kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share | 
 

 Szabályda

Go down 
SzerzőÜzenet
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 6:06 pm

Lazaruss írta:
Innen látszik, hogy még mindannyian kezdők vagyunk. Egyébként Gyuri el kellett volna olvasnod a stat kártyát. Na egy másik dolog, de a morálhoz kapcsolható. Ha valaki el kezd futni akkor a következő aktivációnál összeáll és csak utána következő körben cselekedhet?
igen, el kellett volna, de azt feltételezem mindig az ellenfelemről, hogy ismeri a saját szabályait, kártyáit. Wink hogy a legfrissebbet használja, és utánézett a faq-ban, model clarificationban... vagy ez túl sok? silent
asszem az összeállás egy kvázi (all) akció a köv körben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lazaruss
törzsőrmester
törzsőrmester


Male Hozzászólások száma : 75
Age : 31
Location : Pécs
Registration date : 2009. Jun. 01.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 4:46 pm

Innen látszik, hogy még mindannyian kezdők vagyunk. Egyébként Gyuri el kellett volna olvasnod a stat kártyát. Na egy másik dolog, de a morálhoz kapcsolható. Ha valaki el kezd futni akkor a következő aktivációnál összeáll és csak utána következő körben cselekedhet?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 3:23 pm

Lazaruss írta:
A Nekima meg nem képes arra, hogy lezavarjon, mivel az nem morál duel. Az Irresistible meg csak annyi, hogy amikor ütöm Nekimát akkor kell minden egyes attacknál egy Wp 12 duelt tenni ha sikerül végrehajtom az akciót ha nem sikerül akkor jön a következő ütés ha van még AP-m. Az egyetlen aki képes bárkit lezavarni morállal a pályáról az Pandora.
nem menekülsz, ha nem sikerült a wp 12? Suspect

megnéztem. a scannelt kártyák közt fentlévő nekima valóban azt csinálja, amit Laz mondd, wp 12 próba, és ha nem sikerül bukod az akciót, nincs menekülés, meg semmi baromság. confused
Patrik, hogy futtattál te le ezzel akármit is?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lazaruss
törzsőrmester
törzsőrmester


Male Hozzászólások száma : 75
Age : 31
Location : Pécs
Registration date : 2009. Jun. 01.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 2:15 pm

A Nekima meg nem képes arra, hogy lezavarjon, mivel az nem morál duel. Az Irresistible meg csak annyi, hogy amikor ütöm Nekimát akkor kell minden egyes attacknál egy Wp 12 duelt tenni ha sikerül végrehajtom az akciót ha nem sikerül akkor jön a következő ütés ha van még AP-m. Az egyetlen aki képes bárkit lezavarni morállal a pályáról az Pandora.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 1:23 pm

subaggut írta:
Ezt eddig is így játszottuk, pont te kerested ki a szabálykönyvben még a 25 pontos meccsünkön.

akkor magamat leptem meg.

Laz:
a wp duel morál duel viszonya olyan mint a rovar meg a bogár, nem minden wp duel morál duel, vagy fordítva. mindenesetre a böszme ördögcsaj téged is lezavar. pale terrifying nincs, de egyéb wp duellekre nem immunisak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lazaruss
törzsőrmester
törzsőrmester


Male Hozzászólások száma : 75
Age : 31
Location : Pécs
Registration date : 2009. Jun. 01.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 10:53 am

Egyébként egy hozzászólás Gyuri Patrik elleni meccséhez. A constructra, és a spiritre nem hat a terrifying. Lsd Characteristic-nél mind a kettő immunis a morál duelekre. Tehát nem tud elfutni a spirit (és erre figyelj majd ellenem is ha végre megjön a dreamer csapatom).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
subaggut
százados
százados
avatar

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 3:07 am

Ezt eddig is így játszottuk, pont te kerested ki a szabálykönyvben még a 25 pontos meccsünkön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Hétf. Feb. 11, 2013 1:28 am

Faq 4. Old.
A vesztes csal, SSoz. Aztán a másik játékos csal, SSoz. Ebben a sorrendben. Suspect silent
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
avatar

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 109
Registration date : 2007. Dec. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Pént. Feb. 08, 2013 4:59 pm

YKoS írta:
Szóval vagy Hamelin leküld zuhanyozni a sípjával
s akkor te sírsz, hogy nekünk vannak tápos babáink... mármint, hogy Subának és Patriknak és Lazarussnak... nekem se mágikus fegyvereim, super terroros HT4es figuráim, se ide-oda teleportálos karaktereim nincsenek. Neutral
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Pént. Feb. 08, 2013 4:25 pm

Patrik írta:
és azt megtaláltad, hogy push-al ki lehet e lökni valakit a pályáról?
meg, nem lehet.
a pályát 2 módon lehet elhagyni: nyertesen, és... ja nem.
Szóval vagy Hamelin leküld zuhanyozni a sípjával (hmm, lehet, hogy bírónak kellene festeni, gojo, tudsz labdát gyúrni GS-ból?), vagy ha a pálya szélén áll és bukja a WP-t terrifying miatt, akkor elmehet haza nadrágot cserélni. geek

ufff.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Pént. Feb. 08, 2013 4:14 pm

még nem, de ezt találtam:
Nekima's first line of defense is Irresistible. A WP duel that cannot be ignored by any talent. If they don't pass this, the action fails, so it's not bad at WP -> 12. We could only wish that Terrible beauty would affect this talent, but it doesn’t.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patrik
alezredes
alezredes
avatar

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Pént. Feb. 08, 2013 11:05 am

és azt megtaláltad, hogy push-al ki lehet e lökni valakit a pályáról?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Pént. Feb. 08, 2013 12:24 am

No, az van, h csak akkor hal meg vki terrifying miatt, ha már b2b-ben volt a pályaszéllel. leugrik
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
avatar

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 109
Registration date : 2007. Dec. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 3:12 pm

YKoS írta:
sztem nincs több resist.

a kocsit meg addig nem ütheted, amíg van körülötte más. Sad
első körben rajta kívül lesz más? nem ismerem a küldit Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 3:03 pm

sztem nincs több resist.

a kocsit meg addig nem ütheted, amíg van körülötte más. Sad
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
avatar

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 109
Registration date : 2007. Dec. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 2:57 pm

YKoS írta:
A SW küldi (yoda? alien ) elég "mókás" akkor. Min. 3 támadás úgy, hogy nincs senki range-ben a másiktól, és min 4 sebet okozol... affraid
hát, lucius mozog 10"-et, teleportálja LJ-t 4"-re, aki köv körben ráver 3x. nem tűnik vészesnek Very Happy



subaggut írta:
Jaja, igazad van. Viszont mi van akkor a sebzéselkerülésnél? Ezért mondják, hogy azt érdemesebb csinálni? Mert ott lehet betolni többet is?
azért értelmesebb azt csinálni, mert healing flipet csak slow to die-jal lehet "reakcióként", resistet meg reakcióként, amúgy nyilván a gyógyítás jobb, mert ott gyógyulhatsz akár többet is, mint amit sebeznek rajtad. szóval, resist damage-re elköltesz egy SS-t, annyit felfogsz, többi bemegy(nem duel). igazából, azt nem találtam sehol, hogy egy támadásra tudsz-e több resist flipet csinálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 2:41 pm

subaggut írta:
Jaja, igazad van. Viszont mi van akkor a sebzéselkerülésnél? Ezért mondják, hogy azt érdemesebb csinálni? Mert ott lehet betolni többet is?
ha a sebzéselkerülés a def duel, akkor ja. duelleknél lehet általában.


If I note something secretly for a Scheme (such as an enemy model) and then announce the Scheme, do I have to
announce the information I had noted?
Yes. When announcing a Strategy/Scheme any noted information - secret or otherwise - is announced to all players.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
subaggut
százados
százados
avatar

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 2:08 pm

Jaja, igazad van. Viszont mi van akkor a sebzéselkerülésnél? Ezért mondják, hogy azt érdemesebb csinálni? Mert ott lehet betolni többet is?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 1:54 pm

subaggut írta:
Healing+Resistnél flipnél mester akárhány SS-t elhasználhat, de mind új flip. Ha sima varázslat a healing, vagy varázslat elleni a resist (tehát nem a use soulstone-os flip), akkor nem lehet beletolni SS-t.

Supply Wagont megtaláltam a FAQ-ban. 3x kell megütni egy legalább 4-es sebzéssel.

Szerintem nem. A mesterek healingjénél (1) akcióért 1 SS-t fizetsz és egyet flippelsz, ha akarsz még flippelni, akkor az még (1) akció. Dmg. resistnél szintén 1 ss, 1 flipp, és nincs több.

A SW küldi (yoda? alien ) elég "mókás" akkor. Min. 3 támadás úgy, hogy nincs senki range-ben a másiktól, és min 4 sebet okozol... affraid
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
subaggut
százados
százados
avatar

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 12:52 pm

Megnéztem én is. Nem lehet beletolni a plusz SS-t a sebzésbe, ez csak vörös jokernél van. Viszont néhány pesti kollégát majd erről fel kell világosítani, mert megtaláltam, hogy hol olvastam: az a srác írta, akitől a csapatot vettem. Ő ligában tolta fent korábban. Szóval vannak hiányosságok.

Healing+Resistnél flipnél mester akárhány SS-t elhasználhat, de mind új flip. Ha sima varázslat a healing, vagy varázslat elleni a resist (tehát nem a use soulstone-os flip), akkor nem lehet beletolni SS-t.

Supply Wagont megtaláltam a FAQ-ban. 3x kell megütni egy legalább 4-es sebzéssel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
YKoS
Kultista
avatar

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Szabályda   Szer. Feb. 06, 2013 11:34 am

haj, no, ki hogy látja, lehet-e SS-t tolni sebzésbe plussz sebzésért? én nem találtam szabályt rá.
egyébként ha jól értem a szabályokat, akkor se a healing flipbe, se a resistbe nem lehet plusz ss-t tolni.

volt még valami, ja igen, a supply wagonos küldinél 3x kell megütni 4+ sebzéssel, vagy 3 sebe van, és felfog 3 sebet? Suspect
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




TémanyitásTárgy: Re: Szabályda   

Vissza az elejére Go down
 
Szabályda
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Malifaux :: Akadémia-
Ugrás: