kerekasztal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
kerekasztal

pécsi warhammer közösség

KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

kocsmaasztal

Go down 
+19
lordbill
zarakikenpachi
BoneHeart
Bm
voroncov-draskov
Nyamm-haikan
Dectum
Berzenke
subaggut
Eddy
gorugrany
exael
MAXXxxx
Pavano
Leslie
cowboy001
kota
gojo
Yoda007
23 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

Férfi Hozzászólások száma : 383
Registration date : 2007. Dec. 12.

kocsmaasztal - Page 29 Empty
TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyHétf. Ápr. 28, 2008 10:38 am

Subaggut: én 3 lépéses babacsomagolással éltem:

- Leszedtem az egységeket (patkányok, festve, törékeny, vékony farkakkal, kilógó fuxokkal) a movement tray-ről és beleraktam őket ömlesztve egy tojástartóba, kartondobozba vagy kajás műanyag cuccba,

- Amit előtte kibéleltem papírzsebkendővel alul, aztán felülre is tettem, a babák nem törtek el, nem szedték le egymásról a festéket, nem görbítették meg a teret,

- Ilyen dobozokban nekem elfért 220 modell egy átlagos hátizsákban, biciklivel jártam egész nyáron játszani, aztán mégsem törtek el a babáim.

Ami műanyagból van, azt nem kell félteni, a fém figurák is szállíthatóak így, de azokat egyesével be kell tekerni egy-egy zsebkendőbe, hogy ne verjék le a festéket egymásról, valamint előtte lakkozni sem árt.

A hűdenagyonszép Stormvermin-jeimet sokszor vittem a faházba rázós terepen át, nekik sem esett bajuk, pedig a farkukra van felragasztva a pajzsuk.

Ha egy mód van rá, a babákkal a táskádban:

- Ne kerülj bunyóba,
- Ne fuss, ha nem muszáj,
- Ne állj ki a napra négy órára,
- Ne menj sehová autóval, mert elkényelmesedsz (mint én pig)

Egyébiránt minden teljesen rendben lesz velük, ha nem zörögnek nagyon.

Holnap délelőtt fél kilenctől én ráérek goblinni, ha van kedved/időd.

P.
Vissza az elejére Go down
subaggut
százados
százados
subaggut

Hozzászólások száma : 618
Registration date : 2008. Feb. 29.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyHétf. Ápr. 28, 2008 10:24 am

Pavano: csütörtök jó, viszem a pénzt a festékekre is. Valmikor tényleg jó lenne játszani egy "henteld le az összes goblint" küldetést, csak ég mindig fogalmam sincs hogyan oldjam meg a szállítást. Csak goblinból több, mint 180 darab van jeleneg amit fel kellene raknom az asztalra, és a 71 db orknak még neki sem álltam. Azt hiszem elcsesztem ezt a seregválasztást, lesz 300 figurám és száolgattam, hogy full tunungban nem éri el a 3000 pontot a sereg. Szóval várom a megmentő ötletet a sereg szállításához. A zsebkendős-dobozos megoldás működhet, de mire kicsomagolom és vissza, elmegy az egész játékra szánt idő. Ogrékat kellett volna vennem, abból egy 2000 pontos sereg befér egy övtáskába. lol!

Mielőtt elfelejtem: szeretném megkérdezni, hogy mennyiért tudnál rendelni nekem egy doboz sima orkot. (a 20-as dobozt) Ahogy én számoltam a jonako-nál 5400-ból megállna.

Írj, mikor lenne jó a babázás, addig megpróbálok kitalálni valamit és minnél több gobbót kifesteni.
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 27, 2008 7:10 pm

Fiatalok!

Akinek kell bármilyen fux, az jelezze felém mielőbb! Kicsivel olcsóbbak lettek a cuccok, de legkésőbb holnap leadom a rendelést, lévén akkor emberi időben ide is ér majd a küldemény.

Komoly bevásárlást tervezek használt VI. kiadású Empire alabárdosokból, ha tudtok bárhol eladót, szóljatok!

Subaggut: festékeid nálam, játszani is kellene hamarosan!
V-D, Subaggut: csütörtökön egész nap ráérnék mesélni a lucskolást, hogy álltok ezzel?

Köszönettel:

P.
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 27, 2008 9:04 am

Gojo mellett engem is érdekelne legalább két-három ilyen kalapácsos birodalmi jóember, ha marad árverezhető példány! Amúgy vannak még érdekességek, remélhetőleg akadnak még bátor jelentkezők a bitzek között is.

P.
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

Férfi Hozzászólások száma : 1112
Registration date : 2008. Jan. 07.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 27, 2008 8:31 am

ja, igy neznek ki, mint a kepen. valoszinuleg ezek azok
http://exalted.freeweb.hu
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

Férfi Hozzászólások száma : 1694
Registration date : 2007. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 27, 2008 2:36 am

azok az ulrikok fém figurák? mert akkor a greatsword middenheimi megfelelői lesznek azok. nevezetesen a teutogen guard:

kocsmaasztal - Page 29 Teutog10

nohát nekem jó lenne papot csinálni belőlük. legalábbis kettőből. egyrészt mert nekem is nagyon tetszenek, másrészt meg, mert már nem kaphatóak és én is szeretem nagyon a régi figurákat... Very Happy igaz, hogy én sigmarita vagyok helyileg, de ki nem tojja le. ha egyszer szép sigmar pap nincs.
http://birodalmikronika.wordpress.com/
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 26, 2008 7:26 pm

nna vegetert a moka mara.

tul sok minden erdekes nem volt. Lehetett uj demonokat probalgatni, meg a Harry-the-hammer scenariot jatszogatni, de vita nelkul a bitborze, 25 eves doboz sorsolasa es az arveres volt az amit mindenki vart.

arveres: alapban minden felar korul indult, es kb 10-15 kaosz-ogre kelt el nagyon hamar, ugy tunik szeretik a regi figurakat errefele

bitborze: eleg nehezkes volt odaferni, es mar elegge valogatott volt a cucc, de par dolgot azert sikerult elhozni. Sulyra volt arazva minden (muanyag 20c, fem 10c per gramm azt hiszem)

25 eves dobozt (torpe volt kisorsolva) nem en nyertem. olyan 24 nevbol nem sikerult engem elsore kihuzni, dehat ugyis torpe, az meg kinek kell ?

ja igen, remelem hasonlo dolog legkozelebb csak 5 ev mulva lesz, mivel otthagytam 200 eurot siman.

ami be lett szerezve (remelem valaki kozuletek erdeklodik valamelyikert):
bitek:
itt volt engedmeny, mert volt olyan cucc, ami tul draga lett volna, de ugysem viszik el alapon inkabb odaadtak es nem mertek le. (igy is 40 euro volt a vegosszeg, de a ME lapok es az ulrik figurak miatt talan megerte megis)
- 12 mighty empires darab (ebbol 4 banyas-telepuleses, 2 erdos-hagyes, maradek folyos-akarmis)
- 4 elda guardian no (volt annyi bit, hogy a 4 no osszehozhato legyen)
- 2 IG nehezlangszoros kez (hati izet nem is kerestem, de ezek, mintha kellettek volna 1x norbinak)
- 3 Adeptus Mechanikus mellkas ize + 1 vallap
- 1 koponyas tereptargy (azt hiszem a kripta nevezetu dolog alja)
- 2 fem ork burna-boy
- 8 Urlik gyalogos (nemtom mi a pontos nevuk, RC imadta oket, farkasbundas empire kalapacsos emberek)
- 2 Swooping hawk szarny (ez asszem marad nalam, LR konverzionak)

licitalas:
- 1 Tau Battleforce (12000-ert megy Exaelnek, ha minden igaz)
- 1 IG Battleforce (12000-ert megy Norbinak, ha minden igaz)
remelem ezt a kettot felengedik a repulore... eleg nagydarabok.

ami miatt meg elment a 200:
- Honor Guard (elvileg Marneus es zaszlos es champ eladva, nalam marad a 2 sima HG)
- Adeptus Mechanicus csatahajo (a nagy), birodalmi cirkalok (a 2 muanyag)

teljesen mellekesen:
- thailandi csomagom ma futott be (2 anime figura)
- nemet csomag szinten (feher alapozo spray, par szin necron, es emberi bor festeshez)

most probalom szortirozni a sok cuccot valahogy.
exael
őrnagy
őrnagy
exael

Férfi Hozzászólások száma : 754
Registration date : 2007. Dec. 14.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 26, 2008 12:20 pm

MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 26, 2008 11:10 am

S-bahn-t sikeresen lekestem, igy a fel ora mulva induloval megyek a gw szulinapi akarmire. kivancsi leszek mi lesz ott.

ha valami csoda tortenik, es nyerek valamit, akkor pecsen szetosztom jo esellyel. Ha minden normalis, akkor ilyengondjaim nem lesznek.
voroncov-draskov
seaman apprentice 2
seaman apprentice 2
voroncov-draskov

Férfi Hozzászólások száma : 187
Registration date : 2007. Dec. 13.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyPént. Ápr. 25, 2008 12:03 am

Pavano: leborul Már nem is számítottam rá... Örvendjünk, testvérek! cheers

Majd beugrom érte, de meló miatt nehézkes, sajna...
http://www.mars.rpgresource.net
Nyamm-haikan
zászlós
zászlós
Nyamm-haikan

nő Hozzászólások száma : 131
Registration date : 2008. Jan. 09.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyCsüt. Ápr. 24, 2008 4:50 pm

Szép napot!
Nosztaligázom Rolling Eyes , ehh, nosztalgiázom: https://www.youtube.com/watch?v=DHqCNbUtnhI&NR=1 . Wink
K-Nyamm
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyCsüt. Ápr. 24, 2008 9:58 am

Hoi!

Hoztam fuxokat, aki még nem vitte el, annak a hírek:

- Voroncov-Draskov: CSM doboz, Eldar codex (Dark Reapers a GW-nél sincs, most másik helyeken kutakodunk)
- Dectum: Norbi cuccai, már elszállítottuk, majd lebeszéljük, nem sürgős
- Bm: 2 CSM doboz (Ahriman ugyanaz, mint a Dark Reapers, de lehet, hogy lesz)
- Subaggut: festékek
- Gojo: festékek
- Kota: Black Army Figure Case

A többiek már elhordták a magukét valami sötét likba. Sleep

P.
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzer. Ápr. 23, 2008 11:14 am

Hoi!

Ma megyek Pestre, ha valakinek kell valami, az szóljon telefonon délután öt előtt!

Subaggut: a Te festékeidet hozom!

P.
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 20, 2008 4:59 am

Gojo: valami hasonlóért pihentetem az orkokat (lásd alább). Megjegyezném, hogy ez a fantasy-re nem érvényes, legalábbis a Ligás tapasztalatok alapján nagyon nem... Sokkal több közelharcos sereg volt, mint bármilyen más fajta.

P.
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 20, 2008 12:17 am

namostan akkor akinek van kedve az olvassa el eztet:

http://belloflostsouls.tumblr.com/post/32203083

miután elolvasta, itt vannak a hozzászólások is:

http://belloflostsouls.blogspot.com/2008/04/open-thread-fly-wire.html

nem akarok flamet kirobbantani. pusztán megjegyeznék néhány dolgot.

a bols os srácok igazán hardcore 40k fanok. egy-két hónapja volt egy bejegyzésük ahol megmutatták, hogy kettőjüknek (mkerr és még valaki) mekkora seregeik vannak. a srác, aki a fenti bejegyzést írta, több 100 babával, több sereggel rendelkezik. (többel, mint pavano!!!) a wh sereg egyik legjobb taktikusa. mellette még számtalan sereget ismer. rengeteget játszik, igazán komoly játékosnak tekinthető. mégis elszakadt nála a fonál...az van, hogy akárhogy nézzük, az ember egy idő után eljut oda, hogy a gw által felállított szabályok valahogy nem klappolnak, hogy más szabályokkal lehet jobban lehetne szórakozni...érdekes. ez a gyerek igazi szaktekintély ebben a hobbyban, mégsem tudta elkerülni ezt a gondolatot. és akkor itt nem mondtam azt, hogy igaza van!!!! csak azt, hogy ő is eljutott idáig. érdekes lenne egyszer megfejteni, hogy miért is van ez így. nála azért nehéz lenne azt mondani, hogy nem akarja megát megmérettetni, inkább szeret a helyi nagyfiú lenni és szívesen alakítaná úgy a szabályokat, hogy mindig ő nyerhessen... Very Happy:D:D

a kedvenc hozzászólásom az volt, amikor leírta, hogy a legjobb játékosok összehívásakor milyen seregek voltak. 40% 3 falcon, 40% nagybogaras nida, 20% egyéb... Very Happy:D:D:D:D na látjátok így már lehet versenyezni! ha mindenki ugyanavval a sereggel indul, akkor van értelme a versenynek. akkor valóban számít a taktika. Very Happy:D

érdekes, érdekes...
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 19, 2008 7:16 pm

no azt gondoltam, hogy lőni kell rájuk...hiszen ez az új irány a gw nél. tudnám akkor miért vannak a nem lövő osztagok a birodalmi seregben...egy szerencsém, hogy a puskások, meg a szászeríjászok nagyon tetszenek, van is belőlük elég...áldom azt a kevés eszemet ami van, hogy bevásároltam mindent az előző kiadású bábukból. Very Happy
talán, lassan, neki kellene állnom kifesteni a lővész egységeket is...lassan semmi mást nem kell majd használni.
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 19, 2008 6:57 pm

nem eros, VCnel gyengebbnek tunik.

igaz nagyot csap oda meg minden, de visszafele S3 Sv5+ a dolgok 90%-a. A maradek 10% meg T4 Sv5+. nem egy eletbiztositas.
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 19, 2008 5:01 pm

pedig benned reménykedtem leginkább, hogy én is láthassam majd az a démon kódexet... Sad
egyébként mi a fasznak mindig empire babákon gyakorolnak!!!!???!!!
faszom. egyébként meg 20 at nem visz az ember. soha. bár a 11 halottat nehéz lesz űberelni a static 5 el...asszem megint ki kell valamit találni...

Spoiler:
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 19, 2008 4:34 pm

nna mai gw bolt:

mindket demoncodex ott volt, kicsit belelapoztam, nagyjabol kijelenthetem, hogy nem tetszenek, whfb sem.
volt bemutato jatek, ahol a 7 figura szeles bloodletterosztag begyalulta a 20 fos empire kockat. (rohambol volt 11 hulla)
lovagok hasonlokepp jartak. S5 es a fel vilag ujradobas az az.

Eddig scanneles miatt meg akartam venni a demon kodexet(armybookot), most mar nem vagyok benne tul biztos, erosen nem jott be.

kozben par poen: 9-10 eves kislany nezegette a demonetteket, es anyjanak mutogatta oket. Utana kijelentette, hogy neki kellene egy ilyen demonsereg. Smile (mondjuk anyja lebeszelte rola, hogy nem, biztos csak a rozsaszines szin tetszik)

+ lemaradtam a bitborzerol: gw bolt osszes folos sprue-ja ki volt teritve (mar pakoltak ossze, amikor bementem), es onnan sulyra el lehetett hozni akarmit. volt ott szinte erintetlen burna-boy keret, empire lovag keret, stb.

++: jovo hetre kaptam meghivot 25 eves gw unneplesre. kivancsi leszek mi lesz ott. az szinte biztos, hogy valami mail-order-only blister lesz (ingyen vagy occson). + ki tudja mivel jonnek elo meg.
Pavano
főtörzszászlós
főtörzszászlós
Pavano

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptySzomb. Ápr. 19, 2008 4:26 pm

Hoi!

Köz/érdekű bejelentéseim az elkövetkezendő időkre:

- Jövő héten be szeretném üzemelni a ME kampányt, azaz inkább újraindítanám a mókát, lévén a résztvevők összetétele erősen megváltozott.

- Ezzel párhuzamosan végre felteszem a képeket a seregeimről, mihelyt egy napos délelőttön fotózni tudok.

- Megjött a babatároló szekrényem, a későbbiekben kevésbé rendetlen szobában játszhatunk nálam - kevésbé poros seregekkel... lol!

- 40K-s orkjaimat - érdemeik elismerése mellett - a nyár közepén megjelenő V. kiadású szabálykönyvig pihentetem. Tusolnak, edzenek a srácok, addig csak fantasy-t fogok játszani. Ez vonatkozik az esetleges kereki bulira is, ezzel módosítom a jelentkezésemet: csak a fantasy részlegen fogok teljesíteni.

- Nagyüzemi festésbe kezdek a jövő héttől, szeretnék játszható, festett bandát készíteni a Skaven és a TK babáimból, hogy bármelyik bandával mehessek a Ligára.

- Május 17-én ismét csatázom Pesten, ezúttal 1500 pontnyi TK sereggel.

- Bárkivel szívesen gyakok fantasy meccseket. Igen, Dectum, ez az undorító tápjaidra is vonatkozik, bevállalom azokat is, csak aztán ne legyen sírás! Basketball

- Rendelést nyugodtan adhattok le továbbra is, azokat intézem, mert lesznek dolgaim Pesten.

Ha bárki keresne, mind a fórumon, mind telefonon elérhető leszek, lévén...

Piktorkodás lesz!

elephant scratch Suspect

P.
Nyamm-haikan
zászlós
zászlós
Nyamm-haikan

nő Hozzászólások száma : 131
Registration date : 2008. Jan. 09.

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyCsüt. Ápr. 17, 2008 12:06 pm

Közérdekű hirdetmény:
Cserebere és üzletről beszélnük, mint mindig!

Eladó 2 korrekt, eredeti hetijegy a Pécsi Egyetemi Napokra.
Egy jegy elővételben 3000 pénz lett volna, a két jegyet -lévén ma már a 2. nap van - szintén 3000 forintért adom el.
Ma esti koncik:Psycho Mutants, Quimby, Peet, Mistery Gang...
Holnap: Fishbone, Paso, Kowalsky Meg A Vega, Brains...
Holnapután: Spacesh!t, 30Y, Neo, Deckchair Orange, Vad Fruttik (és Tesco disco! cheers )
A jegyek a tranzakció koordinátoránál, Ágostonnál átvehetőek, de egyéb belvárosi meeting is megoldható.

K-Nyamm
gojo
dandártábornok
dandártábornok
gojo

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyKedd Ápr. 15, 2008 11:20 pm

vótam pontoztam. nem mindent...csak amire kedvem volt írni is valamit. vannak szép darabok, bár mintha kicsit kevesen indultak volna...
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyKedd Ápr. 15, 2008 9:28 pm

www.mini-world.hu -n megkezdodott a szavazas, aki meg emlekszik a loginjere es szeretne szavazni mehet Smile
MAXXxxx
ezredes
ezredes
MAXXxxx

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyHétf. Ápr. 14, 2008 11:13 pm

nem tudom, valakit is erdekel-e, de dark-heresy-bol ujabb pdf van. Igy most ami van:
- Dark Heresy
- GM Screen + Modul
- Character Kit
- Inqusitor's Handbook
- Ingyenes Nurgle-s, mutansos kalandmodul
- Ingyenes Jarmukiegeszito

ami nincs:
- Purge the Unclean Modul

ami meg még meg sem jelent:
- Disciples of the Dark Gods (hmm, hmm, kaosz es mutansok, mint jatszhato karrierek ?)
Berzenke
törzszászlós
törzszászlós

Hozzászólások száma : 215

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 EmptyVas. Ápr. 13, 2008 10:43 pm

Igen, ahogy Eddynek már jeleztem: jönnék Kerekegyházára/Kecsóra. Szállásügyben igénytelen vagyok, a kollégiumban az igazgató csak maga miatt nem küldte ránk az ÁNTSZ-t. Azóta persze sokat szocializálódtam, de a nosztalgia a barátunk. Arról nem beszélve, hogy bár idejekorán abbahagytam a szociológiát, attól még érdekel, hogy hogy néz ki 6-8 tinilány közös szobája. Persze lehet, hogy csak beteg vagyok. :cherry:
Akkor nem vadkempinges tábor lesz?
Ha a kevés olvasás miatt félreértettem valamit, és nem a nyári kerekegyházi többnapos dzsemboriról volt szó, akkor bocsi, de írni több türelmem van, mint olvasni. Meg hát ez a qrva syslexia.
Ha viszont arról volt szó, akkor ezúton is jeelzném, hogy feltehetően nem tudok ott lenni 4 napig, a pontos okokról majd ott, pár sör mellett.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: kocsmaasztal   kocsmaasztal - Page 29 Empty

kocsmaasztal
Vissza az elejére 
29 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Kocsmaasztal #2
» Kocsmaasztal #3
» Kocsmaasztal #4
» Kocsmaasztal # 5

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
kerekasztal :: szabályzat, linkek, temető :: temető-
Ugrás: