldraddal egy romba az egyik objektíva mellé, én velük átlósan szembe a noise marine osztagot szintén romba objektíva mellé.
A többi mind az elsö körben begyalogolt, neki is, nekem is. Semmi deep strike vagy outflank.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow41

Nagyjából úgy ment a csata, hogy mivel kintfelejtettem (elfelejtettem futni) a noise marineokat ezért a felét ledakkázták az osztagnak a walkerek, szerencsére a blastmaster és a bajnos is megmaradt. De aztán elbújtak a romban.
A bal oldalon a lash princek bebútjak a házba, és megpróbálták kihúzni Eldradot a fedezékböl (hogy ne legyen újradobott 2+os coverje), de az egyik 12vel perils-elt (igaz lementettem a sebet), a másik pedig hiába volt meg 3 kockával csak 4“-et húzott, amivel épp csak egy emelettel lejjebb tudtam mindenkit tenni. Aztán a walkerek egy kör alatt ledakkázták az egyik prince-et. A másik viszont megint átnyomta a lash-t fantasztikus 5“-el, és kihúzta a Pathfindereket Eldradal a pusztába a vindicatorok elé.
A vindi lö, hit, mindenki alatta, 1 seb nem megy be, 1-et meg lement Eldrad invivel, marad Eldrad meg egy Pathfinder, aki aztán odaszalad az objektívához és elbújik.
A másik vindicator célba veszi az elöre merészkedett fire dragonos wave serpentet, hit, eléri a mögött lévö walkereket is (3at a 3as osztagból). Wave serpent robban, leesik az exarch meg egy dragon. A három walkerböl 2 immo (ami a squadron miatt roncs) és egy robban).
Eldrad bártan kint marad egyedül és ellö egy sablont a 2 vindicatorra. Szóródásra Hit, megforgatja mindkét tankot: 2 hit, mindkettöt beforgatja seggel a walkereknek, az egyiket át is üti szemböl 3+2D6-al 13 ellen, és egyböl szétszedi. A másik vindiröl a walkerek lelövik az ágyút.
Az elörerepült wave serpentet, amiben a dire avengerek lapultak hamar immóra löttem, ök sokáig csak ültek benne, míg a serpent lötte a radírt de nagyrészt nem is talált. A dire avengerek kiszálltak az utolsó elötti körben, hogy berohanják a noise marine-okat, de nem volt meg a rohamtáv a nehéz terepen. Viszont olyan szépen beálltak kettes sorba, hogy a doom siren csak 2öt nem üvöltött le, de azt meg leszedte a blastmaster. Sajnos a noiseokat meg leszedte a 3 walker szemböl, de 1 maradt, és tartotta a pontját.
A motoros csapatot sokat löttem, mire berohanták a landraideremet, addigra már csak egy guardian, a warlock meg a farseer volt. Leverték a radírról az egyik lasert. Aztán lelöttem a guardiant is, és berohantam öket 5 CSM-el. 15 ütésöl lett 4 seb, mindet lementette, ö 2 ütésböl bevitt 1 sebet, mire elszaladtam és levágott. Nevetséges volt, de i.j.
Aztán berohanták a másik radírt is, semmi eredménnyel, az pedig lelötte a farseert, a warlock pedig elszaladt és egyedül már nem is állhatott össze.
A 3 megmaradt dragon lelötte a fegyvertelen vindicatort, akivel elindultam vitatni.
A prince berohanta eldrad-ot és 3 kör alatt leverte, de csak 1 sebe maradt.
Szerencsére az utolsó Pathfindert lelöttük a 2+os coverben ezzel 1-0-ra nyertem. (a jobb oldali radírból a CSM-ek fogták az objektívát). Veszteségben kicsit jobb voltam, +1 pont.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow42


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 19, 2009 7:54 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:56 pm

Harmadik csata Freddy ellen.
Imperial Guard, Annihilation, Spearhead
(Hát, azt tudtam, hogy a kill point küldetés a gyengém, de hogy még egy IG-t is kapok, az nagyon ijesztönek tünt.)
Ami felállt ellenem:
1 minimál HQ (1 parancsnok, 4 srác gatyában)
9+1 fös Psiker osztag
9+1 fös Psiker osztag
4*10fös platoon, lascannon+melta mindegyikben, 3 pw, komisszár
4*10fös platoon, lascannon+plazma mindegyikben, 3 pw, komisszár
4*10fös platoon, istentudja mi (alig látszott ki melyik osztag) sok lascannon + valami, 3 pw, komisszár
3 lascannonos heavy weapon team
3 lascannonos heavy weapon team
3 rakétás heavy weapon team
egy gránátvetös osztag
egy 5/4 vagy 4/5-no cover-t indirektben lövö tank

Persze a plattonok összevonva, sok sikert. Löjj le 40 modellt!

Az IG telepakolta a negyedét. Lehetetlen volt látni mi merre van. A földön a 3 40 fös osztag.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow31

Ami biztos:
A meltások balra voltak, a plazmások jobbra. A hát legtetején (2dik emelet), volt a HQ. Alatta egy lascannonos team. Alatta a rakétások meg a két pszi osztag. A sarokban voltak a gránátosok. A ház mögött a tank. A háztól balra a másik lézerágyús osztag.
Én mindent reserveben hagytam, aztán diszkréten bevonultam szembe az ellenséggel a sarokba, igyekeztem elbúlni a domb mögött. Az elsö körben csak annyi volt, hogy összehúztam egy osztagot a vindocatornak, ami aztán elszóródott, és összesen talált 6ot, amiböl leesett 2. Aztán lelötték róla az ágyút, A csata nagyjából abból állt, hogy igyekeztem a házban magasabban lévö osztagokat a domb takarásából leszedni, sikerült is a HQ-t meg a lascannonos osztagot leszedni.
Ö megindult szembe a két 40es osztaggal, az egyiket bevállaltam a 2 prince-el (sikerplt megint rohamból 2öt leszedni, a meccs végéig harcoltak, sajnos 2-3 figura kellett volna még ahhoz, hogy a fele pontot megkapjam érte. Ök levettek két fél princet.
A másik osztagot elkezdtem löni a noiseokkal, amint felértek a dombra, de sajnos mivel elrontottan a mozgást azért rá tudtak löni a másik vindicatorrat egy meltával, de megmaradt.
A másik vindicator azonban elörehajtott és letankshock-olta a harmadik 40 fös osztagot, akik lefutottak.
A csata nagyjából ezzel le is zárult, nekem nem volt elveszett osztagom, szemben pedig leesett 1 HQ, 1 lascannon team, meg egy nagy platoon, veszteséggel kb egyformán voltunk. 3-0ás gyözelem, nem volt 6dik kör, ezért nem tudott nagy osztaggal igazán darálni, pedig azok akár a vindicatort és anoisokat is leszedhették volna.
Sajnos az oblik nem tudták a kis 12es páncélú tankot leszedni, pedig löttem rá eleget de csak az ágyú esett le róla.


A hozzászólást Bm összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 19, 2009 7:53 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:56 pm

A második csatámat Loky ellen nyomtam.
Dark Angels – Death Wing, Pithed Battle, 1-1 objektíva
Ami ellenem jött:
Termi páncélos könyvtáros
Grey knight-okkal
Valami közelharcos termi karakter
Assault termikkel (kb fele-fele hammer/claw)
LR Crusaderben
Assault termik (felszerelést nem tudom, nem szálltak ki)
LR-ben
5 lövös termi (pár fist, assault cannon)
5 lövös termi (pár fist, assault cannon)

Mondhatni elég jól rákészültem a termikre, a 2 vindicator nagyon jó a deathwing ellen, ahol nincs 3+os pajzs.
Loky nem tett föl semmi az elsö körben, mindennel felgyalogolt hátulról és a kezdést is átadta, szóval volt 2 köröm helyezkedni (lötávba a vindicatorokkal, köszi), viszont buktam 2 lövésfázist. Én ugyan reserveben hagytam a termiket meg az oblikat, de a termik sajnos rögtön bejöttek, így letettem öket csalinak. Az oblik a harmadik körben jöttek, és bár elszóródtak, azért a termiket meg tudták szórni. Sajnos a radírokhoz nem értek oda.
Amikor Loky egyszerre megdobta a 2dik körbe az összes reserve-et, akkor kicsit megijedtem, de aztán nem volt gond.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow21

A meccsen végig löttük egymást a radírokkal, az összes kár annyi lett, hogy a ö LRC-röl leszedtem a multimeltát.
A bal oldali lövös termi osztagot összehúztam lash-el, és egy vindi leszedte öket, a jobb oldaliak lelötték a termi osztagomat, de aztán az oblik leplazmázták öket.
Gyakorlatilag letoltam az ellenséget a terepröl, a meccs védén mindkét radírom ott állt az objektíván. 1-0, közel azonos (minimális) 500 pontos veszteség.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow22


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 19, 2009 7:51 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:56 pm

Az elsö csatámat Sgt. Komarov ellen játszottam.
SM sereg, Spearhead – 5 objektíva
A seregben volt ellenem:
1 könyvtáros
1 Lysander
9 grey knight (h flamer)
5 assault termi (3 claw + 2 hammer)
Landraider (+multimelta)
Landreider Crusader (+multimelta)
7 sniper scout (1 h bolter)
valami mérgezös heavy bolteres, acolite-os csapat
1 whirlwind
7 scout (power weapon)
7 scout (fist)
2 heavy flameres landspeeder

A csata jól indult, mert az ellenfél kezdett, és jó hátra pakolt fel. Reserve-ben maradt a 2 scout osztag a speederekben (outflank), nekem pedig egy vindicator, hogy oldalról a hátsó objektívát tudjam zavarni.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow11q

A termik meg a radírok voltak a szárnyaim szélein, a jobb oldalon egészen a házik eljutottam a termikkel, onnan lövöldözgettem a whirlwindet, minimális sikerrel.
A mozgások nagyjából a rajzon látszanak, a lényeg anny, hogy a feljövö vindicator lövése leszóródott a hátsó radírról, aztán kilötték. Azért a végén odahajtottam a bal oldali radírral is, de azt is szétkapták (sajnos dobtunk 6dik kört). Aztán mire Lysander beért a sereg közepére (volt egy sikertelen rohamuk a bal oldali radírra amivel gyorsan elhajtottam, ezért visszaszálltak), az oblik (olletve addigra már csak 1) kinyitották a radírjukat és csodák csodája Lysander lepinnelt. Így a noise marinoket át tudtam dobni a jobb oldali landraiderrel úgy, hogy két objektívát fogjanak. A sarokban levöt fogták a CSM-ek. És még volt egy Lash a bal hátsó objektíván csücsülö 2 osztagra, de nem sikerült mindkettöt lehúzni, így 3-2-re nyertem, mindkét oldalon kb 800 pontnyi veszteséggel.
Nagyon jól tudtam irányítani a csatát, a középen bújkáló vindicator, amire a scoutok öngyiklos rohamot csináltak (a 2 DP utána felfalta öket), nagyon jól sakkban tartotta a Lysanderes radírt, és miután az immóra lötte, utána is kerülnie kellett. Ha nincs 6dik kör, akkor is vitatom az egyik objektíváját és 2-1-re nyerek, szóval elég biztos volt a dolog.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Cow12


A hozzászólást Bm összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 19, 2009 8:10 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 2:58 pm

rajzoltam vázlatokat, de nem tudom feltenni, majd beszerkesztem
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 39
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 7:04 pm

akkor azért gratula az eredményhez!

a vázrajzok beszúrása sajna nem tudom, hogy menni fog e. valami miatt a képekkel gondban van a fórum mostanában. ha máshogy nem megy, akkor érdemes piacasa ba betenni a képeket és a linkeket idetenni. netán keresni egy olyan netes albumot amiből lehet azonnal képet is betenni. ha egyáltalán mükszik jelenleg a ilyen szolgáltatás a fórumon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://birodalmikronika.wordpress.com/
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 7:31 pm

Szép volt,gratulálok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyHétf. Okt. 19, 2009 7:57 pm

exael írta:
Szép volt,gratulálok!
gojo írta:
akkor azért gratula az eredményhez!
Köszönöm! cheers

gojo írta:
ha egyáltalán mükszik jelenleg a ilyen szolgáltatás a fórumon.

A jelek szerint a sima fórumba integrált "host image" teljesen jól müködik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyKedd Okt. 20, 2009 11:46 am

Annyit azért még ideírnék az érdeklödök kedvéért, hogy én mivel is bizonyítottam:

2 * Szárnyas Lash-Prince
1 * 8 Noise Marine (1 champ + pw + doom siren + sonic blaster, 1 blastmaster, 6 sonic blaster)
2 * 5 CSM
2 * 3 Termi (reaper autocannon) + Landraider
2 * 1 Vindicator (possession)
1 * 2 Obliterator
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm EmptyKedd Okt. 20, 2009 12:09 pm

És még annyit, hogy ha nem a mozgásfázisom után tudom meg, hogy nincs 5dik kör, akkor a kerülö radírból berohanhattam volna a ö foglaló csapatát, akik ha felmozognak már nem tartják az objektívát. Akkor pedig nyerek...
Ez van, legközelebb, ha enyém az utolsó kör, és már csak 15 perc van vissza, akkor simán elhúzom az idöt addig, hogy ne legyen ilyen.

Eddy!
Írjál te is valamit!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm   2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm Empty

Vissza az elejére Go down
 
2009-10-17/18 Call of War csaták - Bm
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: