| Imperial Guard | |
|
|
Szerző | Üzenet |
---|
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Hétf. Feb. 08, 2010 5:56 pm | |
| No, most kaptam az arcomba egy a lentihez hasonló sereget. Elég kemény meccs volt, mint ott olvasható, és sokan mondták, hogy durva lesz. Szerintem ha a srác felpakol velem szembe és megindul, akkor simán vipe-outolhatott volna engem. Mindegy mennyi kill point.
Egyszóval igen életképes a koncepció. Sok plazma melta, meg a jármüveken heavy flamer. Más nem is kell, csak bárotság, hogy 9 plazmával meg 6 meltával autóból mindent lelösz. Mindegy mekkora fogai vannak. | |
|
| |
igua zászlós
Hozzászólások száma : 150 Location : Pécs Registration date : 2009. Oct. 08.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Okt. 30, 2009 5:28 pm | |
| Végül is 75/db ,megér egy misét. Majd jól leproxizom. | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Okt. 30, 2009 5:01 pm | |
| Én kaptam már az arcomba 3 hidrát. 6db linkelt autocannon nagyon kemény!
12 lövés, linkelt 4+, S7, könnyü jármüvek és gyalogság ellen is böven jó. Igazi dakka, ráadásul mozogni is lehet velük egy kicsit, ha az kell.
Igazából talán a Nida sereg szörnyei ellen lehet gond, ahol kevés a plazma 24"-e, de az sem biztos, hogy ha körbeautózod, és 6+on talál el, akkor olyan sokat tud ellened csinálni. | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Okt. 30, 2009 4:53 pm | |
| MEQ seregek+elda flying circus ellen elég jó lehet ez az összeállítás. | |
|
| |
igua zászlós
Hozzászólások száma : 150 Location : Pécs Registration date : 2009. Oct. 08.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Okt. 30, 2009 4:38 pm | |
| IG-retes bár a 3 Hydra kissé bizarrnak tűnik és a Vendetta használata kötelező. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Okt. 30, 2009 4:00 pm | |
| Wow, csatariportokat olvasgatok és most láttam ezt a Mechanized IG listát. Érdemes megnézni:
HQ Company Command squad 4x meltaguns in a chimera with hull heavy flamer Company Command squad 4x meltaguns in a chimera with hull heavy flamer
Elite Psyker Battle Squad with two extra psykers in a chimera with hull heavy flamer
Troops Veterans with 3x plasma guns in a chimera with hull heavy flamer Veterans with 3x plasma guns in a chimera with hull heavy flamer Veterans with 3x plasma guns in a chimera with hull heavy flamer
Fast Attack Banewolf with hull heavy flamer and smoke launchers Banewolf with hull heavy flamer and smoke launchers
Heavy Support 3x Hydras
Manticore with hull heavy flamer Manticore with hull heavy flamer | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Vas. Szept. 27, 2009 9:43 pm | |
| | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Vas. Szept. 27, 2009 3:17 pm | |
| - exael írta:
- A múltkor Norbi ellen játszottam és felmerült egy kérdés:az IG kódexben van egy camo netting nevű járműfelszerelés ami 1-el javítja a fedezékmentőt.De vajon ha a jármű nincs fedezékben akkor is ad neki egy 6+-os fedezéket?
nem ad. IG codexben: stealth-ed ad, ha a jarmu nem mozgott az elozo mozgasfazisban. stealth meg azt mondja, hogy a meglevo cover save javul 1-et. viszont ha jol takarasba tudod tenni a tankot, akkor van egy kellemes 3+ vagy ha oldalat kellene loni, de csak elejebol latszik valami, akkor 2+-os mento. szerk: mondjuk a mozgas elhagyasa dolog miatt tok folosleges opcio a kovetkezoknek: chimera, sentinel, hellhound. A heavy-ben levo tankoknak viszont jol jon. | |
|
| |
Eddy főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 328 Age : 37 Location : "... ágyban párnák közt..." Registration date : 2007. Dec. 13.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Vas. Szept. 27, 2009 3:08 pm | |
| - exael írta:
- A múltkor Norbi ellen játszottam és felmerült egy kérdés:az IG kódexben van egy camo netting nevű járműfelszerelés ami 1-el javítja a fedezékmentőt.De vajon ha a jármű nincs fedezékben akkor is ad neki egy 6+-os fedezéket?
A régi kódexben volt, amit basilisknek lehetett adni. Ennyit tudok. | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Vas. Szept. 27, 2009 1:21 pm | |
| A múltkor Norbi ellen játszottam és felmerült egy kérdés:az IG kódexben van egy camo netting nevű járműfelszerelés ami 1-el javítja a fedezékmentőt.De vajon ha a jármű nincs fedezékben akkor is ad neki egy 6+-os fedezéket? | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Május 08, 2009 2:06 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- egyszerusitsunk, kiszamolod, hany pont, es proxy-bol lejatszuk 20-ai hetvegen valamikor. (20-24-ig vagyok otthon)
Ez jó ötlet! Én csüt (21) este érek haza valószínüleg, majd összehozzuk! Remélem addigra lesz egy kódexem... Meg majd keresek valamit, ami kb akkora, és lerajzolom, mekkora a base! Bm | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Május 08, 2009 11:28 am | |
| egyszerusitsunk, kiszamolod, hany pont, es proxy-bol lejatszuk 20-ai hetvegen valamikor. (20-24-ig vagyok otthon) | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Május 08, 2009 10:59 am | |
| - Bm írta:
- Az az igazság, hogy ha meglesz a kódex összeadom, de lehet, hogy 6-9 ilye jármü, 6*5 gyalogos troop, 2 kis HQ meg 2-3 tankkal simán van egy sereg. Szinte már érdemes megfontolni!
vedd meg, fizesd ki, rajossz egy dologra. Majd cipeld es rajossz a masikra, hogy megis miert nem. kulonben ha squad, az jo, mivel ott sima immo eleg ahhoz, hogy megpusztuljon. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Pént. Május 08, 2009 10:34 am | |
| - MAXXxxx írta:
- amugy az a 3 lascannon vicces rajta, de ritkan kihasznalhato. Alt menni akarsz vele valamerre, innentol meg minden mar nem fog loni.
Nem egészen. Ugyanis ez a dög Fast Skimmer. Vagyis 6" után még mosolyogva ellövi a 3 lascannont. Sokat nem mozogsz vele úgysem, hiszen elég a végén 1et flat outolni, és mivel szállítójármü egy 5 fös minimál troopal a hasában még foglal is! Felteszel 3 2-es squadront fastból, a hasukba 6 troopot, és az eldák elbújhatnak a skimmerjeikkel. Abban igazad van, hogy nagyok, de 48"ra lönek, maximum a railgun vagy a battle cannon szorongatja meg öket. De ugye az is csak 1-et szed le a squadból. Az az igazság, hogy ha meglesz a kódex összeadom, de lehet, hogy 6-9 ilye jármü, 6*5 gyalogos troop, 2 kis HQ meg 2-3 tankkal simán van egy sereg. Szinte már érdemes megfontolni! | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 11:12 am | |
| Nekem egyenlőre offline nincs meg a kódex a szemem meg nem vagyok hajlandó azon a minőségű scannen guvasztani. Átnéztem azért persze. Úgy általában szvsz elég jó a kódex sajna pont azt a koncepciót nehéz összeállítani belőle, amit most szerettem volna a ghorukinjaimmal, de majd kitalálok valamit. A parancskiadás valóban nagyon hangulatos dolog lesz, de majd valószínűleg át kell írnom a seregem fluffját a lefegyelmezettebb seregről a legfegyelmezetlnebbre (ritkán fognak engedelmeskedni a srácok az én dobásaimmal). Ami viszont nagyon nem tetszik az a SM kódexben is megismert nevesített karakter rendszer. Azt még emésztenem kell, szóval meglátjuk. Egyenlőre úgy néz ki, hogy a régi variálhatóság hálistennek megmaradt és erősen valószínű, hogy erősödött is De most ez amúgy sem számít, mert orkolok. | |
|
| |
Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 10:53 am | |
| Igen kp-ben gondoltam, hogy a legdrágább. A tankok alapból olyan 30font körül mozognak, az új sereglista alapján legalább 9-et érdemes beszerezni, + a basiliskek + sz.tem a valkyre-ből is érdemes legalább 3, max 9 Csatariportnál Tiranida vs IG 14-9-re nyernek a Nidák | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 9:01 am | |
| legdragabb kp-ben?
amugy ez meglepo WD csatariport 99%-ban arrol szokott szolni, hogy uj sereg nyer, hogy kedvet kapjanak az emberek hozza. Maradek 1% eddig a dontetlen volt. | |
|
| |
Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 8:08 am | |
| Nekem már megvan az új kódex, szerintem is nagyon durva. Viszont ha normálisan össze is akarod tenni, akkor rögtön elnyeri a legdrágább sereg címet is. Amúgy sz.tem a GW-nél is tudják, hogy túl táp lett, mert a májusi WD szinte csak az IG seregről szól, viszont nem ők nyerik a csatariportot | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 8:03 am | |
| - Idézet :
- De hogy miért kellett egy 3 linkelt lascannonos fast skimmert 130 pontért adni, azt nem értem!
valamivel el kell adni a 60 euro-s valkyre-t amugy az a 3 lascannon vicces rajta, de ritkan kihasznalhato. Alt menni akarsz vele valamerre, innentol meg minden mar nem fog loni. Es jah, uj IG fele hangulatos, tank szekcio eltapolt. szemelyes kedvenc a 160pt-os deathstrike, 8-12"-es robbanassal, es glance-bol nem megolheto. meg az advisors-bol azert a 2 eleg durva. 2 HQ-nal te +2-vel jossz be, ellenfel -2-vel es ujradobatod es meg dobsz koronkent +ket basilisk nagysablont. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Imperial Guard Csüt. Május 07, 2009 12:33 am | |
| Mivel kijött az IG kódex, gondoltam megvitathatjuk kinek mi a véleménye róla, amint találkozik vele.
Játszottam ma egyet az új IG kódex ellen. A srác nem hozott nagyon durva sereget, de szoros meccs volt. Az új kódex egyik része hangulatos, hiszen a parancsnokok parancsokat tudnak osztogatni, amitöl egy-egy osztag valaminek nagyon nekifekszik (lö, összeáll, vagy fedezéket szerez, stb.). A kódex másik része pedig szerintem nagyon el lett tápolva. Az ok, hogy az IGnek legyen 15-20 tankvariánsa. Erröl szól a sereg. Hogy a fleet officer egyel növeli a szükséges reserve dobásokat, az ok. HOgy újradobatja az out flank oldalt az már kicsit necces. De hogy miért kellett egy 3 linkelt lascannonos fast skimmert 130 pontért adni, azt nem értem! Szóval szerintem van olyan része, amit nagyon elmértek...
Nektek mi a véleményetek erröl?
Bm | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Imperial Guard | |
| |
|
| |
| Imperial Guard | |
|