kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 38
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW   2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW EmptyHétf. Feb. 08, 2010 4:16 pm

Megpróbálhatjuk, orkok ellen még nem tudtam tesztelni (ezt a konkrét listát), mindenképpen jó lenne.
Én is kíváncsi vagyok, hogy 2 sablon ,meg 2 flamer elég lehet-e egyátalán.
Vissza az elejére Go down
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

Male Hozzászólások száma : 383
Age : 41
Location : A gödör szélén
Registration date : 2007. Dec. 12.

2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW   2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW EmptyHétf. Feb. 08, 2010 3:59 pm

Gratulálok az eredményhez, elég meggyőző, hogy ilyen látványosan gyakod a népet a Káosz nevében. Ha legközelebb játszunk, csinálok egy 1850-2000 pontos orkos listát, aztán kipróbáljuk, mit teljesít a sok sablon... Majd huszasával veszem le a zöldeket. rabbit

P.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 38
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW Empty
TémanyitásTárgy: 2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW   2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW EmptyHétf. Feb. 08, 2010 3:08 pm

Az elmúlt hétvégén játszottunk Pozsonyban egy jó kis versenyen, a Warp Storm-on. Két napos, 5 fordulós verseny volt.
Nem volt megkötés, 1850 pontból, minden meccs elött dobva a küldetést és a felrakást, de semmi nem lehetett 3szor.

A következö sereget vittem:

HQ:
Szárnyas Lash Prince
Szárnyas Lash Prince
Elite:
3 Termi (reaper autocannon) + Landraider (extra armor)
3 Termi (reaper autocannon) + Landraider (extra armor)
5 chosen (3 melta, 2 flamer) + Rhino
Troop:
5 CSM (glory ikon)
5 CSM (glory ikon)
5 Summoned Lesser Daemon
Heavy:
Vindicator (daemonic possession)
Vindicator (daemonic possession)
2 Obliterator

A lehetö legtöbbet lövö sereg, amit össze tudtam rakni, ennek volt sok elönye és nem kevés hátránya is. Közelharcolni ugye tudok 2 herceggel meg mondjuk 2*3 termivel (talán egy fél tactical ellen jók, ha nincs PW/Fist).


Elsö meccsem egy helyi srác ellen volt, aki SMel játszott, kb a következövel:
Könyvtáros (termipáncél, gate of infinity, S10 kissablon)
Közelharcos HQ (jumppack, power w)

7 termi a könyvtároshoz, 1 cyclone, 1 pw, 5 fist, 1 chainfist
1 drenya (multimelta, ccw + h flamer) + drop pod
1 drenya (lascannon, ccw + h flamer)

10 tactical (sarge, power w, flamer, lascannon) + rhino
10 tactical (sarge, fist, 2 melta) + rhino

10 assault (sarge, power w, plazmapistoly)

A csata dawn of war volt 1-1 objektívával.
Ö kezdett, feltette a jumppackes fönököt középre, hogy feltartson a deploynál, meg a lascannonos fél tacticalt a bal sarokhoz közeli romba, tölük kb 8-10“-re az objektíva a pusztában. Drenya drop podol, mindenki más az elsö körben begyalogol.
Én feltettem az objektívát majdnem az övével szembe, kicsit jobban a sarokba, egy erdöbe és mindent reserveben hagytam.

Az elsö körben a drop podja az objektívám elé esett de attól egy jó 6-7“-re, kiszáll a drenya az asztalszélemhez közel. Többiek feljönnek, szinte mindenki szemben, a két meltás csapat nekiáll jobbról karolni, az asztal másik felén jönnek föl. A Jumppackes HQ visszaugrik a beérkezett assaultokhoz.
Én felteszem a két herceget a drenyához, minden más felmozog az objektívás asztalfélbe, nagyrészt még fedezékbe, csak 2 obli jön fel a meltás rhinóval szembe. A hercegek nyitják a drenyát.

A könyvtáros odateleportál a bal asztalszélen elém a termikkel, a jumppackesek elindulnak kb az asztal felénél, két rhinó elöre, mindenki más lö, de semmi.
Chosenek bejönnek, de sajnos a jobb oldalon, ezért elindultan meltás rhinót fogni. A két hercegem rámozdul a termikre egy vindicatorral, a másik vindi az asszaultokat célozza. Az oblik lövik a meltás rhinót, de a smoke miatt semmi. A termiket lövö vindi lövése visszaszóródik az egyik hercegre, a másik viszont leszed sok asszaultot. Az egyik radír és a termik a másik drenyát meg a rhinót és tartalmát lövik, drenyának semmi baja, rhinó leves, benne lévö srácokból marad a sergeant. A hercegek eltolják a termiket, hogy csak 3-4 tudjon ütni, aztán roham. 2-2 sebbel döntetlen a harc a termikkel a két herceg ellenében.

Meltás Rhinó átér, kiszállnak a srácok, hogy lemeltázzák az oblikat. A drenya megindul a termis közelharc felé, fut is, de még legalább 1 körig nem ér oda. Az oblik kibírják a rájuk szakadó melta és bolter tüzet (talán 1 seb ha becsúszik). A megmaradt asszaultok beérnek az egyik csapat termihez, akikböl a karakter levág 2öt, de azok is megírtják öket, marad a karakter és a sarge. A herceges közelharcban megint 2-2es döntetlen, szerencsére nem esik le prince.
Az én körömben az oblik leplazmacannonozzák a teljes tactical osztagot, a chosenek szétlövik a rhinójukat. A drenyáról lelövöm a CCW-t, meg asszem a drop podot is ekkor szedtem le, meg elhullik a megmaradt power weapon-ös sarge. Közelharcban a karakter levágja a termiket, de meghal a utolsó assault. A karakter az erdöben oldalaz az objektívám felé. A másik csapat termi megy segíteni a hercegeknek, el is kezdenek fogyni az SM termik rendesen, meghal egy herceg és a könyvtáros.

Potenciális utolsó kör, a félkezü drenya még lö valamit, a tactical elindul az objektíva felé, de a rom tetejéröl nem érheti el. Leghalnak a maradék SM termik, kiszabadul a prince és a néhány termim.
Az én körömben a chosenek rhinóban elindulnak az ellenséges objektíva felé, de csak köv. körben érhetik el, a herceg szétveri a drenyát, lövöm a tacticval squadot, de maradnak. A magányos karakter az objektívám közelében a tankok áldozata lesz.
Ekkor 1-0, ö nem foglalja a sajátját.

6dik körben pedig levettem a megmaradt 5 tacticalt. Vipe-out.
Eredmény: 18-2 (2,5 ponton múlt, hogy nem 19-1)


Második csatám szintén egy szlovák sráccal volt, aki necronnal játszott:
1 C’Tan
1 lord orbbal meg ugrálással

2*5 destroyer
3 heavy destroyer

2*10 troop warrior

1 monolit

Négy objektívás küldetés volt, asszem pitched battle. Az objektívákat kb a felezön szórtuk el nagyjából egyenletesen. A jobb oldali kettö volt egy kicsit közelebb, illetve távolabb.

Felpakolt a srác a jobb sarokba, szinte mindent benyomorított egy romba talán egy troop ment a sarokban lévö erdöbe. C’Tan kb a pálya felénél.
Én feltettem mindent vele szembe. Az én romomba (szemben az övével) volt egy osztag termi, meg láthatatlan helyet az egyik troop. Ettöl jobbta egy radír, balra a 2 vindi, aztán radír, mögötte a 2 prince, a felezön egy rom felé araszolva a másik adag termi meg a chosenek.

Azzal kezdett, hogy átteleportálta a lordos osztagot a jobboldali radírom mellé, és immóra lötte, így remek fedezése is volt. A destroyerek még mindig egymás hegyén hátán, kicsoszogtak a romból, löttek ezt azt, de nem sok kárt okoztak.

Innentöl nem is igen emlékszem körökre ösztva a dologra, a lényeg annyi, hogy 2 kör alatt az összenyomorított destroyerek közül lelöttem 10et, maradt 3, a C’Tan-t egyszer visszatoltam Lash-el, de 3dik körre elfogyott a dakkától, a hercegek meg a chosesen a felezön a rom fedezékében kerültek, aztán amikor meghalt a C’Tan, a hercegek átjöttek a jobb sarokba lordot ölni. A lordos osztag folyamatosan shakenre vagy stunnra lötte a radírt. Az egyik vindimröl leesett az ágyú, de vele meg oda tudtam állni a monolit elé, ami megfeneklett egy kráterben. Ezzel egy teleportját elvettem, és azt az objektívát amihez közel voltak a nem lordos warriorok fixen vitattam. A bal oldaliakat akadály nélkül tudtam megszerezni.
Szinte mindent lepakoltam, maradt a monolit, pár warrior a hátsó osztagból, meg 1-2 a lordos osztagból, akik utolsó körben még egy elkeseredett kísérlettel beteleportáltak a objektívák közé, de lepofoztuk öket. Nekem immo lett az egyik radírom, fegyvertelen az egyik vindi, a másik vindi elpatkolt (asszem - egyszer oldalt fordult a monolitnak, hogy a magányos lordot löhesse, aki egy körre hátrahagyta az osztagát, meglett de flökelt), meg talán lesett az egyik termi osztag a dakkában.

A lordot 4szer kelt föl, ebböl csak 1et dobott újra monolittal, aztán csak azért esett le, mert épp feküdt, amikor vég lett a játéknak. Elég idegesítö volt.
Eredmény: 17-3


Harmadi ellenfelem egy Bécsi klubtárs, Thomas, Taukkal,
2+3 linkelt railgun,
2 hammerhead fire warriorokkal (kb 6-6 db)
2*10 kroot
nagyon sok rakétás (S7, AP4) osztag.

4 objektíva, dawn of war
Az objektívák megint a felezön.
A taktika az volt, hogy nem megye elöre, mert akkor nagyon kicsi eséllyel nyerek, ö meg megkerül egy trooppal és szinte biztos nyer.
Ö kezdett, minden felsétált elsö körben (gunline-t játszott), 2 kroot osztag flankol.
Nekem minden reserve, oblik, daemonok DS, chosenek flank, minden más elsö körös.

Felrakta a teljes gunline-t, a sarokban a 2 szállítót, kb12“re a sarkoktól a 2 railgun osztagot.
Én felpakoltam a felezöre egy ház mögé az egyik radírt, a bal sarokba egy másikat egy szikla mögé, egy vindi balra, egy jobbra, princek 1-1 radír mögött. Termik a radírok mellet fedezékben.

A meccs arról szólt, hogy kibírják-e a radírok az 5 kört, mert akkor biztosan legalább döntetlen.
Az középsö rom mögött bújkálót hamar immóra lötte, a bal oldalit az 5dik körben lötte ki. Nekem a chosenjeim szétlötték a bal oldali hammerhead-et, és leflamerezték a frissen bejött kroot osztagot. A másik hammerhead elé ledobtam az oblikat, akik kinyitották a cuccot és egy körrel késöbb megölték a kiesö srácokat. Az egyetlen megmaradt kroot osztagot (akik szintén bal oldalon jöttek be) pedig feltartottam egy közben fegyverét vesztett vindicatorral. (carmageddon! Very Happy )
Az 5dik körben kiugrott a 2 prince, és megfogták az egyik elörerohanó osztagot, akik vitathattak volna, míg a troopok elöreszaladtak, és a középsö csapat (az immó radírból indulva) 6“et futva beállt az objektíva alá. A bal oldali valószínüleg nem érte volna el akkor, de nem volt 6dik kör, így egy is elég volt.

Ez egy nagyon szoros csata volt, amikor bejöttek a chosenek, akkor velük megfoghattam volna közelharcban a bal oldali railgun-os osztagot és akkor átmehetett volna a seregem gyakni. De mivel akkor is „csak“ 2 prince ér át (ha átér) meg 5 CSM, nagyon necces lett volna a dolog. A lényeg, hogy nagyon durva Chaosszal tüzpárbajozni Tau ellen.
Eredmény: 15-5 (kb. 300 ponttal több veszteségem volt)


Negyedik meccset megint szlovák ellenfél ellen játszottam, full mechanizált IG:
1 * minimál HQ-osztag + astropath, 4 meltával, chimérá
2 * veteran osztag, 3 melta, chinéra
2 * veteran osztag, 3 plazma, chinéra
2 * Leman Russ Battle Tank (plazma sponson, lascannon)
1 * Leman Russ Demolisher (plazma sponson, lascannon)
3 * Vendetta

Kill pont, spearhead. Én kezdtem.
A terv az volt, hogy megfogjam a meltás osztagokat, aztán a vendetták csak elöbb leesenek, mint a radírok.
Beraktam a fele sereget a jobb sarokba, a másik felét a felezöre. Az volt a lényeg, hogy valaki mindenképp tudja a kimérák oldalát löni. Oblik deep strike, chosenek szintén a felezön, hercegek simán reservben.
A srác mindent reservben hagyott, a vendetták flankoltak.
Volt 2 köröm helyezkedni, szóval a jobb oldaliakkal felmozogtam kb a félpályáig (kicsit visszább, nehogy a demolisher kapásból löhessen), a középsö csapattal pedig még balrább egy tank-erödöt formálva a radírból, a rhinóból meg a vindiböl.
Szinte minden azonnal jött, 2 vendetta, 1 battle tank, meg a HQ maradt kint.
Beállt az átlós sarokba, a vendetták is balról jöttek, és bár leszedték a chosenek rhinóját, elsö körben nem volt nagy darálás.

