kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 New kids form the block

Go down 
4 posters
SzerzőÜzenet
subaggut
százados
százados
subaggut


Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyCsüt. Jún. 20, 2013 10:46 pm

Kerekegyháza után majd átnézem tüzetesebben az új dolgokat, ott viszont még kijátszom magam a régi kiadásból. Mivel kicsit bemutató jellege is lesz a dolognak, nem is igazán akarom keverni a szabályokat, de egyre jobban birizgálja a fantáziámat az új kiadás.
Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyCsüt. Jún. 20, 2013 10:27 pm

mi néhány mestert teszteltünk és a resserek erősek lettek, a guild inkább másodvonalbeli frakciónak tűnik ezek alapján. a fórumok alapján azért pandi is odaver, no meg leveticus. az összes figurát mi se néztük át, inkább szúrópróbaszerűen egy-egy régebben erős figut.
azért azt gondolom, hogy a 14 wound, hard to wounddal, és hard to killel (már nem ez a nevük) meg egy 9et sebző pisztollyal (RJ-val 13-t) nagyjából mindenki számára egyértelmű...
nem mindenkinek változik hetente, és ha változik sem minden képessége, úgyhogy azért nagyjából követhető szerencsére. az upokon ugyanúgy változtatnak, mint a figurákon, ha túl erősek, vagy ha túl gyengék.
Vissza az elejére Go down
subaggut
százados
százados
subaggut


Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyHétf. Jún. 17, 2013 12:23 am

Jók ezek a tesztek, olvasgatom a leírásokat, de egyelőre nem tudom megítélni, hogy mi lehet erős és mi nem, ki mit csinált jól, ki mit nem, míg nem láttam az összes figurát. Mi Arnolddal első kiadást toltunk a hétvégén, Vikik vs. Dreamer, és ott láttuk, hogy kinek mit kellett volna, meg hogyan, itt pedig még nagyon messze vagyok attól, hogy bármi következtetést is levonjak. Szóval ha nincs reakció, az attól van, hogy totál fogalmatlanok vagyunk még a dologban, és próbáljuk megérteni, hogy ki kivel van. Mondjuk ebben nem segít, hogy hetente változnak egyes figurák képességei, most pedig hallottam olyat, hogy valószínűleg az upgrade rendszert is megváltoztatják.
Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyVas. Jún. 16, 2013 11:27 pm

megvolt egy újabb 40 pontos csata Sémusz és Sonnia között.
részletek a fb-n, és a MF fórumon.
Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptySzomb. Jún. 08, 2013 9:22 pm

Bár nem divatos errefelé mostanában reportolni - de ha másnak nem, hát emlékeztetőül jó lesz nekem későbbre.

40 pontból játszottunk Yodával. A főküldi: Turf War, átlós felállással
LJ - Vendetta Style, Justice unleashed
Judge - Plant the evidence
Scales of Justice
3 DM
7SS
A line in the sand, frame for murder

Seamus - Mad Haberdasher, Sinister Reputation, Bag'o'Tools
Mme Sybelle - Bleeding tongue
Copycat Killer
Bette Noir
2 Rotten Belle
Canine remains
5 SS
Frame for murder, Breakthrough

Bette Noir kezdhetett volna, de gondoltam inkább majd jól rádobom az egy kupacban álló DM-okra, és akkor majd aztán... nos, ez nem annyira jött be, de legalább szorongathattam egy 10est a játék végéig a kezemben, arra az esetre, ha meghalna.

Az én térfelemen egy erdő, 2 ház, meg egy nagyobb rom volt. Yoda felén egy 4x4es rom, egy kisebb erdő, meg két rom. A pálya felén kb. egy kőoszlop.
Az első körben megpróbáltam a kiskutyával egy corpse countert keresni, de nem jött be neki, Yoda befutott középre egy DM-al, akit a 2 belle szépen átcibált a pályán, aztán Sémusz leverte - ezzel 3 VP-t adva Yodának, ugyanis a kiskrapek volt a sucker. A többiekkel szépen lassan jött előre, a 2. körtől szinte végig 6"en belül volt 2-3 embere, úgyhogy írta a VP-ket veszettül. Én beszorultam a saját térfelemen sémusszal, a totemmel, egy bellel és sybellel két ház közé, ahol 2 figura fért el egymás mellett. LJ átrohant a fél pályán, aztán az egyik belle kilépett a sikátorból, és odaédesgette magához, a duel előtt bedobott LJ egy SS-t, választott egy maszkot, aztán kivédte a támadást, és leverte a belle-t riposteból. pale Semmigond, egykurvanemkurva (mellesleg kiugrott belőle Bette Noire, és írtam a frame for murder miatt 3 VP-t). Bette Noiret behúzta a Judge középre - ezt mondjuk nem értettem.
Sémusz meglátta a szuper lehetőséget a támadásra, és rálőtt a sikátor bejáratánál álldogáló LJ-ra, égtek a SS-ok támadásra, védekezésre. -2es v. -3as flipp volt damage-re, de sikerült behúzni a red jollyt -13 wound, Yoda nem volt boldog. SS-ból tolt egy preventet, amire 1et flippelt. Maradt 2 woundja LJnek, meg 3-4 SS-ja. Na ezen felbátorodva megrohamoztam egy bellel, amit SS-ból riposztolva levert, aztán ráküldtem a totemet is, de azt is megölte. Hitelen eléggé megfogyatkozott a banda. A Bette Noire berohanta az egyik kovbojt, de 1 seben életben maradt, igaz slow lett, és paralizálódott. A kutya a közelben bújt.
Köv körben LJ eljött felköszönteni Sybelle-t a szülinapjára, kapott két nagy abát, úgyhogy 9 w elköszönt, viszont nem maradt SS-ja, és Sémusz mellett így kezdeni a kört nem túl jó ómen. Sémusz 1 v 2 ütésől leverte, aztán besétált középre. Így már én is tudtam VP-t írni a Turf war miatt.
Köv körben az egyik DM bedobozolta Bette Noiret New kids form the block 351612, Yoda potyogtatta a bogyókat a középvonalra, Sémusz próbált idézni, 1 összejött neki (LJ-nek új munkája akadt), az bement a romos ház mögé, és elkezdte csalogatni a judge-ot.
Az 5. körben sikerült lelőni a Bette Noire-t fogvatartó DM-t, előtte ő leverte a kutyámat, aztán a BN megdorgálta ezért. Maradt a pályán egy DM aki a sarok felé igyekezett tokeneket pakolgatva, a judge, akit végül sikerült átrángatni a házon a belle-hez, és a guild totem valahol elbújva. Yoda nyerte volna a játékot 4-7re, de aztán flippelt egy 11-est, úgyhogy a 6. körben felhoztam 6-7re. Ha kicsit odafigyelek, akkor döntetlen is lehetett volna belőle, de így is izgalmas volt. New kids form the block 158474

A 3. körben azért eléggé rosszul álltak a dolgok, nem figyeltem eléggé a küldetésekre. Így, hogy csak 5 kör van az elejétől csinálni kell, különben bukta lesz.
Az upok nem rosszak, de nem könnyíti meg a felpakolást, a lehetséges ~10 up, kinek mennyit, hova.
A hősöknek frankó a 3AP, végre lehet velük akciózni rendesen.
A figurák drágábbak lettek, általában több sebük is lett. Nagy mákom volt LJ-vel, az a 13 seb nagyon kellett bele.

Egész jó lett az új kiadás eddig, de a szabályokra oda kell figyelni, könnyű idekeverni az előző kiadás szabályait.
Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptySzomb. Jún. 08, 2013 4:09 pm

Megvolt az első M2E teszt, LJ vs Semus. FB-on fenn van egy része, a többi majd este jön.
Vissza az elejére Go down
Lazaruss
törzsőrmester
törzsőrmesterFérfi Hozzászólások száma : 75
Age : 37
Location : Pécs
Registration date : 2009. Jun. 01.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyCsüt. Május 02, 2013 11:41 am

Az első játék 7-4 lett, mert csak a stratégiát vettem el tőled, nekem meg a kidnap sémánál csak 2 figurát sikerült levennem, ezért az csak 1 pont lett. A második játékban meg nem gondoltam, hogy LJ ennyire vadállat.

A kérdéseknél egy kis kiegészítés, van e melee-ben blocking a LoS meghatározásánál?
Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyCsüt. Május 02, 2013 10:13 am

No, meg is volt az első csata Semosszal és a kis pajtásaival. 35 pontból játszottunk, úgyhogy az alapdoboz+totem kombó mellé odacsaptam még egy Izamut is. Jó rég játszottam, elég sokat felejtettem, Sémusszal ez volt az első játék, minden adott volt a kedves Collodi-Dreamer duo elleni vereséghez. És ez be is jött. A stichek miatt nem tudtam lure-olni rendesen, Izamu a 3. körben ért oda a partyba, aztán rendet is rakott amennyire tudott. A végén ő maradt fenn, meg egy belle, a meccs után meg is kapta a jutalmát. Twisted Evil
A 3.-4. kör környékén jöttem rá, h ha Semusz bever egyet a kisgyereknek, meg egyet a nagy böszmének, akkor Arnold nem tudja megcsinálni a sémát, mert inszignifikáns mester nem számít. Oh, well.
Sémusz elég jól bírta egybéként, de a 3-4 baba odajön, és melee expertből flurryval fastosan lever neki fejenként 5-öt paired ollókkal... ja, ezt nem bírta. Izamu asszem egész meccs alatt nem sérült, a ripost bejött 2x, utána már nem is nagyon akarta Arnold ütni. Asszem 6-2 lett a vége talán, vagy valami ilyesmi.

Utána játszottunk egy gyorsat az alapdobozos LJ bandámmal 25 pontból. Arnold Collodi-Lillith párossal jött, 2 stich ismét, meg a babák. Nekem line in the sand volt a küldim, neki meg át kellett volna jönnie a deployomba. Ez már kicsit jobban alakult, bár az elején nagyon széthúztam a csapatom, szerencsére Csak a balszélső dead marshal esett a babák áldozatává, utána LJ odapörkölt egyet -1 baba. A stichek meg a babák festegettek, én meg elfelejtettem, h el kell venni Lilith-tól a relicet, úghogy miután levert egy DM-t, LJ odasétált, hogy beszéljék ezt meg. Sikerült. A 7 SS, az 7 SS. Flippeltem RJ-t sebzésre, aztán voltak 30 körüli CC-im, ráadásul kijött az újraütős trigger is vagy 2x. Úgyhogy egy kör alatt LJ leabálta Lilithet. Collodi megORRolt emiatt, úghogy a maradék babájával odament hogy akkor elveri a vak bigét, 1 SS-om maradt, sikerült is neki némi véráldozat árán levennie LJt, de második hullámban megjött a Judge, és ő összepakolta. A másik oldalon meg egy DM elintézett egy stichet, így a 4. kör végére 1 stich maradt fenn, nálam meg a judge és egy DM. Arnoldnak mennie kellett már, úgyhogy kiegyeztünk egy Guild győzelemben.

Nem mondom, hogy Kirai nem jó mester, de úgy tűnik, hogy a Guild az egy igaz út. vidámabban játszható. A gyógyulások elmaradását kellene valahogy pótolni.

Ja, és bár megbeszéltük, de az első játékban elmaradtak az effektek, a másodikban meg csak egy nyamvadt hóvihar jött a 2. körben, úgyhogy ott viszonylag keveset lőttem.

Felmerült 2 kérdés:
Izamu áll szemben Collodival közvetlenül mellette egy puppet, és mögöttük a 2. sörban szintén egy. A hátsó kicsi el akar futni, Izamu rá tud-e ütni - hiszen elhagyná a CC-t?
Egy akcióra 1 triggert lehet-e aktiválni? pl. LJ visszaüt riposzttal, ekkor bukja a critical strike-ot? És mi van, ha Onlaught-tal üt mégegyet? Akkor sincs másik trigger?és ez volt az 1000. hszom.


A hozzászólást YKoS összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Május 03, 2013 12:36 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
voroncov-draskov
seaman apprentice 2
seaman apprentice 2
voroncov-draskov


Férfi Hozzászólások száma : 187
Age : 39
Location : 47° 9' S, 126° 43' W (R'lyeh)
Registration date : 2007. Dec. 13.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyCsüt. Ápr. 04, 2013 12:06 pm

Sounds good, bitch...
Vissza az elejére Go down
http://www.mars.rpgresource.net
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block EmptyKedd Ápr. 02, 2013 9:03 pm

Vissza az elejére Go down
YKoS
Kultista
YKoS


Férfi Hozzászólások száma : 1020
Location : az ellentétes állásponton
Registration date : 2008. Dec. 05.

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: New kids form the block   New kids form the block EmptySzomb. Márc. 30, 2013 3:47 pm

Soon...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

New kids form the block Empty
TémanyitásTárgy: Re: New kids form the block   New kids form the block Empty

Vissza az elejére Go down
 
New kids form the block
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Malifaux :: Csatatér-
Ugrás: