|
| Chaos | |
|
+11bábi YKoS gojo Yoda007 voroncov-draskov Pavano gorugrany MAXXxxx BoneHeart Bm exael 15 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 2:14 pm | |
| - exael írta:
- Hát igen,az 5 fő azért kevés szerintem, fist nélkül meg még sosem próbáltam,kell az azért.Akkor inkább a nagy osztagok,de pl mi van ha sima marinokat hoznál húszasával?
Mondjuk így? Lord, Khorne, Dual Claw, Steed (végre! sosem gondoltam, hogy valaha be tudom tenni seregbe a khorne lovat!) - - - > 160 P 18 Chaos Space Marines, Khorne ikon, 2*Melta + Champion, Fist - - - > 360 P 20 Chaos Space Marines, Khorne ikon, 2*Melta + Champion, Fist - - - > 360 P 20 Chaos Space Marines, Khorne ikon, 2*Melta + Champion, Fist - - - > 360 P Defiler - - - > 150 P Defiler - - - > 150 P Defiler - - - > 150 P össz: 1750 Esetleg a Khorne lord helyett lehet Tzeentch lord daemon waeponnel meg Steed-el, az lö is meg röpül is, és akkor a 18as troopból kiveszek még egyet. Vagy Ne finomkodjak, legyen benne egy (vagy Defi helyett két) Lash? Rohamtávbahúzáshoz nagyon jó lenne! | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 11:39 am | |
| Az az igazság, hogy már alig merek nem Fearless osztagot hozni. Az új IG-pszi leveri 8al a morálomat, és elfutok a veszteség miatt, akkor is ha ikonnal újradobom. (2-re ) Bár 20 fö már elég sok, talán nem jön össze az 5+ fö veszteség. Aszondja: 20 fö, champ, fist, 2 melta, glory = 370p felrakok 3 ilyet meg oblikat vagy defilereket. Csak elég lesz! Nincs könnyü kill point az biztos! Ezt egyszer kipróbálom, igaz nincs hozzá elég figurám. A kérdés, hogy mit tudok nida szörnyek ellen csinálni, összesen 3 fisttel. Amúgy hogy tetszik a lista? Amolyan "sokan vagyunk, kicsik, de veszélyesek". Szerinted jásztható? | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 10:51 am | |
| Hát igen,az 5 fő azért kevés szerintem,fist nélkül meg még sosem próbáltam,kell az azért.Akkor inkább a nagy osztagok,de pl mi van ha sima marinokat hoznál húszasával? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Júl. 23, 2009 10:14 am | |
| Nagy boldogságomban rájöttem, hogy a sereg, akár noise, akár plagemarinokkal 2000 pont és nem 1750, ahogy eredetileg hittem. Szóval a koncepció sajnos elbukott ebben a formában. De felbuzdulva az ötleteteken csináltam egy másikat.
*************** 2 HQ *************** Daemonprince, Wings, Mark of Slaanesh, Lash - - - > 155 P Daemonprince, Wings, Mark of Slaanesh, Lash - - - > 155 P *************** 6 Troop *************** 5 Plague Marine, 2 x Melta + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 170 P 5 Plague Marine, 2 x Melta + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 170 P 5 Plague Marine, 2 x Melta + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 170 P 5 Noise Marines + Champion, Power Weapon, Doom Siren -> 45 P + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 180 P 5 Noise Marines + Champion, Power Weapon, Doom Siren -> 45 P + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 180 P 5 Noise Marines + Champion, Power Weapon, Doom Siren -> 45 P + Chaos-Rhino -> 35 P - - - > 180 P *************** 3 Heavy *************** Chaos-Vindicator, Possession - - - > 145 P Chaos-Vindicator, Possession - - - > 145 P Chaos-Predator, Possession, 2 Heavy Bolter - - - > 100 P
össz: 1750 P
Exael! Neked mit a tapasztaltaid az 5 fös plague marine osztagokkal? Tényleg megfognak egy objektívát? Kicsit féltem öket. Föleg, hogy nincs benne fist. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Júl. 21, 2009 3:02 pm | |
| Lehet, hogy jobban bírják a gyürödést, de nem is igazán csinálnak semmit. A noise marinokkal azért egy negyedet szinte tüz alatt lehet tartani. Majdnem 60 bolter lövés meg a blastmaster elég sok. A plague marinoknak viszont maximum plazmát tudok adni, és akkor 2en tudnak plazmázni 18an meg bolterezni. Az szerintem nagyon kevés. Ha meg elöre megyek velük, akkor ugye nincs objektíva.
