Na, akkor majd én...
Eredetileg 750 pont lett volna, de Özsge és Yoda kimaxolta 1000-re, így ennyi lett végül.
Ami nálam volt:
Daemon Prince with wings and warptime
Chaos Dreadnought with plasma cannon and missile launcher
7 Plague Marine, 2 plasma guns, sergeant with power fist
7 Plague Marine, 2 plasma guns, sergeant with power fist
7 Plague Marine, 2 plasma guns, sergeant with power fist and Rhino with twin-linked bolter
Amit Yoda hozott:
Felfuxolt Commander shield és gun drone-nal
Crisis Suit plasma rifle, missile launcher, targeting array ésatöbbi
Crisis Suit plasma rifle, missile launcher, targeting array ésatöbbi
9 Stealth Suit burst cannon-okkal
12 Fire Warrior valami vezetővel és bonding knife-al
12 Fire Warrior valami vezetővel és bonding knife-al és Devilfish-sel
Hammerhead twin-linked plasma cannon-nal, burst cannon-okkal
4 Gun Drone
asszem ennyi...
Dawn of War és Seize Ground volt a küldetés. 3 objektíva volt...meg a négy pajzsgenerátor...
Yoda választott oldalt és ő rakott fel először. DE elnyertem tőle a kezdeményezést. Ő a devilfish-es osztagot és a Commandert tette fel, én a prince-t és két plague marine osztagot. Miután a Nurgle marine-ok jól bírják a lövést, gondoltam szépen befoglalom velük az objektívákat és majd szépen fedezékben kivárom a lövést. First mistake...
Rájöttem, hogy nem fog ez így működni és meg is változtattam a taktikám később, de ezzel veszítettem egy kört.
Első kör: Feljött hátul a drenya és a rhino-s osztag, előrementem a marine-okkal, lőni nem tudtam semmire igazából. A Prince megrohamozta a devilfisht, szét is verte könnyen. Yodánál is feljöttek a maradékok, a lövés-fázisában egy célpont volt, a prince, aki a kábé 50 lövésnek nem tudott ellenállni és visszaadta lelkét és démoni esszenciáját pártfogóinak és a Warp-nak...
Második kör: Mentem előre az előző körben érkezett egységekkel, a többiekkel bevártam (ez az amit nem kellett volna). Az egyik marine egység nekem jobb szélen volt sziklák fedezékében, a másik tőlük balra kábé 10-12 inchre víz fedezékében (pajzsgenerátor távján belül, objektíva mellett), mögöttük közeledett a drenya a folyón keresztül, és még balrább a rhinos osztag a gázón keresztül. Yoda mindent bezsúfolt a sarokba, nekem jobbról balra így: 12 fire warrior erdőben, crisis, drone-ok, devilfish-telenítettt fire warrior osztag, stealth suitok, crisis, commander szikla mögött, hammerhead. Na, én maradtam a helyemen, ő lőtt, ezt a szikláknál lévő osztagom bánta, ahol csak ketten maradtak 40 lövés után.
Harmadik-Negyedik kör: Láttam, hogy nem lesz így jó, elindultam a vízben lévő bandával a szikla jobb felén (mögötte crisis és commander egy osztagban), közben jött ő is előrébb, rhino szikla bal felén leparkolt, kidobta az osztagot kábé 4 inchre a commandertől, drónjaitól és a crisis-től, rásoroztak és ők ettől meghaltak. Yoda mozgott előrébb, és a jobb oldali osztagból megmaradt két figura halála után a középtájon közeledő osztagomat lőtte, akik végül négyen rohamozták meg a közelebbi fire warrior osztagot, akiket nyílván megvertek, de a tauk elfutottak a lassú marine-ok elől, majd összeálltak és elmozogtak. A három marine elképesztő mennyiségű tüzet fogott fel de egy mégis maradt a fázisa végére.
Ötödik kör: A sziklánál lévő osztagom visszavonult a pálya közepén lévő objektíva felé, a drenya elérte a vizet, ahol megállt, hogy jól lelőjön mindenkit, aki közelít az ottani objektívához. A Rhino-val tank shockoltam, hogy lassítsam az elősorjázó fire warrior-okat, akik ezután egyesével kerülték ki a rhinomat és közeledtek a drenya felé. A maradék egy marine-om tőlük jobbra lövéstől elhullt végül.
Hatodik kör: Kritikus dobást csesztem el, a drenyának fire frenzy-t dobtam és a legközelebbi egység a saját marine-jaim voltak, akik közül 5öt lelőtt (két plasma cannon, két missile launcher lövés). Utána kiderült, hogy nem lőtt volna rájuk, mert a lövés fázisban számára látható legközelebbi egységet lövi, de a marine-ok addigra már nem lettek volna LOS-ban. a drenya bírta a lövést, egyben maradt, a plasma cannon-ját vesztette csak el. Tauk nyílván lelőtték a maradék két marine-t, innen a legjobb eredmény döntetlen lehetett számomra.
Hetedik kör: Drenya nem őrültködött most. Rhino megint tank shockolt, épp hogy kiszorítva a taukat az objektíva 3 inches körzetéből (vagy nem, igazából lényegtelen). Drenya rohamozott, így nem tudtak lőni, ölt egy-két taut, megsebezni nem tudták, ez így is maradt (hiába mondta Özsge, hogy megrohamozta volna a Crisis-sel és a Stealth Suit-okkal, nem értek volna oda), így lett döntetlen végül.
Kissé lehet bonyolultan írtam le, de túl fáradt vagyok ennél több részletbe menően leírni a csatát...
Yoda elképesztően jól dobott (24 lövésből 4+ra 16-ot megdobott, 18-ból 4+ra 12-őt ésatöbbi), de én sem panaszkodhattam (az elején inkább a Feel No Pain-eket dobtam meg, a páncélmentőket nem), a legjobb dobásom talán az volt, mikor 8 db 3+os mentőt dobtam meg az egy árva marine-omnak a tauk tömegében, de szép is volt...