kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250

Go down 
SzerzőÜzenet
subaggut
százados
százados
subaggut

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty
TémanyitásTárgy: gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250   gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 EmptyVas. Nov. 23, 2008 8:50 pm

Na, akkor amire emlékszem:

seregem: lásd a Pavano elleni csatámnál leírtakat.
pálya: sziklás terep, sok magányos sziklával.
scenario: pálya közepén egy szikla, ahhoz kellett közel lenni nagy egységerővel

Felállás: gorugrany a pateszokat a pálya bal oldalára csoportosította.

Slave-Monk-jazzailek-villámágyú-klánratek és jobboldalon a sziklák mögött ninják

Én így áltam fel: ork szekér-gobbó szekér squig hoppers-big 'uns-óriás-gobbó szekér-póklovas

Nem írom le mi minden történt, inkább csak kulcsmomentumokat:

első körben a squig hopperek waaagh.ot dobtak, és mozogtak 6 inchet, majd még 12-t három kockával, és közel értek a jazzailekhez. ugyenebben a körben vagánykodni induló póklovasim elé ugrott a ninjapatkányok közé egy assasin és lepofozta őket.

a villámágyú 10-es erővel nem tudta leszedni a sámánszekeret, mert 2+-ra gorugranny egyest dobott.

A hopperek ezután bemondták az unalmast, így a jazzailek megszabadíttak kettőtől, a villámágyú kilőtte az egyik sámán alól a szekeret. .

Harmadik körben bekiabáltam a waaghot, a squig hopperek elérték a monkokat, és lekergették őket. (11 sebet okoztam) Jazzailek megfutottak, Villámágyú elfutott. A big unok a waagh-gal. 8 ichel és a mozgatós zászlóval sem érték el a főkockát tele hőssel. (13 kellett volna)

a következő körben mindennel rohamoztam, a bigunok pedig lekergették a generálisos kockát. így összesen maradt a pályán 5 ninjapatesz meg az assasin gorugrany részéről. (én 5 póklovast és egy góbbó szekeret veszítettem 136 pontot összesen Smile ) Igazából ez a terep és ez a sereg nem kedvezett neki, mert nem tudott jó szögben lőni, és amikor tudott, abból is inkűbb baj lett (Háromször lőtt villámágyúval, egyszer kilőtte a szekeret, egyszer nem sebzett és harmadikra felrobbant)

A második meccs már jobb volt, fordítva álltunk fel, de én tulajdonképpen ugyanazt csináltam. Sajnos a whaaagot már a második körben bemondtam, mert ugye Gorugrany kezdett, és közelebb jött, de mind a póklovasok, mind a squig hopperek civakodtak- 5 s5 ide, 3 s5 oda, marad két három pók és két hopper. (Előtte már kaptak egy áldásos jazzail lövetet)

Ezen a meccsen a döntő momentum szerintem az volt (mindeketten rohadt rosszul dobtunk, nálam két köt is volt, mikor két egység is civakodott) mikor a coca szekeret egy slave kocka berohanta, mert félt az impact hittől. Eggyel nyertem a csatát, letapostam a patikat és overrunoltam, egyenesen a sereg mögé. (A hat inchre álló ninják is megfutottak.) Ezzel szinte lehetetlen helyzetbe hoztam a jazzaileket, mert szemben a big unok, oldalt a szekár ált nekik. Le is estek a következő körben. (Ekkor a szekeremnek egy sebe volt már csak) A jobb szárnyon álltak ezúttal a slavek, mellettük a villámágyú. Az óriás kilépett a szikla mögül megterrorizálta a slaveket, de nem tudtam, hog az nem futtataj meg az ágyút, így az szembetüzelt. 5 seb. végül megrohamoztam a villámágyút az óriással, a monkokat a big unokkal és egy gobbó szekérrel , minden lefuttott, kivéve a generálisos kockát, mert a big unokat nem tudtam visszatartani az üldözéstől, így a pálya széléről kezdtem az utolsó körömet.
Az utolsó körökben még leesett az óriásom (egy mérnök lőtte le azt hiszem pisztollyal, vagy valami ilyesmi) két szekér pedig megfuttatta a patesz generálist és a kockáját, de az utolsó körében összeállt, így az fentmaradt, igaz 5 oldalról fotuk ekkor már körül. Ez így 30 pont híján mészárlás lett ide, de elég megviseltek voltak az egységeim a meccs végére. (veszteségek: gobbó szekér, óriás, squig hoppers, fél cocaszekér)

Szóval jók voltak a orkok, köszönöm gorugranynek a meccseket, sajnálom, hogy az első meccs olyan csúnya volt, de szrintem a második kárpótolt minket érte Smile
Vissza az elejére Go down
gorugrany
főtörzsörmester
főtörzsörmester
gorugrany

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...
Registration date : 2008. Jan. 08.

gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty
TémanyitásTárgy: Re: gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250   gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 EmptyVas. Nov. 23, 2008 9:32 pm

Annyit pontosítanék, hogy a második csata során amikor is a nagyfijjúk leüldözték a náthafijúkat a pályáról sajna nem dobtam meg a tőlük kb 5"-re elhelyezkedő dzsezileknek az Ld-t ( utólag visszagondolva nem is biztos, hogy dobnom kellett volna , mert bár a lefutás biztos, hogy 6"-en belül történt, de a megtörés lehet, hogy távolabb volt). Ha megdobom, akkor a nagyfijúk szépen felsétáltak volna a pályára tőlük 5"-re és legalább két köröm lett volna őket lőni először 10 aztán kevesebb mesterlövészpatkánnyal. Ja és a nindzsák nem menekültek... méghogy ők...bah.
A mindkét csata valóban nagyon jó volt. Az első tapasztalatnak, míg a második már élvezetes is volt. Hozzá kell tenni a dologhoz, hogy a Suba seregeét Mork is az enyém ellen teremtette (sok gyors célpont, amelyek kis túlzással akár egyedül is képesek felgöngyölíteni egy skaven sereget, sőt ha én dobok akkor mindenképpen) illetve, hogy ötöst és hatost csak az Ld dobásoknál láttam a kockáimon.
Vissza az elejére Go down
subaggut
százados
százados
subaggut

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty
TémanyitásTárgy: Re: gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250   gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 EmptyHétf. Nov. 24, 2008 11:05 am

Hát igen, ez így lett volna de ugye te elrontottad a jazzailek ld-jét (6-ra?) én meg nem tudtam visszatartani a nagyfijúkat 8-ra. Ezért nem tudtam a következő körben megrohamozni a generálisos kockát oldalról az orkokkal, ezért kellett előlről a szekérrel. Egyébként ahogy ott kihoztad a döntetlent (pisztolyos mérnök lövi a karaktert Smile ) az bravúros volt. (Csak hogy mindenki értse: a szitu az, hogy ha nyer a szekér, akkor belekergeti a kockát az óriásba) Szóval szerintem egy lutri volt az egész második meccsünk, bármi alakulhatott volna máshogy is.
Vissza az elejére Go down
gorugrany
főtörzsörmester
főtörzsörmester
gorugrany

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...
Registration date : 2008. Jan. 08.

gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty
TémanyitásTárgy: Re: gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250   gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 EmptyKedd Nov. 25, 2008 11:33 am

Amíg kockával kell játszani, addig lutri az egész warhammer.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty
TémanyitásTárgy: Re: gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250   gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250 Empty

Vissza az elejére Go down
 
gorugrany patkányai- subaggut ződjei Kerekegyháza 1250
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: Warhammer fantasy :: wh csatatér :: 2008-2009-
Ugrás: