kerekasztal

pécsi warhammer közösség
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Share
 

 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc

Go down 
SzerzőÜzenet
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 12:52 pm

A hétvégén játszottunk egyet Norbinál.

Sajnos a szövetségesem (Exael, Lost and the Damned) nem tudott eljönni, ezért egyedül kellett felvennem a küzdelmet az ellenem szövetkező SM (MAXXxxx) és IG (Norbi) ellen.

2500 pontól gazdálkodtunk oldalanként, ellenfeleim durván felezték a pontot, én pedig annyi könnyítést kaptam, hogy dupláztuk a FOC-of (max 12 troop, 4 HQ, 6 Heavy, stb.).

Feltettünk 6 objektívát, ami közül az egyik votl a fux (a szokásos 6+ vagy utolsó).
Semmi más nem számított, csak hogy a kinél van a 6. kör végén.

Részletek hamaorsan.

Bm
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 12:59 pm

A csata elején volt egy kis baj a tervezésnél, hiszen nehéz egyszerre IG és SM ellen is jól szerepelni.
A sereg végül a következő képpen nézett ki:
HQ:
2 Sorcerer (slaanesh icon, familiar, lash, warptime, wings, deamonic steed, meltabomb)
2 daemon prince (mark of slaanesh, lash, wings)
Troop:
2*
thousand son - 8 db
aspiring sorcerer - 1 db (doombolt, icon)
rhino

5*
lesser daemons - 5 db

Heavy:
2* obliterator - 2db
1* Landraider (combi melta, deamonic possession, dozer blade)
2* defiler

Remélem az ellenséges seregekről tulajdonosaik majd adnak egy rövid leírást.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 1:37 pm

A dobások vegyesen jöttek, oldalt én választhattam, de a kezdést Norbiék. (úgy játszottuk, hogy aki kezd az is tesz fől először mindent)

Miután felpakoltak, bal oldalon volt egy Lamon Russ, egy squad Skimmer, meg egy lézeres Sentinel. Aztán jobbra sorba: Dreany (twin lascannon + rocket launcher), heavy bolteres IG csapat, előtte egy csapat SM, egy csapat rakétás IG-s fiú, egy csapat lascannonos IG-s fiú. Mögöttük kb a pálya felénél 2 cementlap és egy griffon, a jobb sarokban pedig kezdett a hátirakétás csapat a káplánnal, egy adag IG-s srác autocannonokkal és a basiliskus a sarokban lapított.

Én feltettem a két sarokba 1-1 defilert, balra a Landraider, elé takarónak egy üres rhinot, mellettük hősiesenelbújva az egyik daemon prince, középen kb egy domb mögött az egyi osztag thousand son, meg egy hq varázsló, jobbra a káplánékkal szembe a másik thousand son a másik hq varázslóval, egy daemon prince bújt el itt is valahol, és a jobb oldali defiler elé eállt takarni egy rhino szintén üresen. A többi maradt reserveben.

Kaptunk az arcunkba még kb középre egy csapat infiltráló mesterlövészt az SM fajtából.

Valahol van fotó az első körről, majd felteszem, és akkor látjátok, miről beszélek.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 23, 2008 3:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 1:55 pm

Aztán elindult a buli...

Az első körben szinte az összes sablon a középső thousand son-ra ment, hihetetlen mit kibírtak, tényleg durva a 4+ invi, meg persze, hogy fearlessek és nem szaladtak el a griffontól. De azárt leesett 3-4 közülök.
A skimmerek a Lamon Russ, és a sentinel valamint a rakétások nagy erőfeszítések árán (mindenki rálőtt) felrobbantották a lansdraidert takaró rhinót, és immobilra lőtték a landraider. (A rhino a lővéseknek kb a 80% át felfogta, alig maradt, aki a Landraiderre tudott lőni!)
A többiek megúszták az első kört. Sok lövés esett, de nagyon elbújtunk és nem is kaptunk kellemetlen 6os glance-eket (egyelőre).
A hátirakétás srácok előreröpültek, és leszálltak félúton a semmi közepén. (a defilerem halkan elmosolyodott)
Az én körömben a taktikának megfelelően a thousand sonok elkezdték lőni a közeledő SM-egységeket és HQ-k előreröpültek, hogy majd jól ikonnal behúzzák a démonokat a hátsó IG egységekre, meg a daemon prince csak elbír már egy csapat marinnal.
Az eredmény a következő volt:
Bal oldalon előreröpült a prince és a varázsló, azzal a tervvel, hogy a prinve magára húzza lash-el az IG előtt álló SM-egységet, míg a varázsló meg behúzza a heavy bolteres csapatot, abban csak túl él egy kört.
Namost a daemon prince 5"-et dobott mozgatásra, és túl messze maradt az SM egység. Nem akartam otthagyni 3 heavy bolter és 3 lascannon + rakéták + egyéd előtt pucéran, ezért a varázsló is azt az egységet húzta odébb, közelebb a prince-hez, és egy kicsit magához is.
Jobb oldalon, ugyanez a terv, az eredmény még (ha lehet) ennél is siralmasabb, a prince is és a varázsló is 4"-et dob mozgatásra, a sniperes csapatot épp csak ki tudjuk húzni az erdőből rohamtávba, no comment.

Amúgy a thousand son-ok szedték rendesen az SM-et, nagyon kellemes ez a 3as AP!
A landraider kegyetlen bosszút állt a lövöldözésért, egyetlen kör alatt leszedte a Skimmer squadront (a 2 lascannon felrobbantotta, a heavy bolter meg immobilra lőtte az egyiket, aki lezuhant)!
Az egyi defiler odalőtt még a landraider előtt a lamon russra, akit egyik oldalről a skimmerek kerülgettek, másikról meg a drenya, valakire csak ráesik! Hát, kicsit odébb csúszott, de maradt a Russ-on (és elérte a drenyát, fele erő, semmi sebzés), majd a nem csinált semmi kárt a Russ-ban sem. Nagy gáz, hogy a defiler-rel képtelen vagyok kilőni egy 14es páncélt...
A másik defiler belelőtt a káplán csapatába, de mellé esett a cucc (1 kockán is tudok 5öt dobni) és 1 figura esett le.

Nos, azért sikerült közelharcba keveredni minden HQ-val, a bal oldalon a SM-csapatot darálta a prince és a varázsló, megöltünk párat de elmenekültek (nem elég, hogy elfutnak, és nem vagyunk közelharcban, de lefutják a 2 slaanesh jeles karakteremet! - na így dobáltam néha), persze elfutottak a fedezékig, aztán összeálltak. A prince és a varázsló bekonszolidált egy fedezékbe, de sajnos nem sok remény maradt nekik.
A másik oldalon megrohantuk a nagy nehezen előcibált snipereseket, nevetségesen dobáltam ismét. De azok legalább maradtak közelharcban.

2 kör hamarosan
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 3:03 pm

2dik kör.

Bal oldalon az előrearaszolt defiler kapja az áldást, de csak shakeneket meg stunnedeket kap. Pedig a közeli sentinel egész közel araszol hozzá (vesztére, de erről később).
Középen a thousand son-ok fogynak lassan de biztosan. A bal oldalon a hq-sorcerert irgalamatlanul lepuskázza az IG, de a deamon prince sértetlen marad. A hátirakétás csapat káplánostul a sniperes csapat segítségére siet. Most, hogy nincsenek útban a jobb oldali thousand son-ok is kapnak némi lövöldözést a szembe lapító autocannon-os IG csapattól, de nem sokat veszítenek.
Assaultban a Káplán és barátai berohanják a snipereket verő varázslót. Segítségükre sietett egy közeli sentinel (jó az a +5 egységerő felkiátással!). Hiába ütünk először slaanesh miatt, hiába a warptime, 1 sebet sikerül okozni, és persze a waprtime miatt nincs force weapon slay (hát, igen, ha varázsló vagy, akkor tanulj tzeentch-nél). A káplán és barátai (volt ott egy fistes bajnok is) kivégzik a varázslót. (hiába no, ezeket kéne kihúzni lash-el és először leütni vagy lepuskázni, de hát, ez nem az a meccs volt...). Marad a daemon prince egyedül a maradék sniperrel (2-3 db) és egy teljes csapat hátirakétással meg a káplánnal.

Mire sorra kerültem az első olyan körben, amikor jöhetett reserve (pl az 5*5 daemon), addigra már csak a thousand son varázslóknál volt ikon, akik persze jól hátul álltak.
Sebaj, bejött az egyik 2 oblis osztag a griffon és a basiliskus közé, szépen elszóródtak a baziliskus felé, meg bejött 2 csapat daemon, akik a középső thousand son varázslótól már abban a körben be tudták rohamozni a magányos prince ellenfeleit.
Lövésben a bal oldani defiler egy fleet-el becserkészte az óvatlanul közel merészkedett sentinelt. (egyébként közben felszedte a "cuccot, amiért az egész csata ment, de nem volt ideje vele bíbelődni, mert még szembe állt vele egy sentinel lascannonal, egy Lanom Russ Demolisher, és egy drenya twin lascannonnal és rakétákkal) A landraider stunnedre lötte a drenyát (ami csak shaken lett az extra armor miatt), a középső thousand son csapat elindult a szemközti IG felé és lőtték őket a fedezék mögött, kevés sikerrel. Az oblik plasmagunnal szétlőtték a basiliskust (nem voltak elég közel a melta féltávhoz, ezért inkább rapidoltam egyet azzal). A jobb oldalon a thousand son-ok (miután a hátirakétás csapat mégsem őket rohamozta meg, és ezen nagyon megkönnyebbültek), előre araszoltak, és szintén lőtték szakadatlanul a szemben fedezékben lapítő IG-t, elhanyagolható eredménnyel. A jobb oldali defiler is dobott egy sablont szembe, de leszóródott. A nem lelockolt daemon prince magára húzta a heavy bolteres csapatot (amit eredetileg a varázslónak kellett volna... ugye-ugye megint csak tervek).
Assaultban a bal oldali defiler pillanatok alatt kinyitotta a sentinelt és megforult, hogy ne hátba kapja a jót, sőt még el is bújt konszolidálás címén egy szikla mögé, hogy következő körben megrohamorhassa a Lamon Russt. (persze később aztán...de hát: az ellen nem véd!)
Az egyik daemon prince berohanta a heavy bolteres IG-t, a másik pedig nevetséges kísérletet tett a káplán agyoncsapására, mikozben megérkeztek mellé a kisebb démonok is.
Ha jól emélkszem, akkor a daemon prince még ebben a körben meghalt, a kálpán és barátai összehasonlíthatalanul jobban harcoltak ebben a dobássorozatban, mint ő. Sajnos a Sentinel volt az érkező daemonok oldalán, ezért nem kevés daemon azt kellett, hogy üsse, kevés sikert értek el 4es erővel a 10es páncél ellen.


A hozzászólást Bm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 23, 2008 4:02 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 3:35 pm

3dik kör, és a többi:

A harmadik körben le droppodolt egy drenya (CCW és talán autocannon?) az oblik közelébe.
Volt itt még némi lövöldözés, egyik legfontosabb mozzanat az volt, hogy a Lamon Russ mellett eddig teljesen békésen lapító IG hq, egy meltával (persze, hogy glance 6!) szétlőtte a "cuccot" hordozó defilert, miután a Lamon Russ a teljes arzenált ellőtte rá eredménytelenül. Az IG autocannonjai és rakétái lelőtték az egyik oblit és megsebezték a másikat.
Assaultban a(z egyetlen megmaradt) daemon prince lemészárolta a maradék IG heavy bolterest, a kisdeamonok leirtották a megmaradt 2 sniperest, és némi SM-t. De a káplánnal csak nem bírtak.

Mire a káosz sorra került az össze maradék reserve készen állt, a deamonok ugyanúgy, mint az előző turnus, beugrottak a thousand son varázsló ikonjából és közelítették a káplános harcot (egyrész, itt áltunk csehül, másrészt a másik ikon a világ végén volt a sarokban a másik thousand son sorcerernél). A másik 2 obli is bejött, ők a Lamon Russ + Drenya és a griffon közé érketek, egészen közel a megmaradt lascannonos IG csapathoz. Ezen felbuzdulva a daemon prince a Lamon Russ és a Dreany felé vette útját (a tőle kb másfél inchre álló 3 lascannon 6 fős IG legénysége megkönnyebbült, mert nem tudták mi vár rájuk!)
Lövöldözésben a magányos, sérült obli szétlőtte a frissen érdekezett Drenyát a drop pod lépcsőjén ("asszed idejössz, oszt te vagy a Jani?"). A frissen érkezett obli pár pedig lelángszórózta a lascannonos csapatot mind egy szálig. (a poén, hogy egy tóban lapultak... szóval nem csak a saját levükben főttek meg).
A thousand sonok lövöldöztek ide - oda, de ugye SM már nem volt akire érdemes lett volna, a fedezék meg jól védte az egyeslővéstől az IG-t. De azért az IG HQ-ból a landraider lelőtt annyit, hogy futottak.
Assaultban a damone prince megrohanta a Lamon Russt és a Drenyát egyszerre (nagy arca volt, a Russ háttal állt, a Drenyán meg nem volt közleharci fegyver), és a Russt szét is verte (5 ütésből az álló tankra 2 glance 2 penetrate, felrobbant), és a drenya nem okozott neki sebet. A kisdaemonok berohanták a káplánt és barátait, és nagy nehezen leverték az ott veszteglő sentinelt meg a hátirakétás marinok egy részét (lassan fogytak, és mi meg gyorsan).


A további körben maradék sérült oblit lelőtték, meg még talán valakit a thousand son-ok közül, de nem volt már jelentős lövöldözés.
A kisdeamonok nagy nehezen lenyomták a káplán kísérőit, és őt is megsebezték, aki aztán a fearless-sége miatt a túlerő okozta sebekbe belehalt. A daemon prince lepofozta a drenyát.
Mire a káosz sorra került a daemon prince elrepülhetett a "cucc"-ért, amit ugye a defiler dobott el egy szikla mőgőtt, tehát még fedezékbe is húzódott ezzel. Az egyetlen rá veszélyes dolgot, a griffont, kilőtték a oblik. És ezzel nagyjáből vége is volt a csatának, hiszen már senki nem vehette el tőlünk az "izét" (hmmm, legközelebb azért erre majd kitalálunk valami fluff-ot, hogy mi is kellett nekünk ennyire)!
Vissza az elejére Go down
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Male Hozzászólások száma : 1328
Age : 37
Location : Over the rainbow
Registration date : 2008. Apr. 14.

08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc EmptyHétf. Jún. 23, 2008 3:45 pm

Hát, kb ennyi...
Egyenletes darálás volt, kiegyenlített csata. Mázli volt, hogy hozzánk került az objektíva, ha tőlük kell elvenni, nyilván kicsit neccesebb a dolog.
Ha jól emlékszem, akkor káosznál fennmaradt:
egy defiler
egy csapat thousand son (megmaradt a varázsló és 5 fő - talán) meg a rhinójuk
egy másik csapat thousand son (a varázsló és 2 másik)
egy daemon prince
egy immobile landraider
egy csapat obli (2 fő)
sok kisdaemon (2+3+4+3+5) - ezek nem fogytak el!

Az IGnél fenn maradt:
egy rakétás csapat
2 cement lap
egy fél autocannonos csapat (vagy ezek elszaladtak?)
más most nem jut eszembe...
SM-nél
(összesen 7 figura, nem tudom pontosan mi, de egy drop pod is benne volt)

szóval mindenki elfogyott
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty
TémanyitásTárgy: Re: 08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc   08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc Empty

Vissza az elejére Go down
 
08.06.22 Chaos VS. SM & IG SztLőrinc
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: Warhammer :: 40k csatatér :: wh 2008-2009-
Ugrás: