| Tau | |
|
+9Bm YKoS Pavano voroncov-draskov kota gojo MAXXxxx gorugrany exael 13 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
voroncov-draskov seaman apprentice 2
Hozzászólások száma : 187 Age : 40 Location : 47° 9' S, 126° 43' W (R'lyeh) Registration date : 2007. Dec. 13.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 3:32 pm | |
| Öööööö...hogyhogy hogyan? 12 inches mozgás, 6 inch roham... Így... | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 3:03 pm | |
| Már, bocs, de 18"re kell felállni Dawn of War-nál, akkor hogy rohamozott meg az elsö körben a DP-ha ö kezdett? Asszem valamit elnéztetek! | |
|
| |
Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 1:31 pm | |
| - bábi írta:
- Yoda007 írta:
- Amúgy azért írtam a DP-t, mert az közelharcos, tehát hátulról üti szegény járműveket, s automatikusan talál.
Megértem, ha még nem játszottál túl sokat, csak akkor ne írj hülyeségeket légyszi. 6"-nél többet mozgó járműveket 6-on találják el közelharcban, a Daemon Prince sem talál automatikusan... Annyi előnye van, hogy Strength + 2D6-tal dobja az átütést.
Küldjek magyar szabálykönyvet? jelen esetben állt a jármű(mert sajnos nem én kezdtem). szóval, nem hülyeségeket írok, csak nem a teljes igazságot! amúgy, az angolommal semmi baj nincs, de azért köszi a felajánlást! | |
|
| |
bábi tizedes
Hozzászólások száma : 29 Registration date : 2008. Jul. 02.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 1:26 pm | |
| - Yoda007 írta:
- Amúgy azért írtam a DP-t, mert az közelharcos, tehát hátulról üti szegény járműveket, s automatikusan talál.
Megértem, ha még nem játszottál túl sokat, csak akkor ne írj hülyeségeket légyszi. 6"-nél többet mozgó járműveket 6-on találják el közelharcban, a Daemon Prince sem talál automatikusan... Annyi előnye van, hogy Strength + 2D6-tal dobja az átütést. Küldjek magyar szabálykönyvet? | |
|
| |
Yoda007 Master Jedi
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 1:19 pm | |
| - bábi írta:
- Szárnyas Daemon Prince-es példád remek: ennyi erővel írhattál volna körönként 6 lézer-találatot is (az jellemzőbb mifelénk). Minden kilőhető... De ha már Prince-től kell tartani: parkolj le egy impassable terrain felett, és meg van oldva a probléma.
Sajnos, nem volt ilyen a környéken! S eddig két 40k meccsem csak káosz ellen volt. Úgy érzem, más környezetben játszunk. Amúgy azért írtam a DP-t, mert az közelharcos, tehát hátulról üti szegény járműveket, s automatikusan talál. | |
|
| |
voroncov-draskov seaman apprentice 2
Hozzászólások száma : 187 Age : 40 Location : 47° 9' S, 126° 43' W (R'lyeh) Registration date : 2007. Dec. 13.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 1:18 pm | |
| - bábi írta:
- De ha már Prince-től kell tartani: parkolj le egy impassable terrain felett, és meg van oldva a probléma.
A Prince onnan is leszedi... | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 1:12 pm | |
| Jelenleg 24 krútom van, két kutyával meg egy Shaperrel, ezzel elvagyok, köszi. Szárnyas Daemon Prince-es példád remek: ennyi erővel írhattál volna körönként 6 lézer-találatot is (az jellemzőbb mifelénk). Minden kilőhető... De ha már Prince-től kell tartani: parkolj le egy impassable terrain felett, és meg van oldva a probléma. | |
|
| |
Yoda007 Master Jedi
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 12:59 pm | |
| - bábi írta:
- 1. Mindig is WS2 volt... De most legalább nincs másik osztagba konszolidálás, azaz jöhet a rapid fire a győztesre. Ha Fire Warriorokkal harcolnod kell, akkor béna voltál... Amúgy a krútok uralkodnak, gondold ezt át.
Hát, én a krútokkal nagyon nem vagyok kibékülve, van összerakva egy csomó, meg kereten is, szóval, ha kell meg lehet bizniszelni! - bábi írta:
- 2. Mutass még egy járművet a játékban, ami ÖT pontért kap egy állandó 4+ mentőt?
arra azért figyelni kell, hogy csak akkor van, ha 12"-nél messzebbről lőnek rá. Ha a szárnyas deamon prince berepül, hogy kinyissa, akkor bezony kinyitja igen gyorsan. | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 12:26 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- jarmuvek szivtak, tau kozelharc megint szivott
Szerintem pont, hogy túlélőbbek lettünk az ötödik kiadással. 1. Mindig is WS2 volt... De most legalább nincs másik osztagba konszolidálás, azaz jöhet a rapid fire a győztesre. Ha Fire Warriorokkal harcolnod kell, akkor béna voltál... Amúgy a krútok uralkodnak, gondold ezt át. 2. Mutass még egy járművet a játékban, ami ÖT pontért kap egy állandó 4+ mentőt? | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Márc. 25, 2009 12:18 pm | |
| hehe megj magamnak: sikerult a ket legbenabb sereget kivalasztani magamnak az utobbi 1 evben - necron - 5-ik kiadasban mostani seregek ellen szanalom. - tau tank-ezred - jarmuvek szivtak, tau kozelharc megint szivott de mindegy jarmuvek jok. | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Szomb. Márc. 21, 2009 2:28 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- gw oldalan fenn vannak meg a szabalyaik ?
