|
| 40K szabálykérdéseim | |
|
+14igua Patrik subaggut BoneHeart voroncov-draskov Bm gorugrany MAXXxxx gojo Yoda007 Eddy kota exael Pavano 18 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Júl. 10, 2008 11:12 am | |
| skimmer: - ha immobil autohit - ha csak nem mozgott, akkor... 4-ik kiadasban mindenkepp 6+, de ilyet nem talaltam az ujban, igy ott megint autohitnek tunik. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Júl. 10, 2008 10:34 am | |
| Es az elozo hozzaszolassal oda az a fluff is, hogy "ezert nemlehet kiloni a nehez- vagy specfegyvereseket az osztagbol, mert akkor a tobbiek felveszik a tarsuk eldobott fegyveret", akkor ez hogy is van? "...Rohannak szembe a genorzok. Steve haverom veszettul szorja oket a gepagyuval, de egyre kozelebb ernek. En egyesevel szedem le oket a bolterrel. Egyszer csak Steve felbukik, valami repulo fereg talalta el, a gepagyu elhallgat..." Sebaj! Puffogtatok egy kicsit meg a bolterrel, amig kihul a gepagyu aztan kardot elo es neki a 6-os I-s szornyeknek! MIVAN? Ha mar szabalykerdeses a topik, akkor fel is teszek egyet. Ha egy skimmer nem mozgott elozo korben (pl mert immobile) akkor autohit vagy meg mindig 6+, mert lebeg? T:Bm | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Júl. 10, 2008 1:20 am | |
| Viszont (most a kerekes nidás topicban megkezdett gondolatokat folytatva) az új sebkiosztás-mentő dobálás eléggé szopás a balszerencsés játékosoknak. Mivel dedikáltan kell dobni a mentőt, azaz minden figurának külön, az IG nehézfegyver kezelőim max. két kört érnek meg. Az elsőben úgy 5-6 ra lövik a raj létszámát. Innentől bekapnak annyi sebet, mint a maradék létszám és én biztos, hogy pont a k@rva nehézfegyveres mentőjét nem fogom megdobni. | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Csüt. Júl. 10, 2008 12:32 am | |
| keeesz a dog scannelese, szabad vagyoook | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Szer. Júl. 09, 2008 6:10 pm | |
| | |
| | | Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Szer. Júl. 09, 2008 5:52 pm | |
| Köszönöm, akkor az orkok maradnak, és még játszani is fogok velük! P. | |
| | | MAXXxxx ezredes
| | | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Szer. Júl. 09, 2008 2:10 pm | |
| Ugyan nem MAXXxxx vagyok:
- Igaz-e, hogy az új könyv szerint nem lehet közelharcba konszolidálni? igaz - Igaz-e, hogy a közelharcban megtámadott fél még ütések előtt felmozoghat az ellenfélhez? igaz - Igaz-e, hogy az osztagot ért veszteségek (lövés/közelharc) bárhonnan levehetőek, tehát én döntöm el, hogy melyik 5 babámat veszem le, ha kapott 5 sebet a banda?igaz, bár a lövésnél maradt az előző szisztéma azaz csak a hatótávból illetve LOS-ból lehet levenni a veszteséget - Igaz-e, hogy közelharcban levehetem a nem harcoló (nem fértek oda) babákat is, így nem csökken a visszaütéseim száma attól, hogy levertek 7 orkot a harmincból? igaz - Igaz-e, hogy nem lehet belelőni a közelharcba? igaz - Igaz-e, hogy a közelharc blokkolja a LOS-t? igaz
A hozzászólást gorugrany összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 09, 2008 3:12 pm-kor. | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Szer. Júl. 09, 2008 2:03 pm | |
| Ami még nagyon érdekes,hogy vannak-e új küldetések,és mi van azzal,hogy csak troop foglal... | |
| | | Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Szer. Júl. 09, 2008 1:45 pm | |
| Csak semmi Torrent, én legálork vagyok! Az alábbi kérdéseim lennének MAXXxxx-hoz: - Igaz-e, hogy az új könyv szerint nem lehet közelharcba konszolidálni? - Igaz-e, hogy a közelharcban megtámadott fél még ütések előtt felmozoghat az ellenfélhez? - Igaz-e, hogy az osztagot ért veszteségek (lövés/közelharc) bárhonnan levehetőek, tehát én döntöm el, hogy melyik 5 babámat veszem le, ha kapott 5 sebet a banda? - Igaz-e, hogy közelharcban levehetem a nem harcoló (nem fértek oda) babákat is, így nem csökken a visszaütéseim száma attól, hogy levertek 7 orkot a harmincból? - Igaz-e, hogy nem lehet belelőni a közelharcba? - Igaz-e, hogy a közelharc blokkolja a LOS-t? Nagyon fontos lenne, hogy ezeket mielőbb tudjam, mert ez alapján kell eldöntenem, mi legyen. Amúgy megúsztam egy verést - mivel nem kell agyonütnöd, mert még nincs itt a könyvem -, remélem, nagyvonalúan megírod, mi a helyzet a fenti orkságokkal... Köszönettel: P. | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Júl. 07, 2008 6:19 pm | |
| ahogy gojo jelezte nekem, torrenten leszedheto a kismeretu (black reach dobozban levo) szabalykonyv. (mint amit en cipeltem mindig a taskaban, csak 5-ik kiadasu). Kepek otvarul neznek ki, fluff es hobby resz nincs. Cserebe a szabalyok ugyanolyannak tunnek, mint a kemenyfedeles konyvben. | |
| | | gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Vas. Júl. 06, 2008 3:26 pm | |
| nos akkor ne is írj, hanem scannelj ezerrel!!! aztán szólj, hogy hol is lehet megszerezni ezt a jó dolgot, ha már ennyit dolgozol vele... a képekre én is nagyon kíváncsi vagyok. (meghát egyszer lesz nekem is inkvizíciós seregem, bár ez kicsi csúszik a DE miatt ha jól gondolom...) | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Vas. Júl. 06, 2008 2:39 pm | |
| - exael írta:
- Maxxx:nézegetted már az új szabálykönyvet?Ha igen akkor irhatnál róla kicsit,szerinted milyen lett?
mar irtam rola, inkvizitoron a 40k szabalyok topicban elvileg. Nekem tetszik, teljesen apoc szeru a hangvetele (azaz mindent a jatekert es a versenyseregek lenyegtelenek, mindent a jatekelmenyert es hangulatert). Szabalyok alapjan viszont nem ez az, ami Pavanot elszakitja a whfb-tol a 40k orkok iranyaba legtobb hir igaz lett, plusz van jopar finomsag, ami csak atolvasasra jon elo, vagy meglepo. konyv szerkezete GW-sen fortelmes (pl felrobbano jarmuvek sebzese X-ik oldalon van, az open-topped modositasai meg 6 oldallal hatrebb. Igy megtalalni szabalyt a maga teljessegeben kinkeserves tud lenni idonkent. sokkal tobbet nem irok, csak atfutottam es epp scannelem 1000-el. Szabalyreszen tul vagyok, delutan jon a fluff resz. | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Vas. Júl. 06, 2008 1:43 pm | |
| Maxxx:nézegetted már az új szabálykönyvet?Ha igen akkor irhatnál róla kicsit,szerinted milyen lett? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 10, 2008 11:15 am | |
| Ok, akkor tehat mindenki lovassag???
Csak az zavart meg, hogy a slaanesh-nel ez kulon le van irva, a khorne-nal meg pl az van irva, hogy nem szallhat be rhino-ba, epp ugy MINTHA lovassag lenne. De akkor ezek szerint ez csak pontatlan fogalmazas...
Koszi a kiegeszitest!
T:Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 10, 2008 11:12 am | |
| masodik felet nocheinmal.
ha jol ertem, akkor a baj: - minden steed lovassagnak szamit chaosnal (is) - de slaanesh steed lovassag - am tzeench steed jump inf.
en nem latok itt bajt: - alapbol minden lovas ize megadja a lovassag funkciot (steed, demonic steed, juggernaught) - slaaneshnel ez megerositve - amde tzeench kivetel es a kivetel felulirja a szabalyt, igy o ugralos.
-------
versenyen ilyen van: ezert kell vinni versenyre szep kis esernyot, aztan ha probalkoznak ilyennel, akkor anuszba fel, majd kinyitni. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 10, 2008 11:11 am | |
| - MAXXxxx írta:
- fenti abranal meg istenien berohamozik 2 osztagot egyszerre, mert az jobb, mintha csak 1-et kotne le.
Ha mar a szarragasnal tartunk... felteteleztem, hogy annyi absztrahcio szorult a megfigyelobe, hogy nem egy 3 es egy 4 fos osztagra gondol, hanem az abrat meghosszabbitja mondjuk 10-10 figuraig, es akkor mar nem biztos, hogy eleg szeles az arcvonal a dupla-lockhoz. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 10, 2008 11:07 am | |
| Lehet, hogy szarragas, de egy komolyabb resenyen szerintem ha ezen mulik siman megcsinaljak... Mindegy, biztosan a letezo ossze WH40K jatekos kozul csak engem erdekel a matek. Sebaj!
Talaltam egy masik erdekesseget: A szabalykonyv vegen le van irva egy tablazatban, hogy melyik seregben milyen egyseg milyen tipusba tartozik. Chaosnal az szerepel, hogy daemonik steed-en mindenki lovassagnak szamit. Gondolom ez nem igy van, mivel a Slaanesh steed pont azt adja, hogy lovassag lesz, a Tzeentch steed meg azt hogy jump infantry!
Szoval ezt siman csak el lehet felejteni (gondolom a 5.0-ban mar nem erolkodtek ilyenekkel).
Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 10, 2008 8:19 am | |
| biztos nem lesz, mas nem szarrag ennyit ezen. egyszeruen feltetelezik, hogy talp 1" emiatt nyugodtan odatolja es kesz.
fenti abranal meg istenien berohamozik 2 osztagot egyszerre, mert az jobb, mintha csak 1-et kotne le. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Jún. 09, 2008 2:35 pm | |
| csináltam ez vázlatot, hogy hogyan is gondolom: A sárga kör a hátsó sor talpainak helye, a piros körök az ő 1"-es körzetük, ahova nem lehet belépni. A kék körök az első sor talpai. Lehet látni, hogy a piros körök nem engedik oda a támadót a kék körökhöz... szóval bukott a mutatvány! Kis matek a WG-nek! Kíváncsi leszek, lesz-e ez ellen valami az új könyvben, vagy sem. T:Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 03, 2008 4:19 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- Ha elso osztaggal talpkontaktba kerulsz, akkor pont 1"-re vagy a hatso egyseg azon figurajatol, aki epp hatulrol tossza a bajtarsat, akit elertel, hogy elolrol kapja a jot.
Persze, 1"-re, ha egymas mögött állnak sorban. De ha a 2dik sor eltolva van, mint a színházban a székek, akkor már közelebb lennék a hátsó sorhoz, mint 1", hiszen az "belóg" a 2 első baba közé. Ebben az esetben nem lehet megrohamozni az 1 sort (és persze a 2.dikat sem) csak a sor szélénél! Vagyis ha elég széles az arcvonalad, akkor megrohamozhatatlan vagy amíg az esetleges sorból kilőtt srácokat pótolni tudod. | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 03, 2008 4:05 pm | |
| nem kerulhetsz, de otletem sincs, hogy ez hogyan jon ossze.
legkisebb talp kb. 2.5cm azaz 1". Ha elso osztaggal talpkontaktba kerulsz, akkor pont 1"-re vagy a hatso egyseg azon figurajatol, aki epp hatulrol tossza a bajtarsat, akit elertel, hogy elolrol kapja a jot. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Jún. 03, 2008 3:52 pm | |
| Ok, akkor majd egyszer talán végre erre is adnak egy rulingot, addig meg úgy játszom, ahogy a többség mondja.
(Az egyéb fórumok olvasása után ti sem tudtatok erre új indokot felhozni, hát eva...)
De közben lett még egy kérdésem:
Ha rohamozok több egységet, de az egyiket nem érem el, akkor ahhoz kerülhetek 1"-nél közelebb?
Mondjuk egymás mögött van 2 egység, az elsőt berohamozom, akkor lehet, hogy a másodikhoz is 1"nél közelebb leszek, de nem kerülök base-contact-ba, akkor a hátsót is lock-oltam base contact nélkül? Egyáltalán szabályos ez, vagy ilyenkor csak azokat a modelleket tudom base-contactolni, akikhez "odaférek" (vagyis úgy kerülök vele base-be, hogy a másik egységtől 1"-re megállok)?
T: Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Jún. 02, 2008 5:27 pm | |
| [quote="gorugrany"]Azt írja: - Idézet :
- For +3 points per model any number of Chaos Space Marine squads can be enhanced …
Szóval csak is kizárólag a 15 pontos CSM-ekre igaz. ez megsporolt egy konyvolvasast | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Jún. 02, 2008 5:19 pm | |
| A fluffot és a szabályokat nem szerencsés összekeverni. Bár sajna a GW is sokszor megteszi. A lényeg a listán szereplő nevek. Csak a 15 pontos CSM-eknek a neve Chaos Space Marines. A többinek mindnek eltér ettől. Pl Chaos Bikers, Chaos Havocs, Possessed Chaos Space Marines. A krumplileves, legyen krumplileves! | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim | |
| |
| | | | 40K szabálykérdéseim | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |