|
| Chaos | |
|
+11bábi YKoS gojo Yoda007 voroncov-draskov Pavano gorugrany MAXXxxx BoneHeart Bm exael 15 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Nov. 07, 2008 12:52 pm | |
| ja, hogy 12+d6+12 akkor megiscsak jo felallas
de tovabbra is tartom, hogy a lord jobb szerintem, mivel olcsobb (es ha igaz, o is markolhato/lovasithato) ebbol es a masodik HQ arabol kijon meg 1 berza osztag talan meg rhino-val is, es az szerintem tobbet er necron ellen. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Nov. 07, 2008 10:13 am | |
| Termik: Az igaz, hogy nincs rájuk veszélyes fegyver, de nem tudtak sweeping advanceolni. De azért maradnak, kipróbálom.
Sorci: Ha belecsattan egy 10 fös warrior osztagba, akkor átlagosan okoz 4 sebet, és kap felet, ami 6os LD. A mark of Slaanesh a Daemonic steed miatt kell. A steed cavalry-t csinál belöle, de a wing nem csinál jump infantrit, csak úgy mozoghat, mintha az lenne. Vagyis a szárnyak miatt röpül 12"-et, aztán fleet-el, és rohamoz 12"-t. Szóval ök lennének a "mindenhoz ott tudok lenni" egység. Amíg élnek... Pl. segíthetnének a Termiknek sweepingelni.
Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Nov. 07, 2008 1:58 am | |
| termik: viszont necronnal nincs rajuk veszelyes fegyver, se PW, se AP2 cucc. (pontosabban lordnal (1!!! figura) lehet PW), es ha nem hoz mono-t, akkor HD-nel (max 9 figura, de az mar 600pt korul van) lehet AP2 es kesz) SM ellen pl nem hoznak termiket, mivel ott lehet eleg PW/plasma/lascannon (eldanal meg BL / banshee / firedragon) mi ez a sorci tuttatas? mert futtatni nem fognak ezzel a felallassal, mas meg nem tudom mi lehet. barmely alap lord ut annyit es eleg eroset ellenuk, hogy lenyegtelen legyen a warptime/hatas. steed + wing kulonben sem lehet egyszerre ha jol tudom, ha nem akkor is folos pontkidobasnak erzem a dolgot. Mark of slaanesh... minek? +1I? lordnak I4, tobbinek I2. Sorci/lord nalad alapbol I5 korul van. ha lordod egyedul harcol a necron lord ellen, akkor legyalulja, ha warrior osztagban van, akkor meg I2-re dob a sweepingnel. ----------- az uj szabalyok alapjan azert a 2x6 fo berza eleg keves. Igazabol igy ki tud kenyszeriteni egy dontetlent minimum (amig te PO miatt a warriorokra koncentral, addig o rajuk mindent. Ha le tudja oket loni, majd teleportalgatassal megorizni a PO mennyiseget, akkor dontetlent mar kiharcolt, sot utolso koros teleportokkal akar gyoz.) en a 2 sorci helyett hoznak egy olcsobb lordot(-psi, -mark es ok is kb a pontszam) es meg 1 berza osztagot. tobbit oblik es termik elintezik egy jo tanacs: ha mind a 9 obli plazmazik a warriorokra (12"-en belul rapid TL sima, azon kivul meg cannon) akkor kb 3-ik korben el is tunteted a sereget PO altal. Ha nem, akkor addigra berzak mar kozelharcban apritanak, legtobb, amit el lehet erni necronnal kozelharcban, hogy valamiert ottmarad, es igy nem 1, hanem 2 korig tart fel. | |
| | | Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Nov. 07, 2008 1:08 am | |
| Nos, akkor lassan visszagondolva az általános iskola elejére megpróbálok még egyszer összeadni, mert nem csak a 3as szorzóval volt a baj! Szóval: HQ Sorcerer 100p Mark of Slaanesh 5p Warptime 25p Daemonic steed 30p Wings 20p Personal icon 5p ebböl 2 2*185=370p Troop 6 Khorne Berzerker 6*21=126p 1 Champ 15p 1 Fist 25p 1 Icon 5p 1 Rhino 35p ebböl 2 2*206=412p Elite 7 Termi 7*30=210p 1 Khorne icon 30p 2 Champ 20p 2 Fist 20p 1 Heavy Flamer 5p ebböl 1 285p Heavy 3*3 Obli 675p Összesen 1742p Gondolkodtam, hogy az S5 A5 vagy az S8 A4 a jobb, de T4 ellen ugyanaz, T5 (Lord) ellen pedig a második a jobb, szóval ezért lettek a Fistek. Vagy kicserélem sima energiafegyverre, és akkor befér az egyik csapatba még egy berza. Vagy még egy termi (igaz akkor 2 ponttal túlcsúszom). Vélemények? Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Nov. 06, 2008 6:15 pm | |
| Bocs, azt elszámoltam. Ezért gondoltam a +10pontért fistet a sime PW helyett, mert akkor 2+ra megy az ölés. De lehet, hogy felesleges, ha rohamból úgyis 3+. A berzákat elszámoltam... eredetileg 3*7 fö akart jönni, csak nem fért be, és az átjavításnál nem sikerült mindent átírni. A Rhinokon van alapból füst. De köszi hogy szóltál, mert még így is elfelejtem néha! A termikkel az a bajom, hogy lassúak. Nem lehet öket Rhinóval hamar átdobni. Meg sok pont is, meg nem is foglalnak. De megnézem hogy úgy hogy férne be. A Sorcik szerinted le tudnak így tuttatni 1-1 osztagot? Mert ha nem, akkor kidobtam 300 pontot. Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Nov. 06, 2008 5:14 pm | |
| en 1v2 lordot hoznak ellenem. par termit (NINCS necronnal AP2-es cucc, csak Heavy Destroyernel, de azok helyett jo esellyel inkabb monolith jon. szoval vicces dolog, de 2x5 termi ellen nem tud a necron mit mondani, csak annyit, hogy nyekk.
hacsak nem mono ellen akarsz PF-el csapkodni vagy nem hoz C'Tan-t, akkor folos, inkabb sima PW.
erdekes a szamolasod a berzaknal: 2*215 = 708 ?
ugy kulonben jonak tunik, bar rhino-kra tennek smoke-ot, hogy biztosabban odaerjenek.
ha nem hoz 3 osztag flayed one-t es pariah-kat, akkor begyalulod gond nelkul.
csak fiiigyellljjjj: neeee loooodddd aaaaa mooonnnnooollliiiitttoookkkaaaatttt, mert folos, koncentralj minden tuzerot 1-1 osztagra. Minden necron osztagot addig lojj, amig van belole akar csak 1db is, ha nincs, akkor nincs wbb es tarsai. Ha 2 monolithot hoz, akkor azert keress jo fedezeket, mert az egyikkel nagysablonosdit fog jatszani. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Nov. 06, 2008 3:21 pm | |
| Most készülgetek Nekron ellen, és feltenném véleményezésre a sereget:
HQ: Sorcerer 100p Mark of Slaanesh 5p Warptime 25p Daemonic steed 30p Wings 20p Ebböl 2 (2*180=360)
Troop: 6 Khorne Berzerker 161p 1 Champ 15p 1 Fist 25p 1 Rhino 35p Ebböl 2 (2*215=708)
7 Khorne Berzerker 161p 1 Champ 15p 1 Fist 25p 1 Rhino 35p Ebböl 1 (236p
3*3 Obli (annyit mondogattátok, meg megígértem az ellenfélnek,hogy nem hozok defilert) (3*225=627)
Ez elvileg 1753 pont. Vélemények?
Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Okt. 13, 2008 2:33 pm | |
| uhhh, azt most találtam, egy pillantást szerintem megér... slaanesh termikBm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Vas. Okt. 12, 2008 12:40 pm | |
| Egy érdekesség az új szabályok tükrében: mivel a pistol most már fixen Assault 1-es (meg +1A), ezért semmi értelme plazamapisztolyt venni. Eddig is necces volt, hogy megéri-e, de most egyszerü: NEM!
5 ponttal drágább, mint a melta, cserébe: + ad 1 közelharci támadást (mivel mindenki a bolt pisztolyát cseréli le, ez nem plusz) + adható khorne berzerkereknek 0 Assault 1, 12" - csak 7-es S-e van (jármü ellen is meg instant kill.ben is számít) - csak 2-es AP (jármü ellen sok a glance ekkora erövel, jól jönne a +1 damage result) - gets hot! (no comment)
cserébe az 5 ponttal olcsóbb melta: + 8-as erö + 1-es AP + melta 0 Assault 1, 12" - nem ad közelharci támadást (de a mellette lévö pisztoly igen...)
Egyszóval remélem ezt hamar elfelejtik, és kijön valami errata rá. 5 pontért még talán meg is venném...
Bm | |
| | | gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Szept. 29, 2008 8:58 pm | |
| IG veteránról és stormtroopernél volt szó az , akik ha járgányt kapnak nem infiltrálhatnak és ezzel nem outflankelhetnek. | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Szept. 29, 2008 6:17 pm | |
| - Bm írta:
- Hát, én nem emlékszem erre a vitára, majd utánanázek, de most pl egyáltalán nem tudom elérni az inkviz-t. MIndegy.
Furcsa lenne, ha elvesztenék, mert van olyan szabály, hogy ha dedikált járműben outflank-elnek, akkor abban kell bejönniük. Szóval szerintem nem. Csak infiltrálni nem lehet (vagyis 18"/12"-re felállni) transportban.
ez a szoveg okozza a kerdest:" If a unit with this ability is deployed inside a transport vehicle, it cannot infiltrate." ami nem derul ki a mondatbol, infiltrate kepesseg vagy maga az infiltralas veszik el. Ha a kepesseg akkor az outflank is megy a levesbe, ha csak az elbujas, akkor nincs gond. (Ha kepesseg ment levesbe, akkor per pillanat egy egyseget tudok, ami tankkal egyutt tud outflank-et csinalni: Tau-Pathfinder, mivel ok infiltralok mellett scoutok is, es bar infiltrate elveszik, de a scout miatt meg mindig megy az outflank. ) mindket oldalra volt eleg erv, de valahol mindket oldal erve santitott. Vegul en arra az allaspontra jutottam, hogy "tudja halal". | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Szept. 29, 2008 5:14 pm | |
| Hát, én nem emlékszem erre a vitára, majd utánanázek, de most pl egyáltalán nem tudom elérni az inkviz-t. MIndegy. Furcsa lenne, ha elvesztenék, mert van olyan szabály, hogy ha dedikált járműben outflank-elnek, akkor abban kell bejönniük. Szóval szerintem nem. Csak infiltrálni nem lehet (vagyis 18"/12"-re felállni) transportban. Az a vicces, hogy az öngyilkos csapat inkább a raptorok a meltával, mert azokat azonnal elkezdik lőni, a chosenek (meg gondolom a veteránok is) pl simán kilőnek a rhonóból (2 meltával) egy háttal álló tankot, ha jó helyen jössz be, és a kört jó eséllyel túlélik, igaz megfogyatkozva. És ezzel egy rohamot vagy egy másik tanko is ki lehet lőni! Ja, most volt olyan, hogy az egyik meltás csapat immáron üres rhinója megrammolta hátulról a lamon russ-t és igaz, hogy lecsúszott találtaot okozott, de leszedett egy fegyvert! Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Szept. 29, 2008 4:31 pm | |
| valamiert jobban szeretem a specializalt osztagokat (5 melta egyiknel, 5 flamer masiknal, es rizikos, de SM ellen 5 plazma). emlitett flamer-melta vegyest csak akkor, ha olcso combi-fegyverkent van (pl termikknel mindnel))
lehet, hogy nem itt, de mar mondtam, hogy outflank jo dolog es emiatt erdemes scout/infiltrate-est hozni. es vegre kiprobaltad az Xmeltas veteranokat, amit egy ideje szajkozok, hogy jok (lehet, hogy meghalnak, de elotte megteszik, amit meg kell).
1 dolog, amit nem tudok, hogy veteranok nem vesztik-e el az infiltralast ha rhino-t kapnak (ez ezaltal az outflank-et is). inkv-on is volt ebbol vita, es fingom nincs mi lett ott a vege vagy, hogy mi a hivatalos hozzaallas. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Hétf. Szept. 29, 2008 2:51 pm | |
| Hétvégén játszottunk a Norbival 2 meccset. Sikerült visszaállítaniom a káosz dicsőségét, de sajnos nem tudtam fotózni, ezért nem igen lesz csatariport. Meg eléggé sokat olvasgattuk a könyvet hogy akkor pontosan hogy is vannak ezek most. De volt pár jó tanulsága a meccseknek:
Az outflank nagyon jó! Mindkét meccsen iszonyatosan bejött. (Igaz a másodikon a Norbi kicsit elnézte, és nem vette körbe a rhinót, hogy benne pusztuljon az osztag, hanem ki tudtam szállni...)