Nem tudom, keresgélj. Ha nem találod, itt vannak röviden: The following army list entry may be taken in Tau armies, occupying one Troops choice on the Force Organisation chart. GUE’VESA TEAM Gue’vesa’la - 6 pts. - WS3 - BS3 - S3 - T3 - W1 - I3 - A1 - Ld7 - Sv5+ Gue’vesa’ui - +10 pts. - WS3 - BS3 - S3 - T3 - W1 - I3 - A2 - Ld8 - Sv5+ Squad: The squad consists of 6-12 auxiliaries. Weapons: Lasguns. Options: Up to two auxiliaries may be equipped with a pulse rifle or a pulse carbine at +3 points per model. The team may carry EMP grenades at an additional cost of +3 points per model. Character: One auxiliary may be upgraded to a Gue’vesa’ui at an additional cost of +10 points. The leader may buy a markerlight at an additional cost of +10 points. SPECIAL RULES Traitors: Although the humans who have joined the Tau empire bear no ill-will towards their former compatriots, the same can not be said of Imperial troops fighting the auxiliaries. Imperial troops will always hit a Gue’vesa on a roll of 3+ in close combat, regardless of relative Weapon Skill. | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Tau Szomb. Márc. 21, 2009 2:21 pm | |
| ugy erti, hogy ha codexben benne sincsenek, akkor mindegy is. vagy valami ilyesmi...
gw oldalan fenn vannak meg a szabalyaik ? | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Szomb. Márc. 21, 2009 1:59 pm | |
| - YKoS írta:
- csak nem értettem, hogy miért ajánlgatod maxxxnak őket.
Hogyhogy miért? Mert jók. Mindig hozok belőlük hatot, néha "ui-val, néha "fapadosan". Foglalnak, hozhatnak EMP gránátot és Markerlightot, és nagyon olcsók. | |
|
| |
YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: Tau Szomb. Márc. 21, 2009 12:08 pm | |
| tau AB excelben, letöltöd, örülsz. mondjuk a használata annyira nem egyszerű, de legalább a Matyi által kért formátumban van. bábi: attól, hogy nincsenek benne a kódexbe még nem kellett volna tűzre vetni őket, csak nem értettem, hogy miért ajánlgatod maxxxnak őket. | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Pént. Márc. 20, 2009 6:56 pm | |
| - YKoS írta:
- vannak még Gue'vesa-k?
Nincsenek, mindet a tűzre dobtam. | |
|
| |
YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: Tau Pént. Márc. 20, 2009 6:42 pm | |
| vannak még Gue'vesa-k? | |
|
| |
bábi tizedes
| Tárgy: Re: Tau Pént. Márc. 20, 2009 6:38 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- szerintetek mennyi markerlightot erdemes berakni mondjuk 1500pt-ba, es milyen elrendezesben?
(tetra, pathfinder, stealth team, FW-ok is?) Szerintem attól függ, milyen sereg. Az én nem túl tápos, változatos seregemben egy Patfinder osztagot hozok, 4-5 ML-al felszerelve. Ha ahhoz van kedvem, szoktam adni egyet a FW Shas'ui-knak is, és egy Gue'vesa egység Gue'vesa'ui-ja is cipel egyet. Ez utóbbi nagyon sunyi: soha nem szúrják ki őket maguknak. | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Tau Vas. Márc. 15, 2009 10:10 pm | |
| szerintetek mennyi markerlightot erdemes berakni mondjuk 1500pt-ba, es milyen elrendezesben? (tetra, pathfinder, stealth team, FW-ok is?) | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Tau Kedd Márc. 10, 2009 10:00 am | |
| hmm Tetrak.... hany darabot rendeltel? Erdekelnek majd a tapasztalatok veluk. (eees ha ugy dontesz, mint eddig oly sokszor, hogy eladod oket, akkor biztos vevo vagyok rajuk (mostmar, hogy megis komolyabban foglalkoztat a tau)) | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Tau Pént. Jan. 30, 2009 2:44 am | |
| Az jó kis doboz,pont az van benne ami nekem is tetszik...Hát szerintem nyugodtan,még nem panaszkodott senki,igaz,hogy még nem is nagyon játszottunk velük. Rendeltem egyébként tetrákat,remélem használható lesz. | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Tau Pént. Jan. 30, 2009 12:43 am | |
| .... egyre inkabb gondolkodok egy MobileAssaultCadre+BF kombo-n.(ha marciusi apocalypse miatt lesz megint MobileAssaultCadre doboz) Nincs meg elege az embereknek a Tau-kbol, van ertelme belevagni? | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Tau Szer. Jan. 14, 2009 11:43 pm | |
| jaaa, hogy mar megint IA-s okossag. | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Jan. 14, 2009 11:27 pm | |
| Köszi a statisztikát,pont ez a része a dolognak amivel nem boldogulok.Egyébként amit Max mond az fontos szempont.
Igen,az első Ion cannon,a második Plasma cannon Hammerheadre.Ja és Bs 4-ről van szó. | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Tau Szer. Jan. 14, 2009 10:07 pm | |
| - MAXXxxx írta:
Tehat addig a pontig igaz a szamolasod, amig nem nezed az AP2 extrait az AP3-al szemben. MAXXxxx... ott van zárójelben, hogy hány seb, hányas AP-vel, ennél többet nem tehetek. Ès ha megnézed én nem is mondtam, hogy jobb az egyik vagy a másik, azt a kérdezöre bíztam. Bm | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Tau Szer. Jan. 14, 2009 9:56 pm | |
| kulonben ez melyik ket fegyver? elsore az ion cannon az otlet, de masik??? | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Tau | |
| |
|
| |
| Tau | |
|