|
| Chaos | |
|
+11bábi YKoS gojo Yoda007 voroncov-draskov Pavano gorugrany MAXXxxx BoneHeart Bm exael 15 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 24, 2009 1:45 pm | |
| Eddy:szerintem pár power weapon,vagy fist azért nagyon hasznos lenne az osztagbajnokoknál,meg esetleg jó lehet egy chosen osztag sok spec.fegyverrel outflankből,ehhez nem is kell plusz figura,festéssel is meg lehet oldani... | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 24, 2009 9:59 am | |
| - Eddy írta:
- Egyébként arra gondoltam, hogy a termikkel kipurgálom az ellent, mire odaérnek a marinok. Úgy sem jó?
Ez azért elég optimista. Szerintem nincs olyan sereg, ahol mindent le tudsz kötni a termikkel, hogy ne tudja löni a troopjaidat. És utána lehet, hogy a nagyját kiirtod az ellenségnek, de ha neki marad troopja neked nem, akkor jó eséllyel buktad. Persze ez már theory-hammer! Nem tudom, van-e szárnyas sorcid, de ha ilyen sok troopod van, akkor az is jól jöhet neki. 20 pont, beszállhat vele rhinóba (nem úgy, mint a jumppack-el) és 12"el könnyen átmegy egyik csapattól a másikhoz! Sorci + plazmapistoly: ha mindenképpen arra játszol, hogy lövöldözz a sorcival, akkor vehetsz neki 15 pontért familiart meg doomboltot. Igaz nem jó sentinel ellen, de gyalogság ellen jobb. | |
| | | Eddy főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 328 Age : 38 Location : "... ágyban párnák közt..." Registration date : 2007. Dec. 13.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 24, 2009 9:48 am | |
| Egyébként arra gondoltam, hogy a termikkel kipurgálom az ellent, mire odaérnek a marinok. Úgy sem jó? | |
Hozzászólások száma : 328 Age : 38 Location : "... ágyban párnák közt..." Registration date : 2007. Dec. 13.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 24, 2009 8:17 am | |
| - Bm írta:
- Azért ha pár kommentet elfogadsz:
nincs rhino, gyalog szerintem sehova nem fognak odaérni a srácok a sorcerernek a lash mellé teljesen felesleges 15 pontért egy plazmapisztoly a sima troopoknak nincs glory ikonjuk, ami azért gáz, mert hamar összejön 7 fönél a veszteség, hogy moralt kelljen dobni; ha már a bajnoknak úgysem veszel spec felszerelést, és greater daemonhoz sem kell, akkor jobb az ikon helyette. Jobb az újradobott 9, mint az egyszeri 10, és 5 ponttal olcsóbb is meg a termi deep strikehoz is jól jön! Elfogadom, mivel eddig egyet játszottam velük. Sajna még még nincs rinóm. Oké vettem, még gondolkozom, csak ez az egyik ötlet seregem. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 10:54 pm | |
| Azért ha pár kommentet elfogadsz: nincs rhino, gyalog szerintem sehova nem fognak odaérni a srácok a sorcerernek a lash mellé teljesen felesleges 15 pontért egy plazmapisztoly a sima troopoknak nincs glory ikonjuk, ami azért gáz, mert hamar összejön 7 fönél a veszteség, hogy moralt kelljen dobni; ha már a bajnoknak úgysem veszel spec felszerelést, és greater daemonhoz sem kell, akkor jobb az ikon helyette. Jobb az újradobott 9, mint az egyszeri 10, és 5 ponttal olcsóbb is meg a termi deep strikehoz is jól jön! | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 9:50 pm | |
| tetszen-tetszen, de a sima troopokat az IG is vegigdaralja kozelharcban , 0 energiafegyver miatt. | |
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 9:15 pm | |