Egyrészt gyönyörűen oldalba lehet vele kapni a sarokban lapító basiliskuszokat, másrészt vegalább egy csapat van, aki odaér az IG-hez. Az eső meccsen 2 db 5-5 meltás chosen osztag volt a karoló, akik sajnos ugyanarról az oldalról jöttek be, de azt az oldalt így le is fedezték gond nélkül. De arra azért jó volt, hogy rájöjjek, jobb lenne 3 melta + 2 flamer osztagonként, mert akkor jók gyalogosok ellen is. A második meccsen már így jöttek, és nagyon jól máködött a dolog, még úgy is, hogy Norbi cselesen az 1500 pontból nem hozott tankok, csak 3 sentinelt, és nagyon sok gyalokgost, lascanonnan, flamerrel, plazmával meltával. Adtak nekünk, igzalmas volt, de a 5 chosen 2 flamerrel meg 3 meltával 2 osztagot leszedett, mire csináltak ellenük valamit.
Szóval nagyon életképesnek tűnik ez a 2 flamer 3 melta összeállítás, rhino ban outflank-el, javaslom másoknak is!
Vélemények? Bm | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 2:04 pm | |
| Köszi!
Akkor így tiszta.
Bm | |
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 1:43 pm | |
| Csak, hogy ne kelljen megkérdezned A "necron" egységek: -Lord -Warriors -Flayed Ones -Immortals -Wraiths -Destroyers -Heavy destroyers Nem "necron" egységek: -Pariahs -Scarab swarms -Tomb spyders -Monolith -The Nightbringer -The Deceiver | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 1:33 pm | |
| - Idézet :
- egy NM meg csak 20 sonic blasterrel.
25, 20 a NM +5 a sonic blaster. jah, ha necron tipusu figurak 25% ala esnek darabszamban. azaz ha van 20 warrior + 1 lord + 20 scarab + 3 Tomb Spider + monolith, akkor PO: ha 16 warrior leesik (lord miatt kell a +1, scarab TS, es mono nem szamit a szamolasba) | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 1:20 pm | |
| Ha statisztikailag nézed, akkor a noise-ok heavy3 S4, AP5-je pontosan ugyanannyit szed le, mint a ST-ek rapid (1), S4, AP3-ja. Elvileg 3szor annyi seb a NM-nek, de harmadolja a mentő. (ott nem stimmel a számítás, hogy 10 sebből 3+os mentővel nem 1-2 esik le, hanem 3,33 vagyis 3-4)
tavol allva: - TS lo 10-et, talal 6-7, sebes 3-4, 3-4 necron esik, mert nincs mento - NM lo 30-at, talal 20, sebez 10, mento miatt leesik 3-4 necron innen ugyanolyan hatékony, és ne feledjük, hogy a 3+os invi ellen a NM-ek ugyenzt tudják irtani!
kozelebbrol (rapid tav): - TS lo 20-at, talal 13, sebez 6, 6 necron leesik - NM lo 30-at, talal 20, sebez 10, mento miatt leesik 3-4 necron másfélszer olyan hatékony a TS itt, de itt már akkor a NM-ok rohamozhatnak is!
A másik előnye a Noiseoknak, hogy van náluk közelharci cucc is (pistol +1A, meg gránátok), és egy TS 23 pont (a kötelező varázsló 60+ psy) egy NM meg csak 20 sonic blasterrel. A varázsló árából meg kijön egy csempa fisttel és doom sirennel, ami szerintem nagyot fog tarolni a monolitból kilépő srácoknál!
De abban igazad van, hogy 12"-en belül a TS sokkal jobb a rapiddal, és mivel Slow and Purposeful, mozog és beszáll és kiszáll, és mindenképpen lő. A NM meg ha mozog, akkor "csak" Assault 2-t lő.
Mindegy, asszem ezt ki kell próbálmon, aztán úgyis rájövök, hogy nektek van igazatok...
Mikor van PO? 1/4 necronnál?
Bm | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 12:07 pm | |
| ahogy zozo mondja WBB utan.
Noise Marine masfelszer annyi loves.... messze nem olyan jo, mint a TS. mathhammer, 10 fos osztagok.
tavol allva: - TS lo 10-et, talal 6-7, sebes 3-4, 3-4 necron esik, mert nincs mento - NM lo 30-at, talal 20, sebez 10, mento miatt leesik 1-2 necron fele olyan hatekony a 3x annyi loves ellenere.
kozelebbrol (rapid tav): - TS lo 20-at, talal 15, sebez 7, 7 necron leesik - NM lo 30-at, talal 20, sebez 10, mento miatt leesik 1-2 necron 4-5-od olyan hatekony. | |
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 11:34 am | |
| A PO kalkulálás a necron WBB után van. Ha nem kel fel elég figura akkor viszlát. | |
| | | Bm ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Pént. Szept. 26, 2008 10:29 am | |
| Akkor viszont, ha úgyis a gyalognépet kell lőni, abban lehet, hogy nagyobb pusztítást visz véghet 2 defiler meg egy vindicator, mint 3*3 obli, nem? Lőttem most őket oblikkal, és a plazmacannon igencsak elszóródott néha. De akkor a thousand son-ok mellé érdemes betenni a nouise marine-okat. Másfélszer annyi lövés, igaz nem AP3, de ha már statisztika...
Köszi, legközelebb így készülök. Mikor van a necron visszavonulás? A necron kör elején, a felkelés után kell csekkolni, és 1/4 figuraszám alatt?
Bm | |
| | | Pavano főtörzszászlós
Hozzászólások száma : 383 Age : 45 Location : A gödör szélén Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 25, 2008 11:22 pm | |
| A külföldi okosok azt mondják, hogy oda kell menni azokhoz a babákhoz, amikre az van írva, hogy "necron", közben sokat lőni és agyonverni őket. Sok babával, sok támadással, ha csoffadt a lövés, akkor futva. Járművekkel és nem "necron" nevű jószágokkal meg nem szabad leállni tökölni. Mindennel a harcosokat szokták lőni, a többit nem piszkálják. Lásd még a "dakkadakka" csatariportjait, esetleg a waaagh-ot! Lézerágyú, 9-es erő, AP 2 = 1 lelőtt necron. Plazma ugyanez, bolter, rakéta szintén. Itt a mennyiség a minőség felett van. Ha többen estek el, kevesebben kelnek fel... Statisztikailag. Szóval a taktika: Utóbbi kettő akkor, ha mégsem jön össze. P. | |
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 25, 2008 8:58 pm | |
| - MAXXxxx írta:
- zozo S5/6 helyett ugye S7/8-ra gondoltal ? (necron nem T3)
Persze hogy | |
| | | MAXXxxx ezredes
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 25, 2008 8:13 pm | |
| zozo S5/6 helyett ugye S7/8-ra gondoltal ? (necron nem T3) elmozgasnal a legbiztosabb, ha lordos osztag elmozgatva masiktol es masik szetlove. az, hogy az osztagot kihuzod a lelott necronoktol megfelelo tavra... eleg eselytelen. elejen az osztag kozepet szedem le, majd barmerre mozgatod oket 10" feletti mozgatas kell, hogy biztos mindenki kikeruljon az akarmelyik figura 6" sugarbol. ha meg hoz (en hoznak) tomb spider-t, akkor ez a tav 12", ami szinte eselytelen (10-halott(6-7db) necronra 2 lash meg pazarlas) - Idézet :
- Azér gondoltam, hogy egy drenyát megérne a dolog, S10-el a monolitot is szétszedi, de ami a lényeg, hogy van egy plusz plazmacannonom és egy no-armor-save közelharci fegyver.
ujrairom. l a s s a n. ha monolittal szorakozol, akkor a necron jatekos kezere jatszol. monolithnak 2 szerepe van a necron listakban: - 1. eszmeletlen tuzerot von el a fontos celpontokrol - 2. teleportal ki kozelharcbol (uj kozelharci szabalyok miatt gyakoribb a sweeping advance, igy ez szinte lenyegtelenne kezd valni) minden, amit arra viszel, hogy mono-t leszedd pontkidobas, es a bukas fele visz. alt szabaly, hogy - ha kelloen gyors cuccokkal van a jatekos es a warriorokra es PO-ra koncentral, akkor altalaban a 3-ik, esetleg 4-ik korben mar PO van es nyert. - ha monolithot es ctan-t kezdi loni es mindent belead, hogy ezeket leszedje, akkor alt a necron ugy gyoz, hogy 5-10 figuranal tobb nem esik le tole. lash-ben kulonben se bizz: - nem dobod meg - addigra reg halott a DP/sorci a sok S6 lovestol | |
| Tárgy: Re: Chaos Csüt. Szept. 25, 2008 8:04 pm | |
| Persze azt lehet. Ha valamilyen módon a WBB feltételeit megszünteted, akkor nyilván nincs WBB. Bocs, nekem meg csak a Lorbos probléma járt a fejemben. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Chaos | |
| |
| | | | Chaos | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |