| 40K szabálykérdéseim | |
|
+14igua Patrik subaggut BoneHeart voroncov-draskov Bm gorugrany MAXXxxx gojo Yoda007 Eddy kota exael Pavano 18 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Jún. 18, 2009 12:03 pm | |
| Nagyon jók az új terepek,de egyébként foglalkozhatnának inkább az új seregek kiadásával... | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Jún. 18, 2009 11:59 am | |
| nos, lassan it a GW következö kísérlete, hogy még több figurát sózzon ránk. Lássuk mi lesz belöle: Planetstrike | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 02, 2009 5:18 pm | |
| Pont ez zavar a dologban: vagy a base-töl mérünk, vagy a törzstöl, vagy mindkettötöl, de a walkyr-nél ráadásul mindkettötöl tudom tartani az 1"-et úgy, hogy alatta vagyok.
No, este megnézem a szabálykönyvet, hátha benne van valami a base-es jármüvekröl is.
Köszi a válaszokat!
Bm | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 02, 2009 2:59 pm | |
| allni nem allhatnak alatta, atmenni a valk farokresze alatt nem tudom. en hagynam, ha mar van base-e, amitol lehet tartani az 1"-et.
szerk: igazabol tudja fene, alljanak csak alatta is, ha van a jarmuhoz kulon base, akkor mozgas szempontbol az szamit. loves szempontbol meg a test oszt kesz. | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 02, 2009 12:23 pm | |
| Hát az előző kiadásban úgy volt ahogy a srác mondta,de most a true LoS miatt változott pár dolog,de szerintem pl egy Valkyr túl nagy ahhoz,hogy csak akkora cél legyen amekkora a base...sztem megegyezés kérdése,én mindig a testet nézném,az 1" miatt is és a lövésnél is. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 02, 2009 12:08 pm | |
| Lenne egy olyan kérdésem, hogy állhatnak-e modellek egymás alatt, ha az egyiknek elég magas a base-e? Pl. kiszállhatnak-e az eldar-k a skimmerjeik alá? Elautózhatok-e a walkyr farokrésze alatt, a base-töl több, mint 1"-re?
Csak mert most versenyen azt mondta a srác, hogy a fölrde vetített testtöl kell 1"-et tartani. Mondtam neki, hogy azt nem gondolja komolyan, hogy 1"-re megállok a földrevetített törzstöl, aztán amikor rálövök, akkor lemérjük 3D-ben és amig van meg a 6" a meltámnak?
Szóval vélemények?
Bm | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Ápr. 07, 2009 11:32 am | |
| - MAXXxxx írta:
- felejtds el a 2 HB-t, es mozogj vele, tank sokkolva es a tobbi? ugy csak 80pt korul van, ha jol tudom.
Ha egyhelyben allos, akkor a destructor tenyleg jo valasztas. Alapból 70 pont, és akkor van rajta egy autocannon a toronyban, aztán: torony upgrade linkelt lascannonra 35p sponzor 2 heavy bolterrel 30p sponzor 2 lascannonnal 60p havoc launcher 15p combi bolter 10p extra armor 15p daemonic possession 20p (de akkor csak BS3) Szóval ha csak arra akarom használni, hogy a 13as páncéljával takarja a rhinókat, akkor 70 pont, meg mondjuk még 15 az extra armor. Vagy ha veszélyesebbre akarom, akkor 120 extra armorral és a linkelt lascannonnal a toronyban. Az ülös lövös meg vagy 115 (autocannon, 2 heavy bolter, havoc launcher), vagy 165 (3 lascannon, 1 linkelt). | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 2:03 pm | |
| Tudtam én, hogy a chaos brutálisan erös a fearless-el! | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 12:13 pm | |
| hat nem imadnivalo... mar csak Marneus kell, hogy automatan mindig eldontsd, hogy a sima moralt most megdobtad-e vagy sem. | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 11:51 am | |
| A mozgottnak számítást is. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 11:26 am | |
| Lenne egfy kérdésem SM-hez: az ok, hogy a And They Shall Know No Fear miatt amikor összeáll egy SM osztag, akkor nem a sztandard 3"-et mozogják, ami a szabálykönyvben van leírva, hanem rendesen 6"-et, de ha mozognak összeállás után, akkor már nem löhetnek Heavy-vel igaz? Vagy ezt is felül írja a kutyafüle?
Bm | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 11:10 am | |
| felejtds el a 2 HB-t, es mozogj vele, tank sokkolva es a tobbi? ugy csak 80pt korul van, ha jol tudom. Ha egyhelyben allos, akkor a destructor tenyleg jo valasztas. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Ápr. 03, 2009 10:13 am | |
| Egyre jobban tetszik a predátor. Igaz monsterek ellen nem jó, de mivel most úgyis dakka kell, arra ideális. Az egyik meccsen hozott a srác ellenem és bár nem taroltak nagyot, de jónak tünt. 115 pontért 1 autocannon, 2 heavy bolter meg egy havoc laucher. Szerintem egész kellemes.
Vélemények? Esetleg az autocannon helyet +30 pontért linked-lascannon vagy maradjon csak jó olcsó?
Bm | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Márc. 26, 2009 5:20 pm | |
| Szerintem MAXXxxx-nál a pont. Azt a pontot tekintjük a lövőnek, ahonnan visszaszóródott a lövés. Mondjuk visszapattant, besült, amit akarsz | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Márc. 26, 2009 1:46 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- elolre lott elulso, oldalrol oldalso, hatrafele tipikusan nem tudnak loni, ha megis, akkor hatso.
De miért? Visszapattant? Ennyi erövel, ha oldalsponsor, oldalról, ha hull mounted elölröl, stb... Vagy ez FAQ-zva van valahol? | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Márc. 26, 2009 12:50 pm | |
| elolre lott elulso, oldalrol oldalso, hatrafele tipikusan nem tudnak loni, ha megis, akkor hatso. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Márc. 26, 2009 12:30 pm | |
| Lenne egy kérdésem: Szerintetek ha egy jármü sablonnal lö, és az visszaszóródik rá, akkor melyik páncélja számít? | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Márc. 05, 2009 12:20 pm | |
| Tegnap (végre) eljutottam egy bécsi klubba, és löttem nidákat. De nem ez a lényeg, hanem hogy felhívták a figyelmemet egy szabály-baromságra: Ha tank shockolsz, akkor csak azokat a figurákat kell odébb tenni, akik a jármü alatt lennének AMIKOR MEGÁLL! Vagyis mindenki máson, aki útban van a jármü átteleportál (vagy azok gyorsan visszaszaladnak). Szóval nem hagy a tank egy szép tiszta sávot maga mögött, ahogy az ember várná! Tökség... de felírtam, hogy tudjátok hogy így van, és ne lepödjetek meg rajta, mint én! Bm | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Pént. Dec. 12, 2008 4:00 pm | |
| | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Dec. 11, 2008 12:40 pm | |
| "Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a gyalogságra."
szoval igen, futhatnak. | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Dec. 11, 2008 11:47 am | |
| Hali!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a Jump Infantry is tud futni, vagy csak a sima gyalogság?
Elöre is köszi, Bm | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Dec. 01, 2008 5:17 pm | |
| Azon az oldalon van az angolban, ahol a kép van a tankról a nagy X-el rajta, hogy melyik lövésnél melyik páncél számít. Ha jól emlékszem akkor a kép melletti hasábban van , kb a lap alsó harmadánál. Talán "Armor penetration roll"? Vagy ilyesmi.
Amúgy felírtam az inkvizítorra is tegnap este, szóval terjesztem az igét!
Bm | |
|
| |
exael őrnagy
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Dec. 01, 2008 5:03 pm | |
| A magyarban tényleg az van,hogy a hátsó páncél érvényesül,az angolban meg nem találtam hol van ez leírva... | |
|
| |
gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Dec. 01, 2008 4:24 pm | |
| na ezt láttamozzák le páran, mert el kellene küldeni a fordítóknak! | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Dec. 01, 2008 12:49 pm | |
| Hali!
Nem tudom, ki használ magyar fordítást, de annak had hívjam fel a figyelmét, hogy a magyar fordításban az szerepel, hogy barrage találat ellen a jármü hátsó páncélja érvényesül, ami HIBÁS! Az eredeti angol könyvben az szerepel, hogy Barrage ellen a jármü oldala számít!
Nehogy benézzetek valamit emiatt. Bm | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim | |
| |
|
| |
| 40K szabálykérdéseim | |
|