| Hello! Tudom verseny, de sztem maradok ennél. Szerintem fontos az is hogy tetszen a lista amit viszek: Sorcerer:plasma pistol,mark of slanesh, lash 140pt Lord: teinlink bolter,mark of slanesh, personal icon 105pt 3*7 marine (bajnok(ccw+bolt pistol), 5 síma, 1 flamer) 3*125pt 7 marine(bajnok(ccw+plasmapistol),5 síma, 1 plasma) 150pt 7 marine(bajnok(ccw+boltpistil),5síma, 1 melta) 130pt 6 marine(bajnok(ccw+boltpistil),4síma, 1 melta) 115pt 5termi(bajnok(powerweapon+twinlink bolter),3 síma twinlink bolter+powerfist, 1 combiflamer+powerfist) 205pt <== land raiderbe 6termi(5 síma twinlink bolter+powerfist, 1 heavyflamer+powerfist) 245pt <==talán deep strikba 1 Chaos drenya(missile launcher+multi melta+extra armour) 115pt 1 Defiler (standard) 150pt 1 Land raider (standard) 220pt szum: 1850pt | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 2:57 pm | |
| Hja, azt benéztem. Úgy akkor nem rossz. Aztán orkok ellen, max átszállsz egy rhinóba, hogy egy plusz körig flamerezhess. Cseles... Én meg asszem maradok ennél: 7 plague (champ, fist, ikon, 2 flamer, rhino) 251 p 7 plague (champ, fist, ikon, 2 melta, rhino) 261 p 7 noise (champ, pw, meltabomb, ikon, 7 sonic blaster) 215p 6 termi (2 champ, 2 chain fist, h flamer, 3 c melta, 2 c flamer, tzeentch ikon) 295p 1 * 3 obli 225p 2 * 1 vindicator (possession) 290p 2 * 1 prince (MoSlaanesh,Lash,Wings) 310p Ehhez csak a két vindit kell kifestenem, azzal még végzek is! | |
| | | Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 2:10 pm | |
| a flameres osztagot a radírban hozom, és akkor még rohamozok is. Legalábbis ez a terv, már csak ki kell próbálnom | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 2:00 pm | |
| Az a bajom, hogy ha kiveszek 1 lash-t, akkor azzal tulajdonképpen buktam egy objektívát, hiszen elvehetem az ellenféltöl az utolsó körben.
Meg ugye 1 lash nem lash, föleg ha prince-en van, mert az tüzmágnes lesz akkor.
Ok, ehhez mit szóltok: 3 * 5 CSM (glory) 255p 1 * 5 lesser daemon 3 * 3 termi (reaper, landraider) 1005p 2 * vindicator (possession) 290p 1 * predator (h bolter sponzors) 100p 1 * prince (MoSlaanesh, lash, wings) 155p
összesen: 1845p
nagy tüzerö, 4 troop, 3 landraiderben
Partik listája: Igaz, a te listád hangulatos, egyedül tömeg ellen szívhatsz, mert egy IG vagy Ork ellen kevés a sok plazma meg a 2 flamer. Meg amit furcsállok, hogy pont a flameres troopnak nincs rhinója. Inkább egy plazmás osztagot tennék hátra rhino nélkül, mint a flamereseket! | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 1:31 pm | |
| Bm:Ja,hát az első szerintem jó,plazmapisztoly is hasznos. | |
| | | Patrik alezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 1:27 pm | |
| Szerintem is kevés a troop. Eddy ellen már teszteltem a versenyre szánt sereget, és kevésnek bizonyult a 3 troop amit vittem. Én az egyik DP-t kiszedném, meg egy osztag oblit, és akkor még simán belefér 2 troop+ a radír. Itt az én listám, írjatok véleményt. - DP+slaanesh+wings+lash =155p - 3*8 plague+champ+plasma pistol+power weapon+2 plasma+ikon+meltabombs+rhino 304*2=912p - 8 plague+champ+fist+plasma pistol+2flamer+ikon =254p - 2*2 obli =150p - Land raider 220p - Összesen 1841p | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 1:22 pm | |
| Hát, az elsö nap lesz mind3 féle, másnap nem lesz annihilation. Szóval igen, nagyrészt objektívás lesz.
Akkor ez a téma ilyen lehetne:
7 plague (champ, fist, ikon, 2 flamer, rhino) 251 p 7 plague (champ, fist, ikon, 2 melta, rhino) 261 p 7 noise (champ, pw, meltabomb, ikon, 7 sonic blaster) 215p 6 termi (2 champ, 2 chain fist, h flamer, 3 c melta, 2 c flamer, tzeentch ikon) 295p 1 * 3 obli 225p 2 * 1 vindicator (possession) 290p 2 * 1 prince (MoSlaanesh,Lash,Wings) 310p
Vagy a sok troopos:
3 * 5 plague (champ, fist, 2 melta, rhino) 630 p 2 * 5 noise (champ, pw, doom siren, rhino) 540 p 1 * 3 obli 225p 2 * 1 vindicator (possession) 290 p 2 * 1 prince (MoSlaanesh,Lash,Wings) 310 p
még maradt 35 pont, lehetne belöle a plague cham-eknek plazmapistoly.
Ez viszont tuti bukó annihilationnél, de a többinél elég idegesítö. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 1:02 pm | |
| Ha jól láttam minden küldetés objektívás lesz,nem kevés a troop egy kicsit? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Szept. 23, 2009 12:27 pm | |
| Segítséget szeretnék kérni sereghez. Tudom, hogy standard szerü felállás, de több szem többet lát.` És Call of War-ra lesz, szóval nem kéne finomkodni.
8 plague (champ,fist,ikon,2 flamer,rhino) 274 p 9 noise (champ,pw,ikon,blastmaster,8 sonic blaster) 295p 6 termi (2 champ, 2 chain fist,h flamer,3 c melta,2 c flamer, tzeentch ikon) 295p 3 * 3 obli 675p 2 * 1 prince (MoSlaanesh,Lash,Wings) 310p
összesen: 1849
Amin gondolkodom: 2 osztag obli helyett 2 vindicator a bossbikerek ellen, és akkor marad talán pont egy landraiderre.
Az így nézne ki:
8 plague (champ,fist,2 flamer,rhino) 269 p 9 noise (champ,pw,meltabomb,9 sonic blaster) 260p 5 termi (2 champ, 2 chain fist,h flamer,3 c melta,1 c flamer, khorne ikon,landraider,possession) 495p 1 * 3 obli 225p 2 * 1 vindicator (possession) 290p 2 * 1 prince (MoSlaanesh,Lash,Wings) 310p
Melyik az életképesebb? | |
| | | Patrik alezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 17, 2009 12:46 pm | |
| Pont az miatt tartom drágának mert nem foglal, de így belegondolva lehet hogy mégse rossz. Csataleírást csinálok, ahogy hazaérek a melóból. (csináltam képeket is) Röviden: lealáztak az orkok. Killpointot játszottunk 7-5re kikaptam | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 17, 2009 12:24 pm | |
| Nem teljesen világos, hogy miért tartod drágának a 18 pontos chosent, ha a 23 pontos PM-eket meg nem?! 7 PM 2 meltával 181p 7 chosen 5 meltával 176p
Rhino ugyanannyi, chempa olcsóbb, és mivel bárki viheti a cuccokat nyugodtan hozhatsz greater daemont. Nem foglalnak, de pont ezért nem is kell rájuk vigyázni!
Eleinte nem értettem Özsge miért mondja olyan lelkesen, hogy ÖT SPEC FEGYVER, érted, ÖT!, de asszem sejtem. 5 flamer minden gyalogos osztagot megpuhít, kivéve talán a termiket, és 5 meltánál jobb tanknyitogató osztag nem igen van!
UI: várom a csataleírást! | |
| | | Patrik alezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Szept. 15, 2009 8:25 pm | |
| én viszonylag "sokat" játszok csm-el, de a choseneket eddig nem próbáltam. Szerintem sok pont. Inkább PM, b ennük még nem csalódtam | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Szept. 15, 2009 6:21 pm | |
| - Bm írta:
- Próbált már ilyet valaki? Vagy harcolt ellenük?
az a baj, hogy utobbi 2-3 honapban te vagy az egyetlen az ittlevok kozul, aki 40k-t jatszott. az esetleges kivetelek meg biztos nem csm-et vagy csm ellen(valamikor juli vege korul jatszottam ozsge ellen, de az Tau-SM volt, nem a regi csm serege ellen). | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Szept. 15, 2009 1:57 pm | |
| Mostanában játszottam párat chosenekkel, és azt kell mondjam, hogy nagyon jó kis csapat! 5 melta, 5 flamer, 5 plazma mind-mind nagyon jó.
Most megpróbálom talán az 5 flamer + meltabombok kombinációt, hátha akkor tényleg lehet belölük "mindenes" osztagot csinálni. Persze nem lesznek jók szörnyek vagy walkerek ellen, de azt majd megoldom valahogy.
Próbált már ilyet valaki? Vagy harcolt ellenük? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 03, 2009 2:22 pm | |
| Tegnap csapott be a villám, két problémát is meg lehet egyszerre vele oldani: a slaanesh daemonic steed ugye cavalry-t csinál a Lord-ból. Ami aranyos, csak sajnos nem igen tudja kihasználni, mert nincs az egész seregben még egy osztag, aki 12"et rohamozhatna, ezért vagy egyedül rohamoz (egylövéses eset), vagy gyalogol a többiekkel (az egész ló 30 pontért csak +1 attackot ad). Aztán egy másik beszélgetés kapcsán elöjött, a Spawn. Nos a Spawn bestia, vagyis ö is 12"et rohamoz, és igaz, hogy nem fleetel (ami csak a roham körében hátrány, mert futni tud) meg slow and purposeful, de 3 sebe van meg T5, Fearless, szóval sokat bír. Persze nincs save-je, de covert kell neki adni. A mindless miatt necces a dolog, de valahova úgyis oda kell érni! A terv annyi, hogy a slaanesh lord a bestiákkal megy és rohamozgat 12"-ket! Elvileg 2 kör alatt átrohamozza a 24"et. És plusz egy célpont ami nyeli a dakkát. 120 pontért egy Spawn testörség a lordnak még olcsóbb is mint egy osztag CSM hogy Rhinóval vigye át.
No perzse mosst hogy leírtam rájöttem, hogy hála a barom 5dik kiadásnak a Spawnok csak SnP*2"-et rohamoznak... köszi GW! Azért egyzser letesztelem, poénnak tünik. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 03, 2009 2:14 pm | |
| Nos, kipróbáltam Fabius-t Norbi új IG-je ellen. Hát, nagy kalap kaki a bácsi. Közelharcaban vicces, hogy sokat üt, de úgy nem energiafegyverrel, és az enhanced warriors-ba az elsö körben elvérzett 8 marine. Pedig már majdnem csináltak valamit. Még szerencse, hogy Fearless lett az osztag, mert ha még le is futtott volna a maradék, akkor az nagy lett volna. Vétettem egy komolyabb hibár is, de azt kell mondjam, a +1 erö és Fearless aranyos, de mivel rá kell gyúrnod a seregedet, ezért aligha jön be a dolog. Amennyibe a felfejlesztés kerül, plusz Fabius, annyiból lehet hozni Berzákat is, +1WS-el, és akkor szabad mind a két HQ hely valami fincsinek. Szóval nem jött be a dolog.
Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Júl. 24, 2009 10:31 am | |
| Most esik le: Talán ebbe a seregbe érdemes lenne berakni Fabius Bile-t. Mégiscsak nagy poén lenne 2*20 db habzó szájú CSM! | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 3:10 pm | |
| Ok, az 1és hétvégén játsszunk egyet, összerakom ezt. Ráérnél Exael? | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 2:54 pm | |
| Hát,én még mindig kíváncsi lennék arra a CSM tömegseregre... Egyébként egy Lash azért jól jön mindig,de különben jónak tűnik. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Chaos | |
| |
| | | | Chaos | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |