szombaton kiprobaltam a Taukat. 1500pt Exael IF-e ellen.
Egesz jopofak, de a 4+-t nem egyszeru dolog megdobni.
A ket sereg:
- 1 HQ Battlesuit, minden foldi joval (FnP, 4+ invi, 2+ pancel, rakettya, plazma)
- 2x1 sima Battlesuit (plazma, rakettya)
- 6 stealth, 6 drone-al, 2 fusiongunnal
- 3x12 firewarrior
- 2x16 Kroot
- 1 piranha
- Master
- 2HB-es deva osztag
- MM-as dread
- 3x10 Tac (1 rhinoban, PF-ek, raketa, langszoro/plazma)
- 5 termi
- 5 sternguard droppodban
- 1 speeder
2 objektivas, tablanegyedes felallas volt.
1. krootokkal futok elore, 1-2 FW osztag is maszkal ellenfel fele, lovesek okoznak osszesen 1 hullat. Cserebe SM 1 teljes kroot osztagot leradiroz. es 1-2 FW-t is eltuntet. Exael konzekvensen elfelejtett loni a droppoddal (en is el szoktam folyamatosan)
2. valamivel tobb loves talal, masik kroot osztag odaer az egyik Tac osztaghoz. Termik cyclone miatt megtizedelnek rendesen (FW es Kroot is), fenn marad kemeny 4 kroot a palyan. Sternguard osztag leradirozva.
3. vegre jo helyre ernek a battlesuitok. termi osztag fele eltunik a plazma es raketa tuzben (+ ekkor esik le, hogy a raketa heavy 2-es...). 4 kroot berohanja a meggyengitett SM-et (5-en leestek FW-k miatt) es megolnek 2-t, cserebe 2 kroot-ert. dontetlen. jatek legviccesebb kozelharca. Kb ekkor esik le, hogy Ozsge objektivaja elerhetetlen tavolsagban van mar, igy legkisebb FW osztaggal visszavonulas, hogy dontetlen legyen a vege.
4. termi osztag eltunik... igaz kell hozza 1 osztag FW es a 3 Bsuit. kozelharcban PF-es ormi nem talal, krootok nyerik a harcot. sweeping advance, utolerik a menekulo ormi-t, aki ATSKNF miatt osszeall es emiatt bekap 1 sebet... amit nem ment le es meghal
igazabol itt mar lattuk, hogy Exaelnek is csak 2(1) eselye maradt a nyeresre: eddig bujkalo speeder berohan vitatni, kozben 1 megmaradt Tac osztag irt, amit tud, mig masik a sajat objektivahoz hatral.
Osztagabol csak ormi er be kozelharcba, majd ott megol jopar FW-t, de moral megvan.
5. Tamado Ormi elhullik. Marad a speeder, mint lehetoseg. de odalo 2 osztag FW, es kap 1 immobilt es fegyver pusztulast.
itt igazabol abba lett hagyva a dolog. Neki nem volt semmi, ami odaert volna objektivahoz (ami kozeljon kipukkan). Nekem meg kb 5 kor kellett volna, hogy odaerjek futva !!!
szoval vicces dolgok ezek a patas halak.