|
| 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 1:26 pm | |
| A tegnapi csatám Nida ellen nem volt nagyon érdekes, de csináltam pár fotót, ezért gondoltam írok egy ripirtot róla. Ellenfelem Fabian volt, akikhez a Pestiek segítettek eltalálni. Állítólag nagy arc itt, mert sok verseny szervezésében benne van a keze. Van pár serege, Nida, CSM, SM, és lesz ork is, amiben 22 figura lesz! No az ellen majd remélem tudok egyszer még játszani. Mindenestre vissza a csatához: A küldetés Annihilation, felállás Dawn of War. Mondhatni igen jó nida ellen, mert nem kell szembe mennem vele, hogy objektívát foglaljak, és ráadásul még messziröl is indul! A seregem a következö volt: 7 noise marin + sonic blaster 1 noise champion + sonic blaster + doom siren + power weapon + melta bomb + ikon 1 rhino 6 plague marine 1 plague marine + plazmagun 1 plague champion + plazmagun + fist + ikon 1 rhino 7 thousand son 1 aspiring sorcerer + doom bolt + melta bomb + ikon 1 rhino 3*3obli 2 sorcerer + MoSlaanesh + wings Ellene egy "old school" génorzós sereg jött: 3 * 8 génolzó 1 HQ-génorzó + 8 génorzó retinue 1 tirant + korbács (-1A baseben) + farok (nem mentett seb 2 seb) + dakka + T7 Sv2+ 2 dakkafex 2 heavy fex + sablonos takony + heavy 2 S10 + T7 Sv2+ 2 * 8 gaunt (nem volt WON) csúzlival 1 Zoa + shadow in the warp 2 ravener (T4 A4 S4 beast - 12"-re rohamoz) Ilyen volt a terep:
A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 8:33 pm-kor. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 1:32 pm | |
| Én dobtam nagyobbat és a kezdést választottam. Feltettem 2 rhinót a félpályára, hogy beszorítsam meg megvilágíthassam, amit feltesz, minden más az elsö körben begyalogolt. Erre ö kint hagyott mindent, és kitette a 4 génorzó osztagot (egyikben a fönököt) outflank-re.
Ahogy a képen (lent) látszik, a jobb oldalon volt egymás mögött 2 erdö, ami igen jó fedezéket adott neki a fölvonulásra. Ja, itt úgy játszák az erdöt, hogy nem TLoS, hanem Area, és átlöhetsz rajta, viszont mindenképpen ad 4+-t, szörnyeknek 5+-t.
Próbáltam az outflanktöl tartva egy tüzfészket középen kialakítani, amire kifejezetten alkalmas volt a magas domb. Erre ment fel az obliaim nagy része. A két oldalt pedig a troopokkal terveztem fedezni, csak lelöjük a gézorzókat mire odaérnek!
A hozzászólást Bm összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 8:34 pm-kor. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 1:44 pm | |
| Mivel nem volt ellenfél a pályán, az elsö körömben helyezkedtünk a lövéshez. Fabian az elsö körben felpakolt a hozzá közelebbi erdö mögé, aztán futott szembe ahogy tudott. A teljes sereg az erdö mögött lapított, kivéve a gauntokat, akik eleinte egy kicsit a pálya közepe felé lévö romba vették be magukat. A képek középen fent látható sok egymásra halmozott génozrzó nincs a pályán, outflank-re várnak.
A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 8:47 pm-kor. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 2:08 pm | |
| A második körömben ellenállva a tömeg és a plazmacannon kísértésének, (amiben segített, hogy nem is igen lettek volna lötávban, ) elkezdtem lézerágyúzni a szörnyeket. Az egyik dakkafexnek bevitten 2 vagy 3 sebet, de többre nem futotta, mert az oblik nagyrésze a erdön keresztül kellett, hogy löjön.
Fabian körében bejött az egyik génozó osztag (pont a HQ-s) a bal oldalon, ahol pechjére (egyébként ostobán) ott állt a thousand son osztag és a noise marine osztag is egy varázslóval. Elbújtak egy ház mögé (4+os cover). A sereg többi része pedig megindult a jobb oldalon kerülgetve a közelebbi erdöt. Futásra nem dobált valami jól, szinte mindegyik 3as lett, egy-két 1es és 6os mellett. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 2:23 pm | |
| A körömben a balról bejött génorzókra rálött az összes Noise marine, valamint a varázsló kihúzta öket a fedezékböl is a Thousand son-ok elé, akik lerapidolták a két túlélöt. 2 Kill pont. Az oblik lötték tovább a szörnyeket, leszedték a sérült fexet és belelöttek a másik dakkafexbe pár sebet, de a fedezék miatt nem esett le. Kiszálltam a plague marinokkal a rhinóból, hogy majd jól leplazmázom öket, mert következö körben már lötávban leszenek. Sajnos nem figyeletem, hogy van sablon, úgyhogy a srácok eléggé egymáshoz közel álltak. Fabian-nak feljött megint egy génorzó osztaga, de megint csak egy és az is a bal oldalon, ezért eldugta öket a távoli sarokba. Minden mással pedig jött at erdök mögött. Mivel a fexek lötávba értek az elöretolt rhinómhoz, leszedték róla a boltert és stunnedre lötték. Ezzel sajnos kaptak még egy fedezéket egy körig. A felelötlenül kipakolt plague marine-ok kaptak egy sablont meg két S10-es lövést, amitöl leesett az egyik plazma meg 3 modell és a csatlakozott varázslóm is kapott egy sebet. Ez valahogy így nézett ki. A fex a sarokban már leesett...
A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 8:58 pm-kor. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 5:27 pm | |
| Negyedik kört azzal töltöttük, hogy a bal oldalon egyedül elöre loholó ravenert lepuffantsuk. Mivel eléggé mellé löttünk ezért egy csapat oblinak is rá kellet lönie, mert rohamtávba ért volna következö körben. A plague marinok egyetlen plazmása rálött a legközelebbi carnifex-re, de mivel a saját rhinom takarta ezért nem okozott sebet. Az oblik leszedtek egy sablonos fexet, annak ellenére, hogy fedezékben volt. A thousand son-ok nekiindultak, hogy a sarokban lévö génorzókat lelöjék, rhinóra pattantak, és a varázsló meg egy Ts eleresztett 4 lövést. Kettö azért leesett a sokkezüekböl. A nidák negyedik körében bejött a maradék két osztag génorzó, egy-egy a két rövid oldalon. A bal oldali ment a sarokba a másik osztag mellé, a jobb oldali viszont kellemetlenül szaporította a nida folyamot. A nidák ebben a körben nem löttek az elöttük álló rhinomra, az oblikra viszont annál inkább, de mivel jól dobáltam, és az egyik sebet a hozzájuk beállt varázsló bevállalta, ezért csak 1 seb lett az oblikon, vagyis nem esett le senki. A jobb oldali ravener meg is rohamozta a rhinot, (aki nem mozgott elötte, mert stunned volt 2 körig,) de mivel csak 4-es ereje van, és nem dobott 6ost, nem ért el semmit.
A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 9:19 pm-kor. | |
| | | Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 7:04 pm | |
| matyi forradalmasítja a csatariportokat... folytatásos csataleírás. lehetne naponta kéne frissítened! vagy esetleg lehetnének közben reklámblokkok. amúgy eddig tetszik. izgalmasnak tűnik... képeket azért várom. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 7:19 pm | |
| Ötödik köröm azzal telt, hogy lassan vonultam vissza jobbról az osztagokkal. Mivel az oblik a dombon kellet hogy álljanak, különben nem tudnak löni, ezért csak annyit mentem hátrébb (illetve balra), hogy ne legyek rohamtávban. A magához tért Rhino át tank shockolt vagy 4 osztagon, de mindenki fearless volt a synapse miatt, és senki nem vállalt be egy death or glory-t. De legalább nem volt már útban a lövéshez. Az egyetlen roham-veszélyes figurát, a ravenert hátrébb lash-eltem. Fabian csak jött tovább a nidákkal, és már látszott, hogy következö körben roham lesz. Lövöldözött még sokat, de nem okozott kárt, föleg mert csak 2+os páncélt tudott löni. Kezdett szoros lenni a buli... A jobb alsó sarokban lévö marinok egy rhinóban vannak, ahogy a bal alsó sarokban lévö thousand son-ok is.
A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 05, 2009 9:34 pm-kor. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs Csüt. Márc. 05, 2009 9:30 pm | |
| Szóval, ahogy itt a képen látszik, a nidák szinte rohamtávba értek, maximum még egy lövésem maradt ellenük.
De végül is nem lett 6dik kör, szóval 5-1-re nyertem.
Jó csata volt, nem csináltam volna sok mindent máshogy, maximum az egyik troopot még áttenném még a jobb oldalra, meg a végén felesleges volt elindulni a thousand sonokkal még jobb oldalra, inkább löhettem volna a sarokban a génorzókat, hátha leesik még 4 és akkor még egy KP.
De ennyi.
Bm | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs | |
| |
| | | | 2009-03-04 Bm-Chaos vs Nida 1850p Bécs | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |