Sziasztok, itt egy csataleírás, ezen a héten játszottuk, egyelőre csak a képek, majd írok szöveget is.
Az én seregem:
Empire Army
1 Grand Master @ 259.0 Pts
--- Runefang [85.0]
--- The Other Tricksters Shard [15.0]
1 Grey Guardian @ 210.0 Pts
--- Magic Level 3; Lore of Shadow
--- Talisman of Preservation [45.0]
--- #0: Melkoth's Mystifying Miasma [0.0]
--- #5: Pit of Shades [0.0]
--- #6: Okkam's Mindrazor [0.0]
1 Captain of the Empire @ 141.0 Pts
--- Great Weapon; Battle Standard
--- Armour of Meteoric Iron [50.0]
1 Warrior Priest @ 120.0 Pts
--- Great Weapon
--- Armour of Silvered Steel [45.0]
--- Luckstone [5.0]
1 Master Engineer @ 65.0 Pts
39 Halberdiers, Full command @ 397.0 Pts
5 Det - Archer @ [35.0] Pts
14 Det - Swordsmen @ [98.0] Pts
9 Knights of the Inner Circle @ 270.0 Pts
--- Standard of Discipline [15.0]
28 Greatswords Full command @ 349.0 Pts
3 Demigryph Knights Standard; Musician @ 194.0 Pts
1 Helblaster Volley Gun @ 120.0 Pts
2 Great Cannon @ 240.0 Pts
1 Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
Néhány dolgot rosszul modelleztem a programmal, mert elfelejtettem, de így is érthető, hogy mi történt, asszem. A csata a 4. körben dőlt el, amikor a greatswordok egy nagyon távoli rohammal meg tudták állítani Suba Big'unjait.
Felállás
Középre raktam a félcsirkéket, mert végre valami gyalogságot szembe akartam támadni velük, hogy kipróbáljam azt is, de így is végig a helyükön álltak, mert nem akartam a fanatikusokba vezetni őket. A fanatikusokat egyébként nem jelöltem, nem sok sebet csináltak, de a mozgást végig keményen akadályozták. Az íjász detachmenttel szedtem ki őket azt hiszem mindkét night goblin egységből.
1. körElfelejtettük a pókok scout move-ját.
Doom drivert kilövi az ágyú, -1 MV hex a Savage Orkokon
Squig hopperek elvétik az animosity dobást A Night goblinokkal harcolnak, mindkét egység áll.
Pókokat az sámán teleportálja, Foot of Gork a pókokra szóródik a lovagok helyett.
Spear Chukka 2 sebet csinál a félcsirkéken
2. körHelblaster kilövi a pókokat
Malacszekért megint teleportálja a sámán
3. körA templomos mester levágja a savage ork sámánt, az osztagnak már csak 6+ wardja van, de a Templomossal érintkező modelleknek azt is újra kell dobniuk az Another Tricksters Shard miatt
.
Mangler squig nagyon kevés sebet tud csak csinálni az alabárdosokon, akik viszont szétütnek a hoppereken és a gobbókon. A Big'unok megpróbálják elérni a lovagokat, hogy megfordítsák a közelharcot
4. körA döntő momentum: a greatsword egység egy rohamátírányítással (amit elfelejtettem, és nincs a képen) eléri és oldalbatámadja a Big'unokat. nagyjából ez a roham dönti el a csatát, a Big'unok nem érik el a lovagokat.
5. kör6. kör
Ez volt a 3. csata az új könyvel, néhány tanulság:
Általában véve szerintem az mondható el, hogy az új Empire a meglepetések serege lett. A legszarabb core egységek is halálossá válnak néhány imától meg más augmentektől.
A Hurricanum itt nem ért oda a legfontosabb közelhercokhoz, de ahova odaért ott azért észre leheet venni. +1 to hitet ad 6" távolságon belül, ami a gobbók ellen pl 2+ to hitet jelentett. Általában véve is nagyon jól kapcsolódik a shadow lore-hoz, mert a shadow wizard signiture spell-je csökkenteni tudja a ws-t. és így 2+ to hitet elérni nem lehetetlen (nem csak a gobbók ellen).
A warrior priest halálos közelharc-imákkal bír érdemes valamilyen módon megszabadulni tőle, mert 40 alabárdos, aminek 5++ wardja van és hateredje, meg még a to woundokat is újradobálja, az gyakorlatilag mindent ki tud irtani
A félcsirkék ellen vagy olyasmi kell, ami ignorálja a páncélt, vagy legalább 6-os erő.
Az a Templomos nagymester fegyverzet, amit használok szintén remek: az első empire hős, aki valóban tud harcolni. 1+ páncél, autowound, no armor save, sikeres ward save újradobandó.