| szabálykérdések | |
|
+10Patrik Laci Eddy Yoda007 YKoS exael Pavano gorugrany MAXXxxx gojo 14 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 2:40 pm | |
| Tehát akkor más célpontralőhet magic missilet, ha ők nincsenek közelharcban. Igy már világos | |
|
| |
YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 2:26 pm | |
| nagyjából helyes, kivéve h large target lenne, mert nem az, csak úgy varázsol, mintha az lenne egyedül azért vagyok tanácstalan ebben a kérdésben, mert az ágyúgojo ( ) pattanását hozza példának a működés szempontjából, az meg ugye nem kerüli ki a h2h-et. | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 1:57 pm | |
| Tehát az az adott irány, ami tartalmazza a közelharcot nem lehet legális célpontja a varázslatnak. Véleményem szerint a BH-nál ennek odáig kéne mennie, hogy netán nem cc-be sütöd el, de a kidobott távolság miatt elkap egyet, akkor a varázslat ugyanúgy nem jön létre. Pontosabban nem varázsolhatod el.
Patrik, a leírás nem az mondja, hogy cc-be (bele) varázsolhat, hanem azt, hogy varázsolhat még akkor is, ha az ő egysége le van kötve közelharcban. Mivel large target elvarázsol a közelharcolók feje fölött, azaz így is meg van neki a LOS. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 1:49 pm | |
| El tudja mondani a varázslatot, ha TG osztagban áll. Az új kódexbe bele van írva hogy varázsolhat, akár magic missile-t is bele a közelharcba, amíg ő nincs base contactba ellenséges modellel | |
|
| |
YKoS Kultista
Hozzászólások száma : 1020 Location : az ellentétes állásponton Registration date : 2008. Dec. 05.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 1:31 pm | |
| az igaz, h nem lehet belevarázsolni a közelharcba, azt ami nincs odaírva, de ez nem közelharcba megy, hanem egy adott irányba, és aki alatta van azt sebzi. | |
|
| |
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 1:26 pm | |
| Burning head: Szerintem nem, mert közelharcba (bele) nem lehet varázsolni, hacsak a varázslat leírásában ezen lehetőség feltüntetve nem leledzik. A burning headnél meg nem leledzik. | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Hétf. Júl. 27, 2009 11:42 am | |
| nem kell úgy mozgatni őket, de szárnyat szárnynak vetve haladnak egymás mellett, nem úgy mint a régiek, hogy bóklászunk mindenfelé. lett még 1 kérdésem: van egy TG egység, meg egy másik az alsóbbrendű fajok valamelyikéből. ők közelharcolnak, a TG egységben álló slann nem. varázsolhat-e burning headet a slann? ha igen - mert hát sztem igen - akkor kik kapnak sebet? sztem sablonos ugye ez a varázslat, akiken áthúzom azok kapnak. a beast és orki kollega szerint vagy felezzük a sebeket, vagy kapja meg mindenki, vagy ne is varázsoljon ilyet. | |
|
| |
gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Júl. 26, 2009 8:38 pm | |
| ja értem! akkor amit pavano írt. nem kell őket úgy mozgatni, mint egy gyalog kockát. | |
|
| |
Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Júl. 26, 2009 8:05 pm | |
| Teradon Riders: flying cavalry-nak számít az új szerint. Pontosan úgy mozognak, mint a pegák, csak még köveket is dobálnak. 40x40-es kis szörnytalpra kell tenni őket.
P. | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Júl. 26, 2009 8:03 pm | |
| múvment tréjt akartan írni. | |
|
| |
gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Júl. 26, 2009 7:55 pm | |
| 1. 32. oldal, which models fight?
if a model is touching more than one enemy it can choose wich one to attack when it is its turn to strike.
szerintem ebben nincs olyan kikötés, hogy csak egy egységen belül teheti ezt meg.
2. ezt nem nagyon értem. szerintem kéne tudni a pontos szabályszöveget.
3. hogyhogy talpra kell rakni? eddig min álltak? a skirmishereket is talpra kell rakni! | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Vas. Júl. 26, 2009 7:10 pm | |
| Na játszottunk és fel is merült 1-2 kérdés, amiből én csak egyet jegyeztem meg, de hátha a többiek majd kiegészítik: szóval adott egy karakter, akinek van 4 db támadása. vele b2b-ben van 2 egység. mondhatja-e a kari azt hogy akkor X-et üt az egyikre 4-Xet pedig a másik egységre? Meg is van a másik kérdés: van ez a jóarcú morgó, vagy kicsoda a beasteknél, aki fearessé teszi az erdőt. adott egy csapat nem annyira bátor kaméleon, és egy csapat bátrabb farkaslovas. farkas lovasék az erdőn át megtámadják a kaméleonokat, odaérnek, a félénk gyíkok pedig felsorakoznak szépen az erdőben. kell-e nekik fear tesztet tenniük, vagy sem? És a 3.: most akkor ezek a terrák hogy is mozognak? én régi beidegződés szerint skirmisherként mozgattam őket, volt is gond a számukra végzetesnek bizonyuló első és utolsó közelharcuk során... így egy kicsit tisztább fejjel már látom, hogy ezeket bizony talpra kell rakni, aztán úgy tologatni, ugye? A másik hogy SaSnál a megtett út számít, nem a légvonalban mért távolság, érdemes megnézni a szabálykönyvet a kedves ellenfeleimnek és a még kedvesebb kibicnek is. | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Pént. Júl. 17, 2009 8:27 pm | |
| | |
|
| |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Pént. Júl. 17, 2009 6:48 pm | |
| Habár az Ambush, mint tudjuk... | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Pént. Júl. 17, 2009 6:26 pm | |
| Aha,ezen már én is gondolkodtam,de mivel nem voltam biztos benne ezért inkább nem használtam...mindenesetre köszi,ez azért nem mindegy. | |
|
| |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Pént. Júl. 17, 2009 6:03 pm | |
| Özsge, amikor Morghur előnyeiről és hátrányairól beszélgettünk, mondtad, hogy vele nincs Ambush a seregben, mivel ő nem generális. De a leírása végén írják, hogy úgy számít, mintha neki is lenne brayhorn-ja. Azaz ő serege is képes az Ambushra, sőt, abban a körben, amikor megszólaltatja automatikusan összeállnak a menekülő bestia egységek. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 15, 2009 1:00 am | |
| Ja én a pegás hősre gondoltam, ugye Gojo csak azzal játszik. Hirtelen nem is ugrott be a breton sereg | |
|
| |
gojo dandártábornok
| Tárgy: Re: szabálykérdések Szer. Júl. 15, 2009 12:57 am | |
| akkor én most úgy válaszolom meg a kérdést, hogy megoldom a problémát de nem mondom meg, hogy cavalry e a pega vagy nem. breton seregkönyv 55.o flying cavalry szabály ...and are affected by spells etc. that affect cavalry. vagyis a kérdésre a válasz, hogy igen, a varázslat biztosan hat rá. a többi kérdéssel meg majd akkor foglalkozunk ha felmerül! addig inkább ne bolygassuk... | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Júl. 14, 2009 11:26 pm | |
| na, akkor megvárom még a gojot is... | |
|
| |
Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Júl. 14, 2009 11:16 pm | |
| Patrik ezt nem jól tudja, a pegás testvérek is flying cavalry-nak számítanak - mert esetükben nem a pegáknak, hanem az egész modellnek van több sebpontja. Olyanok, mint a mostani gyíkságnál a Terradon lovasok.
Az nem számít cavalry-nak, ahol a hátasnak van külön 1-nél több sebpontja - például pegazuson ülő hősök esetében. Ahol a hátast nem lehet kiszedni a baba alól, az lovasságnak számít.
P. | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Júl. 14, 2009 10:54 pm | |
| oh! már értem, nem tudtam ezt a págásdit. köszi a választ... | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Júl. 14, 2009 10:49 pm | |
| a flying cavalry is cavalry, de a pega nem az mivel több woundja van. Az új szabálykönyv szerint csak az cavalry aminek egy woundja van. A warrior codexben külön ki is emelik pl. hogy a juggernaut, és a daemonic mount is az, a daemonban pedig ott van hogy a screamer is. | |
|
| |
YKoS Kultista
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Júl. 14, 2009 10:05 pm | |
| a flying cavalry is cavalry? beast 4es (kinos the beast cowers) varázslat hat-e pegákra pl? | |
|
| |
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Ápr. 28, 2009 10:13 pm | |
| Azt az apróbetűs részt én se láttam Na az itt szereplő rhinoxos szabályok nem teljesen ugyanazok, mint a wd-s cuccok. És ott nincs ez a kísérleti dolog, ha kell valakinek el tudom küldeni. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: szabálykérdések Kedd Ápr. 28, 2009 5:37 pm | |
| ezt tényleg nem láttam, de ezek szerint akkor ki lehet próbálni baráti meccseken, az ellenfél beleegyezésével,csak versenyen nem lehet használni | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: szabálykérdések | |
| |
|
| |
| szabálykérdések | |
|