Mondjuk ha lecserélem a 20 noiseot 20 plague-re 2 plazmával, akkor fel szabadul 50 pont. Ha lecserélem az elöremenö osztagot noiseokra a maradék 50 pontból, akkor lehetnek 9en pw-ös, doom sirenes chempával, és nincs blastmaster. Vagy 7en blastmasterrel.
Szerintem úgy alíg lövök valamit. Nem?
SZERK: vagy nem is kell, mert kibírom a lövést, aki meg közeljön, az úgyis megjárja? | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| | | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Júl. 21, 2009 12:29 pm | |
| Ja,20 plague marine-al pl.... | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Júl. 21, 2009 11:34 am | |
| a plage marine-okkal nem lenne jobb védeni az objektívát? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Júl. 21, 2009 10:48 am | |
| Beszélgettem egy SM játékossal, és adott egy ötletet egy seregkoncepcióra. Az alapelv az lenne, hogy átlagosan 2 objektíváért játszunk (vagy kill pont - 0db, vagy 1-1 - 2db, vagy D3+2 - 4db), szóval egy nagyobb csapattal ráülök az egyikre és eggyel megyek elöre a másikért. Ha mégiscsak sok (4-5) objektíva lenne, akkor marad az elvitatás. SM-es kolléga ezt úgy oldotta meg, hogy ráhasalt egy osztag assaulttermivel a védendö objektívára, egy kis troopal elbújt a közelben, a többivel meg ment elöre.
Az én koncepcióm ilyen lenne, kíváncsi lennék a véleményetekre:
Troop: 20 noise marine (1 champ+fist+meltabomb+blastmaster, 19 sonic blaster, rhino) 7 plague marine(1 champ+fist+meltabomb+combi flamer, 2 flamer, rhino) Elite: 5 termi (5 champoin, 2 chainfist, 3 claw, 1 heavy flamer, 4 combi melta, khorne ikon) +landriader (possession) Heavy: 2 vindicator (possession) HQ: Daemon Prince (wings, slaanesh mark, lash)
A noise-ok ráülnek az objektívámra, a többiek mehetnek elöre. És könnyü kill pont csak a 2 rhino. Nos? | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Júl. 08, 2009 10:24 am | |
| - MAXXxxx írta:
- eloszor is rail-gun es radir koze beparkolsz egy rhino-val. Innentol kezdve radirnak lesz 4+ mentoje a lovesek ellen.
Ezt kipróbáltam, nem jött be. Ezek a fránya tauk ugyanis markerlight-al leszedik a covert, jármü ellen is. Elvesz 3 markerlight-ot, és még a smoke-ot is megszünteti. Igaz csak egy lövésre, de elég az. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Jún. 17, 2009 11:47 am | |
| - Bm írta:
- Volt még itt-ott meltabomb, de nincs nálam a pontos lista, ezért csak az alapot írtam.
Nos, felbuzdulva MAXXxxx kérésén otthon megnéztem a pontos listát, a raptor champ-nál volt még meltabomb, a 2 CSM champ-nál pedig 1-1 combi melta. A dologban az a szép, hogy ezt a versenyen sem tudtam! Szóval laza 25 pont minusszal nyomtam, arról nem is beszélve, hogy a 2 szorcinál a warptime-ot is csak akkor vettem észre, amikor az elsö meccs után megnéztem a listát a veszteségek összeadásához! Ehhez képest elég jó lett... | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Jún. 16, 2009 3:16 pm | |
| Volt még itt-ott meltabomb, de nincs nálam a pontos lista, ezért csak az alapot írtam.
Plague Marine + plazma... mindenkinek ez az elsö kérdése. Igen, nekik 2+uk van a sima CSM-nek meg csak 3+ a gets hot ellen.
Viszont a plazma nem assaultos, és a T5 + FnP -es plague marine inkább akartam elöremenni és közelharcolni. Meg ugye akkor alig van flamer a seregben, ami megint nem jó, mert horda ellen nem sokat hoz a plazma. És náluk csak 2 spec fegyver lehet, az meg akkor inkább legyen flamer vagy melta, a plazma-dakkát meg adtam a havoc-oknak, ahol 4 plazma van egy helyen.
Ja, azt még érdemes elmondani, hogy bár az elsö meccsen el is felejtettem a warptime-ot, de egyébként sem nagyon használtam volna, szóval ott is simán meg lehetett volna spórolni 2*30 pontot, és akkor kijött volna a plague champ-eknek 1-1 plazma pistoly! Akkor már viccesebb lett volna oda is a plazma. Majd legközelebb...
Holnap asszem ezt viszem 1750böl a klubba, kiveszem a 2 warptimeot, meg a 2 CSm osztagot. | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Jún. 16, 2009 1:41 pm | |
| nem maradt valahol 10-20pt? en a plague-eket agyonplazmaznam. Ok birjak legjobban az esetleges besulest. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Jún. 16, 2009 11:37 am | |
| Hát, eléggé halott a fórum, de azért megosztom veletek a tapasztalatomat a Legendásról, mert érdekes.
Az alábbi sereget vittem:
Troop: 10 CSM (champ, fist, 2 melta, glory ikon, rhino) 10 CSM (champ, fist, 2 melta, glory ikon, rhino) 7 Plague (champ, fist, 2 flamer, rhino) 7 Plague (champ, fist, 2 flamer, rhino)
Elite: 5 Chosen (3 melta, 2 flamer, glory ikon, rhino) 5 Chosen (3 melta, 2 flamer, glory ikon, rhino)
Heavy: 7 Havoc (4 plazma, glory ikon, rhino) 7 Havoc (4 plazma, glory ikon, rhino)
Fast: 6 raptor (champ, fist, 2 melta, glory ikon)
HQ: sorcerer (M.o. Slaanesh, familiar, lash, warptime, wings) sorcerer (M.o. Slaanesh, familiar, lash, warptime, wings)
Ez kereken 66 figura és 8 csapatszállító.
Nagy poén volt ezzel a sereggel játszani, mindenhol ott tudtam lenni, a legdurvább csapatot is le tudtam szedni ha volt idöm reagálni, hiszen legfeljebb berohantam 3 csapattal is, vagy rálöttem nagyon sok bolterrel.
A nagy számú Rhino miatt a végére mindig maradt egy-kettö, amivel jól lehetett objektívát vitatni.
Azért persze a veszélyesebb csapatokat (ork nobok, assault termik) valahogy távol kellett tartani, de ha odaértek akkor is volt beáldozható csapat. Aztán pedig a sok spec fegyver leszedte a nagyját.
Persze azt hozzá kell tenni, hogy pl a nida szörnyek ellen nem sokat ér a sereg, csak a plazmákkal lövök 12"nél messzebbre, szóval ott nagyon észnél kell lenni, de a versenyen szerencsém volt, mert Dawn of War-ban kerültem össze a nidákkal, és csak 3-4 kört játszottunk, ezért nem is értek át teljesen. Akik igen, azokat meg el lash-eltem.
Szóval nagyon jól játszható sereg volt, sikeres is voltam vele, javaslom másoknak is.
Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Jún. 03, 2009 5:30 pm | |
| Újabb seregötelemet bocsátanám vitára, mondjatok rá okosakat!
2* 3 termi (3 c melta) 1* 3 termi (1 h flamer, 2 c flamer)
2* 5 raptor (2 melta)
2* 8 noise (champ,pw,blastmaster, 7 sonic blaster, rhino)
2* sorcerer (mark of Slaanesh, lash)
3* predator (h bolters, havoc l)
1750p
Eléggé lövös lenne, mint látszik. Valami kamikáze osztag (termik, raptorok) kinyitnak minden teknöst, aztán a ratata a puhább részekre! Ez lenne a terv.
