kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 1750 pt.Káosz vs.Ultramarine

Go down 
SzerzőÜzenet
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

1750 pt.Káosz vs.Ultramarine Empty
TémanyitásTárgy: 1750 pt.Káosz vs.Ultramarine   1750 pt.Káosz vs.Ultramarine EmptyPént. Jan. 04, 2008 12:44 am

Tehát a tegnap lezajlott csata leirása:Káosz(Matyi) és Ultrák(Maxxx)
Káosz:-Ahriman
-Slaanesh démon prince
-8 tzeentch terminator
-2 plazmaágyús drenya
-2x10 Undivided troop 2 melta,ill.1 melta 1 flamer,p.fistes bajnok mindkettő rhinoban
-2 defiler

Ultrák:
-Káplán jump packkel
-2 techmarine
-1 veterán osztag lézerágyúval
-10 assault osztag meltabombával
-6 sniper+1 rakétás felderitő
-2-3 kisebb troop
-2 tornádó egy osztagban
-1 tornádó
-1 devastator squad 3 rakétával
-1 devastator squad 4 heavy bolterrel

A csata victory pontra ment,viszonylag sűrű tereppel,középen egy nagy hangár blokkolta a los-t.
1.kör:
Káosz kezd,és mind a 2 gondosan felállitott drenya 6-os dobással frenzyzik,és nem lő hanem előrenyomul a legközelebbi ellenség felé,az egyik bele a mocsárba.Defilerek lőnek a battle cannonnal,de mozgás után sokat szóródnak a lövedékek,és csak egy assault marine hal bele.A sereg többi része óvatosan előrearaszol.

Ultrák nem mozdulnak,kivéve az assault osztagot akik a káplán vezetésével rohamtávba repülnek az egyik drenyához.A többiek álltak és lőttek,az egyik rhino elpusztult(elfelejtette a smoke-ot),és a káoszgárdisták kiszállásra kényszerültek.A kiszállt osztag még 3 fős veszteséget szenved.Az assaultok aztán megrohamozzák a drenyát,és leverik a közelharci fegyvert róla,cserébe megöl egy assaultot,döntetlen a vége.
2.kör:
Káosz tovább nyomul előre,de kissé túl óvatosan,a Démonherceg lash of submissiont(mozgatás) varázsol a devastator osztagra,remélve,hogy igy nem fognak lőni,de 11-es dobással ez nem sikerül... Az ép rhinobol kiszállnak az utasok,de nem látnak senkit,igy nem lőnek.A defilerek lelőnek még 2-3 ultrát.Ahriman a terminátorok takarásában araszol előre és varázsol,körönként 3-at,1 marint mindjárt meg is öl.

Ultrák lövöldöznek,főleg a tornádok és a deva osztagok,a rakétások 2 sebet okoznak a Démonnak,de a nagyját a terminatorok kapják,kb 30 lövést,amiből 3-an meghalnak.A mocsárban gázoló drenyát felrobbantja a veteránok lézerágyúja.
Közelharcban az assaultok kivégzik a drenyát(melta bomb)és jobbról megpróbálnak a káosz hátába kerülni.
3.kör:
Az egyik defiler megpróbálja feltartóztatni az assault osztagot,a terminatorok különösebb eredmény nélkül lövöldöznek,Ahriman pszivel megsemmisiti az egyik speedert,az utóbb kiszállt gyalogság előrenyomul és megrohamozza a rakétás deva osztagot ahol ott van az egyik techmarine is.Itt némi(1-1) veszteséggel döntetlen a harc,a káplán vezette assaultok viszont elpusztitják a defilert,1 assault marine élete árán.Az osztag egy kráter fedezékébe húzódik.

Az Ultrák egyik 5 fős osztaga a hangár falához nyomul előre,és betörik a falat,igy láthatóvá válnak a túloldalon a terminatorok és Ahriman.Lövésben sok minden nem történik,az előbb kiszállt káoszgárdista osztag szenved némi veszteséget.A techmarine és a devák tovább verekszenek a káoszosokkal,az eredmény döntetlen,bár mindkét osztag megfogyatkozik.
4.kör:
A Démonherceg közelebb repül a káplánhoz és osztagához,a termik lassan araszolnak,a káosz Rhino Los-t blokkol a másik deva osztag előtt.Lövésből a termik megölnek 4 főt az 5-ös osztagból amelyik betört a hangárba,csak az őrmester éli túl,de ő kitart.A démon most sikeresen alkalmazza a Lash..-t és a káplánt és osztagát kihozza a kráterből,és egy hosszú sorba állitja őket...Ahriman tovább ritkitja a veteránokat,már csak a lézerágyús és a techmarine él ott.A Démon végül megrohanja a káplánékat,de nem csinál semmit,cserébe kap még 1 sebet a fistes őrmitől.A másik közelharcban az utolsónak maradt techmarine megöli az utolsó 2 káoszgárdistát.

Az Ultráknál a 4 heavy bolter kénytelen a Rhinot lőni,mivel eléjük állt,és ki is lövik,a megmaradt defiler elveszti a battle cannonját.Közelharcban a prince megöl minden assaultot,de a káplánnal tovább küzdenek.
5.kör:
A sérült defiler előrenyomul,Ahriman spawn-ná változtatja a túlélő őrmestert,és a speederek is kapnak a psziből,az egyik shaken a másik stunned,igaz közben szenved egy perilst,és kap egy sebet...
A káplán kivégzi a Démont,és próbál menekülni a közeledő defiler elől.

Ultrák:

A könnyebben sérült speeder sorsára hagyja a másikat és egy domb mögé húzódik,ahol egy 5 fős tactical squad 2 túlélője dekkol már a 3.kör óta... Smile Az 5 maradék terminatorra lő mindenki és 2 meg is hal,a maradék 3 pedig a sérült Ahrimant sorsára hagyva visszavonul a csatatérről...A defiler megöli a káplánt.
6.kör:
A defiler előretör,Ahriman varázsol,és próbál nem nagyon látszani,de ez nehéz,hiszen nincs körülötte senki...A spawnt nekizavarja a scoutoknak,de azok végeznek vele.

A sniperes osztag rakétása kilövi a defilert,Ahriman pedig nagy szerencsével megússza a csatát.Rajta kivül csak 2 káoszgárdista éli túl a káoszseregből.

Az Ultráknál túléli néhány fele alatt levő troop,a 2 techmarine,a teljes scout osztag 1 speeder,és a heavy bolteres deva osztag.
A vége 500 pont körüli győzelem a birodalmiaknak,ami még kisebb győzelem.Lesznek majd képek is valamikor...

no és akkor néhány kép a csatához:

1750 pt.Káosz vs.Ultramarine Monty_023_182352

1750 pt.Káosz vs.Ultramarine Monty_026_182348

1750 pt.Káosz vs.Ultramarine Monty_025_1_182344

1750 pt.Káosz vs.Ultramarine Monty_035_182340
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
1750 pt.Káosz vs.Ultramarine
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: