Végre ismét harcba szálltak a szellemek, Gondor kir... ja nem, ez nem az. És igazából nem is szállnak ugye... de ez egy más kérdés.
Yodával toltunk a héten egy vassalos csatát, de vagy mi voltunk nagyon szerencsétlenek, vagy a net kapcsolattal volt v.mi gond, de 2x ledobott minket a szerver. Szerencsére már az első körben kiderült (idebújok - milyen fedezék?, erre megyek - bele a vízbe???), hogy nem egy táblán játszunk, úgyhogy ezzel legalább a későbbiekben nem volt gond. A klienst szokni kell nyilván, a statokat nézni kell mellette, mi 4-5 óra alatt toltunk le 2 kört, mondjuk nekem volt vagy 8-10 figum, ami azért elég időrabló, mire mind lemozog.
Ma Lazarussal toltunk megint egy Zoraida-Collodi (de várom már, hogy legyen végre egy használható henchmanünk!!!)vs Kirai rangadót.
Közös treasure hunt volt a küldi, a neverbornék a szokásos - Collodinak maximálisan fekvő - reclaim MF-t tolták, a másikra már nem emlékszem, valakiket ölni kellett nálam. Én úgy okoskodtam, hogy csak nem jön el a deployomba (ha akart volna eljött volna) és csak nem hal meg Kirai (bodygurad rá, de ezt nem jelentettem be).
A vége 5-3 lett Neverlooséknak, de ez már igencsak szoros volt. Igazából az utolsó körben adtam át a meccset balgán, de erről később. Ha ott nem szúrom el, akkor 5-3 lett volna ide, vagy rosszabb esetben 3-3. De hát egy döntetlen is jobb, mint a semmi, nemde?
A terep sokerdős, folyós volt. A pálya bal oldalán elejétől a végéig volt a folyó, középen nagy erdő, körben kisebbek, egy-két kis épület. A középen lévő erdőben volt a kincsesláda, azt kellett volna behurcolni a deployba 4 pontért. Lássuk hogy nem sikerült ez az elsőre szellemekkel meglehetősen könnyűnek tűnő küldi.
Az elején és a végén sikerült elég szarul húzni, a középjátékban viszont nem nagyon volt okom panaszra, 3. v. 4. körtől tartottam a BJ-t a kezemben, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett. Mondjuk a legutolsó körben amikor azon filóztam, hogy a kezemben lévő legmagasabb lapot, egy 4-est becsaljak-e vagy sem, akkor azért éreztem, hogy ez el lett már...
Az első körben megindult a Collodi vonat, ideugrok aktiválom, odaugrok, odahúzom, aktiválok... stb. Ezek a kis szarok elég durvák paired weaponnel, magas def, magas wp... pláne ha expertek is.
Zoraida talán repült egyet, én egy fal mögött kempeltem előre a kincset rejtő erdőig. Asszem első körben nem tudtam Ikiryot idézni, úgyhogy nem sok minden történt.
A második körben odagyűltem a kincs köré, de v.miért nem raktam senkit b2b-be vele, ezért csúszott 1 kört a szállítás (2) akció volt felvenni. Jött Ikiryo, odament a kis krampók küzül elvert egyet a kincs mellől. Dacu bá is mintha osztott volna... Nem álltunk rosszul. Az erdő kinccsel átellenes oldalán gyülekezett Pinokkió és kis bábú hada (ezek a kis baszok szerintem fa space marine-ok
). Egy Oryno körbevettek vagy 4en
aztán elindult a püfölés. Szerencsére túlélte, Kiraival meg kicseréltem a szerencsétlent egy seishinre, aki elugrott onnat az aktiváció végén. Táp? Igen. Megérdemlem? Meg.
Köv körben kezdett el durvulni a helyzet asszem, Ikiryo letett 2 sablont, és Pinokkio körül hirtelen elfogyott 3 baba, meg ő is kapott 4 sebet asszem, szerintem rájött, hogy nem látjuk szívesen, úgyhogy elhúzott az egyik sarokba. Azt hittem, hogy elhárult a veszély, de nem. A többiekkel elkezdtem, visszaszivárogni a deployom felé, Dacubá felvette a ládát.
Ikiryo elindult Zoraida felé, hogy akkor most megmutatja az öreglánynak, aki elegánsan átrepülte a fél pályát, elcseszve zseniális tervemet. Zoraida az erdő mellett állt és várta, hogy Dacubá kitolja az arcát.
Ikiryo elverte a totemet, aztán elindult visszafelé. Itt kellett volna bedobnom egy szellemet cserébe, hogy reaktiválhassam vagy Ikiryot, vagy Dacubát. Végül Dacubá kijött az erdőből, eltolt az egyik kis bábúra egy Weight the Sinst, és ha moderate sebzést húzok, akkor nem csak, hogy meghalt volna, hanem lett volna helyette egy aranyos kis gaki is, aki... de persze week sebzést húztam. Ekkor még megpróbáltam kicserélni Ikiryot és Dacubát, de ez nem bizonyult túl jó ötletnek, Ikiryo nem tudta felvenni a ledobott ládát, viszont beteleportált pár baba, akik meg de. Fuck.
Itt kölcsönösen próbáltuk elkeseredetten megölni egymást, az egyik Onryo rátámad Kiraira, meg is ölte volna a csába, de volt mellette egy Seishin szerencsére. Dacubá visszament, megpróbáltam megint a WtS-t eltolni, de nem sikerült neki, talán még reaktiváltam is, de akkor se... Szopó.
Ja, és Zoraida az utolsó kör után majdnem besétált a deployomba is.
De szerencsére nem. Elbuktam a ládát, a malifó visszaszerzése részben sikerült, ölni tudott Arnold. Én megvédtem Kirait, és a deployomat.
Hát ennyi. Jó volt a játék, több terep volt, a folyó marha nagy segítség volt nekem. A dueleket át kell még olvasni párszor, és legközelebb nem hagyom itthon a talpakat, meg keresek fantasys babákat proxizni.
Viszont lassan használhatnánk a terepeket (location táblázat) illetve a random eseményeket!