Vélemények? Öteltek? Ellenvélemények?
Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Ápr. 16, 2009 2:01 pm | |
| - Bm írta:
- Ezek az osztrákok mekkora sírógépek. Ha oblit hozok, fúj tápos, ha defilert, fúj tápos.
A mai seregemben volt 3 osztag noise marine, 2 slaanesh sorci meg 3 defiler. Erre megint jött a duma, hogy miért nem tudok fluffos sereggel játszani. Pöcsök ezek no. akarcsak otthon pecsen | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Ápr. 16, 2009 12:38 pm | |
| - MAXXxxx írta:
Amugy.... Ha 4 railgun lovesbol 4 talal, 4 atuto, es abbol 3-nal megdobja az 5+-t, akkor mindegy is. (igazabol TL miatt ez azt jelenti, hogy mindent megdobott, amit kell, 4x3v4+ talalatot, 4x 4+-t radir ellen, majd 3x 5+-t az effektre) Nem volt radírom, csak defilert meg rhinót lött, de a crisis-ek linkelt railgunnal lönek. Úgy más nem olyan gázt a 3as BS. A bosszantó inkább az volt, hogy a dakka ellen ugyan jól dobáltam a mentöt, de jármüveknek összesen az egész meccsen talán 1szer lett meg a fedezék. Aztán elsöre leesett az 5ös effekttel (jó-jó 4+1 az AP 1 miatt, de akkor is). Köszi a tippeket. Igazából már az elején látszott, hogy szopás lesz, hiszen lövös sereggel mentem és tau ellen tudtam játszani. De akkor asszem legközelebb bepróbálom az oblikat vagy/és valami outflank vagy deep strike-os egységet. Vagy kettöt egyben: deep strike-os + flameres termik és lascannonos landraidert. OFF: Ezek az osztrákok mekkora sírógépek. Ha oblit hozok, fúj tápos, ha defilert, fúj tápos. A mai seregemben volt 3 osztag noise marine, 2 slaanesh sorci meg 3 defiler. Erre megint jött a duma, hogy miért nem tudok fluffos sereggel játszani. Pöcsök ezek no. | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Ápr. 16, 2009 12:20 pm | |
| eloszor is rail-gun es radir koze beparkolsz egy rhino-val. Innentol kezdve radirnak lesz 4+ mentoje a lovesek ellen. masreszt railgun-bol max 6-ot(9-et?) tud hozni (3x(2 vagy 3)) broadside kepeben. Es alapbol bs3, es meglehetosen sok pont. igy kicsit olyan, mint a 9 obli, csak megtobb pont, es a sereg maradeka meg papirbol van majdnem. Igazabol tau IG szinten talal, de SM-nel jobban sebez. Viszont (rail es plazma kivetelevel(fusion nem szamolva, ahhoz 12"-en belul kell jonnie, ami mar eleg veszelyes neki) minden ellen dobhatsz mentot, igy nem olyan eletveszelyes. Vigyel deep-strike-olo Termiket nehezlangszoroval... imadjak a Tau-k az AP4, nocover, S5, template fegyvereket. (2+on sebzodnek, aztan mindent buknak). Amit tehetsz hammerhead-ek ellen: 1 sima glance, lenyegtelen eredmennyel. glance 1-nel mar nem lo. Broadside ellen.... bukta, sokat kell ra loni, ugyis csak T4, bar sajnos 4 mentot kell rontania a zuhanashoz mindegyiknek (2-t a dronok miatt, 2-t a sebek miatt). Vindi-t nem ajanlok, kap 1 sebet, raosztja egyik shield drone-ra es kesz is, meg mindig sertetlen. Obli-t ha nincs mas celpont DS.... ne termiket, raptorokat. 6-ot legalabb minel tobb meltaval, esetleg kozelbe choseneket, hadd szivja. Amugy.... Ha 4 railgun lovesbol 4 talal, 4 atuto, es abbol 3-nal megdobja az 5+-t, akkor mindegy is. (igazabol TL miatt ez azt jelenti, hogy mindent megdobott, amit kell, 4x3v4+ talalatot, 4x 4+-t radir ellen, majd 3x 5+-t az effektre) ------------- off: ebbol a szempontbol nekem jobb ha gecc szeretnek lenni tau ellen, akkor hozok 8-9 osztagot (tac, stern, dread, termi) droppodban + 1-2 vanguard-ot. Elso kor az ove, nem rakok fel semmit, nincs mit lonie, majd rogton a kepeben vagyok a DP assault miatt. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Ápr. 16, 2009 11:45 am | |
| Tegnap játszottam egy csatát Tau ellen. Elsö csata csak noise marinokkal és elsö tau ellen. Érdekes volt.
Mint kiderült a srác nem csak a szabályokat nem ismeri, de a saját cuccainak a pontos leírását sem, de azért jól elvoltunk. Spearhead, capture and control. Mivel nem volt semmi deep strikeoló vagy outflankelö egységem elég reménytelennek tünt a dolog. Azért egy döntetlenre jó voltam, de az ellenfelem sokat hibázott.
Az azért kiderült, hogy a railgun kurva kemény. 6láb lötávval nem lehet elöle elbújni, és persze a srác 4 átütö találatból 3 5öst dobott.
De nem is tudom mi lenne jó ez ellen. Ez a xar még a radírt is röhögve átviszi S10-el. És utána 50% al nyitja az AP1 miatt. A 2+os mentös, shield drónos krisis-eken meg különösen kellemes a dolog.
Lehet hogy két vindicator segítene, de kétlem, mert azt is kinyitják, akár szemböl is, mire odaér. Oblik lascannonal? Vagy Deep Strike és rapid plazma?
Nem tudom, esetleg leköthetem öket közelharcban egy osztag outfalnkröl jövö chosen-el?
Valaki ötlet?
Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Ápr. 15, 2009 3:38 pm | |
| - subaggut írta:
- Köszönöm szépen, ezek szerint a 4. kiadás az aktuális érvényben lévő seregkönyvük?
Igen, 2007 ösze óta. "Akkor jó ötletnek tünt!" | |
| | | subaggut százados
Hozzászólások száma : 618 Registration date : 2008. Feb. 29.
| Tárgy: Re: Chaos Szer. Ápr. 15, 2009 2:24 pm | |
| Köszönöm szépen, ezek szerint a 4. kiadás az aktuális érvényben lévő seregkönyvük? Ja, ez nem óperzsa, ez újmagyar. | |
| | | Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Ápr. 14, 2009 11:31 pm | |
| - subaggut írta:
- Spoiler:
légyszi valaki szánjon meg egy 5 ed. CSM kódexxel, köszi. Ide kérném: subaggut@vipmail.hu (ha máshogy nem, óriásfájlban) Előre is köszi
nézd meg fiókod. ó hatalmas ork törzsfőnök! mikor mentünk át óperzsába a magyar helyett? | |
| | | subaggut százados
Hozzászólások száma : 618 Registration date : 2008. Feb. 29.
| Tárgy: Re: Chaos Kedd Ápr. 14, 2009 10:35 pm | |
| - Spoiler:
légyszi valaki szánjon meg egy 5 ed. CSM kódexxel, köszi. Ide kérném: subaggut@vipmail.hu (ha máshogy nem, óriásfájlban) Előre is köszi
| |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Ápr. 10, 2009 4:18 pm | |
| gojo, gojo! nem vetted észre a sorok közötti lényeget, itt a a fontos, mindegy milyen terepen, csak sokan hulljanak! | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Ápr. 10, 2009 12:03 pm | |
| Hogynemár! Abban a küldiben, azon a terepen, azon ellenfél ellen, azokkal a dobásokkal az az összeállítás működik. Vagy nem. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Chaos | |
| |
| | | | Chaos | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |