|
| 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Csüt. Szept. 17, 2009 6:21 pm | |
| Tegnap sikerült egy meccset összehoznunk Jabba mesterrel, (ez azért is örömteli, mert ő is pécsi játékos, több mint két éve játszik, heti rendszereséggel, de még sose játszottunk). Amit én vittem: -10 PM+champ-power weapon-plasma pistol-meltabombs+2 flamer+rhino -10 PM+champ-power weapon-plasma pistol-meltabombs+2 flamer+rhino -10 PM+champ-power weapon-plasma pistol-meltabombs+2 plasma gun+rhino -1 DP+wings+lash -10 havoc+champ-plasma pistol-power weapon+meltabombs+4 heavy bolter+rhino -1 land raider -5 termi+nurgle icon+reaper autocannon+5fist -2obli Jabba seregösszeállitását nem igazán tudom pontosan, mert az orkoknak hülye neveik vannak. Ami biztos volt: -2 battlewagon -1 truck -2x20 nob -big mek -15 7-es erővel d3-at lövő srác + még egy big mek -2x30 boy -6 defkopta Killpointot játszottunk Első kör: Jabba kezd. Lő mint az állat 4ből 2rhinom nem lő nem mozog , 1 roncs, a benne ülő PM-ek nem kapnak sebet. Én körömben. Lövök a radirral a battlewagonra el se találom, hiába TL. Lövők az oblikkal, talál mindkettő, mindkettő penetrate, hatás dupla 1 jeee. Havococ lőnek heavy bolterrel a közeledő boyokra 12lövés 8 hulla. A roncs-ban ülő PM-ek megpróbáltak tovább futni, de sikertelenül( Majd a képeken látszik). Második kör: Tovább nyomulnak előre a boyok, mögöttük jönnek a nobok. Mivel már van célpontjuk lőnek a d3-at lövő srácok 45-öt a PM-ekre. 5+-ra találnak, ettől függetlenül 32 talált, 2+ra sebzett is mind, de csak 2 PM esett le a feel no painek hála. Lő a battle eagon is, leszoródott a havocokról az oblikra, egy obli leesett. Az én körömben land raider eltalálja a wagont, de még egy glancet sem tudtam összehozni. Oblik megismétlik az elöző sikeres körüket. Két rhinoval előre mentem, kiszálltak a pm-ek 2 flamer 2plasma elé behúztam lashel egy boy osztagot 30-ból 4 ork túlélte a lövést, őket berohanta a DP. Köv kör ben tovább lőnek az orkok, PM-ek birják alig esik le egy kettő. Defkopták megdobálják bombával a DP-t az le is esik. Havococ tovább lőnek a boyokra, elég közel vannak, hogy rapidoljam őket már bolterrel is, 1 túléli a tüzet, de már mögötte jöttek a nobok akik egy pillanat alatt ledarálták őket.a Másik oldalon is megérkeztek a nobok közelharc a pm-ellen. Sok veszteségel de még tarják magukat. Az én 4ik körömben megérkeznek a termik , közben mennek tovább a közelharcik. Köv körben a termik leverik a battle wagont és nagyjából ennyi. Tőlem leesett 3rhino+1DP+oblik+a Havocok+ a land raider=7 Jabbától:2 boy osztag+a wagon+1 nob osztag +1 big mek=5 Ha lett volna még egy kör kihozom döntetlenre, mert utsó körben közelharcban voltam a sokat lövős brigáddal, ahol ott volt egy mek+még 4 ork. Tanulság: nem kell ennyi rhinot vinni, mert könnyen leszedik, viszont az objektivákhoz máshogy nem igen tudtam volna odaérni. Szerintetek mit kéne helyettük? még egy land raidert? | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Csüt. Szept. 17, 2009 8:45 pm | |
| A rhinókat mivel lőtte le? Szerintem meg jó a rhinó, mert a benne csücsülő osztag is kaphatta volna az áldást, az ő bőrük meg messze nem olyan vastag, mint a nyuszibusznak. Amúgy a biztos 2x20 nob az inkább csak 2x10, mert 10-nél nem lehet több egy osztagban (igaz nem is kell ) | |
| | | Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Csüt. Szept. 17, 2009 10:38 pm | |
| A rhinokat több dologgal is lőtte. A defkopták szedtek le egyet az biztos, meg valamilyen rakéták voltak asszem a boyoknál és azok is leszedtek egyet + egyet közelharcban a big mek | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Pént. Szept. 18, 2009 10:04 am | |
| A mázlistája, én egy egész meccs alatt nem tudok annyit lőni, hogy kétszer is eltaláljak valamit, pláne, ha a z még két különböző dolog is. Különösen nem a rokkit launchákkal. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Pént. Szept. 18, 2009 10:45 am | |
| Sajnos a Rhino ilyen. Könnyü kill point, de kell. A radírból nem lehet kilöni, szóval csak rohamozó osztagnka jó, és +200 pont!
Esetleg azt csinálhatod meg, hogy a havoc osztagnak nem hozol. Nekik nagyrészt úgysem kell. Meg érdemes úgy felrakni öket, hogy csak 1-et lehessen löni simán, a többi mögötte áll és miatta van egy 4+. Jó, ha nem te kezdesz, és nincs idöd smoke-olni.
Miért van a havoc champ-nál plazmapistol? Nem felesleges pontkidobás a 36"-es lötávú heavy bolterek mellett? Meg hiányolom a termikröl a combi fegyvereket! 4 combi flamer vagy melta vagy plazma mindig jól jön, és csak +20 pont. Kijönne a havocok plazmapisztolyából.
Amúgy jó a csatariport, ahogy olvasom, nem is nagyon hibáztál, csak volt pár rossz dobás. Majd a képek alapján úgyis látszik
Azt hittem a termik a landraiderböl fognak kirohamozni, deep strike-al hoztad öket? | |
| | | Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p Pént. Szept. 18, 2009 11:15 am | |
| Igen deep strike-al. Eddig mindig a radírban hoztam őket, gondoltam most kipróbálom így is A plasma pistol így utólag tényleg felesleges | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p | |
| |
| | | | 2009-09-16 Death Guard vs. Orks 2000p | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |