Eloszor is elnezest kell kernem az ellenfelemtol. Ugy indultam neki, es azzal is hitegettem, hogy szarul dobok (ez kb igaz is volt, de Pteropta megszarabbul) es mivel en 0 flamerrel (gojo nagy mumusa ugy latom) jatszom, igy kb a 3-ik korre nem maradok az asztalon es jol demont meszarolt.
Nos ebbol az lett, hogy 6-ik korben 1900-800-ra 1100pt-os kulonbseggel be lett meszarolva.
A listak:
WoodElf:
- 1db 4-ik szintu varazslo
- 2db 1v2-ik szintu varazslo
- 1db ijjal lovos hos
- 3x10 ijasz
- 1 eternal guard blokk
- 2x5 wardancer
- 1 adag waywatcher
- 1 treeman
Demon:
- 1 keeper of secrets (lvl4 mage, tamadashoz ld dobato extra, siren)
- 2 hearld (lvl1 mage, egyiknel a +2 tamadast ado cucc, masiknal... azt hiszem a pancelnegalo kard es BSB... igazabol nem tudom most, az biztos, hogy o nem a +2 tamadast kapta, ami a WE ellen megjobb lett volna)
- masque
- 1x15 daemonette (Full Command)
- 1x12 deamonette (zenesz, bajnok)
- 2x4 fiend of slaanesh (pleasureseeker, juszt is
)
indulast WE nyerte
1a. lovoldozget az elf, szerencsere messzirol es rossz celpontot is (pleasure-oket, igy 4+-ra talalt, 5+-ra sebzett), itt meg pofatlanul sok ward-ot megdobtam, leesett talan 1 daemonette es kaptak par sebet a pleasureseekerek.
1b. megyek elore amivel csak lehet. Kiveve az egyik osztag pleasure (ok hatraltak) es masque (el lett felejtve). Itt megmutattam, hogy miert idegesito a slaanesh sereg. 20" elore meglehetosen kiborito volt.
2a. Ami fajt ellenfelemnek: kor elejen ellottem a Siren-t. Kezdem megkedvelni ezt a kepesseget. Igen 25pt, igen, csak 1x hasznalhato, DE az eternal guard blokk (benne 2 magussal) rontott rohama megfizethetetlen.
magiafazis elfelejtve, mert hirtelen ugras volt a sok lovesre ellenem. 1-1 pleasureseeker lehullt, meg 2-3 sima demonette is, de komoly gond nem volt belole. Treeman aggasztoan kozeledett.
2b. rohamok: nagyblokk BSB-vel bele az eternal guardokba. masik blokk meg rontott roham szinten rajuk (de mivel treeman march blokkolta oket, igy nem szamitott, viszont a rontott roham miatt kikerultem a latoterebol). Nagydemon a tomeg kozepebe bizva a mindenkit sebzunk magiaban es a kov kor eleji terrorban.
Palya masik oldalan a 3 megmarad pleasureseeker belerongyol a waywatcherekbe, akik flee-t jelentenek be (igazabol ellenfelem egyetlen hibas dontese). Sporific musk miatt 3"-et menekulnek (tav +d6, legnagyobb kivesz), ez azert belefer a 20" rohamtavba, foleg, hogy alapbol 4"-re alltam toluk.
Magiafazisban ellenfelem beengedett egy varazslatot (ASF-et es to-hit ujradobast ad az osztagnak). Ebbol ASF nem szamitott herald miatt (amugy is azok), de a to-hit miatt MINDEN tamadasom sikeres volt, igy sebeztem eleget, hogy az eternal guard megfusson(Ebben masque besegitett a magiafazisban a -1ld okozassal). egyenesen bele a mogottuk levo nagydemonba (US6). Igy megszabadultam 2 magustol es az egyetlen blokktol.
3-4a. wardancerek oldalbakaptak a nagyblokkot, de nyertem a kozelharcot, rajukfordulas. azert lovesektol szepen fogyok, amivel Laci sebezni tud, azt altaban nem mentem le. Treeman-t tovabbra is kerulgetem. Masque lelove.
3-4b. nagydemon roham, majd osztagmegeves 2 kor alatt. wardancerek elfogynak, majd masik osztagba is becsattanok es oket is lassan (5-ik kor kb?) megpusztitom. 1db pleasureseekerrel berohanom a generalis osztagat... majd instabilitasbol eltunok
(itt adtam kemeny 220pt-ot, mindenhol mashol csak osztagfelpontokat)
5-6a. itt mar sokminden nem tortent, ami kozelharcban volt WE-tol, az haldoklott, ami nem az meg nem talalt.
5-6b. treeman kerulgetes 1000-el es utolso korben 0 roham, nehogy SaS-bol megpusztuljak (1 herald egyedul es 1 herald a zaszlossal maradt eletben ekkor)
egyetlen agressziv megmozdulas a nagydemon roham a generalis osztagaba oldalrol es kihivas. 1 sor miatt kenytelen elfogadni. meg is pusztul, overkill es oldal miatt megfutnak, majd elhalnak.
vegen az egysegek:
- 1 pleasureseeker foglal tablanegyedet, 1 herald 1hp-n, 1 osztagbol a herald es 1 zaszlos eletben, nagydemon sertetlen es negyedet vitat.
- sertetlen treeman (kerultem, mint a tuzet), 1x9v10 fo ijasz.... ennyi.
otletem sincs, hogy mit tudnek kezdeni a treemannal. A kerulgetes bevalt, de semmi nincs, ami igazan karcolgatna.
Azert a vegen megneztuk a Keeper vs Treeman meccset. 2 fazis alatt a nagydemon nyer, de 1-2 sebet bekap kozben.
tanulsagok:
- gyalogsaggal nem erdemes menekulni a 4"-re levo 20"-et rohamozo cuccok elol.
- magiafazist nem erdemes kihagyni a lovesre varas izgalma miatt.
- Siren-t kezdem imadni, utolso ket csatat ez nyerte meg nekem (mindket esetben egy eros kozelharci osztagot kihuztam az arcvonalbol a rontott roham miatt es kulon el tudtam intezni, patkanyoknal emiatt sikerult az oldalba tamadas (ami miatt osszesen 13-al nyertem a kozelharcot ott)). Armybookot olvasva egyik legszarabb upgrade, de jatek kozben jonak tunik.
- Keeper-t vagy kozelharcoskent vagy 0 tappal kell hozni (ugyis csak kerulgeti az ellenfelet es varazsolgat). Sajnos kell neki a lvl4 upgrade, nelkule (es tzeench cuccok nelkul) keves a magiafazisbeli vedelmem.