nohát, néhány óra játék után, arra jutottunk, hogy DÖNTETLEN! 120 pont különbséggel ugyen pavano nyert ugyen, de erre már senki nem fog emlékezni, csak a döntetlenre...
pavano serege kbra:
balthasar gelt
2* vari lvl 2
captain, mint generális
2*20 alabárdos 2*5 puskás/2*5 számszeríjász detachal
3*6 lovag
6 outrider
2 hellblaster
no az már így az elején is látszik ugye, hogy nem voltam éppenséggel mágiafölényben...mondhatni elég nagy szarban voltam. MONDOM SZARBAN!!! lévén, hogy nálam biza egy varázsló sem volt...
itt körülbelöl látszik a felállás. nálam lovagok mindannyian kint a bal szélen, középen elöl a flagellánsok, aztán a gyalogblokk, jobb szélen a gs a bsb vel. pavanoé asszem jól látszik. ja és én vagyok a kép alján, ő a tetején. a 2. hellblaster balra fent az erdőben van, csak a fa miatt nem látszik. jól elbújt a kis szemét...de nem eléggé...
mivel pavanonál volt a több lövés és a mágia, nekem kellett előremennem. ezen nem lepődtem meg, mert ez mindig így van. már szokásból tologatom előre a babákat amíg cc be nem érnek...meg is lett ennek a böjtje mondjuk, de erről majd késöbb...
az első körök leginkább említésre méltó eseménye, hogy pavano a repülő varázslóval odaszállt a lovagok oldalára és szisztematikusan elkezdte őket levarázsolni az asztalról, egységenként haladva. ez kb a két kör/két osztag gyorsasággal sikerül is...
az első körében leszedte az egész ic lovagegységet egy varázslattal. a 2. ban egy sima lovagegységet egészben, ugyanevvel a varázslattal...hogy én hol voltam eközben? nos az asztal túloldalán, csak az volt a baj, hogy mindkétszer sikerült 5 kockával kevesebbet dobnom, mint neki 3 al vagy 4 el. no persze nem sokkal, mindkét esetben csak 1 el rontottam el...
az ágyúk nagyon jól dolgoztak, csak kicsit sokat saccoltam az elején, de aztán belőttem magam. lovagok közül sokat leszedtem velük, mi nd a jobb minda a bal oldalról. az bal oldalon a gs ekkel szemben lévő egységet el is futtattam.
ez volt a helyzet a 2. harmadik körben.
ekkorra a bal oldalamon a lovagok közül már csak 1 osztag volt a pályán, de avval rendületlenül mentem szembe pavano két lovagegységével...hátha. a teljesen levarázsolt két lovagegységből egyedül egy pap élte túl, ő is ott nézett farkasszemet a két lovagegységgel. a jobb oldalon és középen meg szépen haladtam előre. mint látható folyamatosan fogyatkozva.
ezen a képen jól látszik a fenti lovagegységem és az egy szem pap. középen egy szem free companynak sikerült elérnie néhány puskást. körökön keresztül elvoltak egymással...legalább addig sem lőttek rám.
a harctér közepe így nézett ki a 3 körre. pavano generálisa, meg a 20 as alabárdos egysége nem viccből van háttal...hathatós közreműködésem eredményeképpen sikerült elfutnia. ami persze nem igaz...a flagik elé kitett 10 fős kardos egység, ahelyett, hogy bevárta volna a rohamot elfutott. ez olyan jól sikerült nekik, hogy szépen belefutottak a számszeríjász detachba, akikben viszont nem állhattak meg, így rohantak tovább. csakhogy ott meg a nagy blokk következett, akikben szintén nem állhattak meg, így rohatntak tovább...csakhogy a nagy blokk nem dobtam meg az ld tesztet, így átrohant a rohanó kardosokon...nem volt semmi...
:D
a képen látszik, hogy milyen zseniálisan manővereztem be a két blokk közé. a katonai akadémiákon a "gojo áttörés" néven oktatják, amikor arról beszélnek, hogy hogyan nem szabad áttörni egy ellenséges vonalon...
ugyanis voltam olyan hülye és a kardos egységgel megrohantam az előttem lévő 5 puskást, így sikerült a két nagy gyalogegység közé beoverrunolnom. (hogy miért azt nem tudnám felidézni...talán gyakni akartam vagymi...) akik szépen rám is fordultak. középen állok én a generálisommal, egyik oldalról pavano generálisa 20 alabárdos, másik oldalról 20 alabárdos. valamelyik mindenképpen hátulról jön. nos én szembefordultam a generálisával, ezek után rálőttem a burning head es bound spellt, majd két ágyúval is megsoroztam, melynek hatására az egység ld-t kellett dobjon. és elfutott...csak sajnos a másik még mindig ott állt a seggemben. rohamozott és simán elvert, lezavart a pályáról...
a másik fordulópont meg itt látszik:
a lovagegységemmel megrohamoztam az ő lovagjait. folyamatosan elfutott, hogy varázsolhasson a lovagjaimra de egyszer sem ért el semmit. aztán vége lett az asztalnak, odaértem, levertem. ami ennél érdekesebb volt, az az egy szem pap cselekedetet. asszem ezek után szenté is fogom avatni, még életében. kapott egy rohamot a szemben lévő lovagoktól. elfutott, de nem ám menekült!! háhááááááá...csak azt hiszitek. szépen felfutott a mögötte lévő dombra. aztán másodszor is rohamot kapott, de immáron nem futott el!!! hősisesen beleállt a rohamba!! és megtörtént az ami évente egyszer szokott...a lovagok nem okoztak sebet. a pap nem okozott sebet. már számolgattuk a pontokat, amikor pavano azt mo ndaj:
-pill, a ló még nem támadott!!!
és tényleg. hit:6. wound: 6.
pavano save:1!!!!
és a ló levert egy lovagot!! mivel dombon álltam kaptam mégegyet! és már nyertem is egyel!!!!
:D:D sajnos nem értem utol, de ott álltam mögötte 1" el, és a köv kör az enyém volt. mondanom sem kell, hogy nem tudott kimenni a rohamtávomból...mondanom sem kell, hogy 1' en múlótt, hogy nem...
ha van egy kis eszem és nem megyek be a kardosaimmal középen a harapófogóba, amit én csináltam magamnak, akkor ide is billenhetett volna a mérleg nyelve. az az egysé volt vagy 400-500 pont a karakterrel együtt...mondhatni elbaxtam.
sajnos a gs osztag semmit sem tudott csinálni. gyalog voltak, a 3. körtől egyszer march blokkolták is őket, így meg nagyon lassúak. középre kellett volna feltennem őket. utána mindig ilyen okos vagyok már...
szerintem ha nem szórakozom el a közelharcot, akkor előnybe kerülhettem volna, annak ellenére, hogy az első két körben leesett két lovagegységem ugyanattól a varázslattól. hm. durvának tűnt a mágia az elején, de ha jól belegondolok akkor kellett hozzá komoly szerencse, mertmindig csak 1 el dobtam kevesebbet. ha pedig még azok az egységeim is fent maradnak, akkor pavanonak nagy gáz van.
a hellblasterek nem csináltak sokat. a flagellánsokat ugyan fele alá vitték, de utána besült a bal oldalamon lévő. a másik meg leszedett ugyan néhány gst de utána az is besült, aztán hátrálnia is kellett, aztán meg felrobbant. nem elég megbízhatóak ezek. szembe is mentem velük, hátha...bejött.
asszem mára ennyit...