Sok kör egyenletes lövöldözés, a jobb oldali vindicatorom nem igen akart célpotot látni, a legközelebbi ellenség, a demolisher sajnos pont elbújt egy akkor domb mögött, ami mögül ö még kilátott, de nem látszott.

Eleinte elég szoros volt a meccs, mert a chosenek rhinója hamar leesett a vendettáktól, aztán a choseneket elvitte a dakka. A középsö vindi jól teljesített, lött sokmindent, de aztán azt is oldalba kapta egy vendetta és felrobbant.
A 3 körben még vesztésre álltam, 1:3 ra, de az ötödik körét már úgy kezdte a srác, hogy vezettem 5:4-re, mert elkezdtek eldurranni a kimérák, benne égtek a srácok, meg leesett egy vendetta is. Szerencsére a meltás osztagok maradtak a sarkukban, nem mertek kimozdulni (mint a meccs után kiderült, a srác nem tudta, hogy a radírban ülnek a troopok, és nem akart 2 kill pontot áldozni 1-ért; a radíron volt ikon hogy van benne valaki, és az elsö körben szálltam be, ö baja).
Az 5dik körben nem szerzett kill pointot, ezért akkor is nyertem volna, de lett 6dik és hetedik kör is. A vége 9-6 lett, vagy még több, az egyik ácsorgó vendettát elérték a végig egy szikla mögött lapító prince-ek, meg behúztak egy chimérábol kiesett osztagot is, szóval a végére már enyém volt az asztal.
Eredmény: 15-5 (asszem)


Az utolsó meccsem Frigli wolfjai ellen volt, ami állítólag rákészült a chaosra, de szerencsére nem az én seregemre:
Runepriest (living lightning, jaws)
Wolflord (thunderwolf, frostblade, storm shield, rune armor)

2 troop rhinóban

5 Wolf guard (3 combi melta, 1 power weapon, 1 fist) + drop pod

10 (kb.) scout (melta, plazmapisztoly, power weapon, mark of the wulfen)

5+1 longfang (3 rakéta, 2 lascannon) + razorback (twin-lascannon)
5+1 longfang (2 rakéta, 3 heavy bolter) + razorback (twin-lascannon)
5+1 longfang (5 heavy bolter) + razorback (twin-lascannon)

Pitched battle, kill points.
Nyertem a kezdést, én éltem is vele.
Mivel a Rhinóknak és a Razorbacknek nem nagyobb az eleje, mint az oldala, ezért a jobb sarokba bepakoltam mindent, jó lesz az szemböl is. Két radír egy nagy dombra, melléjük a 2 vindicator. Mögéjük a hercegek és a troopok, a felezöre meg a 2 termi osztag.
Chosenek outflank, oblik + daemonok deep strike.
Frigli nem vállata be, hogy letol a pályáról, felpakolt az átellenes sarokba.

A meccs abból állt, hogy löttük egymást szemböl. Ezzel nem is lett volna baj, mert annyival nem volt több nehézfegyvere, amennyivel erösebb a vindicator páncélja a rhinóénál.

Az droppod (3 combi meltás wolf guarddal) nem mert a tankok elé jönni, inkább balra a termiket célozta meg. A scoutok bejöttek ugyan hátul, de a melta nem találta el a radírt, a krack gránátok meg nem találták el eléggé a vindicatort, amit berohantak a radírral.

3-3 kill pointot szereztünk, összesen 5 körben. Én leszedtem a skótokat, meg 2 razobacket. (az elsö 4 penetrate effect shaken és stun volt, miközben én kaptam 2 armament destroyed-et meg 1 immót). Frigli pedig leszedte a termiket a wolf lorddal meg dakkával, valamint kilött egy vindicatort.

Szóval annak ellenére, hogy statisztikailag jobban álltam, nagyon szoros meccs lett.
Meg persze a 2 termit is deep strikeoltatni kellett volna, és akkor nincs 2 könnyü killpoint. Minden más ellen a sereg egy jelentös része nem tudott volna semmit csinálni.
Eredmény 10-10 (veszteségkülönbség kb. 250-300 pont Frigli javára)

Az utolsó meccsen már csak 8 pont kellett, ami meglett úgyhogy elsö helyen zártam a bulit.
Kaptam fasza pólót meg kockát, kupát meg utalványt.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW   2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW Empty

Vissza az elejére Go down
 
2010-02-06/07 Warp Strom(Pozsony) CSM vs SM,Necron,Tau,IG,SW
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér-
Ugrás: