| 40K szabálykérdéseim | |
|
+14igua Patrik subaggut BoneHeart voroncov-draskov Bm gorugrany MAXXxxx gojo Yoda007 Eddy kota exael Pavano 18 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
Patrik alezredes
Hozzászólások száma : 900 Location : Pécs Registration date : 2008. Oct. 09.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 27, 2009 6:40 pm | |
| démonokkal lehet az ellenfél káosz ikonjához is deep strikeolni? | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 27, 2009 1:07 am | |
| Csináltam egy démon listát ami sokkal durvább lesz mint a fexesvolt. Majd leteszteljük milyen | |
|
| |
igua zászlós
Hozzászólások száma : 150 Location : Pécs Registration date : 2009. Oct. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 10:56 pm | |
| Nem. A fő ellenfél még mindíg az 5+... Fex. De a "PANEL LÉGIÓ" már erősít. | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 10:49 pm | |
| Tehát akkor ezek szerint foglalhat közelharcoló egység is,ha a közelharcban résztvevő ellenséges egység nincs 3"-en belül... Egyébként tényleg jó a fordítás,csak biztos akartam lenni abban,hogy nem hagytam ki valami szabályt erről. Szóval a wolfik lesznek az új közellenség..? Hát igaz ami igaz....főleg ha én játszok velük... | |
|
| |
gorugrany főtörzsörmester
Hozzászólások száma : 754 Location : Az ágon, egy szép hosszú ágon, felhiheg,lehiheg, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... Registration date : 2008. Jan. 08.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 10:29 pm | |
| At the end of the game you control an objective if there is at least one of your scoring units, and no (all Patrik SM is ) enemy scoring units (any unit, whether scoring or not), within 3” of it . Amúgy valóban, a játékosok által fordított 5. kiadású szabálykönyv teljes mértékben megbízható. | |
|
| |
gojo dandártábornok
Hozzászólások száma : 1694 Age : 44 Location : Pécs Registration date : 2007. Dec. 11.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 10:16 pm | |
| azért ez a sosem volt jó egyik sem 40k nál szerintem nem állja meg a helyét. fantasyban valóban nincs jó fordítás, mert csak a trollos van, volt. az meg szar van, volt. viszont 40k ban, ha jól rémlik, akkor volt két fordítás, amiből legalább az egyik, amit a játékosok fordítottak le, biza nem lehet olyan szar. arra szerintem nyugodtan lehet hivatkozni. legalábbis amíg ki nem derül, hogy tele van hülyeségekkel. | |
|
| |
igua zászlós
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 9:50 pm | |
| At the end of the game you control an objective if there is at least one of your scoring units, and no (all Patrik SM is ) enemy scoring units, within 3” o fit . Találtam valamit, de nem igazán értem. Segítenétek? | |
|
| |
Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 9:38 pm | |
| - igua írta:
- exael írta:
- Közelharcban lévő trroop foglalja az objektívát?
A magyar fordítás nem tiltja, csak azt mondja, hogy 3"-en belül kell lenni és nem lehetnek a SW-ok ilyen közelségben. ha lehet magyar fordításra ne hivatkozzunk... sosem volt jó, egyik se | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 9:22 pm | |
| Ja igen, ezt el is felejtettem. De ha jól emlékszem az apróbetűs résznél ott van, hogy csak akkor nem foglalnak az SW-ok ha Exael játszik velük | |
|
| |
igua zászlós
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 9:12 pm | |
| - exael írta:
- Közelharcban lévő trroop foglalja az objektívát?
A magyar fordítás nem tiltja, csak azt mondja, hogy 3"-en belül kell lenni és nem lehetnek a SW-ok ilyen közelségben. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 9:11 pm | |
| nem, mivel akivel közelharcol az vitat | |
|
| |
exael őrnagy
Hozzászólások száma : 754 Location : Beyond the Mountains of Madness Registration date : 2007. Dec. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 26, 2009 8:09 pm | |
| Közelharcban lévő trroop foglalja az objektívát? | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 13, 2009 11:47 am | |
| Pedig milyen jó lenne ha kitudnának lőni | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 13, 2009 11:29 am | |
| - Patrik írta:
- Ja én is gondoltam hogy a long fangeknek is veszek, mert szerintem nagyon megéri.
Amúgy a razorbackből nem lehet kilőni, vagy igen? A razorback-en nincs fire point, szóval nem lehet belöle löni. (az kéne még csak!) MAXXxxx szerintem arra gondolt, hogy egy heavy választással 3 dolgot löhetsz egyszerre (long fangek kétfelé + razorback) Bm | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 13, 2009 11:26 am | |
| Ja én is gondoltam hogy a long fangeknek is veszek, mert szerintem nagyon megéri. Amúgy a razorbackből nem lehet kilőni, vagy igen? | |
|
| |
Bm ezredes
Hozzászólások száma : 1328 Age : 42 Location : Over the rainbow Registration date : 2008. Apr. 14.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 12, 2009 4:52 pm | |
| - Patrik írta:
- Olyat lehet csinálni, hogy egy tíz fős osztaghoz hozzá rendelek eg razorbacket dedikált járműnek? Vagy nem mert unem férnének be?
Eddig csak a chaos khorne berzáknál láttam olyat, hogy "ha nincsenek 10-nél többen akkor kaphatnak Rhinót". Különben sehol nem láttam olyan megkötést, hogy bele kell férniük. Szerintem ez a berzás cucc is inkább csak valami régebbi verzióból maradhatott. | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 12, 2009 1:50 pm | |
| lehet, csak addig nem szallnak be, amig 6-ra nem csokken a szamuk.
amugy pont SW-nal jo a razorback nagyon a long fang-eknek. pont belefernek es igy 3 fele lohetsz 1 FOC-bol nehezfegyvert. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 12, 2009 1:16 pm | |
| Olyat lehet csinálni, hogy egy tíz fős osztaghoz hozzá rendelek eg razorbacket dedikált járműnek? Vagy nem mert unem férnének be? | |
|
| |
Bm ezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 06, 2009 6:36 pm | |
| A Saga of the Hunterrel én is kombóztam. Tedd scoutok közé a karaktert (igaz akkor nem lehet thunderwolfon, de sebaj), és akkor 3+-ra hárultól jön! Valamint van mellette hús az instant killes cuccok ellen! | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 06, 2009 2:55 pm | |
| ok, kösz. Akkor az a kombó amit kigondoltam nem olyan jó. Az volt az alap terv hogy egy Wolf Guard Battle Leader Thunderwolfon becsatlakozik a TW-ok közé, és saga of the hunterrel outflankel bejönnek. Igy viszont kipróbálom egyedül a WGBL-t TW-on + fist+shield. Szerintetek? Ja tegnap összeraktam a Canist. Hát mit ne mondjak, ebből qva nehéz lenne TW lovasságot csinálni. Olyan lord of change kategória putti szembontból, jó két órát szórakoztam vele | |
|
| |
exael őrnagy
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 06, 2009 2:15 pm | |
| Igen,és az 1-es pont fordítva is igaz,ha egy osztag infiltrál,de a karakter nem,akkor az osztag is elveszti... | |
|
| |
MAXXxxx ezredes
Hozzászólások száma : 1112 Location : Somewhere Far Beyond Registration date : 2008. Jan. 07.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 06, 2009 2:09 pm | |
| 1. nem 2. igen 3. 4, mivel a 2LC a BP+CC-t csereli. masik kovetkezmeny, hogy roham elott mar nem lohetsz egyet a tomegbe. | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Kedd Okt. 06, 2009 11:01 am | |
| Lenne egy pár kérdésem:
1. Ha egy karakter tud infiltrálni és becsatlakozik egy osztaghoz, akkor az osztag is tud vele infiltrálni?
2. Van az osztagoknak maximális létszáma? Konkrézan a Thunderwolf cavalryra gondolok. Ők 1-5ig jöhetnek, de ha mondjuk hozok 5öt akkor is becsatlakozhat a Canis Wolfborn?
3. Van egy alap hq 3 támadással, bp és cc weapon miatt +1. Ha veszek neki egy pár Lightning Clawt az ezen felül +1, vagy összesen 4? | |
|
| |
Yoda007 Master Jedi
Hozzászólások száma : 983 Age : 115 Registration date : 2007. Dec. 12.
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 05, 2009 8:03 pm | |
| ha jól láttam az egy terminus technicus, hogy psychic power S. vmi ilyesmi lehetne egy köznapi angol megfelelő: do you want your pair of jean s or t-shirt ironed? ez a mondat nem azt jelenti, hogy a farmerodat kéred [simán ]vagy a pólódat vasalva. remélem, érthető mire gondolok. a másik érv: olvasd el a mondat elejét... vesszőkkel választja el a különböző részeket, ezt nem, hanem berak egy or-t. fluff: azt mondja, hogy szeretnek egyediek lenni... két egyforma harcos/pap nincs, de s hogy mindenki különbözik, nem azt hogy nem tudják ugyanazt, így elég gyorsan elvesznének a pszi erők | |
|
| |
Patrik alezredes
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim Hétf. Okt. 05, 2009 10:55 am | |
| Lehet hogy pont azért csináltak ilyen Njal + runepriestes listát a wd-be, hogy letisztázzák a kérdést. | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 40K szabálykérdéseim | |
| |
|
| |
| 40K szabálykérdéseim | |
|