kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share
 

 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyHétf. Jún. 22, 2009 7:26 pm

Harmadik meccset nem teljesen százas állapotban játszottam végig, egészségügyi okok miatt. “Sajnos” nem a piálás vagy buli miatt miatt, hanem egyszerüen rosszul voltam.
De azért annyi megmaradt, hogy nida ellen játszottam, ami a legnagyobb ellensége volt a seregemnek, mert a szörnyeket alig tudtam valamivel löni. Csak a plazmával lövök 12”nél messzebbre.
De szerencsére Dawn of War felállás volt, 3-3 objektívával. A kezdést a változatosság kedvéért elvesztettem, és elvenni sem sikerült, pedig most még próbáltam is.
A nida sereg úgy állt össze, hogy 3 lövös fex jött heavyböl, 3 verekedös elitböl, 2 guardos tyrant HQ, troopbol meg 4 without numbers-es kisféreg (gaunt) osztag 15 fövel darabonként és két osztag génorzó. Meg 3 spórabomba ami valami IA-s csoda volt.
Az ellenfelem (Claws) felrakott egy tyrantot középre kb. és mellé két oldalra egy-egy gaunt osztagot. A többi azonnal felgyalogolt, kivéve a két flankoló génorzó osztagot.
Én feltettem két rhinót, hogy hátha meg tudok világítani és lelöni valakit az elsö körben, föleg ha el tudom venni a kezdést, de ez nem jött be.
A csata elég monoton volt. A középsö tyrant-et lasheltem hátra lelkesen, a két gaung osztagot hamar leszedtem flamerekkel, de a többivel nem igen tudtam mit csinálni. A fexek eleinte futottak, aztán elkezdtek sablonokat dobálni, de nem okoztak nagyon vészes veszteséget.
Ami komoly veszély volt az a spórák, amiböl az egyik leszóródott, de a másik kettö leesett a raptor osztagom és egy CSM osztag elé, okozva kb 3-4 fö veszteséget mindkét osztagba (S5, AP3 nagysablont robbantak, aztán szétestek D6-1 kisspórára, amik aztán fejenként S3, AP3 kissablont robbantak, mindkettö érintésre, vagy lövésre). De ezeket nagyjából megúsztuk.
A két génorzó osztag sem járt sokkal jobban. Egy jött jobbról, egy balról. A bal oldali nem ért el közelharcba, ezért egy kör alatt leplazmáztam rapiddal az egész osztagot. A jobb oldali berohanta a gauntokat levadászó CSM osztagomat, de míg ök 4 föt vágtak le, mi csodával határos módon 5öt, így nyertük a közelharcot, és az egy megmaradt túlélöt pedig a következö körben kivégeztük.
Három kört játszottunk, aminek a végére eltünt középröl a nida, hiszen a tyrantot hátratoltam a gauntokat meg lelöttem, én viszont nem mentem sokkal elöbbre, így mindenki tartotta a 3 objektíváját.

3-3as döntetlen, kis gyözelemmel mert csak 400 pont körüli veszteségem volt, és 700 körül okoztam.

Egyedül ennél a meccsnél változtatnék útólag azon amit csináltam, közelebb kellett volna húzni a tyrantot aki elöre állt fel, aztán jól leplazmázni, hadd hulljon, mert akkor egy ellenséges objektívát is megszerezhettem volna gyorsan.
De hát, nem voltam százas, meg hát féltem is a dögtöl.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 22, 2009 7:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyHétf. Jún. 22, 2009 7:27 pm

Második megmérettetésem orkok ellen sikerült, 3-3 objektíva, a felállási zóna határának mentén egyenletesen. A felállás sima pitched battle volt. A kezdödobást megint elvesztettem, és meg sem próbáltam elvenni.
A seregben volt 6 trukk-boy osztag, 2 nob osztag (1-1 karakterrel) mindennel amit lehetett nekik adni, valamint egy osztag helikopáter meg valami apokalipsz-es csoda, ami egy egyszer használatos rakéta, ami elvileg leesik valahova és ott körönként pinningel, de szerencsére leszóródott a pályáról, így az nem derült ki, mit tudott volna.
Két osztag ork maradt reserve-ben, a többiek kb egyenletesen elszórva középen, a két nob osztag a két szélen, a helikopterek pedig outflank-eltek. Ét osztag maradt a trukkokban, de kettö nem szállt be, hanem ráült 1-1 objektívára.
Én feltettem mindent a pályára kb szimmetrikusan, csak a két chosen osztag maradt outflanke-re, az egyik plazmás osztag a jobb harmadnál felmászott egy épületre, a raptorok pedig a bal oldalt erösítették.
Az orkok nem voltak szégyenlösek, a trukkok azonnal elörerontottak (2 tele, 2 üresen), a nobok pedig elindultak gyalog, de csak lassan araszoltak a terepben.
Az elörejött truckokat pillanatok alatt kinyitottuk, kivéve a bal oldalit, amit a raptorok próbáltak sikertelenül, de a jobb oldalit a CSM osztag meltái, a középsöket pedig a plazmák intézték el. A kiesö orkokat jobb oldalon 3 före lelángszóróztam.
Középen megindultunk elöre, hogy a veszélyes nob osztagoktól messze lévö középsö ellenséges objektívát megtisztítsuk. Jobb oldalon a nyakunkba ugrott a helikopteres osztag, és szét is lötték az egyik rhinómat, de aztán a kiszálló CSM és plague marine osztag jól lelángszórózta majd közelharcban megfuttatta öket. Bal oldalon a trukk még furikázott fel-alá a srácokkal, de végül is kiszálltak és berohantak minket, amire ráment a raptor osztag és a plague marine osztag nagyrésze, de végül is elfogytak a zöldbörüek.
Mivel a közeli veszélyeket letudtuk, a nob osztagokra tudtam koncentrálni. Folyamatosan lash-eltem öket, a jobb oldalit csak el az objektívától, a bal oldalit meg be a rakéta megsemmisült kilövöállására, ami veszélyes terepnek számított. Még az oldalról bejövö chosen osztagokat is rájuk uszítottam, de sok kárt nem tudtam okozni.
A középsö osztagot, akik az objektíván ültek sikerült lelángszórózni, de az újonnan jövökkel már nem bírtunk, ezért azt csak elvitattam egy sorcererrel a végén. A saját objektíváimhoz szerencsére visszaértem, és a jobb oldalitól annyira el tudtam húzni a nobokat, hogy nem értek vissza így egy gyors rhinózással az is az enyém lett.
Végeredmény 4-0, megint kb. 800 pont veszteség.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyHétf. Jún. 22, 2009 7:27 pm

Az elsö meccset SM ellen sikerült megvívni. Egyetlen objektíva volt a pálya közepén, a felállás negyedes spearhead volt.
Ellenfelem nyerte a kezdödobást, és el is kezdett felpakolni. Mivel objektívás volt a küldetés, meg sem próbáltam elvenni a kezdést.
A seregében volt egy 7es termi osztag (csupa thunder hammerrel) meg egy könyvtáros landraiderben (az oldalt 3 twin-bolteres variáns, elöl assault cannon, felül multimelta), 2 osztag assault marine, amiböl az egyik valami nevesített SM hös miatt outflankelt, plusz a kari miatt az egész sereg fleet-elt. Volt még két vindicator, meg 3 osztag tactical marine, ebböl egyikben rakéta és lascannonos razorback a másikban lascannon plusz szintén razorback és a harmabik rhinóban asszem meltával.
Mindketten nagyjából középre pakoltunk fel, ami miatt a jármüvek szépen kerülgették egymást szinte végig.
2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Img0199c2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Img0200l2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Img0201w
(SORRY, NEM TUDTAM KISEBB FELBONTÀSRA RAKNI A KÈPEKET)

Szerencsére a két vindicator elbújt egy szikla mögé, ezért sokáig tartott, mire löni tudtak. Ennek ellenére az elsö körben 2 rhinómat azért kinyitotta a kolléga, de a többi elörelendült. A többség középen, jobb oldalon elindult átkarolni egy plague marine osztag, valamit egy sima CSM osztag. Bal oldalon a landraider felé araszolt egy házban a raptor csapatom és az egyik szétlött rhinóból kiesett chosenek.
Szemben középen szinte zárt tank-félkör, jobb oldalon a lascannonos fél tactical osztag, plusz egy lascannonos razorback az osztag másik felével.
A második körben balról berontott a karakter és az asszaultok, oldalba kapva a gyalogló chosen osztagomat. Valamint a szemböl jövö assaultok is beröpültek ugyanabba az épületbe, hogy megrohanják a raptoraimat, de nem volt meg a rohamtáv. A tankok lövöldöztek tovább a rhinókra, de mivel szinte mindegyik füstölt nem sok kárt okoztak. A landraider megilyedve a meltás raptoroktól elhátrált a termikkel. A vindicatorok lassan befordultak lövésre. Az egyetlen bosszantó veszteség volt, hogy az átkaroló plague marine-ok alól kilötték a rhinót, ami a mögötte lévö másik rhinót is lelassította. Sajnos a karakter egy före verte le a choseneket, és az az egy fö megdobta a morált így maradtak közelharcban és nem tudtam rájuk löni.
Az én körömben kinyitottam a középsö razorbacket valamint lelöttem a fegyvert meg a lánctalpat az egyik vindicatorról. Megszórtam a szabadon maradt assault marine osztagot plazmával, de sajnos jól dobálták a fedezéket. A jobb oldali lezeres csapatot megpróbáltam lash-el közelebb húzni, de 12 lett a dobás, és kaptam egy sebet.
Az egy szem megmaradt chosen-nek a segítségére siettem a plague marine-okkal, hátha a fistes bajnok kiüti a karaktert, de nem sok eredményt értem el. A raptorok berohanták a plazmával megszórt assaultokat, és elverekedtek velük.
Hiába a plague marine-ok segítsége, az assaultok a karakterrel leverték öket meg az egyszem megmaradt chosent is, de eddigre egyedül maradtak, mert minden más osztag nagyon hátul volt a deployban, hiszen a másik assault osztagot közben felörölte a túlerö.
A karakteres assaultok annak ellenére ledaráltak minket, hogy odaröpültem egy sorcererrel is, aki duelezett a karakterrel, de nem tudta megölni, mert mire végre bevertem egy sebet a rohadt 4+os invijébe megint 12öt dobtam pszi tesztre, szóval nem sikerült kinyírni.
A landraider továbbra is hátulról lövöldözött, a termi unatkoztak a hasában, hála az égnek. Sajnos mire odaértek hozzá a raptorok, pontosabban az egyetlen megmaradt fistes chempa, addigra már nem volt melta, a fist meg nem ütötte át a radírt.
Az egyedül bizonyító assaultok a karakterrel berohanták a következö osztagot, akik a plazmás havoc-ok voltak, de itt már elfogyott a csapat, ez azért már sok volt nekik, mert itt is besegítettem egy CSM osztaggal.
A megmaradt raptor bajnokom átröpülte a landraidert és némi lövésváltás után (amit csodával határos módon túlélt) berohanta az 5 fös rakétás tactical squadot, de itt elvérzett.
A jobb oldalon átkaroló csapat egy újabb sikertelen lash után végre másodikra behúzta és megrohanta az ott lapuló lézerágyús tactical osztagot, és szétszedte az osztag razorbackban lapuló másik felét is a plague marine-okkal karöl(t)ve.
Miután jobb oldalt teljes fölényre tettünk szert, és a bal oldalon hatalmas áldozatokkal levertük a karakter és osztagát, középen annyira elörenyomultunk, hogy kinyitottuk meltával a landraidert, és elkezdtük leplazmázni a kiesö termiket. Fogytak, ha lassan is, de asszem 4-et lelöttünk belölük, így maradt 3 meg a könyvtáros. Kilöttük a másik vindicatort is, bár elöször csak a fegyver esett le róla, és nekiállt száguldozni, de így meg odajött egy meltás osztagokhoz, amik közül az egyik aztán szétszedte.
Mire a termik megindultak, gyakorlatilag körbefolytuk az objektívát és a rhinók miatt a közelébe sem fértek.
A csata teljes gyözelemmel zárult, a veszteség 800 pont körül volt.


A hozzászólást Bm összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jún. 27, 2009 9:14 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyHétf. Jún. 22, 2009 7:28 pm

No, akkor itt van pár sor arról, hogy mit is csináltam kerekegyházán a múltkor.
Képeket is csináltam, de nem lettek valami jók, azért majd felteszem öket valahogy.

Jó böngészést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Beyond the Mountains of Madness
Registration date : 2007. Dec. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyKedd Jún. 23, 2009 12:00 am

Jó meccsek voltak,de érdekes,hogy a leírás olyan mintha szarul mentek volna a dolgok aztán a végén odaírod,hogy simán nyertél... Very Happy
És hányadik lettél?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
gorugrany
főtörzsörmester
főtörzsörmester
gorugrany

Male Hozzászólások száma : 754
Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...
Registration date : 2008. Jan. 08.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyKedd Jún. 23, 2009 12:03 am

Mer egy kis kapzsi. Nem elég neki nyernie még azt is szeretné, ha jól is mennének a dolgok cheers dakkadakka
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) EmptyKedd Jún. 23, 2009 2:11 pm

Az az igazság, hogy volt pár szoros helyzet. Az elsö meccsen SM ellen a termik simán megfoghattak volna, ha a srác nem félti öket annyira és berohamoz. Meg a karakter is szét vert 3 osztagot meg egy HQ-t mire leszedtem, szóval necces volt.
Az orkok ellen tényleg nagyon jól ment, végig irányítani tudtam a meccset.

Majd este felteszem a fotókat remélem, és akkor majd látszik, mi hogy ment nagyjából.

PS: harmadik lettem (legendás pontban holtversenyben a másodikkal)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty
TémanyitásTárgy: Re: 2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)   2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida) Empty

Vissza az elejére Go down
 
2009-06-13 Bm Legendás 2 meccsek (SM, Ork, Nida)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: