kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000

Go down 
SzerzőÜzenet
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 40
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 8:03 pm

nos akkor az első klubnapos csatánkról is egy kicsit, ha már csináltunk egy db, azaz egy db képet... Very Happy

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Hpim3511

nagyobban:
https://i.servimg.com/u/f49/11/79/53/35/hpim3510.jpg


no, ez a kép a 2. körben vala. eddig a pontig nem sok minden történt, de ami igen, az a WE és empire generális számára nem tetsző dolog volt... Very Happy

egyrészt elvesztettük az oldalválasztási lehetőséget, mert 1 est dobtam. aztán elvesztettük a kezdést is, mert berzenke is 1 est dobot... Very Happy (vagy az is én voltam, fene tudja már... Very Happy )

TK, HE sereg óriása mágiafölényben volt. mondom óóóóóóóóóóriási, amit tessék ezúttal szór szerint érteni. volt ugye náluk teclis...a többiről nem is beszélnék... azt hiszem, hogy több DD jük volt, mint nekünk PD-nk. el lehet képzelni, hogy mit műveltek velünk az ő mágiáafázisukban... Very Happy

volt még nekik ezen kívül 4 bolt throwerjük és két katapuljuk is. a bolt throwerek szerencsére nem voltak olyan veszélyesek, de a katapultok egyszerűen képtelenek voltak missfire-t dobni, de még az is véletlenszámban ment, ha egyszer véletlenül szóródtak, hit helyett...mi meg csak kapdoktuk lefele a feltett babákat berzenkével. na jó főleg én, mert az elején voltam olyan ostoba, hogy felmentem a dombra, mondván így a +1 cr miatt legalább lesz esélyem az elfek ellen. ( a kép felső részén látszik) hát igazából csak azt értem el vele, hogy mindenki rámlátott és rám is lőtt... Very Happy ahogy mondani szokták, akkor jó ötletnek tűnt... Very Happy

szerencsére az ellen, annak ellenére sem állt egy helyben, hogy simán megtehették volna. helyette inkább szépen araszolgattak előre. ami akkor jó ötletnek tűnt, de késöbb kiderült, hogy nem volt az.

a képen lászik, hogy a lövészeken kívül mindennel elindultak felénk. mi meg feléjük. a képet a találkozás előtt készítettük. mondom mi történt ezután:

az erdőben álló wild riderek megtámadták a HE phonix guardokat, akikben ott állt teclis. a cél az volt, hogy kicsípjük a csávót és így csökkentjük a mágikus fölényt. berzenke dobta fel a dolgot, én meg eleinte támogattam, majd azt mondtam, hogy igazából nem sok esély van véghezvinni. kb 30 percig filóztunk, majd berzenke mégis bejelentette a rohamot. odaért, természetesen 1 sebet sikerül okozni csak teclisbe, de itt jött az amivel én nem számoltam, berzenke meg nyilván igen. képes volt dupla 1 est dobni törésnek, így még egy körig ott maradt! cheers és akkor már nem volt kegyelem teclisnek!!! ráadásul majdnem mégegy körig ott maradt, csak egy babát le kellett venni, veszteségnek, és emiatt az egység kikerült a generális távjából és így már 3 re kellett dobni az ld-t, 4 helyett. 4 lett... Very Happy kicsin múlott!

a másik fontos esemény, is köépen történt. a TK tomb guard osztag, benne a prince el, úgy gondolta, hogy ő bizony berohamozza a tree kineket. azok viszont állták a sarat és ott maradtak. ekkor a képen háttal álló, fekete-arany empire lovagok megfordultak és oldalról rohamoztak, majd a képen steam tank nak látszó oltáron lovagló arch lector is ugyanezt tette. valamint az erdőben bujkáló alter WE hős szintén. hogy hogy nem, ekkora fölénnyel egy kör alatt eltüntettük a tomb guard okat, a prince el együtt. ez így teclissel együtt már rengeteg pont volt.

a két szélen eközben...
a jobb szélen látszik amint az empire lovasság feltartóztat néhány csontváz lovast. berzenke kifejezett kérésére hagytam, hogy engem rohanjanak meg, hát neki lett igaza. veszteség nélkül letrágyáztuk a csontikat, majd levettük a szemben lévő BT-t, ami megint csak 100 pont volt.

a bal szélen pedig a pegás hős ért oda végre egy BT hez, amit szintén leszedett, bár a két elf, azért két sebet bevitt két ütésből a pegazusnak...megint 100 pont.

a dryadok pedig eltűntettek egy skorpiót.

vagyis a közelharcokat mind megnyertük, így rengeteg pontot szereztünk. ezzel szemben a másik fél, bár sokat lőtt és sokat varázsolt, kiderült, hogy tulajdonképpen alig szerzett valami pontot. persze a 3. körben abba kellett hagyni, de elég nehéz megmondani, hogy ki jött volna ki jobban ha végig játszuk.

a bal oldalon az elfek gyakorlatilag sértetlenek voltak, de ugye gyalog voltak, szóval ki tudja hova értek volna oda. a veszélyes TK egység, pedig már nem létezett. a BT és katapultok pedig még egy kört bírtak volna ki, mert mindenhol odaértünk a lovassággal.
a végén az jött ki, hogy így 3 kör után solid victory lett nekünk, valami 1000 ponttal.

peches dobások:
2 BT vel szembe tettem le 2 ágyút. mindkettőt eltaláltam, kétszer...egyszer sem sikült annyi sebet okozni, hogy a gépek szétessenek...3 sebpontjuk van. szerintetek? közben a BT-k meg lelövöldözték a kezelőimet, mert persze a randomizálásnál, midig rájuk jutott a seb és nem az ágyúra, aminek meg sem kottyant volna.

a 2. kör elején a nagy blokkom elrohant. majd megint...én már le sem akartam dobni a menekülést, le is szedtem az osztagot, berzenke azonban ledobta és 4 et dobott, amivel még éppen nem szaladtak le. a többiek rávettek, hogy legalább a movement trayt tegyem vissza az asztalra...a szép a dologban, hogy ha a generális ott van akkor is futnka, mert 10 és 11 et dobtam nekik.

természetesen varázsolni egyáltalán nem tudtunk. teclis halála után, már valszeg ment volna, de odaáig meg nem jutottunk el. azért minden körben elfelejtettünk eltenni 2 kockát, hogy jobban védekezzünk...én mondtam, hogy van egy ilyen tárgyam, de berzenke soha nem szólt, hogy használjam... Very Happy

na szóval így alakult.


A hozzászólást gojo összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 06, 2009 8:36 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
http://birodalmikronika.wordpress.com/
YKoS
Kultista
YKoS

Male Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 8:21 pm

gojo írta:
TK, HE sereg óriása mágiafölényben volt. mondom óóóóóóóóóóriási, amit tessék ezúttal szór szerint érteni. volt ugye nálunk teclis...a többiről nem is beszélnék... Very Happy
ezek szerint az áruló teclis idegenlégiósként szerepelt a E-WE szövetségben. buzi elfek, még a saját népüket is elárulják, hát hova jut így ez a világ?! bom
Vissza az elejére Go down
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 111
Registration date : 2007. Dec. 12.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 8:35 pm

Aztán a gojonak még volt képe tankot is vinni! Smile Ráadásul, cselesül eldugta egy lovag egység mögött...

Mi lett a csata vége? Ki nyert?

Már látom, csak elsőre nem vettem észre. Smile
Vissza az elejére Go down
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 40
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 8:43 pm

az a tank igazából egy oltár volt, a lovasság meg egy pisztolyos banda, akikkel már máshol nem fértünk el...kicsit sokan voltunk megint az asztalon. legközelebb csak nagyobb helyen játszunk ekkora csatát. nincs értelme egy 2000 pontra kitalált asztalon 4000 es csatát játszani. de ez most szükséghelyzet volt.

egyébként a hátunkba repülő döglött madarakat a war dancerek szedték le, most látom a képen, erről efelejtettem írni.
Vissza az elejére Go down
http://birodalmikronika.wordpress.com/
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 111
Registration date : 2007. Dec. 12.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 8:58 pm

Most vagy vmi a böngészőmmel volt baj, vgy te modoltad magad, a postom és az edit között, de elsőre nekem csak pár sor volt, kb a mágiafölényig... Később láttam, azt is hogy az a tank war altar. Smile Mind1. Smile Meglepő fölényt mutatott a WE&Empire combó...Teclis miért mozgott bármerre? Nem a tesója a nagy közelharcos? Very Happy
Vissza az elejére Go down
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 40
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 9:36 pm

hát az úgy volt, hogy először betettem a képet, aztán írtam egy kis szöveget, hogy lehessen olvasni, aztán meg írtam sok szöveget...csak ti meg közben telespammelitek itt nekem, a topicot! Very Happy:D szóval semmi baja a böngésződnek.

szóval az a fölény úgy nézett ki, hogy simán legyalulnak minket...ha egy helyben szépen várják, hogy odamenjünk, mint ahogy egy versenyen meg ezt is tették volna. csakhát ez nem egy verseny volt. és egy nem versenyen máshogy is lehet játszani.
igazából nem sok sanszunk lett volna, ha nem jönnek felénk, mert akkora lövés és mágia fölényben voltak, hogy csak néztünk. meg arra a dupla 1 re sem lehetett számítani...ha az nincs, akkor azért nem ilyen rózsás a helyzet. (konkrétan nem nyerünk Very Happy )
ráadásul azért cc ben is lett volna sanszuk, ha egy kicsit jobban megtámogatják magukat. de így azt az egy nyamvadt tomb guard osztagot azért nem volt nehéz két hőssel, egy lovag egységgel és 3 tree kinnel levenni...

persze nekünk sem sikerült a tervet végrehajtani. előzetesen azt beszéltük, hogy először a jobb oldalunk fog összeomlani, aztán a bal, majd vesztünk középen is. Very Happy ehelyett jobb oldalt és középen nyertünk, igaz a bal oldalunk...hát ha össze nem is omlott, de azért kicsit megrogyott.
Vissza az elejére Go down
http://birodalmikronika.wordpress.com/
Patrik
alezredes
alezredes
Patrik

Male Hozzászólások száma : 900
Location : Pécs
Registration date : 2008. Oct. 09.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptyKedd Jan. 06, 2009 11:51 pm

Nagyjából minden igy történt, de sz.tem a vége szorosabb lett volna, ha végigjátszuk.
Azért nem hoztam amúgy sárkányokat, mert úgyis lelövitek az ágyúval, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ágyú még a BT-t sem lövi le TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 158474
Vissza az elejére Go down
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 111
Registration date : 2007. Dec. 12.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptySzer. Jan. 07, 2009 1:44 am

Patrik írta:
Nagyjából minden igy történt, de sz.tem a vége szorosabb lett volna, ha végigjátszuk.
Azért nem hoztam amúgy sárkányokat, mert úgyis lelövitek az ágyúval, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ágyú még a BT-t sem lövi le TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 158474
sárkány mindig kell, már csak a terror miatt is, meg a 2+-os to hit sem rossz. Smile
Vissza az elejére Go down
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 40
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptySzer. Jan. 07, 2009 2:29 am

és ami a legdúrvább, hogy most festettem ki őket...ezért nem értem, hogy miért voltak képtelenek egy nyamvadt bt is levenni... Very Happy pedig festett bábu jól szokott muzsikálni. persze az is igaz, hogy eltalálni éppenséggel eltalálták, csak az ágyugolyó nem sebzett. 1 essel ugye nehéz...lehet a kockáimat is ki kellene festeni? Very Happy
Vissza az elejére Go down
http://birodalmikronika.wordpress.com/
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 111
Registration date : 2007. Dec. 12.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptySzer. Jan. 07, 2009 2:33 am

gojo írta:
és ami a legdúrvább, hogy most festettem ki őket...ezért nem értem, hogy miért voltak képtelenek egy nyamvadt bt is levenni... Very Happy pedig festett bábu jól szokott muzsikálni. persze az is igaz, hogy eltalálni éppenséggel eltalálták, csak az ágyugolyó nem sebzett. 1 essel ugye nehéz...lehet a kockáimat is ki kellene festeni? Very Happy
Minden oldalán legyen 6 fehér pötty, az segít. Smile
Vissza az elejére Go down
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Male Hozzászólások száma : 328
Age : 33
Location : "... ágyban párnák közt..."
Registration date : 2007. Dec. 13.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptySzer. Jan. 07, 2009 2:44 am

Yoda007 írta:
gojo írta:
és ami a legdúrvább, hogy most festettem ki őket...ezért nem értem, hogy miért voltak képtelenek egy nyamvadt bt is levenni... Very Happy pedig festett bábu jól szokott muzsikálni. persze az is igaz, hogy eltalálni éppenséggel eltalálták, csak az ágyugolyó nem sebzett. 1 essel ugye nehéz...lehet a kockáimat is ki kellene festeni? Very Happy
Minden oldalán legyen 6 fehér pötty, az segít. Smile
És ha fehér a kocka? scratch
Vissza az elejére Go down
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Male Hozzászólások száma : 983
Age : 111
Registration date : 2007. Dec. 12.

TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 EmptySzer. Jan. 07, 2009 10:44 am

Eddy írta:
Yoda007 írta:
gojo írta:
és ami a legdúrvább, hogy most festettem ki őket...ezért nem értem, hogy miért voltak képtelenek egy nyamvadt bt is levenni... Very Happy pedig festett bábu jól szokott muzsikálni. persze az is igaz, hogy eltalálni éppenséggel eltalálták, csak az ágyugolyó nem sebzett. 1 essel ugye nehéz...lehet a kockáimat is ki kellene festeni? Very Happy
Minden oldalán legyen 6 fehér pötty, az segít. Smile
És ha fehér a kocka? scratch
Akkor vagy ne játssz warhammert, vagy vegyél színeset! clown
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty
TémanyitásTárgy: Re: TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000   TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000 Empty

Vissza az elejére Go down
 
TK, HE 4000 vs WE, Empire 4000
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: Warhammer fantasy :: wh csatatér :: 2008-2009-
Ugrás: