|
| Kocsmaasztal #2 | |
|
+17bábi MAXXxxx Bm Dectum exael gojo voroncov-draskov :.:.:RedleadR:.:.: Berzenke kota Pavano Nyamm-haikan Patrik Eddy YKoS subaggut Yoda007 21 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Csüt. Jún. 11, 2009 12:17 pm | |
| - YKoS írta:
- őt találtam a halottnak hitt rackham store oldalán. sajna a régi figuk fotói nincsenek fenn, nem tudja vki (maxxx) h + lehet-e találni v.hol még azokat?
hivatalosan sehol sem mar. de jopar boltnak van meg elfekvo keszlete. Viccesen jo arakkal (eredeti ar 20-50%-aert megkephato a cucc) 2 oldal: https://www.ludikbazar.com/index.php (francia, egesz jo arak vannak, kinalat meg szinten jonak mondhato, de sokminden mar nincs) http://miniaturemarket.com/confrontation__metal_ver__ (US oldal, magas postakoltseggel es vammal, cserebe szinten rohajes arakon (Garell the Redeemer Griffin figura 2$)) | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Csüt. Jún. 11, 2009 9:59 am | |
| őt találtam a halottnak hitt rackham store oldalán. sajna a régi figuk fotói nincsenek fenn, nem tudja vki (maxxx) h + lehet-e találni v.hol még azokat? | |
| | | Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 11:13 pm | |
| mit kell megmagyaráznom a jogprofnak? hogy miért nincs szabad akarat? vagy hogy te miért is nem iszol sört? | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 11:12 pm | |
| goj: és mivel szerencsére te nem sörözöl, így a te guinnessed is az enyém, amire bármikor meghívhat adamoWITCH. - Spoiler:
sztem te a helyes, "jó" cselekvésről beszélsz, vagy én leginkább valami ilyesmire tudnám lefordítani magamnak. a gondolkodás önmagában szerintem ne nem + se nem -. ld. atommaghasadás. az nagyon szép lenne, ha mindenki helyesen cselekedne minden helyzetben, vagy legalább a nagy dolgokban, és akkor itt is lenne a Mennyország
A hozzászólást YKoS összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jún. 10, 2009 11:14 pm-kor. | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 10:36 pm | |
| Éreztem, hogy valami elvont dolog lesz az, amire egy ilyen egyszerű ember, mint én csak azt tudja mondani, hogy akkó most ez valami vagy megy valahová. | |
| | | gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 10:21 pm | |
| yoda: ezt magyarázd a büntetőjog profomnak. egyébként meg pont azért teszek spoilert amit gorugrany írt. - Spoiler:
a magatartás elemzésénél a mozgásból kell kiindulni. ezt egy skálán lehet ábrázolni, aminek az egyik végén a tiszta testi mozgások, a másik végén a tiszta pszichikai mozgások (a gondolkodás) áll. sem az egyik, sem a másik önmagában nem tekinthető magatartásnak, az ugyanis testi és pszichikai mozgások egysége. (kivéve mégis a mulasztás esetét, ami annak ellenére magatartásnak tekinthető, hogy tulajdonképpen nincsen szó testmozságról, csak meghatározott testmozgástól való tartózkodásról) ezért mondtam, hogy a gondolkodás a magatartás része. valóban van olyan eset, amikor a puszta gondolkodás nem magatartás. vagyis nem mindig része a gondolkodás a magatartásnak, ez igaz. de ha magatartás történik, akkor annak egyik rész gondolkodás kell legyen.
a marxos részt pedig nem értem. marx hasonló gondolatokat írt le, mint amiket én felvetettem? és mivel marx is leírta, akkor az hülyeség? vagy mire gondolsz? amennyire én tudom, marxnak volt egy csomó okos gondoloata. az, hogy a szovjet kommunistáknak mit sikerült belőle megvalósítani, az más kérdés... de gondolom ettől marx még nem lesz hülye. | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 8:09 pm | |
| | |
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 7:46 pm | |
| A fasznak spoilerezgettek itt Hát ha valami jogi meghatározásra gondolsz, akkor semmiképpen sem vagyok rá kíváncsi. Amúgy meg magatartás=viselkedés vagy nem? | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 7:40 pm | |
| s gorugrany még igen finoman fogalmazott... tudod, volt egy emberke, nevezzük Marxnak, aki hasonló dolgokat irogatott... másrészt minek neked sör gojo? úgyse iszol. magatartás és gondolkodás nem lehet egymás része... a magatartás feltételezi, hogy adott eseményre adott cselekvéssel válaszolsz, tehát tanulható s ösztön szinten létező dolgok összesége(ahogy írtad:P). a gondolkodás ennél kicsit szabadabb kéne hogy legyen. s pont ezért nem is létezik. ahogy a szabad akarat sem nagyon(mert az ugye gondolkodást feltételezne). de ez tényleg egy hosszabb vita. s nem kéne forszírozni. | |
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 7:33 pm | |
| - Spoiler:
nem, amiről én beszélek az a magatartás fogalmát meríti ki, illetve a helyes, az elvárt magatartás fogalmát meríti ki. ennek része lehet az erkölcsi megfontolás is, sőt az kell, hogy legyen, de több, mint az erkölcs. este rittyenthetek egy pontos fogalmi meghatározást, de nem hiszem, hogy bárki is kíváncsi lenne a magatartás pontos definíciójára... talán elég annyi, hogy a magatartás része a gondolkodás, ami tulajdonképpen pszichikia mozgások összessége. vagyis igaz, hogy én sokkal többet gondoltam bele a gondolkodó ember kifejezésbe, mint amiről ti beszéltetek, de tudatosan tettem, csak azt hiszem nem tettem világossá. biológiai értelemben nektek van igazatok, én nem is ezt akartam vitatni, csak asszem ezt világossá kellett volna tennem.
| |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 7:23 pm | |
| Gojo, amit te a gondolkodásként definiálsz, annak ahhoz éppen nem sok köze van. Az éppen inkább az erkölcs kategóriája. Az meg ugye kultúránként meglehetősen változó dolog. | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 7:09 pm | |
| ykos: fenet tudja hogyan jártunk volna a másik fának a gyümölcsével... mondjuk ezt már nem is tudjuk meg soha. - Spoiler:
a gondolkodást én ezek szerint kicsit másképpe értelmeztem, mint ti. én arra gondoltam, hogy a gondolkodó ember arra vonatkozik, hogy képes a cselekedeteinek lehetséges következményeit is értékelni, és ahol azt látja, hogy lehet másnak nagyon rosszat tesz, úgy, hogy erre tulajdonképpen csak önös érdek vezérli (pénz, nyersanyag, mittudoménmi...) ott nem azt fogja cselekedni, hanem megpróbál valami más megoldást találni. teszemazt ha olajra van szüksége, akkor nem az a megoldás, hogy mivel erősebb, mint az akinek van olaja, akkor odamegy és elveszi. helyette mondjuk megveszi. aztán ha nem tudja megvenni valami miatt, akkor keres valami alternatív utat az olaj kiváltására és nem nyúl azonnal a fegyverhez, csak, mert az az egyszerűbb. persze a másik félnél is elvárt ugyanez a viselkedés. mondjuk nem határoz meg irreális árat az olajra, csak azért, hogy még gazdagabb legyen stb. na én valami ilyen utópisztikus dologra gondoltam a gondolkodó embernél. az, aki arra használja fel, hogy képes gondolkodni, hogy másokat kizsákmányoljon, az számomra nem annyira gondolkodó ember. persze képes használni az agyát, mint eszközt, de hiányoznak nála azok a korlátok, ami miatt én gondolkodónak hívnám.
adamowich gondolatait olvasva pedig nekem is az jutott azonnal eszembe, hogy azért a jelenlegi magyar oktatásban is lehet még bízni. asszem jön nekünk két sörrel, hogy így kifényeztük...
| |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 6:43 pm | |
| - YKoS írta:
- asszem túl sok időm van.
te nem hiszed, hanem tudod. nem versz át! | |
| | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 6:38 pm | |
| na, elolvastam a 10en valahány oldal lemaradásom... asszem túl sok időm van. - Spoiler:
erkölcsi alapon indított háborúról beszélni úgy, hogy az erkölcs fogalmát nem tisztázzátok... hát érdekes. az olajjal kapcsolatban én is hallottam ezt-azt. pl. h ha most elkezdenénk átállni gőzerővel az alternatív energia forrásokra, akkor is késő lenne. meg hogy elég sok helyen fordítják az olajból nyert energiát kaja előállítására, ami nem fest túl vidám képet pl. indiára nézve... nade erről majd máskor. Adamowichon meglepődtem, nem gondoltam h 18évesen vannak embereknek ilyen gondolatai. subaggut: én is kíváncsi lennék Bm-vel együtt az adott szakirodalomra, kutatásra, melyek alapján ezt írtad: - Idézet :
- Az ember minden megnyilvánulása három alapvető irányba mutat: táplálkozás (önmagunk fenntartása), szaporodás (önmagunk reprodukálása a következő generációban) és a konfortérzés növelése (az előbbi kettőhöz megteremtett optimális helyzet elérése).
mert hát ezek alapján nehéz megmagyarázni néhány dolgot... most az adományozás jut eszembe, azt a pénzt költhetné kenyérre (táplálkozás), vagy kurvára (szaporodás) - és egyikhez sem teremt optimálisabb helyzetet... hirtelen a maslow piramis jut még eszembe, ahol azért vannak más igények is, bár az általad említettek is szerepelnek benne. Bm gondolkodó, ezért háborúzó ember elképzelésével is egyet tudok érteni. nem tudom, hogy háborúznak-e más állatok is, vagy csak az ember. azt nem kétlem, hogy ölik egymást, de módszeresen nem hiszem, h irtanák egymást. gojo: a másik fáról kellett volna ennie Ádáméknak. Ezzel a Tudás Fájával nem jártunk jól. na, a többire már nincs is kedvem reagálni.
| |
| | | Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 2:34 pm | |
| | |
| | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szer. Jún. 10, 2009 1:32 pm | |
| | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 3:41 pm | |
| | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 3:35 pm | |
| - Yoda007 írta:
- mozivászon egyik legnagyobb harcosa bottal járt...
Chuck Norris sosem járt bottal! | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 3:12 pm | |
| - Bm írta:
- Nem mondtam, hogy rossz lett volna bármelyik Rambo, Rocky vagy Termi film is, de azért lassan necces lesz megindokolni, hogy miért egy tolószékes termit küldtek vissza, hogy elpusztítsa/megvédje a világot!
mozivászon egyik legnagyobb harcosa bottal járt(Yoda), szóval, semmi sem elképzelhetetlen. úgyis gépesítve van az egész, akkor nem mind1, hogy kerék vagy 2 láb? Ocean's 11/12/13-ről jut eszembe, hogy meg kéne nézni újra. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 2:49 pm | |
| Nem mondtam, hogy rossz lett volna bármelyik Rambo, Rocky vagy Termi film is, de azért lassan necces lesz megindokolni, hogy miért egy tolószékes termit küldtek vissza, hogy elpusztítsa/megvédje a világot! Bár kétségkívül lesz feeling-je, amikor a sci-fy-tolószék legyorsulja a kamiont! SZERK: Ezek a filmek (és szerintem a Pókember, Batman, de a Karib tenger kalózai és az Ocean's eleven is) egy hangulatot elevenítenek meg, akinek ez tetszik, az szívesen nézi meg a 10dik "egyforma" történetet is ebböl, mert az életérzést és hangulatot kedveli amit a film átad. És ebben tényleg nagyon jó mindegyik! | |
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 2:08 pm | |
| nana, utolsó rambo film(tudom, szégyen, de csak azt láttam) tök király volt, mármint a maga szintjén. szükségem volt másfél órára, amikor nem gondolkodom, na arra pont alkalmas a film. mellesleg, a benne lévő szerelmi szál a mozitörténelem legromantikusabbja. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Hétf. Jún. 08, 2009 12:40 pm | |
| - Nyamm-haikan írta:
- ... de hál'Isten nincsen T-film Arnie nélkül. 8)Nyamm
Ez legalább azt is biztosítja, hogy nem lesz belöle 50 rész. Ahogy a Rambo és Rocky is lassan az utolsókat rúgja...ööö illetve üti, vagy mi. Bm | |
| | | Nyamm-haikan zászlós
Hozzászólások száma : 131 Age : 41 Location : Location, location, location :-) Registration date : 2008. Jan. 09.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Szomb. Jún. 06, 2009 6:23 am | |
| Hahó! MAXXxxx: A Wolverine az a film, ami szerint minden pofaszakállas, kigyúrt srác kap egy végtelen erdőt, házat kilátással, kockás inget, és egy gyönyörű nőt az ágyába, ha felhagy a korábbi brutális munkájával és beáll favágónak? Tényleg tök mókás (nálam pozitív!), hogy ennyire különbözőek vagyunk - én ezt a filmet kb. a 40. percnél hagytam abba! T4: Nekem volt tegnap egy húha-felkiáltásom. Az egész mozi rajtam röhögött. De különben elég sok dolog zavart, amit erőltetettnek és hatásvadásznak éreztem. Önmagában a filmélmény 8/10 pont lenne, de T-filmként sajnos nálam csak 6/10. Megnézem újra a T1-et és a T2-t, mert azok valahogy simán működtek. Kiderítem, mit felejtettek el a filmgyártók azóta. A szereplőválogatásért mínusz egy módosító Bale-Connor miatt, de hál'Isten nincsen T-film Arnie nélkül. Nyamm | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 Pént. Jún. 05, 2009 8:24 pm | |
| egyreszt ezert. Masreszt nem volt jo a T4. Unalmas vontatott volt 0 "huha" faktorral.
erdekes mod a wolverine-nek sincs nagyobb tortenete, de azt azota megneztem meg 2x, mert jo valamiert. | |
| | | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Kocsmaasztal #2 | |
| |
| | | | Kocsmaasztal #2 | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |