Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Hétf. Szept. 20, 2010 10:35 pm
nem akartam én komoly felszerelést venni, csak érdekelt, hogy kell e napfényfaszomtudjaégő, vagy elég a normál is. nem mintha belehalnék ha mindkettőt megveszem és kipróbálom, de gondoltam csak egyszerűbb más hülyeségéből tanulni. mert ami nekem van lámpa, az kurvára nem jó, mert nem látok vele semmi különbséget a sima lila, meg az 1:1 kevert lila között. de ez valami spotlámpa vagymi. és igen, inkább a szemembe világít, mint a babára. lehet ez a baj.
na akkor beszerzek valami ilyen hajlékony dolgot.
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Hétf. Szept. 20, 2010 12:05 pm
Egyetlen egy dolog fontos a lámpánál, hogy oda világíts vele, ahová kell, azaz a figurára és ne a szemedbe. Erre jó a flexibilis bizbaz nekem konkrétan egy ilyen van
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Hétf. Szept. 20, 2010 10:53 am
gorugrany írta:
ugyan nem tudom minek napfény, mert ahogy MAXXxxx írja fix színekkel dolgozok, tehát nagyon nem számít, hogy nappali árnyalatokat lássak.
naigen, szinten zenesz.
Ahhoz kepest, hogy en meg kevergetni is szoktam kb-ra a szineket... mindegy ugysem latok es ugysincs izlesem
ahhoz tok folosleges komoly fenyfelszereles, hogy igy fessd a birodalmiakat: lila: Liche alap, Liche-mittomen 1:1, mittomen.
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Hétf. Szept. 20, 2010 10:28 am
Én 40 wattos napfény izzót használok (ugyan nem tudom minek napfény, mert ahogy MAXXxxx írja fix színekkel dolgozok, tehát nagyon nem számít, hogy nappali árnyalatokat lássak. Egyetlen finesz csak annyi, hogy a lámpa flexibilis mindenféle helyzetbe beállítható. Az ilyesmi 3-4000 forint körül kapható.
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Hétf. Szept. 20, 2010 12:20 am
gojo írta:
szóval milyen lámpa, mennyi lámpa...?
A születésnapi tortádról a gyertyák? Mind a 80? Én is sima asztalinál festek. Ha rendes orvosok által is használt nagyítós csodát szeretnél, az 20-30 ezer között van. Inkább vegyél azért még egy doboz babát, vagy még egy asztali lámpát. Esetleg még gyertyákat!
Eddy főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 328 Age : 38 Location : "... ágyban párnák közt..." Registration date : 2007. Dec. 13.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Vas. Szept. 19, 2010 10:44 pm
Bármilyen spot elég ami irányított fényt tud kreálni, egyébként én egy melegfényű neon lámpa fénye mellett festek. Bár azt nem nevezném festésnek.
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Vas. Szept. 19, 2010 7:47 pm
sima asztali lampa egy 60W-os egovel. boven eleg.
foleg, ha jol tudom es a sereget leiras alapjan fested. Ahhoz nem kell latni annyira az arnyalatokat, hogy az 1:1 kevereket felvidd a feluletre.
de ha nagyon ilyenre is szukseg van, akkor megint asztali lampa, csak direkt napfeny-egovel.
gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Vas. Szept. 19, 2010 7:39 pm
lenne egy kérdésem azokhoz akik szoktak lámpa mellett festeni:
szóval úgy tűnik, hogy itt a tél, hamarabb sötétedik és én persze a nyáron nem készültem el a sereg festésével. továbbá egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy legfeljebb este jut majd időm egy kis festegetésre. ahhoz meg lámpa kellene. node milyen és mennyi?
emlékszem valami specko égőre, ami kell bele de összes tudásom ennyi.
szóval milyen lámpa, mennyi lámpa, milyen égővel a legmegfelelőbb ahhoz, hogy este is tudjak festeni?
igua zászlós
Hozzászólások száma : 150 Location : Pécs Registration date : 2009. Oct. 08.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 12:39 pm
MAXXxxx írta:
masik szobaban nem hallani mar es ahol vagy ott is lehet pl kozben TV-t hallgatni, bar azert zorog.
ja es kb. 300Ft-ert lehet kell hozza venni egy extra adaptert, mert 3 villas angol dugo jar hozza alapbol, nem az europai szabvany. (Nalam kellett, Erc-nel azt hiszem mar nem)
Köszi a tippeket! Fújásra fel!
MAXXxxx ezredes
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 12:35 pm
masik szobaban nem hallani mar es ahol vagy ott is lehet pl kozben TV-t hallgatni, bar azert zorog.
ja es kb. 300Ft-ert lehet kell hozza venni egy extra adaptert, mert 3 villas angol dugo jar hozza alapbol, nem az europai szabvany. (Nalam kellett, Erc-nel azt hiszem mar nem)
igua zászlós
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 12:28 pm
MAXXxxx írta:
nemrossz, de inkabb rendeld kulfoldrol.
amit belinkeltel kb az van nekem is (az also airbrush es kompresszor). csak epp nem 54000+10000-ert, hanem postakoltseggel egyutt 23000-ert.
igaz alig olcsobb, es csak 1 airbrush, de az legalabb felultoltos, ami jobb, mint az alul levo.
Uhm! Jónak tűnik ez a szett, úgy látom ehhez is akkora tartályt adnak mint a GW-hez, viszont tovább böngészve az oldalt, találtam kisebb tartályost is. Megnéztem a "méginkább ezt." Én is valami hasonlóba gondolkodom. Csak azt nem tudom, hogy ezek a viszonylag olcsóbb kompresszorok, mennyire csendesek, nem lőnek agyon a szomszédok?
MAXXxxx ezredes
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 11:53 am
nemrossz, de inkabb rendeld kulfoldrol.
amit belinkeltel kb az van nekem is (az also airbrush es kompresszor). csak epp nem 54000+10000-ert, hanem postakoltseggel egyutt 23000-ert.
igaz alig olcsobb, es csak 1 airbrush, de az legalabb felultoltos, ami jobb, mint az alul levo.
igua zászlós
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 11:27 am
Kőszi a tanácsokat! Asszem csúnyán helyben hagyom ezt a GW-s szart és komolyabban utána nézek ezeknek az airbrush cuccoknak. PL:Ezeknek
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 11:13 am
A GW-s pisztolynak és társai (aka 2500 Ft occsó) kb azt tudják, amit MAXXxxx is ír, hogy van egy festékszóró spray kategóriájú eszközöd azzal az előnnyel, hogy bármilyen színt tudsz fújni, nem csak azt a kb 5-6 félét, ami a színes spray (matt) kínálatban előfordul. Hátránya, ha gázflakonozol, akkor semmivel sem olcsóbb ennél sőt. Mivel pazarlod a festéket a gázt és az idegrendszeredet, mire beállítod a megfelelő fújás állapotot és a gáz pont akkor fog kifogyni, amikor már minden stimmel és csak fújni kéne. Kompresszorral már csak annyi hátránya van, hogy vacakolósabb a sima színes flakonos spray festékeknél. Értem ezalatt a festék megfelelő hígítását, a nyomás és a fej beállítását, hogy azt kapd, amit akarsz és utána a mosogatást. De az első kettő kitapasztalása után, már jó a dolog.
Végezetül, nekem is van (occsó nem gw-s). Valahol egy doboz mélyén, mert kidobni nem volt szívem, meg aztán ki tudja lehet, hogy lehet majd csinálni belőle valamit.
igua zászlós
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 10:46 am
MAXXxxx írta:
nincs, de az egesz ugy ahogy van nem eri meg szerintem. normal esetben spraygun + 4-5 flakon spray mar annyiba kerul, mint nekem a rendes airbrush+kompresszor felallasom.
GW spraygun kb annyira pontos, mint egy flakon spray festek. Alapszinhez eleg (egesz figuran egy alapszinre), de kb ennyi. Amire meg jo, a terepet nagyolni, csak nem tudom, hogy a gw-s spraygun mennyire pazarol (mennyi megy melle meg hasonlok)
prop spray-rol irtak: egyszerre kettot kell venni, mert par sec fujas utan tulhul es csokken a nyomas (emiatt egyben rondabb lesz az adott reteg). Ilyenkor kell cserelni a masikra. Amig cserelsz es a masikkal szorakozol par sec-t, addig felmelegszik az elso annyira, hogy lehet megint cserelni.
Köszi! Ezek szerint B...hatom a cuccot, azért megpróbálok gyártani egy 5-10 L-es tartályt, amit rá tudok csatlakoztatni a pisztolyra. Azt meg tudod mondani mekkora nyomás szükséges a fújáshoz? Mekkora összköltsége volt a cuccodnak?
MAXXxxx ezredes
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 10:32 am
nincs, de az egesz ugy ahogy van nem eri meg szerintem. normal esetben spraygun + 4-5 flakon spray mar annyiba kerul, mint nekem a rendes airbrush+kompresszor felallasom.
GW spraygun kb annyira pontos, mint egy flakon spray festek. Alapszinhez eleg (egesz figuran egy alapszinre), de kb ennyi. Amire meg jo, a terepet nagyolni, csak nem tudom, hogy a gw-s spraygun mennyire pazarol (mennyi megy melle meg hasonlok)
prop spray-rol irtak: egyszerre kettot kell venni, mert par sec fujas utan tulhul es csokken a nyomas (emiatt egyben rondabb lesz az adott reteg). Ilyenkor kell cserelni a masikra. Amig cserelsz es a masikkal szorakozol par sec-t, addig felmelegszik az elso annyira, hogy lehet megint cserelni.
igua zászlós
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Pént. Szept. 17, 2010 9:23 am
Beszereztem egy GW-s Spray Gunt! Megpróbáltam tüdővel vizet fakasztani belőle, de azon kívül, hogy nagy szeleket kavarva összeszartam magam, nem történt semmi. Van valami tapasztalatotok a GW által árusított Propellant Spray-vel kapcsolatban?
Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Szept. 16, 2010 1:19 am
Hozzászólások száma : 66 Age : 34 Location : - Registration date : 2009. Apr. 03.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Vas. Aug. 08, 2010 1:22 pm
Próbálgattam festeni a már lealapozott hárpiákat, de nem vagyok elragadtatva az eredménytől. Bőrfelületeket hogyan fessek, hogy ki is nézzen valahogy?
Laci hadnagy
Hozzászólások száma : 405 Age : 35 Registration date : 2009. Mar. 01.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Júl. 08, 2010 10:14 pm
Köszönöm a válaszokat.
Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Júl. 08, 2010 8:32 pm
subaggut írta:
ugyanúgy, mint a kövezést, PVA ragasztóval. Vékonyan kend el, aztán mártogass!
azt hittem kövezni így kell...
gojo dandártábornok
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Júl. 08, 2010 7:24 pm
bezony, pva a megoldás. először homok, festés, majd megint pva a festett homokra, és rá a fű. annyit érdemes még megjegyezni, hogy nem kell lenyomkodni kézzel a füvet, mert akkor letaposott fű lesz...
mintha sóznál, a füvet rá kell sózni a pva ra. majd lerázni a felesleget, aztán újra rásózni és megint lerázni a felesleget. aztán hagyni száradni. a pva-t pedig érdemes ecsettel vékonyan szétkenni. így mindnféle formát ki lehet alakítani a ragasztóval.
subaggut százados
Hozzászólások száma : 618 Registration date : 2008. Feb. 29.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Júl. 08, 2010 7:12 pm
ugyanúgy, mint a kövezést, PVA ragasztóval. Vékonyan kend el, aztán mártogass!
Laci hadnagy
Hozzászólások száma : 405 Age : 35 Registration date : 2009. Mar. 01.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Júl. 08, 2010 6:23 pm
Kérdés: GWs füvet mivel érdemes a felületekhez oda ragasztani, hogy ne potyogjon róla, ti mivel szoktátok? Én Palma Texel terveztem.
voroncov-draskov seaman apprentice 2
Hozzászólások száma : 187 Age : 40 Location : 47° 9' S, 126° 43' W (R'lyeh) Registration date : 2007. Dec. 13.
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás Csüt. Jún. 10, 2010 1:39 am
A sisak nélküli (tehát az első sorban jobbról a második), a másikból még szerintem nekem is van, ugyanis nekem sem tetszett... Ha találnál egyet valahol az jó lenne...
Ajánlott tartalom
Tárgy: Re: Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás
Építési,konvertálási és festési segítségkérés és persze adás