|
| szabálykérdések | |
|
+10Patrik Laci Eddy Yoda007 YKoS exael Pavano gorugrany MAXXxxx gojo 14 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Pteropta tizedes
Hozzászólások száma : 21 Age : 31 Location : pécs Registration date : 2008. Nov. 23.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 7:55 pm | |
| Köszi! Ez annyira nem pozitív Üdv! | |
| | | gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 7:53 pm | |
| vagyis nem az a lényeg, hogy hanyadik sorban áll, hanem az, hogy a normál lövés szabályok szerint lőhet e.
teszemazt, a dombon álló, két soros egységnél a 2. sor is lő, mert az egyébként is lőne, mivel dombon áll.
ugyanez az egység, ha nem dombon áll, nem lőhet a 2. sorával, mert az egyébként sem lőhetne. | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 7:35 pm | |
| Nem, az lő, aki egyébként is lőhetne. | |
| | | Pteropta tizedes
Hozzászólások száma : 21 Age : 31 Location : pécs Registration date : 2008. Nov. 23.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 7:21 pm | |
| Hello! Ha egy egységet megrohamoznak és az stand and shhotol, akkor az egység összes tagja leadja a lövést, és nem csak az első sor, igaz? Üdv! | |
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 6:50 pm | |
| Csak egyszer lehetséges. És akkor is csak akkor, ha már létező, de abban a körben még ki nem dolgozott közelharcról van szó. Ez után viszont akkor sem üldözhet, ha netán spec szabály kötelezné rá. | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Aug. 02, 2009 6:31 pm | |
| - Idézet :
- Volt, hogy páros versenyen 5 cocás flankből letolt egy 20 fős ghoul osztagot, overrunból belerobbant egy vámpíros graveguard osztagba, vámpír nem volt közelharcban, és azt is letolta, overrun, bele egy marshallt tartalmazó grave guard osztagba.
ilyen van? marmint: - 2x egymas utan kozelharc. Azt tudom, hogy +1-et meg ossze lehet hozni, de +N-et is ? - grave guard-ot megfuttatni. nem immune to psychology es igy max elfogy futas helyett, mint minden mas rendes elohulla/demon? | |
| | | Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szomb. Aug. 01, 2009 2:25 pm | |
| Mindkettőre igen. A puska például S4 AP, ezért -2 a páncélmentőre. Más típusú mentődobásokra (ward, regeneráció) viszont nem hat semmi ilyesmi.
P. | |
| | | Adamowich törzsőrmester
Hozzászólások száma : 66 Age : 34 Location : - Registration date : 2009. Apr. 03.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szomb. Aug. 01, 2009 2:09 pm | |
| A 4es erő 1el rontja a páncélmentőt. Lövésnél is? És ha fegyver alapból AP ráadásul nagyobb erővel ütnek, akkor az összeadódva rontja a mentőt? | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 29, 2009 4:33 pm | |
| cc-ben mikor vesszük le a veszteséget? ütök én, az ellen leveszi, ami le kell, és üt ő? vagy ütök én, számoljuk az övét, és annyival kevesebben üt vissza.
lássunk egy konkrét prédát: van egy egység akármi szélén egy karakterrel. a vele szemben lévő egységből (ua talpat feltételezve) így ugye csak 2en férnek oda. namost adott az egyszerűség kedvéért 4 hulla a gaz ellentől, így ha rögtön levesszük, akkor senki nem üti a gyáva karit, ha viszont aszongyuk, hogy ütnek 4el kevesebben, akkor megint más, vagy?
megbeszéltük cseten! gojo | |
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 29, 2009 4:02 pm | |
| arra, hogy mi történik a kezelőkkel azért sem válaszolok. így te is kénytelen leszel elolvasni a seregkönyvedet legalább egyszer. annyit elárulok, hogy ott van benne, és láss csodát a stegadon résznél. a karakternél meg megint gw...a monstrous mount nál én nem találtam semmit arra nézve, hogy hova kellene tenni a karatkert ha kimúlik a hátas. mondjuk lehet én vagyok vak...viszont van ilyen szekér esetén. gondolom a metódusnak ugyanannak kellene lennie, ha leírták volna. szekérnél pedig az van, hogy ha nem volt cc akkor 2" es körzetében kell letenni a legyakott szekérnek, illetve ha cc ben volt akkor úgy kell letenni, hogy minden ellenséges egységgel kontakban maradjon akivel a szekér, jelen esetben a hátas, kontaktban volt. nyilván ez nem mindig lesz lehetséges, mert a hátas jóval nagyobb talpon áll. ilyenkor a gw jó kurva anyját. | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 29, 2009 3:59 pm | |
| szerintem kezelok is leesnek, mint szekernel is, amikor kari alol kiutik.
szoval ottmarad a pap tok egyedul, gatyaban. | |
| | | YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 29, 2009 2:52 pm | |
| na, még 1 kérdés, ez talán könnyebb: adott az engine of gods rajta a sámán, meg a kezelők, akiket szemből és oldalról is berohantak. egy sajnálatos baleset folyományaként az engine kihal alóluk a cc 1. ütése után. ilyenkor egyből levesszük - gondolom - a sztegát, és a rajta ülőket szépen felsorakoztatjuk is levesszük, hisza sztega agyonnyomja őket jól, nade a maradék merre? előre, vagy oldalra? és ilyenkor a pappal ők 1 egység, vagy se? meg úgyamúgy mikor vesszük le a veszteségeket CCben? - Spoiler:
a régiben mintha még skirmisherek lettek volna... vagy azok a szali kezelői voltak? túl gyorsan adják ki a seregkönyveket, nem bírom követni.
A hozzászólást YKoS összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 29, 2009 4:21 pm-kor. | |
| | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 10:44 pm | |
| lehet hogy inkább többszörösen összetett mondatokat kellene használnom - talán akkor átmegy ami mondani akarok... nos a los annyiból érdekes, hogy a slann haver egész játék alatt előrefelé nézett, és egy idő után (a sok üldözés meg minden) az ellen sereg inkább mellette volt már semmint előtte. mivel ugye 90°-ban lát így nem is akartam oldalra -elni, mert meg voltam győződve róla, hogy nem lehet, pedig de. bár hogy ezt miért magyarázom neked, akinek még serege sincs, azt én sem értem. - Spoiler:
biztos a cociális érzékenységem
| |
| | | Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 10:02 pm | |
| http://www.warseer.com/forums/showthread.php?p=3800486te meg nyugodtan használd a google-t.. mintha tudnál angolul, meg minden. alapvetően a casket of soulról vitáznak, de a végén írnak a Burning Headről is. ugyanitt leírják, hogy mindenkinek van LOS-a közelharcban is(fantasyban), csak általában az ellenfél kocka lefedi. | |
| | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 9:20 pm | |
| Yoda, na te inkább a Patrikkal beszéld meg a szabályokat goj: a slann vagy az első sorban van, mert nincs TG egység a csapatban, vagy a TG-ok 2. sorában csücsül, amíg vannak annyian, ha meg nem, akkor már úgyis mindegy. viszont most látom, hogy bármerre el lehet lőni, nem csak losba. | |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 9:15 pm | |
| Hát ezt mondom én is, akarattal nem szabad, véletlenül meg nem lehet. Az ágyúgolyós hasonlítás a sebzés kiosztására vonatkozik nyilván, nem arra, hogy véletlenül cc-be is berongyolhat. | |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 8:22 pm | |
| a slann egy cc ben csücsül. ha elmondja a et, akkor az olyan egységet is sebezne ami cc ben van. cc ben lévő egységet viszont nem lehet sebezni. így a et sem tudja a slann elmondani, mert a saját közelharca megakadályozza ebben. a ugyanis mindenkit sebez aki alatta van, így a slannal egy cc ben lévő modelleket is. abban az esetben viszont ha a slann mondjuk az egység oldalán áll, vagy hátul az utolsó sorban, akkor azokba az irányokba szerintem elmondhatja. tulajdonképpen az van, hogy olyan irányba nem mondhatja el, amely irányban a saját közelharcában részt vevő saját vagy ellenséges modellet sebezne. ugyanígy szerintem egy bármilyen varázsló is elmondhatja, ha a közelharcban álló egység legszélén áll. persze csak az elöbb meghatározott irányokba, tekintettel arra, hogy legalábbis szerintem. hez nem kell Los, helyette bármely választott irányba ellőhető, és nem minősül magic missile nak. | |
| | | Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 7:09 pm | |
| úgy hallottam, hogy ha pateszokkal játszol, akkor bele tudsz lőni CC-be. legalábbis nekem ezt mondták | |
| | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 6:55 pm | |
| végülis, ha a kérdésem helyett inkább ezt nézzük, hogy be lehet-e lőni CC-be a -t akkor így esetleg egyszerűbb a dolog. | |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 4:28 pm | |
| hát persze, hogy nem válaszol, mert sziesztázik! kérdem én, alvás közben ilyennel foglalkozzak? hát nem! inkább azzal supermodellel voltam elfoglalva...áh mindegy. szóval nézem.
szóval én a következőre gondolok:
units are not normally allowed to shoot against enemy units that are engaged in close combat, the risk of hitting their own comrades is far too high.
burning head nél pedig pont az lenne, hogy enemy units engaged in close combat against shootolnál, ami viszont tilos. véletlenül belemehet lövés cc-be, de burning head nem véletlen, mert te határozod meg az irányt.
szóval én így gondolom. asszem ez megegyezik gorugrany véleményével.
másrészt valóban nincs már randomizálás:
use the normal rules given on page 28. to determine which models are hit, even if they are on the same side of the fighting.
vagyis a template oda esik ahova esik. ha csak ellenségre akkor szerencséd van. meg kell nézni ki van alatta és az sebződik, a normál szabályok alapján. | |
| | | YKoS Kultista
| | | | gorugrany főtörzsörmester
| | | | YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 3:30 pm | |
| lehet h megkérdem én ezt az rpg-n is, ha már gojo nem hajlandó nyilatkozni. egyébként véletlenül hogy találna el CC-t? te mondom meg, h merre lövöd el, ha CC-be érne (és tényleg nem szabad) akkor arra nem lőheted el. | |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 3:21 pm | |
| Keresgéltem kicsit a cc+random hatású és/vagy sablonos cuccok találkozásáról. Eddig nekem az volt meg, hogy ha ezek a hatások találkoznak (klasszikus kőhajító sablon), akkor a találatok megállapítása után randomizálni kell a harcoló felek között vagy fele-fele és az esetleges páratlan részt randomizálni, erre pontosan most nem emlékszem. Namostan viszont semmi ilyesmit nem találtam a könyvben. Nem kizárt, hogy csak béna vagyok, de ha tényleg nincs semmilyen randomizálós dolog, akkor a sablon a tényleges felállás szerint fog hatni a felekre. Azaz lehet, hogy a saját egységemben nem tesz kárt, míg az ellenét letarolja, illetve fordítva.
Mindezek mellett, viszont revideálom az Ykos kérdésére adott válaszom második felét. Azaz, ha véletlenül talál el egy cc-t a Burning head, akkor az adott modellek beszopták a sebzést és passz. Ugyanakkor az első felét fenntartom, mert ott a találat nem random lenne. | |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 3:06 pm | |
| Ha a Slann nincsen base-to-base-ben ellenséges modellel. Az egysége attól még közelharcolhat. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: szabálykérdések | |
| |
| | | | szabálykérdések | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |