kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség

KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Kocsmaasztal #2

Go down 
+17
bábi
MAXXxxx
Bm
Dectum
exael
gojo
voroncov-draskov
:.:.:RedleadR:.:.:
Berzenke
kota
Pavano
Nyamm-haikan
Patrik
Eddy
YKoS
subaggut
Yoda007
21 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Férfi Hozzászólások száma : 328
Registration date : 2007. Dec. 13.

Kocsmaasztal #2 - Page 24 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 4:28 pm

Ööööö.... akkor én a szovjet eszme híve lennék? hisz én Sztálinnal kerültem egy negyedbe.
Vissza az elejére Go down
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Férfi Hozzászólások száma : 1694
Registration date : 2007. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 4:22 pm

nem hiszem, hogy maradna börtönben. felül kellene vizsgálni az ügyét és ki kellene engedni. a büncselekményeket ugyanis az elkötvetés idején hatályos törvény alapján kell elbírálni. hatalmas probléma lenne ha ez nem így lenne. ha viszont a cselekmény elbírálásakor hatályban lévő btv. szerint a cselekmény már nem bűncselekmény, vagy enyhébben ítélendő meg, akkor azt kell alkalmazni.
olyat meg nehezen tudok elképzelni, hogy valaki szabadságvesztés büntetését tölti, aztán az általa elkövetett bcs, egyszer csak nem szabadságvesztéssel büntetendő cselemény lesz...nyilván politikai elítéléseknél lehet ilyen, de nem hiszem, hogy ez sűrűn megtörténik. ilyenkor is felül kell vizsgálni és ki kell engedni, vagy enyhébb fokozatba kell rakni.

az viszont valóban felettéb vicces, hogy politikust gyakorlatilag nem találsz abban a negyedben, ahova az emberek jelentős része helyezi magát... vagy lehet, hogy ez nem is annyira vicces... ez is mutatja, hogy mennyire köszönő viszonyban sincs a politika a társadalmi elvárásokkal. bár ez nem magyar probléma. az van, hogy a társadalom érdekérvényesítő képessége gyakorlatilag nulla. Very Happy:D:D amit vicces kimondani, amikor elvileg a legerősebb ráhatást, a választással, éppen a társadalom teheti a politikára...pedig milyen szép eszmefuttatásokat olvastam alkotmányjogon erről! volt olyan mondat amiben nem volt egy magyar szó sem! Very Happy félelmetes tudámonyos maszlagot építettek fel erre az egészre.
http://birodalmikronika.wordpress.com/
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

Férfi Hozzászólások száma : 983
Registration date : 2007. Dec. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 3:21 pm

exael írta:
http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=0.50&soc=6.15

kéne valami olyan ábra ahol mindenki rajta van egyszerre...

Ha mindenki beírja ide a koordinátáit, csinálok egyet.

Mod. editeljétek ezt a postot!

gojo:
Economic Left/Right: -5.25
Social Libertarian/Authoritarian: -2.46

exael:
Economic Left/Right: 0.50
Social Libertarian/Authoritarian: 6.15

Bm
Economic Left/Right: -4.12
Social Libertarian/Authoritarian: -1.08

Yoda007
Economic Left/Right: -2.75
Social Libertarian/Authoritarian: -3.18

YKoS
Economic Left/Right: -5,88
Social Libertarian/Authoritarian: -1,38

Subaggut
Economic Left/Right: -6,00
Social Libertarian/Authoritarian: -2,87

Bábi
Economic Left/Right: -8,75
Social Libertarian/Authoritarian: -3,13

Eddy
Economic Left/Right: -2,00
Social Libertarian/Authoritarian: 4,05

M5X:
Economic Left/Right: -5,25
Social Libertarian/Authoritarian: 0,26

A hozzászólást Yoda007 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 28, 2009 5:03 pm-kor.
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Férfi Hozzászólások száma : 754
Registration date : 2007. Dec. 14.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:56 pm

http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=0.50&soc=6.15

kéne valami olyan ábra ahol mindenki rajta van egyszerre...
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:41 pm

subaggut írta:
Hát Yoda, mostani lehetőségeimet tekintve leginkább azért kerülnék börtönbe, mert strongly agreevel válaszoltam a marihuánás kérdésre!
Az a vicces, hogyha esetleg tényleg börtönbe mennél miatta, s utána legalizálnák - nyílván, néhány évtized múlva, akkor is börtönben maradnál... Lásd az egyszeri orvos esetét, aki nem szedett vizitdíjat, s elítélték... Annak ellenére, hogy már nincs vizitdíj...
subaggut
százados
százados
subaggut

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:21 pm

Hát Yoda, mostani lehetőségeimet tekintve leginkább azért kerülnék börtönbe, mert strongly agreevel válaszoltam a marihuánás kérdésre! Egyébként meg igazad van, a szar az akkor is szar marad ha barna és szagos, és akkor ha száraz, fehér és már bomlik. Olvastam egyszer egy kalózregényt, abban mondta ezt a spanyol hajókapitány az elfogott fekete illetve fehér foglyokról, végül mindent ugyanúgy kötötték föl...
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:19 pm

Még egy kiegészítés: azért el lehet gondolkodni, hogy vajon a politikai kiábrándultság vajon nem abból adódik, hogy a pártok és a szavazóbázisaik egyre távolodnak. Lásd a mi pozícióinkat, s magyar kormányt az egyik belinkelt képen, vagy az én általam leírt lehetséges képhez(baloldalt, de mind jó fent, Sztálinhoz közel). Smile Míg a többségünkben egy rohadt dalai láma veszett el! Very Happy
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:16 pm

YKoS írta:
big ipszilon:
azért az adatok, ha jól látom a -2-től a -5.88ig terjedne az egyik skálán, ami nem tűnik túl nagy szórásnak. a másikon azért eddy megdobja, de a többiek -1,08 és -3 közt vannak szintén. hogy kit miért soroltak oda,a hova azt nem tudom, de azt az előadónk mondta, h blair az angol "új baloldal" vezére, a baloldal megújítója, az anyák védel... naszóval ő jobb oldalon volt nagyon. Very Happy

sztem mi azért valahol méllyen azért segítőkészek vagyunk, pl. mindjárt elküldöm a matyinak a kért e-mail címeket. Razz
Most tényleg ugyanazt írtad le, amit én, csak más szavakkal? Very Happy

Szóval, Blair az új baloldal vezére, mert a konzervatívok hozzá képest jobbra vannak(kép). Mint már egyszer leírtam, maga a koordináta-rendszerben való szereplés semmit sem jelent(ott balra vagy jobbra szerepelsz), hanem az, hogy a barátaidhoz, politikai versenytársaidhoz képest hol szerepelsz. Ezért is szokott lenni a nagy egymás fejéhez vagdosás, hogy a Fidesz nem is jobboldali, az MSZP meg faszom tudja mi nem/igen... Itt van még egy érdekes ábra, a brit politikai élet gazdasági jobboldalra való eltolódásáról, gyanítom, Magyarországra is készíthető egy hasonló ábra, csak a teljes politikai elit bal oldalra tolásával - s hasonló módon egyre irányítóbb. A kép itt.

További példa a vonatkoztatási rendszerre.
Obama, mint a demokraták vezetője elvileg baloldali(amerikai viszonylatban), de az koordináta rendszer alapján enyhén jobb oldali, de inkább centralista. De ha Palinhez, vagy McCainhez hasonlítjuk, akkor bőven baloldaliak. Mandelahoz képest...

Sub: azért nem mind1, miért ülsz a börtönben... meg azért, míg az apartheid-rendszer megdöntése az emberi szabadságjogok győzelme volt, s így Mandela példakép is lehet, de azért ezen kívül Dél-Afrika elég ambivalens képet mutat, ugyanaz a nyomor néhány kiváltságost kivéve, annyi különbséggel, hogy most inkább a feketék vannak többségben, s a fehéreket éri a hátrányos megkülönböztetés. Illetve, most már a feketék zsákmányolják ki a többi feketét. Tök jó! Tényleg, jobb, biztonságosabb, szárazabb érzés lehet...
bábi
tizedes
tizedes
bábi

Hozzászólások száma : 29
Registration date : 2008. Jul. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 2:08 pm

Ez érdekes volt. Pont odarakott Gandhi mellé, ami hízelgő, mert a honlapon megadott példák közül ő áll a szívemhez legközelebb. Néccsak.
subaggut
százados
százados
subaggut

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 1:03 pm

Hát, nem lepődtem meg, mindig is sejtettem hogy legbelül egy szakadt punk vagyok

gazd: -6.00
szoc. - 2.87

Bazz, most nézem, ez majdnem csutkára Nelsom Mandela, csak nehogy én is évtizdeket töltsek börtönben.
YKoS
Kultista
YKoS

Férfi Hozzászólások száma : 1020
Registration date : 2008. Dec. 05.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptySzomb. Feb. 28, 2009 12:30 pm

gojo:
én is. Razz

big ipszilon:
azért az adatok, ha jól látom a -2-től a -5.88ig terjedne az egyik skálán, ami nem tűnik túl nagy szórásnak. a másikon azért eddy megdobja, de a többiek -1,08 és -3 közt vannak szintén. hogy kit miért soroltak oda,a hova azt nem tudom, de azt az előadónk mondta, h blair az angol "új baloldal" vezére, a baloldal megújítója, az anyák védel... naszóval ő jobb oldalon volt nagyon. Very Happy

sztem mi azért valahol méllyen azért segítőkészek vagyunk, pl. mindjárt elküldöm a matyinak a kért e-mail címeket. Razz
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 11:12 pm

igazából, hogy melyik negyedben vagy nem igazán számít... biztos nagyobb lenne a szórás, ha nem 4 fokú skálán mérnék az adatokat, hanem legalább 5, jobb esetben 7.

Ami érdekes, hogy mindenkiben van szociális érzékenység, pedig ha ebben a "közösségben" nem dúl az ego, akkor sehol. Smile Ez azért megmagyarázható a politikai szocializációnkkal, a társadalmi struktúrában elfoglalt helyünkkel (azért elmondható, hogy mindenki a középosztály tagja). Bla-bla-bla. Meg azzal, hogy szeretünk köcsögök lenni egymással, de ha arra kerül sor, úgyis segítenénk a másiknak - hozni egy kanál vizet, amibe...

Azért engem az érdekelne, hogy Ghandit pl mi alapján rakták oda, ahová, mert az még talán hihető lenne, hogy Bush-sal kitöltették (mondjuk, kétlem, mert ahhoz neki vagy tanácsadóinak értenie kéne a szöveget... :kurvaronda1:)...

mindenesetre jó móka volt! Smile
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 10:50 pm

madarat tolláról...
büszke vagyok rátok! Very Happy
YKoS
Kultista
YKoS

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 10:25 pm

Economic Left/Right: -5.88, Social Libertarian/Authoritarian: -1.38

mindez képekben

eddig én vagyok legbalrább.
azért az érdekes, hogy gojo, yoda és matyi is ugyanabban a negyedben van mint én... ennyire egyívásúak lennénk? Razz elephant
Eddy
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Eddy

Férfi Hozzászólások száma : 328
Registration date : 2007. Dec. 13.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 6:22 pm

Na én is megcsináltam: http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=-2.00&soc=4.05

Your political compass
Economic Left/Right: -2.00
Social Libertarian/Authoritarian: 4.05 lol!
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Férfi Hozzászólások száma : 1328
Registration date : 2008. Apr. 14.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 5:07 pm

Hi all!

Egyik barátom lehet, hogy London felé venné az útját, és felajánlottam neki, hogy ha vannak még kint a "mosogató brigád"-ból, akkor adok neki pár el´rhetöséget, akik talán tudnak neki segíteni.
Kik vannak még kint? Tudnátok adni pár e-mail címet esteleg PM-ben?

Elöre is köszi!
Bm
Bm
ezredes
ezredes
Bm

Férfi Hozzászólások száma : 1328
Registration date : 2008. Apr. 14.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 4:58 pm

Nos, én is Ghandi mellett a kommunizmus felé húzok.
Ezt is meg kellett tudni!

Monjduk kicsit fura volt a zsinórban feltett 3 darab "gyerekverös" kérdés...

Your political compass
Economic Left/Right: -4.12
Social Libertarian/Authoritarian: -1.08

Képben meg itt lehet nézni.

Bm
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 1:59 pm

Hehe, akkor mégis jól lőttem be magam a teszt kitöltése előtt(gazdaságilag jobbos-szociálisan liberális Smile ), csak a koordinátához képest nem, de ugye minden a kortársakhoz való viszonyításon múlik! Smile

Amúgy: (-2,5;-3)

Akinek nem világos, tőletek jobbra, s lentebbre. Smile Mindenki tőlem balra van, s konzervatívabb - kivéve Özsge, ő tőlem jobbra, s jóval konzervatívabb. Cool
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyPént. Feb. 27, 2009 2:53 am

megcsináltam. megnyugodtam. Very Happy próbáltam nem hazudni sehol. illusztris társaságba kerültem. nelson mandela, dalai láma, is abba a negyedbe esik, mint én. ráadásul kb. gandhi mellett foglalok helyet. lehet nem vagyok se szép, se okos, de legalább a világlátásommal semmi baj sincs...ennek örülök. mer' ugye velem vitatkozni lehet, de ezekkel az elöbb említett emberekkel azért már csaknem... (persze yodának nyilván menne Laughing )

a dolog külön érdekes volt számomra, mert ikariamon, a szövetségem diplomatája szerint, jobb ha nem kritizálom, mert láthatóan alkalmatlan vagyok mindenféle vezetői tisztségre, amiatt ahogy gondolkodom. Very Happy mondjuk azt is írta, hogy szaros a seggem, (amit nem tudom honnan tud What a Face ) meg azt is, hogy 15 évesen nem láthatom még át a dolgokat. (ezt meg nem tudom honnan vette Laughing ) szóval lehet nem kellene adnom a véleményére... Laughing Laughing Laughing

koordinátáim

kíváncsi vagyok mindenkiére aki megcsinálta. ha más nem akkor küldje el emailben.
YKoS
Kultista
YKoS

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 10:51 pm

politikai beállítottság teszt
aki nem kaptam még meg e-mailben. érdekes.... Rolling Eyes
subaggut
százados
százados
subaggut

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 8:44 pm

Rupert Everet ezért nem kap soha Oszkárt egy szerepért. Smile Legfeljebb ha eljátszik egy lepattant nőcsábász amerikai motoros-lövöldözős-borostával szájszaggal kelős zsarut.
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 6:59 pm

seregvitát hagyjuk inkább. ízlésekről nem érdemes vitatkozni. nem ismerted az előző empire sereget, ezt sem nagyon. én szenvedek vele az asztalnál, szóval én tudom, hogy mennyire erős vagy gyenge. megjegyzem még nem kaptam ki idén! és nem is járt a szám, az asztal mellett, hogy milyen gyenge a seregem.

viszont

oszkár gála!

olyat röhögtem rajta, hogy na. Very Happy:D:D én már a tavaji évben kőbe véstem, hogy mivel lehet nyerni! Very Happy hát nem megint bejött! tudjátok mire lennék egyszer kíváncsi? eddig még csak olyan színészeket láttam oscart kapni azért, mert meleget játszottak, akik nem melegek. mi lenne ha már egy meleg színész játszana egy meleg szerepet? Very Happy:D:D az vajon kapna oscart? vagy mégjobb!!! mi lenne ha egyszer egy meleg színész játszana el egy nem meleg embert!!!! Laughing Laughing Laughing
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 6:10 pm

MAXXxxx írta:
Yoda007 írta:
MAXXxxx írta:
- hogyan kell a kockat eldobni? (mert a mozdulatra is keptelen vagyok)
- dobnal helyettem? (mert olyan szinten lusta vagyok, hogy meg ezt sem akarom csinalni)
Ezeket te tennéd fel, akkor lehet elmozdulna a dobásátlagod 1,5-ről felfelé...

lehet, de en inkabb akkor mar ezt tennem fel:
- csinalnad helyettem?
a lehet szócska arra vonatkozott, hogy van olyan, akivel nem működik.
Yoda007 carried out 1 launched of one D6 :
1
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

Férfi Hozzászólások száma : 1112
Registration date : 2008. Jan. 07.

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 5:56 pm

Yoda007 írta:
MAXXxxx írta:
- hogyan kell a kockat eldobni? (mert a mozdulatra is keptelen vagyok)
- dobnal helyettem? (mert olyan szinten lusta vagyok, hogy meg ezt sem akarom csinalni)
Ezeket te tennéd fel, akkor lehet elmozdulna a dobásátlagod 1,5-ről felfelé...

lehet, de en inkabb akkor mar ezt tennem fel:
- csinalnad helyettem?
http://exalted.freeweb.hu
Yoda007
Master Jedi
Master Jedi
Yoda007

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 EmptyCsüt. Feb. 26, 2009 5:32 pm

Tudom, a szomszéd kertje mindig zöldebb, főleg, ha nincs saját kertünk, de az empire a fórumot látogatók többsége szerint szép és jó sereg. Smile rabbit
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Kocsmaasztal #2   Kocsmaasztal #2 - Page 24 Empty

Kocsmaasztal #2
Vissza az elejére 
24 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29 ... 34  Next
 Similar topics
-
» kocsmaasztal
» Kocsmaasztal #3
» Kocsmaasztal #4
» Kocsmaasztal # 5

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: szabályzat, linkek, temető :: temető-
Ugrás: