|
| space marine | |
|
+8Patrik Yoda007 YKoS Bm MAXXxxx exael gorugrany gojo 12 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 9:44 pm | |
| Felteszem Gojo nem neked válaszolt (megjegyzem sejtem miről van szó ) - exael írta:
- Nem tudjátok véletlenül,hogy a wolfoknál lehetnek-e sniperes scoutok?
Igen, a jelenlegi kódexben annyi van, hogy lásd SM kódex scout. Az újba meg valószínű, mert a vicces fejű bácsik mellett balra írják, hogy lehet nekik és a műanyag scout sniper+sw upgrade dobozból hozható ez ki. | |
| | | gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 7:22 pm | |
| höhö. höhöhö! höhöhöhöhöhöhöhöhöhöh | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 6:23 pm | |
| Nem tudjátok véletlenül,hogy a wolfoknál lehetnek-e sniperes scoutok? | |
| | | exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 5:48 pm | |
| Igen,a scoutoknál nekem is ez jutott eszembe...amúgy meg nem zavar semmi,jók és kész És fel lehet használni a marauder-fejeket,bőröket,szőröket hozzájuk,bár amúgy is bőségesen adnak mindenfélét a dobozban ahogy néztem. | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 5:35 pm | |
| Szvsz nem vagy hanem és kapcsolat van nem zavarnál. Mondjuk a scoutok kicsit furcsák azzal a nagy bajusszal. Olyan öregurasak. | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 5:16 pm | |
| | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 12:40 pm | |
| Nekem nagyon tetszenek,majd az orkok után ilyen sereget szeretnék... szabályokat nem nagyon néztem még,de sokan lázadoznak,hogy milyen táp,de ez nem zavar... | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Szept. 09, 2009 12:35 pm | |
| Olvasgatom a Space Wolfes dókexröl a híreket. Hát szépek lesznek. Itt is van pár dolog, kb angolul van beidézve, nem kell megijedni a német oldaltól! Persze ök is kapnak pszi mátrixot, ami 4+ra (a fö karater 3+ra) leszedi a pszit... | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: space marine Csüt. Júl. 23, 2009 3:10 pm | |
| szerintem is jopofa, kb az, amit idovel meg akarok valositani, csak a termik darabokban, es 5 razorback helyett 4 rhino, 1 razorback szerepel a tervben. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: space marine Csüt. Júl. 23, 2009 3:08 pm | |
| - exael írta:
- Szerintem ez egy nagyon jó sereg,sokoldalú,és van benne sok troop is.
Ööö... azt elfelejtettem mondani, hogy ez a "barátságtalan" variáns egy osztrák ETC sereg lesz idén. Ez adta az ötletet a vicces 5-6 fös osztagokból összerakott, plague és noise seregemhez. Persze abból hiányoznak a nehézfegyverek. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Csüt. Júl. 23, 2009 2:56 pm | |
| Szerintem ez egy nagyon jó sereg,sokoldalú,és van benne sok troop is. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: space marine Csüt. Júl. 23, 2009 2:23 pm | |
| Felvéve a beszélgetés fonalát, tegnap játszottam egyet egy vicces SM sereggel:
1 Scriptor (jumppack, flameres meg invi újradobatós pszi)
7 assault termi (mind hammer+shieldes)
5 tactical squad (10fö, örmi, 1 melta, 1 lascannon, razorback h-k missile-al)
2 predator (dakkás, autocannon, 2 h bolter)
Vidám kombó. A lascannonok a pályán kezdenek fél egységgel, a többiek nagyrészt reservben, ha nem kell nagyon a heavy bolter lövés (pl ork ellen). A termik ráállnak az egyik objektívára meg védik a lascannonos troopokat. A scriptor nagyrészt termikkel bizonyít.
5 lézerágyú, 4 sima, 5 linkelt heavy bolter, 2 autocannon, 5 melta, 10 scoring unit, 7 jármü. Rohadt kemény. Ennyi osztagot nehéz megfogni, talán landraiderrel meg termikkel ha hamar odaér az ember, de ugye akkor ott vannak a melták meg az assault termik. Szóval durva. Kill pointosat még nem sikerült ellene játszani, ott talán nehezebb dolga lenne melták nélkül vagy a kis osztagokkal.
Ja, és eléggé jó az 5 h-k missile it. föleg rhinókat nyitogatni, vagy legalább megcsiklandozni. | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: space marine Szer. Márc. 04, 2009 4:25 pm | |
| azert kombi meltaval szemben van egy nagy elonye: range unlimited , nem csak 12" | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: space marine Szer. Márc. 04, 2009 4:05 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- igazabol csak attol fugg, hogy van-e kedvem megvenni oket es festetlenul hasznalni.
1 festett mar van. 6 masikhoz a FW-os UM ajtok mar megvannak. raadasul 2 HK rakettya nem rhino-rol jott, hanem whirlwindrol/predatorrol (bar ehhez meg whirlwindet es predatort kell vennem ).
kulonben szamoltam.. jo a 8HK raketa, de nem olyan nagyon hatekony, inkabb csak felelmetes. Statisztikai dobasokkal szamolva (ahogy te se es en se dobok): - 3 HK kell, hogy a lord megpusztuljon (3-bol 2 talal, 1 sebez/nem dobod meg az 5+ invi-t) - 6 HK kell, hogy biztosan megpusztuljon 1 defiler
persze ar-tudas aranyban jok(200pt lord leszedve 30pt altal, 150pt defiler 60pt altal), de utana mar nincs mivel loni, szoval inkabb ellenfel elrettentes miatt hasznos a HK. Csak, hogy a helyén folytassuk! Szerintem ez olyan, mint a combi melta. "Perfect for shot of opportunity." Legalábbi ezt írja a könyv, és ebben bizony benne van, hogy nem biztos, hogy lesz "opportunity", de ennyi pontért szerintem megéri 4 darab is egy seregbe. Nem az a lényege, hogy szemböl kilöj egy defilert, hanem hogy annyi nehézfegyó van szanaszét, hogy minden tank oldalt/háttal lesz valamelyiknek! Ha úgy számoljuk, hogy oldalba kapsz egy predátort (AV 11), akkor 3+-ra találsz, 4+ra átütöd, 5+ra leesik, vagyis 11% eséllyel lövi ki a tankot. Ez azt jelenti, hogy amíg a tank nem olcsóbb 110 pontnál, addig jó vagy. Tudom, hogy ez kicsit csalóka számolás, de tudod mire akarok rámutatni! Plusz fenyegetés. Én is tennék a Rhinoimra havoc launchert (S5, AP5, blast, linked), ha nem lenne 15 pont! Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: space marine Szer. Dec. 17, 2008 6:13 pm | |
| csakis AC de nekem kellene meg 1 Cyclone bit,ha van szoval most,hogy heavy2 a Cyclone, egesz jonak tunik. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Szer. Dec. 17, 2008 5:44 pm | |
| Ok,akkor már csak Typhoont csinálok ezután...nekem is az tetszett mindig. És vajon termiknek cyclone vagy AC? | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: space marine Vas. Dec. 14, 2008 5:24 pm | |
| tornadosnal es uj dobozban van egy kapcsolo elem, ahova normal esetben az assault cannon vagy heavy flamer megy. de alaphelyzetben, nem tudod odarakni a multimeltat es a HB-t sem. Azert kis faragassal siman megoldhato. (multimeltanal sikerult, igy most csinaltam egy jo celpontot masoknak (Exael, Norbi, Bm, Swinn, stb), 2MM-es tankirto speeder ) kulonben felejtd el a 2 HB-est. Osszeraktam egy Typhoon rakettast, sokkal durvabban nez ki, mint gondoltam. Mar a kinezete miatt megero ot ugy osszerakni. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Vas. Dec. 14, 2008 4:00 pm | |
| Igen,nekem is sima speederem van,amiből a multimeltát használtam fel és megmaradt a HB,és gondoltam csinálok egy 2 HB-s verziót,valahova csak rárakom... | |
| Tárgy: Re: space marine Vas. Dec. 14, 2008 9:45 am | |
| Nekem csak sima speederem van, így nem tudom, hogy a többi változat kialakítása mennyiben különbözik. Azaz azokon van-e kiképezve valami hely a fegyvereknek? De ezen nincs. Ugyanakkor szép sima felület van bőven, szóval nem jelenthet gondot egyik opció fegyver elhelyezése sem. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Vas. Dec. 14, 2008 12:50 am | |
| Még egy kérdés:ha van is 2 heavy boltered,fel lehet rakni egyáltalán alulra?Mármint a speederre... | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Hétf. Dec. 08, 2008 7:34 pm | |
| Aha,szerintem is gyakorlatilag fegyverplatform,nekem nagyon szimpatikus a Typhoon verzió,főleg,hogy ilyen jó lett a typhoon-rakéta.És már érdemes Cyclone-os termiket is hozni... | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: space marine Szomb. Dec. 06, 2008 2:59 pm | |
| per pill ami szerintem jo: - olcso gyalogos daralo: 2db Heavy Bolter - 60pt - nagy tomott tomeg ellen (ork): 1HB + Typhoon Missile - 90pt - tankvadasz: 2 multimelta - 80pt - elvileg vicces irto a 2 nehez langszoro - 60pt-ert, de ahhoz kozel kell menni, es 10-es armorral ez jellemzoen nem fog sikerulni, de legalabbis tulelok utana bedaraljak a gepet. En ugy latom, hogy a speeder leginkabb egy tavolsagi, mobil fegyverplatform, igy az elso kettot kedvelem inkabb. Az ara miatt meg leginkabb a 2HB-es valtozatot. Tankvadasznak meg lenne ertelme, de.... szoval ahhoz rendesen lotavba kellene ernie, ami nem feltetlen fog sikerulni, ha az ellenfel megnezi mi van ott rajta es felti a tankjait. Langszorost csak akkor eroltetnem, ha kimondottan salamanders-el jatszanek, de meg akkor is rizikos, nem kicsit. Regi nagy kedvenc (Assault Cannonos) viszont kuka, mivel: - AC dragult 20pt-ot (es a szokasos 3-as felallasban ez egy negyedik speeder ara mar) - rending le lett butitva rendesen mondjuk igy, vetelkor: - az elso 2 landspeeder nalam 2HB-es lenne (az is, csak regi kiadas miatt az also HB assault cannonnak nez ki ) - utana 2db typhoon raketas - utana 2 multimeltas - maradek hozhato 3db izles szerint (valoszinuleg meg 1-1-1). 2HB-es speederhez egy poen: - nem veletlenul pontban a legolcsobb es egyik legjobb teljesitmenyben (6" mozgas utan meg 6db S5 loves), mivel a dobozabol nem lehet osszerakni (speeder dobozban osszesen 1db HB van) | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Szomb. Dec. 06, 2008 2:23 pm | |
| Ja értem.GD-re megyünk mi is páran.
Egyébként mit gondoltok a Land Speederekről,hogyan érdemes hozni őket,milyen fegyverrel? | |
| Tárgy: Re: space marine Szomb. Dec. 06, 2008 12:05 pm | |
| Esetleg írnék, de majd csak később. Jelenleg a GD-re készülődés elveszi az összes nehezen összekapart szabadidőmet és lelkierőmet. | |
| | | exael őrnagy
| Tárgy: Re: space marine Szomb. Dec. 06, 2008 3:14 am | |
| gorugrany:esetleg írnál akkor valamit a seregedről...?Érdekelne a dolog,még akár képek is jöhetnek..! | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: space marine | |
| |
| | | | space marine | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |