kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 1500 Tk vs Empire

Go down 
SzerzőÜzenet
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Male Hozzászólások száma : 1694
Age : 40
Location : Pécs
Registration date : 2007. Dec. 11.

1500 Tk vs Empire Empty
TémanyitásTárgy: 1500 Tk vs Empire   1500 Tk vs Empire EmptySzer. Jan. 09, 2008 12:34 am

előzmények:
pavano kollégával játszottunk egy bemutató csatát, hogy az ott szintén jelen lévő ismerős, megnézhesse, hogy hogyan is néz ki ez. ezért a két sereg egyáltalán nem a lehetős legerősebb felállításban játszott egymás ellen. én pl csak a felpakoláskor vettem észre, hogy csupa 7 es ld jű osztagom van, mert az egyetlen pap a lovasaimmal a szélen nyargalászik...szóval a csata kizárólag bemutatásnak volt, ezért nem érdemes nézni a seregösszeállítást, de azért felírom.

TK

kari szekéren, 2 pap
szekerek
2*10 íjász
25-30 csontváz blokk
2*5 lovasíjász
20-25tomb guard
katapult
carrion
skorpió

empire

pap, 2 vari
3*25 gyalogos (swordsmen, halberdier, spearmen)
5 sima lovag
2*5 ic

nem teljesen biztos, hogy pont ezek voltak, mert már nem emlékszem pontosan, de nagyjából ezeket az egységeket vonultattuk fel.

1500 Tk vs Empire Deploy_221849

az empire sereg van alul, míg a tk sereg felül. bal oldalon fent látható a katapult, míg jobb oldalon, bár eleinte nem látszanak, ott vannak a carrionok is, az asztal szélén. Very Happy
a fekete pontok a karaktereket jelölik.

seregeim élén azonnal magamhoz ragadtam a kezdeményezést és minden egységemmel az ellenség felé vettem az irányt. természetesen ügyeltem arra, hogy a bal oldalon a szekerek ne kerülhessenek rohamtávba. nem szándékoztam azonnal halálba küldeni mindenkit. a pap az ic lovagokkal pedig szépen ráfordult a szekerekre, hogy együtt rohamozhassanak. sikerült törhetetlenné tennem az egységet, amit az ellenséges generálisok elfelejtettek leszedni késöbb, így még jól jött. sajnos a katapult az első körében pontosan telibetalálta a kardos egységet, akik meg is futottak...a gyávák!!! a csata után meg is kapták a büntetésüket.

1500 Tk vs Empire 1_kor_221848

a bal oldalon jól számoltam, mert nem voltam rohamtávban, viszont az ellenséges generálisok, úgy döntöttek, hogy ők bizony akkor is közelebb jönnek ha így én rohamozhatok. én középen és a jobb szélen tovább nyomultam előre, hiszen a gyalogos kockákkal más nem is tehettem volna. a carrionok természetesen beérkeztek a hátamba, hogy zaklassanak, de nem rohamoztak. a mágia és az íjak nem sok kárt tettek bennem. igaz a pap vezette osztag egyre fogyatkozott.

1500 Tk vs Empire 2_kor_221847

végre rohamtávba értem. a bal oldalon a lovagok bátrak voltak és megdobták az ld tesztet, így szemből nekimentek a szekereknek. a pap egysége meg ugye immunis volt a törhetetlenség miatt. a halott herceg kihívta a bajnokomat. nem okozott neki egy sebet sem, a bajnok viszont visszakézből adott neki egyet. a sima lovagok megtáltosodtak és vagy 5 sebet ütöttek a szekerekbe. a végelszámolásnál annyival nyertem, hogy elpárolgott mindenki...a pálya közepén viszont nem voltam éppen jó helyzetben. mindkét gyalogegységemet megrohamozták. hihetetlen volt, de mindenki kitartott. (arra mondjuk nem emlékszem, hogy az alabárdosok, hogyan csinálták, de pavano esküszik, hogy volt egy ilye ropi egysége ami nekikment...szóval higyjük el neki...) a tomb gurdok bajnoka kihívást intézett és életében másodszor is halálát lelte...vagy halálában lelte 2. halálát...mindegy. bukták a harcot, sokkal. közben egy skorpió is megérkezett a lovagjaim hátába, de nem sokat tudott tenni, mert levertük. (vagy lehet ez még az előző körben volt...Smile ) a carrionok viszont megettek egy osztag íjászt. valamikor ezenközben a katapult missfire t dobot.

1500 Tk vs Empire 3_kor_223541

a lovagok miután szabadultak a skorpió halálos öleléséből, természetesen oldalba rohanták a tg egységet, akik ettől csúnyán visszamentek a föl alá, az egyik pappal egyetemben. a másik csonti egység ugyanígy járt. a csata tulajdonképpen itt már el is dőlt. az ellenfél mindenhol kikapott ahol csak számított. a többi már csak kozmetikázás volt. az íjászokat még megrohantam a lovagokkal, de előtte még kaptak egy burning head bound spellt, amit pont átment mindenkin, majdnem mind leesett, de 2 azért maradt. azokat rohamból elvittem. az ellen mágiája nem volt hatékony, mivel már sem a herceg sem az egyik pap nem volt az asztalon. a lövés meg nem sokat ért. annyit azért még sikerült kicsikarniuk, hogy az íjászaimat megverték majd belerohamoztak az alabárdosokba. szépen meg is haltak. a jobb oldalon, a lovagok között lévő varázsló sajnos még belehalt a sérüléseibe.

1500 Tk vs Empire 4_kor_222134

1500 Tk vs Empire 5_kor_222146

1500 Tk vs Empire 6_kor_222158

az utolsó képen pirossal a fentmaradt tk egységek vannak.
végeredményben massacre lett. ha jól emlékszem.

ebből is látszik, hogy ha az ember nem dob rosszul akkor bizony a gyalogos sereg is tud nyerni.lol!
Vissza az elejére Go down
http://birodalmikronika.wordpress.com/
 
1500 Tk vs Empire
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: Warhammer fantasy :: wh csatatér :: 2008-2009-
Ugrás: